25 Temmuz 2018, Çarşamba 15:30:19

THY'de "Bedelli" sancısı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin kabul edilmesiyle resmen yürürlüğe girecek olan "Bedelli Askerlik" yasası havacılık sektörünü de etkileyecek. Türk Hava Yolları'nda ise "Bedelli Askerlik" sancısı şimdiden başladı.
  • askerlik gonullu 1 sene şırnak sınırı. ama sorsan gm de ki asker kacagı torpilli eleman benden daha vatansever :D neyse askerlik subesinden paylasin Bugunde olmedim anne :D
  • Bedelli yapmak isteyen işten çıkarılsın. Yeni alımlar yapılsın. Nasl normal askerlik yapan için 6 ay izin veriemiyorsa 21 gün içinde toplu izin verilmesin.
  • THY'ı askerliğikle ilişkisi bitmemiş adayları almamalı, bu tür şeyler de sorun olmaktan çıkar. Böylece herkes okulunu bitirip lisansını aldıktan sonra iş başvuruları yapmak yerine gider askerliğini yapar ondan sonra gelir iş arar.
  • Nerede teröristlere destek verdiği söylenen chp karşıtları? Nerede sözde yerli ve millici iktidarın yandaşları? Gördük şakşakladığınız iktidarı bir kez daha. Tabii ağızlarından Türk kelimesi çıkmayan,Türklük faşistliktir,Türk demeyelim diyenlerin,megri megri diye Diyarbakır'da meydanlarda terörist destekçileriyle elele şarkılar söyleyenlerin,paçavralarını Ankara'da göndere çektirenlerin hiçbirinin çocuğu askerlik yapmadığı için vatan nedir askerlik nedir peygamber ocağı nedir hak nedir adalet nedir bilmezler.İktidarın başı ne diyordu tulumba'da su bitti. Bu olayda düşünülen tek şey adına bedelli denen adilikten gelecek para. Kasa o kadar tamtakır ki her şeye muhtacız şu anda. Bir de nasıl atıp tutuyorlardı şöyle büyüdük,böyle geliştik,zenginleştik bilmem ne olduk diye. Parayla askerliği sattınız,milleti birbirine düşman ettiniz. Bir de iyi ki yerli ve milli'siniz ya olmasaydınız ne olurdu Allah bilir.Gerçi bu zihniyete onca rezalete rağmen durmadan oy verenlere de herşey müstahak...
  • KM maaşlarına laf atan insanların yarısının bile thy ile ilişkisi yok. Bol keseden sallıyorlar. Kedi ve ciğer misali. Dışarıda 2000 liraya çalışan ve km olamayan boş işçilerin işi bu. Ben km değilim ama adayım. Adamlar ömürleri boyunca radyasyona maruz kalıyorlar,bayramlarda özel günlerde ailelerinden uzakta otel odasında vakit geçiriyorlar. Boş konuşmadan önce lütfen düşünün biraz. Bugün otobüs muavini bile 2000 tl maaş alıyor sefer yaptıkça. Hatta artıyorda. Konuşmadan önce omuzlarınızın üstündekini kullanın lütfen.
  • Ziraat bankasından kredi alın onuda ödemeyin çünkü batık kredilere ona da af cikacakmis.bol bol da çok sevdiğinizi iddia ettiğiniz vatanın bayrak görsellerini paylaşın. Garip Anadolu kuzusu mehmetcikler nasıl olsa cephede.
  • 21 günün sebebi belli; Ereğli Tekstil O kadar verilecek üniforma ve kıyafetin kârı bir yandaşa gitmeliydi tabi ki, onlar da damadın akrabaları oldu.
  • Artık herseyden nefret ediyorum.tüm toplum gibi.herkesin suratı asık. yüzler perisanligin karamsarligin bir toplumun psikolojisini yansıtıyor.
  • Alttaki yorumlara bakarsak herkes afrinde yapmış askerliği. 6 ay boyunca kantinde tost satan, komutana çay taşıyan vatan millet diyor. Gençlerin hayatından çalınan 6 ay, hele ki havacılık sektörü için çok önemliydi iş gücü kaybı önlenmiş oldu. 21 gün de olmamalıydı aslında. Askere gidenler bilir hayatınızın en boş 6 ayından kurtuldunuz.
  • Bizim ekip tahsis askerdeysen bile uçuş planlar: “hocam biliyorum 3-5 nöbetiniz var ama içtimada sonra iistanbula pas çekip trabzon yatı versek? Hem kışlaya da yakın, 5’ten önce kışlada olursunuz” :))))

THY'de "Bedelli" sancısı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin kabul edilmesiyle resmen yürürlüğe girecek olan "Bedelli Askerlik" yasası havacılık sektörünü de etkileyecek. Türk Hava Yolları'nda ise "Bedelli Askerlik" sancısı şimdiden başladı.

1 milyon 324 bin vatandaşın yararlanması beklenilen bedelli askerlikte, ücretin 15 bin lira gibi makul bir rakam olması nedeniyle başvuru sayısının yüksek olacağı düşünülüyor. Bedelli askerlik düzenlemesiyle birlikte getirilen 28 günlük zorunlu askerlik eğitimi, komisyonda verilen bir önergeyle 21 güne çekildi.

Havacılık sektöründe de çok sayıda çalışanın bu haktan yararlanması beklenirken söz konusu durumdan en çok etkilenecek şirketin ise Türk Hava Yolları olacağı sugötürmez bir gerçek gibi görünüyor.

Türk Hava Yolları'nda kokpit ve kabinde görevli personeller ile THY Teknik A.Ş'deki çok sayıda teknisyenin bedelli askerlikten yararlanmak isteyeceği ve bu durumun tüm operasyonları etkileyeceği düşünülüyor.

EN AZ 21 GÜN YOKLAR!

"Bedelli Askerlik" hükümlerinden yararlananlar temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli olacak. Sadece askerlik süresinin 21 gün olacağı göz önüne alındığında yol süreleri de ile birlikte bu iznin 1 ayı bulması bekleniyor.

Şirketlerin bedelli askerlik yapacak personellerin isimlerini bildirmeleri için talepleri toplamaya başladığı söz konusu sürecin nasıl atlatılacağı üzerinde de çalışmalar yapıldığı öğrenildi. 

Askerlik için izne ayrılacak personelin operasyonları ne şekilde etkileyeceği ise merak ediliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY'de "Bedelli" sancısı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

hayri ~ 6 yıl önce
askerlik gonullu 1 sene şırnak sınırı. ama sorsan gm de ki asker kacagı torpilli eleman benden daha vatansever :D neyse askerlik subesinden paylasin Bugunde olmedim anne :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet DC ~ 6 yıl önce
Bedelli yapmak isteyen işten çıkarılsın. Yeni alımlar yapılsın. Nasl normal askerlik yapan için 6 ay izin veriemiyorsa 21 gün içinde toplu izin verilmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cihan B ~ 6 yıl önce
Sayın Ahmet C. Askerlik için 6 ay ücretsiz izin veriliyor. Neden çıkarmalar olsun? İnsanların ekmeğiyle ne alıp veremediğiniz var?
teknisyen ~ 6 yıl önce
merhaba ruh hastası kardeşim, havacılık sektöründe meslekler genelde lisansla yapılır, yeni aldığın adamla bu işi götüremezsin. saygılarımı sunuyorum
çözüm ~ 6 yıl önce
THY'ı askerliğikle ilişkisi bitmemiş adayları almamalı, bu tür şeyler de sorun olmaktan çıkar. Böylece herkes okulunu bitirip lisansını aldıktan sonra iş başvuruları yapmak yerine gider askerliğini yapar ondan sonra gelir iş arar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş ~ 6 yıl önce
Konuşuyorsun
çözümsüz ~ 6 yıl önce
arkadaşım boş konuşuyorsun. insanlar askerlikten sonra işe başlamayı ister ama önüne fırsat geçincede kullanmak zorundadır. not: tk yı ve çalışanlarını hiç sevmem onları da savunmuyorum ama saçmalamışsın.
tulumba ~ 6 yıl önce
Nerede teröristlere destek verdiği söylenen chp karşıtları? Nerede sözde yerli ve millici iktidarın yandaşları? Gördük şakşakladığınız iktidarı bir kez daha. Tabii ağızlarından Türk kelimesi çıkmayan,Türklük faşistliktir,Türk demeyelim diyenlerin,megri megri diye Diyarbakır'da meydanlarda terörist destekçileriyle elele şarkılar söyleyenlerin,paçavralarını Ankara'da göndere çektirenlerin hiçbirinin çocuğu askerlik yapmadığı için vatan nedir askerlik nedir peygamber ocağı nedir hak nedir adalet nedir bilmezler.İktidarın başı ne diyordu tulumba'da su bitti. Bu olayda düşünülen tek şey adına bedelli denen adilikten gelecek para. Kasa o kadar tamtakır ki her şeye muhtacız şu anda. Bir de nasıl atıp tutuyorlardı şöyle büyüdük,böyle geliştik,zenginleştik bilmem ne olduk diye. Parayla askerliği sattınız,milleti birbirine düşman ettiniz. Bir de iyi ki yerli ve milli'siniz ya olmasaydınız ne olurdu Allah bilir.Gerçi bu zihniyete onca rezalete rağmen durmadan oy verenlere de herşey müstahak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Işte bu ~ 6 yıl önce
Eline kalemine sağlık.. bunlar yine de anlamazlar
anti ~ 6 yıl önce
tulumbacı buraya siyaseti katman saçma. iktidarı sevmeyebilirsin ama iktidarın dışında chp ve diğer partililerin çocukları da aynı şekilde yararlandı.
KM adayı ~ 6 yıl önce
KM maaşlarına laf atan insanların yarısının bile thy ile ilişkisi yok. Bol keseden sallıyorlar. Kedi ve ciğer misali. Dışarıda 2000 liraya çalışan ve km olamayan boş işçilerin işi bu. Ben km değilim ama adayım. Adamlar ömürleri boyunca radyasyona maruz kalıyorlar,bayramlarda özel günlerde ailelerinden uzakta otel odasında vakit geçiriyorlar. Boş konuşmadan önce lütfen düşünün biraz. Bugün otobüs muavini bile 2000 tl maaş alıyor sefer yaptıkça. Hatta artıyorda. Konuşmadan önce omuzlarınızın üstündekini kullanın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nakit vermeyin !! ~ 6 yıl önce
Ziraat bankasından kredi alın onuda ödemeyin çünkü batık kredilere ona da af cikacakmis.bol bol da çok sevdiğinizi iddia ettiğiniz vatanın bayrak görsellerini paylaşın. Garip Anadolu kuzusu mehmetcikler nasıl olsa cephede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bolonez ~ 6 yıl önce
21 günün sebebi belli; Ereğli Tekstil O kadar verilecek üniforma ve kıyafetin kârı bir yandaşa gitmeliydi tabi ki, onlar da damadın akrabaları oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tsk da ~ 6 yıl önce
Üniformalar dikim evlerinde yapılıp dağıtılmıyor mu
Bir sade vatandaş olarak ~ 6 yıl önce
Artık herseyden nefret ediyorum.tüm toplum gibi.herkesin suratı asık. yüzler perisanligin karamsarligin bir toplumun psikolojisini yansıtıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlısı olsun ~ 6 yıl önce
Alttaki yorumlara bakarsak herkes afrinde yapmış askerliği. 6 ay boyunca kantinde tost satan, komutana çay taşıyan vatan millet diyor. Gençlerin hayatından çalınan 6 ay, hele ki havacılık sektörü için çok önemliydi iş gücü kaybı önlenmiş oldu. 21 gün de olmamalıydı aslında. Askere gidenler bilir hayatınızın en boş 6 ayından kurtuldunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kısa dönem asker ~ 6 yıl önce
6 ay gereksi bir süre değil dostum. Olaya nasıl baktığınla alakalı. Ben ilk gittiğimde burası çekilir mi?, Askerlik bu mu dedim. Ama o tost satmanın ve çay taşıma sürecinde aldığın askeri disiplin ve eğitim biraz da olsa erkeğe olgunluk katar ve disiplin verir. Bence 21 gün bile olsa herkes o kamuflajı giyip bazı şeyleri anlamalı...
neye hayırlı olsun ~ 6 yıl önce
ne biliyorsun kimin nerede askerlik yaptığını? o zaman kimse gitmesin askere. ülkenin maddi gücü de ortada profesyonel ordu'ya geçmesi de mümkün değil. eee nasıl olacak peki? kim bekleyecek sınırları? kim taşrada güvenliği sağlayacak? sen herkesi komutana çay mı taşıyor sanıyorsun? kantindeki tostu asker de yiyor komutan da. bu ülke iç ve dış her tehdide açık. gördük 2 sene önce olanı. asker olmasaydı şimdi abd güdümlü feto ülkeyi ele geçirmişti. askere de gittim hayatımın en boş 6 ayı demem mümkün değil zira yurdumun dört bir yanından gelmiş insanları tanıdım,beraber yemek yedim,hayatı paylaştım. büyük şehirlerde de yerli kimse yok herkes bir yerden gelme ama şehir yaşamı ile askerlik aynı değil. senin gibiler o kadar çok ki allah ülkemize savaş,bela göstermesin yoksa halimiz harap.
boş yapma ~ 6 yıl önce
madde 318. -(1) halkı, askerlik hizmetinden soğutacak etkinlikte teşvik veya telkinde bulunanlara veya propaganda yapanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir. (2) fiil, basın ve yayın yolu ile işlenirse ceza yarısı oranında artırılır.
Mehmetcik ~ 6 yıl önce
Tabi tabii.. aynen dediginiz gibi. Boşa giden 6 ay. Pekiyi doğuda pkk ya karşı mücadelede 20 li yaşlarda hayatları solan gencecik çocuklarımız, afrin de ırak 'ta ve diğer yerlerde senin için bayrak için vatan için şehit olanlar ne oluyor.. Bu durumda senin demene göre oldular niyazi.. Bu kadar sahtekar ve çürümüş bir toplumdan senin gibi düşünenlerin çıkması son derece normal.
asker ~ 6 yıl önce
Uzun veya kısa dönem askerlik yapmak,patates soymak,tost yapmak,çay götürmek,hakkı,hakkaniyeti,eşitliği bilmem neyi bırakın hayat tecrübesi, ülkenin her yerinden gelen 20 yaşlarındaki gençlerle tanışma,vakit geçirme,birbirini tanıma,kendi kendine yetebilme,para,sabır,paylaşma gibi bazı önemli şeylerin değerini öğrenme,bilme ve kavrama,disiplin,ciddiyet olarak insana çok şey katar. Yumurta bile kıramayan pasaklı kardeşim askere gitti geldi ütü yapabilen,temiz,titiz,düzenli,yatağını toplayan,ayakkabısını her daim boyayan biri oldu. Bu ülke ne çektiyse haksızlık,adaletsizlik,ayrımcılık, çıkarcılıktan çekti hala kimsenin ders aldığı yok ne yazık ki.
Tango ~ 6 yıl önce
Bizim ekip tahsis askerdeysen bile uçuş planlar: “hocam biliyorum 3-5 nöbetiniz var ama içtimada sonra iistanbula pas çekip trabzon yatı versek? Hem kışlaya da yakın, 5’ten önce kışlada olursunuz” :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldürdün ~ 6 yıl önce
Yorumunu okuyunca o konuşma gözümde canlandı bir anda.İyi güldürdün :D "Kaptanım Trabzon yatı yerine Ankara git gel verelim beklemesiz?"
Mutabık ~ 6 yıl önce
C-160'a planlarız, sıkıntı yok.
Çavuş ~ 6 yıl önce
Gel de sana tuvalet temizlik planlaması yapacağım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000