13 Şubat 2013, Çarşamba 10:58:26

THY’DE ‘ÇEVİRME’ VAR

İçki ve kıyafet tartışmalarıyla gündeme gelen Türk Hava Yolları, şimdi de uçuş ekiplerine alkol kontrolü yapmaya başladı.
  • aksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar , birşey diyormuyuz ?
  • Sirket babanin mali galiba, sirket sirketin olmus diger Emektarlar el oyle mi!!
  • 11 saat kala içilmez her ışte böyledir. Kamyon şoförü taksici dolmuşcu daha bence daha kritik önemli. Milleti tam bir açıklama yapmadan kuşkuya soktular sinir derece konusunda. Eğer çok düşük çıkıp 24 saat önceki alkolün hesabını sorarlarsa ispatli itirazi yapip adlı tip ya da onaylı kurumdan test yaptırıp insan hakları mahkemesine gidersiniz. Kimse kimsenin özel hayatını böyle rencide edemez. Her çalışana 11 saatten önce hesap sorulmaz... kokpite 11 saat demişler yer personeline net bir açıklama yok ne kadar adil bu???
  • millet olarak özel hayata karışmayı çok seviyoruz. uçuşuna 12 saat kala istediğini içer. Size ne? sınırlar bellidir, yapılacaklar bellidir. sonuçları da bellidir. bu şekilde bir hareket yapan kokpit hayatının sonuna kadar yerde kalacak. bunu göze alabilecek bir pilot var mıdır sizce? hala atıp tutuyorsunuz. bu insanların bunu yapabileceğini düşünüyorsanız, kara yoluyla ulaşın.
  • nasil bir doktor hemsire bankaci avukat ise alkollu gitmiyosa bizde gitmiyoruz merak etmwyin herkesin isine ve kendine yeterince saygisi var ozel hayatimizla isimizi ayirabiliyoruz !
  • uygulama doğru ama bu uygulamayı thy değil DHMİ yapmalı ve bütün pilot kabin memuru,uçuş hareket uzmanı,teknsiyen apron görevlileri,Air kontrol ve diğer yabancı uçaklar içinde geçerli yoksa sadece thy nin yapması bir ailede babanın sadece bir çocuğuna baskı uygulamasına benziyor....
  • asıl esrar testi yapında neler oluyor bakın, bu arada esrarı bir kere bile içtiyse çıkar kaçarı yok. biyokimya.
  • Emirates dahil birçok önde gelen havayolu şirketi de bu uygulamayı yapmaktadır.
  • Gayet doğru bir uygulama. Randomize kontroller Avrupa ve ABD'de rutin yapılıyor. Alkolü görev günlerinde de kullanan kişiler için caydırıcı olacaktır. Alkol almış bir pilot olayının medyaya yansıması havacılığımıza güven unsurunu ve uçuş ekiplerinin imajını zedeliyor... Diğer şirketlerde böyle kontroller yapılmadığına göre, oralarda hiç sorun yok mu? Hatırlanacağı üzere, 3 Haziran 2010 günü Dalaman'dan kalkıp Almanya'nın Münster Havalimanına inen bir özel şirketimizin ikinci pilotuna test uygulanmış ve sabah saatlerinde alkol pozitif çıkmıştı... THY'nin bu uygulamasını DHMI üstlenip, yerli-yabancı tüm şirket uçuş ekiplerine yaysa...
  • YONETIM SANA SESLENIYORUMMM..ALKOL KONTROLUNU BASLATAN YUREGINE ELINE SAGLIK..ALKOLU NE UCAKTA NE DE O UCAGI KULLANAN EKIPLERIN KANINDA ISTIYORUZ !!AMA LUTFEN BU UYGULAMAYI YATI DONUSU SEFERLERDECUYGULAYIN,GERCEK ALKOLIKLERI O ZAMAN AYIKLARSINIZ..OZELLIKLE YATI SURESI UZUN OLAN IC YATILAR VE ER SEFERLERININ DONUSLERINDE..ALKOLU VE ONU KULLANANI SIRKETIMIZDE "ISTEMIYORUZ!!!!"

Türk Hava Yolları, uçuşa giden ekiplere uçuş öncesinde alkol kontrolü uygulamaya başladı. THY ekiplerinin uçuşa gittikleri ekip odası adı verilen bölümde bulunan kiosklara kartlarını okutan uçucu personel, ‘Hekimliğe gidiniz’ uyarısı ile alkol kontrolüne yönlendiriliyor. Uygulama farklı zamanlarda rastgele yapılıyor.

Uçuşa gitmek için ekip odasına gelen uçucu ekipler, göreve geldikleri anda kartlarını kiosklara okutuyor.Bazı personeller kartlarını okuttukları anda  ‘Hekimliğe gidiniz’ uyarısı ile karşılaşıyor. Uyarıyı alan personel, ekip odasına çok yakın yerde bulunan hekimliğe gidiyor. Burada alkol kontrolü yapılan uçucu personelde alkole rastlanmaması halinde sefere devam etmesine izin veriliyor. Alkollü personel çıkması halinde uçuştan kesiliyor ve hakkında idare soruşturma açılıyor. Ancak şu ana kadar bu uygulamada alkollü personele rastlanmadığı kaydedildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY’DE ‘ÇEVİRME’ VAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

wingtip uygulaması ~ 10 yıl önce
aksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar , birşey diyormuyuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nosig' e cevap ~ 10 yıl önce
Sirket babanin mali galiba, sirket sirketin olmus diger Emektarlar el oyle mi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinir ve olcu ~ 11 yıl önce
11 saat kala içilmez her ışte böyledir. Kamyon şoförü taksici dolmuşcu daha bence daha kritik önemli. Milleti tam bir açıklama yapmadan kuşkuya soktular sinir derece konusunda. Eğer çok düşük çıkıp 24 saat önceki alkolün hesabını sorarlarsa ispatli itirazi yapip adlı tip ya da onaylı kurumdan test yaptırıp insan hakları mahkemesine gidersiniz. Kimse kimsenin özel hayatını böyle rencide edemez. Her çalışana 11 saatten önce hesap sorulmaz... kokpite 11 saat demişler yer personeline net bir açıklama yok ne kadar adil bu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce saygı ~ 11 yıl önce
millet olarak özel hayata karışmayı çok seviyoruz. uçuşuna 12 saat kala istediğini içer. Size ne? sınırlar bellidir, yapılacaklar bellidir. sonuçları da bellidir. bu şekilde bir hareket yapan kokpit hayatının sonuna kadar yerde kalacak. bunu göze alabilecek bir pilot var mıdır sizce? hala atıp tutuyorsunuz. bu insanların bunu yapabileceğini düşünüyorsanız, kara yoluyla ulaşın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
nasil bir doktor hemsire bankaci avukat ise alkollu gitmiyosa bizde gitmiyoruz merak etmwyin herkesin isine ve kendine yeterince saygisi var ozel hayatimizla isimizi ayirabiliyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru ~ 11 yıl önce
uygulama doğru ama bu uygulamayı thy değil DHMİ yapmalı ve bütün pilot kabin memuru,uçuş hareket uzmanı,teknsiyen apron görevlileri,Air kontrol ve diğer yabancı uçaklar içinde geçerli yoksa sadece thy nin yapması bir ailede babanın sadece bir çocuğuna baskı uygulamasına benziyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esrar ~ 11 yıl önce
asıl esrar testi yapında neler oluyor bakın, bu arada esrarı bir kere bile içtiyse çıkar kaçarı yok. biyokimya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuyormusun... ~ 11 yıl önce
Sen zaten uçuyorsun galiba. Hatta konuya bu kadar hakim olduğuna göre sen bayağı sık uçuyor olmalısın muhtemelen bunu yazarken de uçtuğun kesin. Bırak bunları parasını ver bir uçakta uç;))
isimsiz / rumuzsuz ~ 11 yıl önce
Emirates dahil birçok önde gelen havayolu şirketi de bu uygulamayı yapmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr. M. Çetingüç ~ 11 yıl önce
Gayet doğru bir uygulama. Randomize kontroller Avrupa ve ABD'de rutin yapılıyor. Alkolü görev günlerinde de kullanan kişiler için caydırıcı olacaktır. Alkol almış bir pilot olayının medyaya yansıması havacılığımıza güven unsurunu ve uçuş ekiplerinin imajını zedeliyor... Diğer şirketlerde böyle kontroller yapılmadığına göre, oralarda hiç sorun yok mu? Hatırlanacağı üzere, 3 Haziran 2010 günü Dalaman'dan kalkıp Almanya'nın Münster Havalimanına inen bir özel şirketimizin ikinci pilotuna test uygulanmış ve sabah saatlerinde alkol pozitif çıkmıştı... THY'nin bu uygulamasını DHMI üstlenip, yerli-yabancı tüm şirket uçuş ekiplerine yaysa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOSIG ~ 11 yıl önce
YONETIM SANA SESLENIYORUMMM..ALKOL KONTROLUNU BASLATAN YUREGINE ELINE SAGLIK..ALKOLU NE UCAKTA NE DE O UCAGI KULLANAN EKIPLERIN KANINDA ISTIYORUZ !!AMA LUTFEN BU UYGULAMAYI YATI DONUSU SEFERLERDECUYGULAYIN,GERCEK ALKOLIKLERI O ZAMAN AYIKLARSINIZ..OZELLIKLE YATI SURESI UZUN OLAN IC YATILAR VE ER SEFERLERININ DONUSLERINDE..ALKOLU VE ONU KULLANANI SIRKETIMIZDE "ISTEMIYORUZ!!!!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000