08 Nisan 2013, Pazartesi 12:00:45

THY'DE BİR DÖNEMİN SONU!

Türk Hava Yolları, 2010 yılında başlattığı Comfort Class uygulamasını kaldırma kararı aldı. Peki bu kararın sebebi neydi?
  • Kaldıramassan kaldırırlar gülüm
  • comfort class in getirisi ne olmustur goturusu ne olmustur bunu bile hesaplayamamislardir. Ellerindeki sistemlerle ve insan gucuyle bunun hesabini yapamamaktadirlar, aynen Star Alliance in kendilerine ne getirip ne goturduklerinin hesabini yapamadiklari gibi. Bir uygulamanin maddi getiri yada goturusunun nelerle olculeceginin bir kriteri yok . Su kadar para kazandim ya da kaybettim deme becerisi yok yani.
  • daha cok ekonomi koltuk olsun....26 inch yeter....para para para cok onemli...
  • yalan yalnis bilgi veriliyor. ucak alinirken hat analizinde THYye gazi verdiler. ama evdeki hesap farkli arkadaslar.
  • THY'DE BİR DÖNEMİN SONU deyince yönetim degıstıgını sandım tuhhh yaaa baska birşeyimiş
  • Anadolu Jet'i kurdum cok para harcadim, Ankara base olusturdum, olmadi Sun Expres'e devrettim. Hem zarar ettim hem yuzlerce personeli 4gunde zorla istanbula gonderdim ailece hepsini perisan ettim, kabul etmeyenlere kapiyi gosterdim. Bosna Havayollarina ortak oldum, olmadi vazgectim. Harcadigim milyonlari hibe ettim. First Class uygulamasi baslattim, vazgectim kaldirdim. Comfort Class uygulamasi baslattim 12 ucaga yuzlerce yeni comfort koltugu aldim. Bilet satisimi, boarding sistemimi yeniden konfigure ettim, yeni sinifi oturtmak, tanitmak , reklamini yapmak icin milyonlar harcadim. Sonra onuda beceremedim, kaldirdim. Cunku ben bu isi bilmiyorum, sonuclari onceden ongoremiyorum, ongorup uyaranlara inanmak yerine her yaptigimi alkislayan dalkavuklara inaniyorum. Deneme yanilmayla dogruyu bulmaya calisiyorum. Benim havacilikla bir alakam yok aslinda, hatir gonul iliskileri, hemsehrilik hesaplari ve siyasi baglantilarla bir sekilde buraya geldim. Allahtan internet var ordan ogreniyorum
  • Ee bizim biletlere ne olucak?
  • Internetten havacilik ogrenince boyle oluyor galiba. Kardesim bu ucaklar daha iki senelik, 2 senede ne degisti te, dun 63 koltuk ile yaptigin bu sinifi bugun kaldiriyorsun? Sormazlar mi sen bunu zamaninda arastirmadin mi? Ustune ustluk endustride en begenilen urunlerden biri iki sen bunu nasil kaldirirsin, anlamis degilim?
  • böyle olacağı belliydi, doluluk oranı iyiydi ama sadece 12 uçakta olan bir sınıf olursa tutmaz, en azından bütün geniş geniş gövdeli uçaklarda aynı anda geçilmeliydi, first class ta da aynı sorun oldu.thy nin en büyük sorunlarından biri budur zaten hızlı büyümeyle kiralanan ve alınan uçaklarda binbir çeşit kabin konfigürasyonu var.
  • Kötü olmuş.Amerika uçuşlarında iyi oluyordu,777'lerin ekonomi koltukları çok dar maalesef.

 Türk Hava Yolları’nın business class ve ekonomi sınıfları arasında oluşturduğu comfort class uygulamasını kaldırma kararı aldı. 2010 yılında Boeing 777 tipi uçaklarda uygulanmaya başlanan comfort class, yolculardan talep görse de bir konuda gelen yoğun şikayetler üzerine kaldırılmasına karar verildi. Yurtdışındaki bazı noktalardan comfort class Türkiye’ye uçan ancak comfort class sınıfı olmayan uçaklarla transit devam edecek yolcuların ya ekonomi ya da business class sınıflarına kaydırılması, uygulamanın en çok şikayet getiren sebeplerinden biriydi. THY bu konuda yoğun şikayetler alınca uygulamaktan vazgeçme kararı aldı.

Boeing  777 tipi uçaklarda 28 business, 63 comfort, 246 economy olmak üzere toplam 337 koltuk yer alırken comfort class; ekonomi sınıfında uçan fakat daha geniş koltuk aralıkları, daha zengin ikram ve kabin içi eğlence sistemleri isteyen, ancak  business class ücreti yerine daha az ödeyen yolculara hitap ediyordu.

COMFORT CLASS’IN FARKLARI NELER?

Ekonomy class 32 inch koltuk aralığına sahipken, comfort class 46 inch koltuk aralığına sahip. Boeing 777 tipi uçaklarda business class koltuk aralığı ise 76 inch. Ayrıca comfort classta, diz mesafesi 46 inch (116 cm), koltuk içi genişlik 19,5 inch (49 cm), maksimumkoltuk yatış 8,5 inch (21 cm) / 111,3 derece iken, her koltukta koldan açılır ekran yer alıyor.

Yolcular bu ekranlarda müzik, film, belgesel arşivi ve oyunlara ulaşabiliyor, kişisel usb ve i-pod için bağlantı noktası da yer alıyor.

FIRST CLASS DA KALKMIŞTI

Türk Hava Yolları, 2008 yılında Hintli Jet Airways’ten kiraladığı Boeing 777 tipi uçaklarla birlikte first class uygulamasına da başlamıştı. Uçakların kira  süreleri dolana kadar first class uygulamasını sürdüren THY, bu uçakların filodan çıkmasından sonra first class uygulamasına devam etmeme kararı almıştı.

©AirportHaber

THY'DE BİR DÖNEMİN SONU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Kaldıramassan kaldırırlar gülüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jack ~ 11 yıl önce
comfort class in getirisi ne olmustur goturusu ne olmustur bunu bile hesaplayamamislardir. Ellerindeki sistemlerle ve insan gucuyle bunun hesabini yapamamaktadirlar, aynen Star Alliance in kendilerine ne getirip ne goturduklerinin hesabini yapamadiklari gibi. Bir uygulamanin maddi getiri yada goturusunun nelerle olculeceginin bir kriteri yok . Su kadar para kazandim ya da kaybettim deme becerisi yok yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t ~ 11 yıl önce
sayin yorumcuya katiliyorum. cunku ucak anlasmasinda bunlari doldurusa getirdiler.koltuk tedarikcisi ile ilskiler filan neyse bu konulara girmeyelim. mormalde 3 sinifa ship olmak cok prestijdir.emirates, etihad, lufthansa, united hepsi bir sekilde yapmaya bunu yonetmeye calisiyor. ama THYde beyin ekibi yok. uretici gaz veriyor, tedarikci gaz veriyor, 'baska' iliskiler devreye giriyor. sonra memleketin dovizine yazik oluyor.
daha cok koltuk ~ 11 yıl önce
daha cok ekonomi koltuk olsun....26 inch yeter....para para para cok onemli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ginney ~ 11 yıl önce
yalan yalnis bilgi veriliyor. ucak alinirken hat analizinde THYye gazi verdiler. ama evdeki hesap farkli arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
8nisan ~ 11 yıl önce
THY'DE BİR DÖNEMİN SONU deyince yönetim degıstıgını sandım tuhhh yaaa baska birşeyimiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isbilmezler ~ 11 yıl önce
Anadolu Jet'i kurdum cok para harcadim, Ankara base olusturdum, olmadi Sun Expres'e devrettim. Hem zarar ettim hem yuzlerce personeli 4gunde zorla istanbula gonderdim ailece hepsini perisan ettim, kabul etmeyenlere kapiyi gosterdim. Bosna Havayollarina ortak oldum, olmadi vazgectim. Harcadigim milyonlari hibe ettim. First Class uygulamasi baslattim, vazgectim kaldirdim. Comfort Class uygulamasi baslattim 12 ucaga yuzlerce yeni comfort koltugu aldim. Bilet satisimi, boarding sistemimi yeniden konfigure ettim, yeni sinifi oturtmak, tanitmak , reklamini yapmak icin milyonlar harcadim. Sonra onuda beceremedim, kaldirdim. Cunku ben bu isi bilmiyorum, sonuclari onceden ongoremiyorum, ongorup uyaranlara inanmak yerine her yaptigimi alkislayan dalkavuklara inaniyorum. Deneme yanilmayla dogruyu bulmaya calisiyorum. Benim havacilikla bir alakam yok aslinda, hatir gonul iliskileri, hemsehrilik hesaplari ve siyasi baglantilarla bir sekilde buraya geldim. Allahtan internet var ordan ogreniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cölkusu/münih ~ 11 yıl önce
agzina, yüregine saglik!
Sözcü ~ 11 yıl önce
Yazdıkların hakikatten doğru Aynen katılıyorum. Lufthanzo koymaya kalkıyor sen kaldır demiştir ondan kalkıyodur.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ee bizim biletlere ne olucak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmadi bu! ~ 11 yıl önce
Internetten havacilik ogrenince boyle oluyor galiba. Kardesim bu ucaklar daha iki senelik, 2 senede ne degisti te, dun 63 koltuk ile yaptigin bu sinifi bugun kaldiriyorsun? Sormazlar mi sen bunu zamaninda arastirmadin mi? Ustune ustluk endustride en begenilen urunlerden biri iki sen bunu nasil kaldirirsin, anlamis degilim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
belliydi ~ 11 yıl önce
böyle olacağı belliydi, doluluk oranı iyiydi ama sadece 12 uçakta olan bir sınıf olursa tutmaz, en azından bütün geniş geniş gövdeli uçaklarda aynı anda geçilmeliydi, first class ta da aynı sorun oldu.thy nin en büyük sorunlarından biri budur zaten hızlı büyümeyle kiralanan ve alınan uçaklarda binbir çeşit kabin konfigürasyonu var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜH BE. ~ 11 yıl önce
Kötü olmuş.Amerika uçuşlarında iyi oluyordu,777'lerin ekonomi koltukları çok dar maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000