27 Mayıs 2013, Pazartesi 15:18:08

THY’DE İKİNCİ SLİDE VAKASI

Türk Hava Yolları’nın Gatwick-İstanbul seferini yapacak uçağının kalkış için hazırlandığı sırada slide’ı patladı...
  • o uçak 321 bilip bilmeden saçma sapn yorumlar yazılmış ayrıca uçakta1 purser 2 amir var patlatan tecrübesiz.km1 10seneden fazla uçmuş bir amir oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin ayıp.
  • tecrübeliniz böyleyse ,slide patlatıyorsa mazallah acemileriniz ne yapmaz düşünmek bile istemiyorum.
  • Okudum ve çok güldüm yaa :) herkes nasıl bakış acısını belli etmiş, ama olay bakış açısı değil somut gerçekler ve o gerçek su ki BU SLIDE NE TK DA NE DE DUNYADA PATLAYAN ILK SLIDE DEGIL :):) bugun bunu tecrübesizlik, yetersizlik, acemilik diye tanimlayanlara çok büyük konusmamalari gerektiğini, ve o slide koluyla -kismetse- yakın zamanda kendilerinin de tekrar muattap olacağını hatırlatmak isterim. Eğer gun gelir patlatirlarsa bu cikardiklari yaygarayı hatırlayıp tövbe etsinler bence :):):)
  • Ayrica. slide patlatan arkadasa da gecmis olsun. Atilma sebebi ve grev kiricisi olunca da tazminatsiz. tabi sefkatli olunacagi icin sansli da olabilir.
  • Parttime veya 3-5 yillik memur. ortada bir baski ve stres var greve katilmasa bile. kimse ic rahatligiyla uyuyamiyor. dikkatsizlik hat safhada. = ucus guvenligi ve hatalar
  • Gecen ankara ucusunda 1 numarali km 1 aylikti. diger 2 si ne zmn ise baslamistir?
  • Kapı kolu ile slide kolunu ayırt etmek için deneyimli olmak gerekmiyor. Aklı olan her insan bunu farkedebilir. 10 yasındaki yeğenime anlatmıştım bu kapıları halen sorduğumda cevap verebiliyor ama TK'nın süper personeli o kadar eğitimlere rağmen anlamıyor çok ilginç. Özel şirketlerdeki kabin memurlarıyla konuştuğumda şaşırtıyorlar insanı cidden eğitimleri çok daha başarılı. Purser diye ortalarda gezenlerin daha uçtuğu uçağın ne olduğunu bilmiyor olması ayrı bir üzücü durum. Eğitimlerde eğitmenlerin yanlış anlatıyor olması zaten tamamen komik. Yani kısacası siz heryerinde neon ışıklı tabela gibi uyarı ile donatılmış bir kapıyı açıp kapatamıyorsanız bir zahmet çıkın o kabinden rezil ettiniz şirketi. Deneyimli biri yapmışsa asıl içler acısı olan da bu... Yönetim devam çoluk çocukları doldurup yandaş toplamaya...
  • umarım insanlar thy yönetiminin bu ideolojik inatlaşmasının bedelini canlarıyla ödemezler.kazalar göz göre geliyorum diyor.
  • SLİDE İN CİKARTİLİP YENİ SLİDE İN TAKİLMASİ SADECE 30 dakika,BU İSİ 15 SENEDİR YAPİYORUM,LUTFEN HERKES UZMANLİK ALANİYLA İLGİLİ YORUM YAPSİN VE EGER UCAK ANA BASEDE DEGİLSE AOG PAZARLİKLA SLİDE TEDARİK EDER VE FİYATİ 10000 DOLARDAN BASLAR NEYE KAPATİRSAN.
  • bunlar sadece basına yansıyanlar..daha fazla oldu,oluyor ve malesef olacak..bu inatlaşma gittiği sürece umarım daha büyük kazalar olmaz..

Türk Hava Yolları’nın Gatwick-İstanbul seferini yapmaya hazırlanan uçağının tahliye botları patladı. Olay dün Gatwick Havaalanı’nda yaşandı. TK 1998 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçak kalkış için son hazırlıklarını yaptığı sırada, henüz yeni göreve başlayan bir kabin memurunun hatası sonucu slide patlattığı öğrenildi.

Slide açılması sonrası, uçağa alınan yolcular tekrar uçaktan indirelerek terminale alınırken, uçak bir saat 55 dakika rötar yaşadı.

BİR HAFTADA İKİNCİ OLAY

THY, geçtiğimiz hafta da aynı olayı bir kez daha yaşamıştı. THY’nin İstanbul-Londra seferini yapmaya hazırlanan TK-1987 sefer sayılı TC-JRD kuyruk tescilli Airbus A-321 tipi uçağının, yolcu alımı için son hazırlıklarını yaptığı sırada yine bir kabin memurunun hatası sonucu slide adı verilen tahliye botu patlamıştı. 169 yolcu bulunan uçakta Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldız futbolcusu Didier Drogba ve eşi de yer alıyordu.

THY’DE İKİNCİ SLİDE VAKASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

AYIP ~ 11 yıl önce
o uçak 321 bilip bilmeden saçma sapn yorumlar yazılmış ayrıca uçakta1 purser 2 amir var patlatan tecrübesiz.km1 10seneden fazla uçmuş bir amir oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vayhalinize ~ 11 yıl önce
tecrübeliniz böyleyse ,slide patlatıyorsa mazallah acemileriniz ne yapmaz düşünmek bile istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Okudum ve çok güldüm yaa :) herkes nasıl bakış acısını belli etmiş, ama olay bakış açısı değil somut gerçekler ve o gerçek su ki BU SLIDE NE TK DA NE DE DUNYADA PATLAYAN ILK SLIDE DEGIL :):) bugun bunu tecrübesizlik, yetersizlik, acemilik diye tanimlayanlara çok büyük konusmamalari gerektiğini, ve o slide koluyla -kismetse- yakın zamanda kendilerinin de tekrar muattap olacağını hatırlatmak isterim. Eğer gun gelir patlatirlarsa bu cikardiklari yaygarayı hatırlayıp tövbe etsinler bence :):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km3 ~ 11 yıl önce
Ayrica. slide patlatan arkadasa da gecmis olsun. Atilma sebebi ve grev kiricisi olunca da tazminatsiz. tabi sefkatli olunacagi icin sansli da olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km3 ~ 11 yıl önce
Parttime veya 3-5 yillik memur. ortada bir baski ve stres var greve katilmasa bile. kimse ic rahatligiyla uyuyamiyor. dikkatsizlik hat safhada. = ucus guvenligi ve hatalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km3 ~ 11 yıl önce
Gecen ankara ucusunda 1 numarali km 1 aylikti. diger 2 si ne zmn ise baslamistir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. E ~ 11 yıl önce
OM Part A'ya göre en fazla 1 adet 3 aydan tecrübesiz kabin memuru olabilir... Eğer minimum ekiple uçuluyorsa ve birden fazla tecrübesiz kabin memuru varsa bunu rapor etmeniz ve bu şekilde uçmayı kabul etmemeniz gerekirdi...
Airbus a ~ 11 yıl önce
Kapı kolu ile slide kolunu ayırt etmek için deneyimli olmak gerekmiyor. Aklı olan her insan bunu farkedebilir. 10 yasındaki yeğenime anlatmıştım bu kapıları halen sorduğumda cevap verebiliyor ama TK'nın süper personeli o kadar eğitimlere rağmen anlamıyor çok ilginç. Özel şirketlerdeki kabin memurlarıyla konuştuğumda şaşırtıyorlar insanı cidden eğitimleri çok daha başarılı. Purser diye ortalarda gezenlerin daha uçtuğu uçağın ne olduğunu bilmiyor olması ayrı bir üzücü durum. Eğitimlerde eğitmenlerin yanlış anlatıyor olması zaten tamamen komik. Yani kısacası siz heryerinde neon ışıklı tabela gibi uyarı ile donatılmış bir kapıyı açıp kapatamıyorsanız bir zahmet çıkın o kabinden rezil ettiniz şirketi. Deneyimli biri yapmışsa asıl içler acısı olan da bu... Yönetim devam çoluk çocukları doldurup yandaş toplamaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 11 yıl önce
umarım insanlar thy yönetiminin bu ideolojik inatlaşmasının bedelini canlarıyla ödemezler.kazalar göz göre geliyorum diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ~ 11 yıl önce
bakıyorum sendikaya toz kondurmuyorsun , sendika ideolojinin, kuru siyasetin kralını yapıyor
Hat bakim ~ 11 yıl önce
SLİDE İN CİKARTİLİP YENİ SLİDE İN TAKİLMASİ SADECE 30 dakika,BU İSİ 15 SENEDİR YAPİYORUM,LUTFEN HERKES UZMANLİK ALANİYLA İLGİLİ YORUM YAPSİN VE EGER UCAK ANA BASEDE DEGİLSE AOG PAZARLİKLA SLİDE TEDARİK EDER VE FİYATİ 10000 DOLARDAN BASLAR NEYE KAPATİRSAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
door ~ 11 yıl önce
olay kısa surede yapilip yapilmamasi degil..olay prestij kaybi ve azda olsa maliyet..dalginlik-acemilik ve baski altinda calisma-ve asiri yorgunluk..sonucta kapida onlarca kol yok..birisi slide kolu digeri kapi kolu..
normal ~ 11 yıl önce
bunlar sadece basına yansıyanlar..daha fazla oldu,oluyor ve malesef olacak..bu inatlaşma gittiği sürece umarım daha büyük kazalar olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000