03 Mayıs 2021, Pazartesi 14:29:18

THY yönetimine 1 yılda 19,5 milyon TL ödendi

Türk Hava Yolları (THY), üst düzey yöneticilerinin yaptığı bir yıllık harcamayı açıkladı. Yönetim kadrolarına 1 yılda yaklaşık 19,5 milyon TL ödeme yapıldı.
  • Siz birde sendikacilarin kazancını görün. Bir tane açıklama bir tane faaliyet raporu bulamazsınız. Neden mi ? Görseniz küçük dilinizi yutacaginiz için! THY deki kazançlar ne ki ?
  • Çetin bey'in yazısında var, hissedar Bilal bey genel kurul'da İlker efendiye huzur hakkı alıyor musunuz diye sormuş o da elbette alıyorum demiş ama tutanaklarda yok tabii ki. Bu adamlar bedavaya kıllarını kıpırdatmaz,heryerden paralarını tıkır tıkır alıyorlar yakında da göz hakkı diye birşey çıkarırlarsa kimse şaşırmasın. Bu ülke ile kurumları dincilere, siyasal islamcılara göre ganimet ne götürürlerse de helal aynı şey bugün para,makam ve çıkar için onlardanmış gibi görünen yarın iktidar değişse hemen onların adamı olabilecek dansöz yönetici ve çalışanlar için de geçerli.
  • 50 saatin üzerinde uçan pilotlara prim ödeyin.
  • AĞA TEMİZ PARA HEY YAVRUM HEY BEEE ...NE YAPMIŞLAR ACABA DA BU PARAYI PAYLAŞMIŞLAR ? SON 1 SENEDE KAÇ GÜN ŞİRKETE GELMİŞLERDE KAÇ SAAT ŞİRKETTE KALMIŞLAR ACEP ?
  • Çalışandan kesip sonra pandemide bile kar yaptık deyip kar payı alacaklar. Bunu yaparken besmele çekince helal oluyor zannedecekler. Sonra ortaya çıkınca hayır hasenat yaptık diyecekler.....
  • Ama yol yabdılar
  • Açıklama yanlış. Huzur hakkı almayan yönetim kurulu üyesi yok. Bunlar şirket çalışanı değil. Maaş almıyorlar. Tabii ki huzur hakkı alıyorlar. Bu açıklamayı THY yaptıysa, yalan söylüyorlar. Herbiri ayda 20 bin TL huzur hakkı alıyor. Bazıları yan şirketlerden de alıyor. İlker aycı hem yan şirketlerden alıyor, hem de iki katını alıyor.
  • Insallah secimle bu ekibin hepsinden kurtulacagiz az kaldi arkadaslar, gidecekler allahin izniyle
  • Hahahahhaa bunlar kartal imamhatipliler ver reisciler sakur sukur yiyorlar sirketi...yediler de zamaninnda sizin ben
  • Yorumlar genelde haram olsun, Allah'a havale ediyorum cinsinden. Belli ki bu adamlar bu kadar para götürüyor ise Allah'a falan inanmıyor, kimi neyle tehdit ediyorsunuz :) Ne zaman Allah'a değil de hukuka havale edersek o zaman bu ülkede bir şeyler düzelir ama tünelin sonundaki umut ışığı henüz yok. Saygılar.

Türk Hava Yolları (THY), üst düzey yöneticilerinin yaptığı bir yıllık harcamayı açıkladı. Kuruluşun faaliyet raporuna göre, THY ve raporda adı verilen bağlı 2 şirketteki yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticileri için 2020’de maaş ve diğer olanaklar dahil, toplam 19 milyon 466 bin 996 lira harcandı. THY, her bir üye ve yöneticiye yapılan ödemeleri ise açıklamadı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, skaladaki “kişi bazında yapılan harcama” maddesine karşılık, “Yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dahil tüm menfaatlerin toplamı yıllık faaliyet raporunda toplam olarak paylaşılmış olup, kişi bazında açıklanmamıştır” notunu düştü.

Yöneticilerine 1 yılda yapılan yaklaşık 19 milyon 466 bin 996 liralık harcama için de raporda, “Ödenen ücret, ikramiye, kullanımları için tahsis edilen araçlar ve iletişim harcamaları dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı” ifadesi kullanıldı.  Huzur hakkı almayan yönetim kurulu ve icra kurulu üyelerine ayrıca her 3 ayda bir net maaş üzerinden brüt ikramiye ödendiği de belirtildi.

THY ve bağlı 2 şirketin yönetim kurulunda 22 yönetici var. Ancak 3 isim birden fazla yerde görev aldığı için toplamda 3 şirkette 19 ayrı isim görev yapıyor. Böylece rapora göre 19.5 milyon 19 kişiye dağıtılmış oldu.

‘MADDİ MENFAAT' HARCAMASI

Yöneticilerine 1 yılda yapılan yaklaşık 19 milyon 466 bin 996 liralık harcama için de raporda, “Ödenen ücret, ikramiye, kullanımları için tahsis edilen araçlar ve iletişim harcamaları dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı” ifadesi kullanıldı.  Huzur hakkı almayan yönetim kurulu ve icra kurulu üyelerine ayrıca her 3 ayda bir net maaş üzerinden brüt ikramiye ödendiği de belirtildi.

Raporda, “İcra kurulu ve yönetim kurulu üyelerine net ücret üzerinden ödeme yapılmaktadır. Huzur hakkı verilmemektedir. Ayrıca her üç ayda bir aylık net ücretleri tutarında brüt ikramiye ödenmektedir” denildi. 

THY yönetimine 1 yılda 19,5 milyon TL ödendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Uyan ~ 3 yıl önce
Siz birde sendikacilarin kazancını görün. Bir tane açıklama bir tane faaliyet raporu bulamazsınız. Neden mi ? Görseniz küçük dilinizi yutacaginiz için! THY deki kazançlar ne ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huzur hakkı ! ~ 3 yıl önce
Çetin bey'in yazısında var, hissedar Bilal bey genel kurul'da İlker efendiye huzur hakkı alıyor musunuz diye sormuş o da elbette alıyorum demiş ama tutanaklarda yok tabii ki. Bu adamlar bedavaya kıllarını kıpırdatmaz,heryerden paralarını tıkır tıkır alıyorlar yakında da göz hakkı diye birşey çıkarırlarsa kimse şaşırmasın. Bu ülke ile kurumları dincilere, siyasal islamcılara göre ganimet ne götürürlerse de helal aynı şey bugün para,makam ve çıkar için onlardanmış gibi görünen yarın iktidar değişse hemen onların adamı olabilecek dansöz yönetici ve çalışanlar için de geçerli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 3 yıl önce
50 saatin üzerinde uçan pilotlara prim ödeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
19.500.000 ~ 3 yıl önce
AĞA TEMİZ PARA HEY YAVRUM HEY BEEE ...NE YAPMIŞLAR ACABA DA BU PARAYI PAYLAŞMIŞLAR ? SON 1 SENEDE KAÇ GÜN ŞİRKETE GELMİŞLERDE KAÇ SAAT ŞİRKETTE KALMIŞLAR ACEP ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha durun siz ~ 3 yıl önce
Çalışandan kesip sonra pandemide bile kar yaptık deyip kar payı alacaklar. Bunu yaparken besmele çekince helal oluyor zannedecekler. Sonra ortaya çıkınca hayır hasenat yaptık diyecekler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
Ama yol yabdılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
huzur hakkı ~ 3 yıl önce
Açıklama yanlış. Huzur hakkı almayan yönetim kurulu üyesi yok. Bunlar şirket çalışanı değil. Maaş almıyorlar. Tabii ki huzur hakkı alıyorlar. Bu açıklamayı THY yaptıysa, yalan söylüyorlar. Herbiri ayda 20 bin TL huzur hakkı alıyor. Bazıları yan şirketlerden de alıyor. İlker aycı hem yan şirketlerden alıyor, hem de iki katını alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sune zararlisi ~ 3 yıl önce
Insallah secimle bu ekibin hepsinden kurtulacagiz az kaldi arkadaslar, gidecekler allahin izniyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
128 milyar dolar nerede ~ 3 yıl önce
Hahahahhaa bunlar kartal imamhatipliler ver reisciler sakur sukur yiyorlar sirketi...yediler de zamaninnda sizin ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 3 yıl önce
Yorumlar genelde haram olsun, Allah'a havale ediyorum cinsinden. Belli ki bu adamlar bu kadar para götürüyor ise Allah'a falan inanmıyor, kimi neyle tehdit ediyorsunuz :) Ne zaman Allah'a değil de hukuka havale edersek o zaman bu ülkede bir şeyler düzelir ama tünelin sonundaki umut ışığı henüz yok. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000