28 Eylül 2022, Çarşamba 09:44:28

THY Yönetimi'nden PASS/CED Bilet açıklaması

Türk Hava Yolları'nda personele Pass/CED biletlerle ilgili duyuru yapıldı. Söz konusu uygulama ile ilgili teknik çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi.
  • Tgs 12yil görev aldıktan sonra emekli oldum. 10 yılını doldurmuş emekli olmuş Tgs personelin Ced hakkı neden yok
  • ced bilette alanda ayni ulke icinde parkur degisebiliyormu
  • ced bilette ulke ici parkur degisikligi olabiliyormu
  • Bangkong CED bilet aldim,kalacak yer vs herseyi ayarladim ,odemesini yaptim,havalimanına geldim ,ucak full , ertesi gun yine full , bir sonraki gun bir kac tane bos yer var,nihayetinde gidemedim,Bankong da kalacak yer icin odediklerim de boşa gitti..En zindan yurtdısı ucuslar icin bu yer olursa ucarsin uygulamasi kaldirilmali..
  • Taşeron yine üvey evlat
  • Pas ced bilet sıralamasında FO’lar “diğer çalışanlar” grubunda yer alıyor.”Diğer çalışanlar “ ne demek ya,FO bir kokpit çalışanı değil mi ya!?
  • Yolcumun yerine 20 sene sonra işe girmiş personelin ced biletli yolcusuna yer verdi tgs.hem de benim yolcum ondan 2 saat önce stby listesine kayıt edilmişken...bunu yakaladık ama kimbilir ne dolaplar dönüyor kontuarda,dikkat edin arkadaşlar
  • Ced biletin iş kanunu ile bir alakası yok.Hatta Pass biletin de bir ilgisi yok.Bunlar hakta değil ayrıca.Ced,Pass,Zed bilet IATA kurallarına göre havayolu personeline tanzim edilir.THY'nin 14 tane iştiraki var,bu iştiraklerin tamamı havayolu çalışanımı?CED biletin fikir babası biziz.Şuan yapılacak uygulama ilk alınan CED bilet Yönetim Kurulu Onayına ters.Onayda bir gerekçe yazarsın.Bu uygulama o gerekçeye ters.Ha biz yeni bir YK kararı alacağız bu yeni bir uygulama dersin Eyvallah derim.Ayrıca bu kadar büyütmeye değmez.Az kaldı,yine değiştiririz.Hemde bu sefer baştan sona.Ama sen burada olmayacaksın.
  • Pass ced kalsın tüm çalışanlar için %50 indirim yap insanlar zaten senede bir kere kullanır bunu da bu da yetmez diyen işçi değil ceo dur
  • Böyle saçma bir şey yok. Pegasus şirketi bile tüm personellerine garanti uçuşlu ucuz bilet veriyor. En azından pass biletlerde garantili uçabilelim ya da ced biletlerde.

Türk Hava Yolları'nda personele Pass/CED biletlerle ilgili duyuru yapıldı.

Söz konusu uygulama ile ilgili teknik çalışmalarının tamamlanmış olduğu ifade edildi.

"Uçuşa kabul sıralamasında PASS biletler CED biletlere göre öncelikli olacaktır" denilen açıklamada şartlar da duyuruldu.

İşte THY Yönetimi tarafından personele yapılan o duyuru:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

PASS / CED bilet uygulaması hakkında ekte yer alan duyurumuzla daha önce bilgilendirme sağlamış, teknik çalışmaların devam ettiğini paylaşmıştık.

Teknik çalışmalar tamamlanmış olup 27.09.2022 Salı itibariyle;

Uçuşa kabul sıralamasında PASS biletler CED biletlere göre öncelikli olacaktır,

%100 İştirakler dahil (Teknik A.Ş., Teknoloji ve Bilişim A.Ş., Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş.) CED bilet hak edişi olan çalışma arkadaşlarımızın ve hak edişi olan her bir aile bireyinin aylık 5’er adet CED bilet hakkı olacaktır. CED bilet hak ederek ayrılan arkadaşlarımızın veya aile bireylerinin CED bilet hakları aylık 2’şer adet olacaktır. Biletleme yapılmayan haklar bir sonraki aya devretmeyecektir,

Emeklilik yoluyla ayrılışlarda bilet hak edişi için 10 yıllık hizmet süresi koşulu, engelli kadrosundaki çalışma arkadaşlarımızda 5 yıl olacaktır.

Tarafımıza ilettiğiniz uçuşa kabul sıralamasıyla ilgili aksaklıklar ilgili birimlerimizle birlikte incelenmekte olup gerekli güncelleme, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları devam etmektedir."

THY Yönetimi'nden PASS/CED Bilet açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (134)

Tgs emeklisi ~ 4 ay önce
Tgs 12yil görev aldıktan sonra emekli oldum. 10 yılını doldurmuş emekli olmuş Tgs personelin Ced hakkı neden yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 3 ay önce
PASS ve CED biletlere ucaklara binmek artik hayal ucaklar zaten full dolu aktarmali ucuslar hemen hemen bedava oldugu icin arap ulkelerine israil le hidistana Pakistana afrika ulkelerine buralarin yolcusu ThY terci ediyor Direk ucuslar cok pahali Newyork istanbul bileti Direk ucus yaparsaniz $1200-1300 Newyork Pakistan yada Singapore yada Misir Gurcistan Turkmenistan yapar iseniz inaninki istanbul direk ucustan cok daha ucuza geliyor boyle oluncaCED VE PASS BILETLE ucagi binmek hayal oluyor arkadasim Eger Kaptan yonetici falan degilsen ucak kapilarinda rezil olursun zaten emekli Maasai ile Nereye gidiyorsun otur evinde
traveller ~ 5 ay önce
ced bilette alanda ayni ulke icinde parkur degisebiliyormu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
traveller ~ 6 ay önce
ced bilette ulke ici parkur degisikligi olabiliyormu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CARPE66DIEM ~ 12 ay önce
Bangkong CED bilet aldim,kalacak yer vs herseyi ayarladim ,odemesini yaptim,havalimanına geldim ,ucak full , ertesi gun yine full , bir sonraki gun bir kac tane bos yer var,nihayetinde gidemedim,Bankong da kalacak yer icin odediklerim de boşa gitti..En zindan yurtdısı ucuslar icin bu yer olursa ucarsin uygulamasi kaldirilmali..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 11 ay önce
Ne diyosun ya ozaman ne anlami kalir firma icin bu uygulamanin , akil mantik olmadan binmeyin ucaklara zaten
fatih kardeşim ~ 20 gün önce
vatandaş doğru söylemiş, rezilliğin biri bin para en azından yılda bir sefer garanti olsa emekliler için. zaten bir hak veriyorlar oda garanti olsun şirket için çok bişey değil
Taşeron ~ 1 yıl önce
Taşeron yine üvey evlat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diğer çalışanlar ~ 1 yıl önce
Pas ced bilet sıralamasında FO’lar “diğer çalışanlar” grubunda yer alıyor.”Diğer çalışanlar “ ne demek ya,FO bir kokpit çalışanı değil mi ya!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinti ~ 1 yıl önce
Maaş kesintisine gelince kaptansın :)
ced biletli ~ 1 yıl önce
Yolcumun yerine 20 sene sonra işe girmiş personelin ced biletli yolcusuna yer verdi tgs.hem de benim yolcum ondan 2 saat önce stby listesine kayıt edilmişken...bunu yakaladık ama kimbilir ne dolaplar dönüyor kontuarda,dikkat edin arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
????? ~ 1 yıl önce
Ced biletin iş kanunu ile bir alakası yok.Hatta Pass biletin de bir ilgisi yok.Bunlar hakta değil ayrıca.Ced,Pass,Zed bilet IATA kurallarına göre havayolu personeline tanzim edilir.THY'nin 14 tane iştiraki var,bu iştiraklerin tamamı havayolu çalışanımı?CED biletin fikir babası biziz.Şuan yapılacak uygulama ilk alınan CED bilet Yönetim Kurulu Onayına ters.Onayda bir gerekçe yazarsın.Bu uygulama o gerekçeye ters.Ha biz yeni bir YK kararı alacağız bu yeni bir uygulama dersin Eyvallah derim.Ayrıca bu kadar büyütmeye değmez.Az kaldı,yine değiştiririz.Hemde bu sefer baştan sona.Ama sen burada olmayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikir Babasi ~ 1 yıl önce
Fikir babasi sensin peki soyle bakalim, baska bir sirketin calisani AA mesela TK dan istedigi kadar ZED bilet alabiliyorken, kendi sirketinde sinirsiz pass alabiliyorken, TK da neden pass bilet sinirli ? ID90 yapsalar hepsine pass deseler olmuyor muydu mesela ? Neyse fikir babasi sen yeni fikirler bulmaya devam et
Thy ~ 1 yıl önce
Pass ced kalsın tüm çalışanlar için %50 indirim yap insanlar zaten senede bir kere kullanır bunu da bu da yetmez diyen işçi değil ceo dur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deli ~ 1 yıl önce
Her hafta sonu pass ced kullananlar var. Ptesi işte çay keyfi yapıp, gittiği yerleri anlatıp cumaya gidecekleri planı anlatanlar var. Ha bu kıskançlık değil fırsat imkanda varken gezilsin de ayda yılda bir memleketine ailesinin yanına gidecekler arka plana atılınca hoş olmuyor.
Teknik ~ 1 yıl önce
Böyle saçma bir şey yok. Pegasus şirketi bile tüm personellerine garanti uçuşlu ucuz bilet veriyor. En azından pass biletlerde garantili uçabilelim ya da ced biletlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000