11 Haziran 2021, Cuma 10:40:47

THY'DE ACİL ÇIKIŞ KOLTUĞU 1022 TL OLDU!

Türk Hava Yolları ile 6 saati aşan uçuşlarda acil çıkış bölümlerinde bulunan koltuklarda oturmanın bedeli 1000 TL'yi aştı.
  • Ben burda Almanya’da yaşıyorum. Almanya ‘yı Lüx ,zengin görenler için yazıyorum. Eşimin maaşı 1700 Euro! Kiramız 980 Euro! 98 Euro elektrik! 43 Euro internet! 60 Euro telefon kartlarımız! Her üç ayda bir 53 Euro televizyon vergisi! Kalan para gıda paramız! Yani bizim ülkemize gelebilmemiz için ( tatil için) bütün aile çalışmak zorunda! Daha çöp faturalarını yazmadım! Yağmur, kanalizasyon vs. Herşeyden vergi alıyorlar! Benim sevgili milletim zarar ettik diye hakkıyla vergisini ödemiyor! O zaman burda yaşa diyenlere ; İnşaAllah 2023’den sonra geliyoruz!
  • Pegasus gerçekten 1 suyu dahi vermiyor. Yiyecek çok pahalı.Kalabalık aileler için biraz masraflı Yakında tencere tava gelenler olabilir.
  • O koltuk için ödenen ücret Pegasus'ta çok düşük.
  • Valla olsun biz Almanyadan hep TK ile geliyorus. Ailecek her yaz buradayız Elhamdülillah ülkemiz valla cennet billa cennet. Bilet fiyatları herşey çok uygun Türk havayollarını seviyoruz diğerleri işe yaramaz valla yemek bile paralı 11 Euro Pegasusta.
  • Şirketler batmadan önçe sefer bu uygulamayı Thy için geçerli mi bilinmez ama varlık fonu biterse onlarda bitter
  • Bu uygulama hemen hemen her havayolunda var ama çok yanlış bir uygulama, acil çıkış'da oturacak insanların belli şartlara haiz olması gerekli ya o şartları taşımıyorlarsa ne olacak? Ayrıca eskiden ön tarafta cam kenarı gibi belli yerler haricinde istediğin yeri ücretsiz seçebiliyordun artık o da yok her yer paralı,24 veya 48 saat kalaya kadar beklemek zorundasın. Pandemi var şirketler sıkıntıda anladık da her uçağa binen de zengin değil. Etik olmayan bu fırsatçılığa kim dur diyecek acaba?
  • Ya bu Pegasus da koltuğa para alıyor, suyu bile paralı satıyor.
  • Parasıyla oraya oturan ama kapının nasıl açılacağını bilmeyen, telaşlı, üzerinde har tarafa takılma olasılığı olan takılar, acil durumda tek kurtarmak istediği kendi valizi olan yolcu yüzünden ölen diğer yolcuların değeri ise "0" . Orası parayla satılacak yer mi ? Adı üstünde, "acil çıkış" . Ya kabin ekibi yolcunun orada oturmasını sakıncalı bulursa ? Kavga mı edecek yer değiştirmek için ?,
Türk Hava Yolları ile 6 saati aşan uçuşlarda acil çıkış bölümlerinde bulunan koltuklarda oturmanın bedeli 1000 TL'yi aştı.
 
Türk Hava Yolları'nda (THY) 2016 yılından itibaren 6 saati aşan uzun mesafeli dış hat uçuşlarında geniş bacak mesafeli exit koltuklar ıiçin ekstra ücret alınıyor.
 
6 saat civarında uçuş süresi olan İstanbul-Yeni Delhi gibi uçuşlar için acil çıkış kapısında oturmak 59 dolar iken örneğin İstanbul-Washington hattında acil çıkış kapısında oturmak için 79 dolar ödeniyordu.
 
Ücretli exit koltuk uygulaması başladığında 79 dolar yaklaşık 230 TL yapıyordu.
 
Geride kalan 5 yıl içerisinde hem dolar kuru arttı hem de dolar üzerinden exit ücretlerine zam yapıldı.
 
Bugünİstanbul-Washington hattında acil çıkış kapısı koltuklarına oturmanın ve ayakları uzatarak seyahat etmenin bedeli 1022 TL oldu. Yani yaklaşık 122 dolar...

UYGULAMA 15 HATLA BAŞLATILMIŞTI

THY'nin 2016 yılında başlattığı ücretli acil çıkış koltuğu uygulaması ilk olarak 15 uzun menzilli hatla başlamıştı. New York, Houston, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Toronto, Miami, Atlanta, Guangzhou, Hong Kong, Pekin, Şangay, Taipei, Malia ve Tokyo için başlatılan uygulama "Koltuğunuzu seçin, uçuşa geçin" sloganıyla tanıtılmıştı. 

THY'de ücretli acil çıkış koltuğu uygulaması 5 Ağustos 2016 tarihinden beri uygulanıyor.

Türk Hava Yolları dış hat Economy Class kabinde; standart koltuklar, ekstra diz mesafeli koltuklar ve acil çıkış koltukları uçuştan 355 gün öncesinden itibaren uçuşa 26 saat kalana kadar ücretli olarak seçilebiliyor. 

©AirportHaber.com
THY'DE ACİL ÇIKIŞ KOLTUĞU 1022 TL OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Admin ~ 3 yıl önce
Ben burda Almanya’da yaşıyorum. Almanya ‘yı Lüx ,zengin görenler için yazıyorum. Eşimin maaşı 1700 Euro! Kiramız 980 Euro! 98 Euro elektrik! 43 Euro internet! 60 Euro telefon kartlarımız! Her üç ayda bir 53 Euro televizyon vergisi! Kalan para gıda paramız! Yani bizim ülkemize gelebilmemiz için ( tatil için) bütün aile çalışmak zorunda! Daha çöp faturalarını yazmadım! Yağmur, kanalizasyon vs. Herşeyden vergi alıyorlar! Benim sevgili milletim zarar ettik diye hakkıyla vergisini ödemiyor! O zaman burda yaşa diyenlere ; İnşaAllah 2023’den sonra geliyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekleme ~ 3 yıl önce
Hemen gel.
Ziyaaaaa ~ 3 yıl önce
O kadar kötüysen hemen gelirsin niye 2023 ü bekliyorsun
~ 3 yıl önce
Gel buraya ;2023 sonrasıymış hahsh..Bilmesek yutturcan hiç de anlattığın gibi değil .
Zkp ~ 3 yıl önce
Gelll o zaman sefalete yoksa emeklimi olacaksınız,hadi ak troll
Değiş tokuş ~ 3 yıl önce
Gel ben sana türkiyede 1700 tl veriyim hayatlarimızı değişelim
Yaşar caner ~ 3 yıl önce
Pegasus gerçekten 1 suyu dahi vermiyor. Yiyecek çok pahalı.Kalabalık aileler için biraz masraflı Yakında tencere tava gelenler olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomi sınıfını anlamak ~ 3 yıl önce
Bilete dahil edilmeyen her ürün kalemi avantajdır. Pegasus size suyu bilete dahil bile verse, bilet içinde 5 tl ödersiniz (uplift maliyeti, catering hizmet bedeli, ve dolaylı tüm diğer maliyetler..) Dışardan 1-2 tl ye alacağınız suya 5 tl ödemiş olursunuz ama bedava sanırsınız. Olur da susamamışsanız ve suyu uçuşta almazsanız, yine de ödemiş olursunuz.
tutar ~ 3 yıl önce
O koltuk için ödenen ücret Pegasus'ta çok düşük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 3 yıl önce
Pegasus ne zamandır Amerikaya uçuyor
Gurbetçi ~ 3 yıl önce
Valla olsun biz Almanyadan hep TK ile geliyorus. Ailecek her yaz buradayız Elhamdülillah ülkemiz valla cennet billa cennet. Bilet fiyatları herşey çok uygun Türk havayollarını seviyoruz diğerleri işe yaramaz valla yemek bile paralı 11 Euro Pegasusta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belki ~ 3 yıl önce
Eurolari getir boz bol tl yapiyor niye cenet olmasin 2500 tl ile gel ulkede cenet yasada goreyim seni
Emekli ~ 3 yıl önce
Ne mutlu size , sizi için bilet parası bizim için emeklik aylığı, ülkenin son durumu
Gurbetci akepeli ~ 3 yıl önce
Sizin yuzunuzden bizde burda rezil oluyoruz bunlarla. Orda verdiginiz her akepe oyuna karsilik biz burda mafyanın aciklamalarini, yolsuzluklari, hirsizliklari dinliyoruz. Tamam ordan bi haber din bezirganlarini yobazlari desteklemek istitorsunuz o zaman gel burda yaşa!
Thy iyidir ~ 3 yıl önce
ülkemiz size cennet tabi euro 10 13.....
Pgs ~ 3 yıl önce
Thy de bedava sandığın yemeğin parasini vermemiş sanman cok komik
Baba ~ 3 yıl önce
ye
Trol kardeş ~ 3 yıl önce
Süper yazmışsın, bu ağızlardan tiksindik, dislike lar ne kadar başarılı olduğunu gösteriyo. Euro yerine de avro yazsan tamamdır
Koltuk ~ 3 yıl önce
Şirketler batmadan önçe sefer bu uygulamayı Thy için geçerli mi bilinmez ama varlık fonu biterse onlarda bitter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fırsatçılık ~ 3 yıl önce
Bu uygulama hemen hemen her havayolunda var ama çok yanlış bir uygulama, acil çıkış'da oturacak insanların belli şartlara haiz olması gerekli ya o şartları taşımıyorlarsa ne olacak? Ayrıca eskiden ön tarafta cam kenarı gibi belli yerler haricinde istediğin yeri ücretsiz seçebiliyordun artık o da yok her yer paralı,24 veya 48 saat kalaya kadar beklemek zorundasın. Pandemi var şirketler sıkıntıda anladık da her uçağa binen de zengin değil. Etik olmayan bu fırsatçılığa kim dur diyecek acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sınav ~ 3 yıl önce
sınavla mı oturtacaksın milleti koltuğa
Sınav yazana ~ 3 yıl önce
En azından beyin olsun
sınav'a ~ 3 yıl önce
Senin gibilerin olmayan akıllarıyla ahkam kesmesi için sınavla yorum yazması lazım...
Pegasus ~ 3 yıl önce
Ya bu Pegasus da koltuğa para alıyor, suyu bile paralı satıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jest oldu ~ 3 yıl önce
Napsın sana bedava mı versin. Bedavaya almadığı şeyi sana nasıl bedava versin ? Bir sürü dolaylı maliyet var vergi var zarar var havacılıkta her maliyet dövize endeksli.. napsın sana nasıl bir jest yapsın istersin ?
Jest oldu'ya ~ 3 yıl önce
Yolcular şirketlerin kar'ına ortak mı ki zararına ya da masraflarına da ortak olsunlar be ahmak be gafil ?
sürücü ~ 3 yıl önce
Parasıyla oraya oturan ama kapının nasıl açılacağını bilmeyen, telaşlı, üzerinde har tarafa takılma olasılığı olan takılar, acil durumda tek kurtarmak istediği kendi valizi olan yolcu yüzünden ölen diğer yolcuların değeri ise "0" . Orası parayla satılacak yer mi ? Adı üstünde, "acil çıkış" . Ya kabin ekibi yolcunun orada oturmasını sakıncalı bulursa ? Kavga mı edecek yer değiştirmek için ?,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite dustu ~ 3 yıl önce
Tk da eski kalite asla yok chartera gidin
disp ~ 3 yıl önce
Güvenlik onemli tbiki ancak kabin ekibi uygun görmediği yolcuyu kaldırabilir acil cıkıs koltuğundan ve sonrasınsda yolcuya iade edilir ciddi gelir sağlayan bir durumu bu sekilde özetleyemezsiniz. Kabin ekibi bu sebeple eğitim alıyor ve bu gibi sebeplerle ucakta görev alıyor. Bırakında şirket para kazansın artık .
süperman ~ 3 yıl önce
Ne büyük şey şu kapı açmak değil mi, iyi ki yüce mevlam seni bize bahşetmiş de o kapıyı açıp kapayabiliyoruz. Kabin ekibine denildi ki siz de uçaktasınjz servisin içinde kaybolup gitmeyin, aynı zamanda etrafınızda olan koku, duman, ses vs yi kabin ekibi arkadaşlarınıza ve de uçuş ekibine bildirin. Adam bu uçak bensiz kalkmaz moduna girdi.
Süpermane cevap ~ 3 yıl önce
Odessa vakasını oku anla biraz da beynini çalıştır sonra gel burada yorum yaz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000