19 Haziran 2018, Salı 11:01:38

THY'den DLR-2 ile ilgili önemli karar

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde kurulan ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ çalışmaları kapsamında flaş bir gelişme yaşandı. Peki, bu gelişme ne? İşte ayrıntılar...
  • Teknikte çalışıyorum, TGS'ye pilot alımı var mı ?
  • Yakında nefes alsın yeter diyecekler. bu hataların sonuçlarını ileride çok yaşar TK ama şirketi değil kendini düşünenler için günlük çözümler çok mantıklı tabii. 10 yıl sonrasının problemlerini o zamanki yöneticiler düşünsün diyorlar heralde.
  • 5 şubat tarihinden beri Istanbul Üniversitesi yapıyor crm mülakatlarını. Yeni bir haber değil.
  • dostlar alışverişte görsün,geç bunları , tanıdığın var mı sen onu söyle
  • Sirket ici CRM ne durumda sizce ? Egitimler yeterli mi ?
  • Avrupa’da ATPL eğitimi alıyorum, eğer bir aday EASA lisansı alabiliyor ise mutlaka pilot yapılmalı. O kadar zorlu bir eğitimi bitirdiğim 2 üniversite ile kıyaslayamam. O dersleri verebilecek kapasite var ise bana göre kokpitte mutlaka şans verilmeli, bunun üzerine birde DLR istenmesini doğru bulmuyorum.
  • İyide dlr-2 zaten daha önce kalkmadı mı?
  • Yahu ne boş beleş adamlarsınız bir de böbürlenerek biz f/o yuz kaptanız diyorsunuz. Kardeşim dlr 1 e girmicek mi akademiye başvuran kişi ee tamam dlr 1 zaten bu yetkinliği ölçmekte yeterli dlr 2 tamamen alman saçmalığı beni türk uzmanlar sınava soksun. Çıkıp bide pilotuz biz emniyetsiz zart zurt diyorsunuz nasıl pilot oldunız bu kafayla şaşıyorum.
  • İlkokul diplomanı al gel damping var. Havada dayak yiye yiye öğretiriz gel vatandaş gel 50 iq yeter gel
  • Zamanında çatır çatır elediğiniz bu emektar pilotlara şimdi ihtiyaç mı? Duyuyorsunuz cevap evet çünkü artık kimse tkda kalmıyor her filo kan ağlıyor yetersiz ekiplerden dolayı. Dlr kalktıysa yerine KPSS gelsin bence KPSS ile pilot atansın İngilizce sınavı yerindede üds gelsin komiksiniz kaliteyi düşüremezsiniz düşürmemelisiniz!

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde kurulan ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ çalışmaları kapsamında flaş bir gelişme yaşandı. Peki, bu gelişme ne? İşte ayrıntılar...

Sivil havacılık sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak adına hayata geçirdiği farklı projeleri modern teknolojiye sahip uçuş eğitim merkezlerinde yürüten Türk Hava Yolları ile ülkemizin en köklü eğitim kurumu olan İstanbul Üniversitesi’nin ortak çalışmaları neticesinde geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kurulmuştu. 

Ocak 2017’de Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan ve bu yılın ilk aylarında başarıyla tamamlanan proje ile birlikte daha önce Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ile yürütülen kokpit seçim süreçlerindeki teknik olmayan yetkinliklerin değerlendirildiği mülakatlar, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’nde düzenlenmeye başlamıştı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları Kalite Güvence Başkanlığı tarafından yönetici ve personele yapılan duyuruyla, PR.10.72.084 DLR Testi Uygulama Prosedürü Rev.02'nin iptal edilerek 20 Haziran 2018 akşamı itibariyle yürürlükten kaldırılacağı belirtildi. Mevcut DLR-2 mülakatlarının Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan formata uyarlanarak gerçekleştirileceği öğrenildi.

2019 YILINDA 900 PİLOT ALIMI YAPILACAK

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü hakkında yaptığı açıklamada projenin henüz bir ismi olmadığını ancak bu projenin İstanbul merkezli yürütülmesi ve İstanbul Üniversitesi ile yapılan işbirliği nedeniyle de başında İstanbul olan bir isim alması gerektiği yönünde görüşünü belirtmişti. Ekşi, bugüne kadar yılda ortalama 500 pilot alımı yaptıklarını ifade ederken, 2019 yılında bu sayının 900 civarında olacağını da sözlerine eklemişti.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY'den DLR-2 ile ilgili önemli karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (95)

A.O ~ 6 yıl önce
Teknikte çalışıyorum, TGS'ye pilot alımı var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eli ayağı tutan girsin ~ 6 yıl önce
Yakında nefes alsın yeter diyecekler. bu hataların sonuçlarını ileride çok yaşar TK ama şirketi değil kendini düşünenler için günlük çözümler çok mantıklı tabii. 10 yıl sonrasının problemlerini o zamanki yöneticiler düşünsün diyorlar heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 6 yıl önce
5 şubat tarihinden beri Istanbul Üniversitesi yapıyor crm mülakatlarını. Yeni bir haber değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mış gibi yap ~ 6 yıl önce
dostlar alışverişte görsün,geç bunları , tanıdığın var mı sen onu söyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY de CRM ? ~ 6 yıl önce
Sirket ici CRM ne durumda sizce ? Egitimler yeterli mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATPL ~ 6 yıl önce
Avrupa’da ATPL eğitimi alıyorum, eğer bir aday EASA lisansı alabiliyor ise mutlaka pilot yapılmalı. O kadar zorlu bir eğitimi bitirdiğim 2 üniversite ile kıyaslayamam. O dersleri verebilecek kapasite var ise bana göre kokpitte mutlaka şans verilmeli, bunun üzerine birde DLR istenmesini doğru bulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyyareci ~ 6 yıl önce
İyide dlr-2 zaten daha önce kalkmadı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş beleş ~ 6 yıl önce
Yahu ne boş beleş adamlarsınız bir de böbürlenerek biz f/o yuz kaptanız diyorsunuz. Kardeşim dlr 1 e girmicek mi akademiye başvuran kişi ee tamam dlr 1 zaten bu yetkinliği ölçmekte yeterli dlr 2 tamamen alman saçmalığı beni türk uzmanlar sınava soksun. Çıkıp bide pilotuz biz emniyetsiz zart zurt diyorsunuz nasıl pilot oldunız bu kafayla şaşıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İ ~ 6 yıl önce
İlkokul diplomanı al gel damping var. Havada dayak yiye yiye öğretiriz gel vatandaş gel 50 iq yeter gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpss ve üds gelsin! ~ 6 yıl önce
Zamanında çatır çatır elediğiniz bu emektar pilotlara şimdi ihtiyaç mı? Duyuyorsunuz cevap evet çünkü artık kimse tkda kalmıyor her filo kan ağlıyor yetersiz ekiplerden dolayı. Dlr kalktıysa yerine KPSS gelsin bence KPSS ile pilot atansın İngilizce sınavı yerindede üds gelsin komiksiniz kaliteyi düşüremezsiniz düşürmemelisiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000