11 Haziran 2017, Pazar 10:01:04

THY yöneticileri Binali Yıldırım'ı şikayet etmiş!

Başbakan Yıldırım, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği iftar programındaki konuşmasında THY ve Türk Sivil Havacılık Sektörü'nün geldiği noktayı açıkladı.
  • Taseron modelini cikartip, Tgs'yi kurdugunuz da dogru mu ? Yolcu hizmetlerini, harekati, rampi havayolundan ayirip, pass bilet olayini tamamen ortadan kaldirdiginiz, ortalama bir tgs memurunun thy memuruna gore 1/3 maas almasini saglamaniz cok takdire sayan.
  • Dün Guangzhou (çin) 'ya giderken avrupalı bussines class yolcularımızdan birtanesi "çok fazla uçuş yapıyorum ama ilk defa thy ile uçuyorum bu uçuşa kadar en iyisi emirates diye düşünüyordum ama şuanda en iyi THY dedi. Sohbetimiz, bize 1-10 arası bir puan verecek olsanız ne verirdiniz diye sormamla başlamıştı, sohbetin sonunda yolcunun cevabı "ten plus" yani "10+ " oldu. Bunun gibi ne örnekler var, elbette sıkıntılar da oluyordur ama sonuç ortada. Hala 15 sene önceki ile kıyaslayın siz, çekememezliğin bu kadarı olmaz arkadaş, yok bilgiler yanlışmış yok o zaman zarar da değilmiş yok o kadar değil de bu kadar uçak varmış.. şaka gibisiniz gerçekten
  • 2003 de THY nin yolcu sayıcı 10 milyondu 8 milyon değil. 2016 transit yolcu sayısı da 40 milyon değil 15 milyondur. Hangi birini düzeltelim ?
  • Burdan thy nin büyüklüğünün ne kadar büyük olduğunu bilemeyenlere keşke dünyanın dört bir yanında TURKİSH AİRLİNES dediğinde surat ifadelerini görseler çok isterdim o zaman anlarlardı dünya markası neymiş nasıl olunurmuş heryerde ayrıcalığı varmıymış yokmuymuş ama kıskançlığa devam ettikçe daha da büyücek sizlere inat
  • Başbakanım, bakanlığınızda yabancı pilot kotası çıkarmıştınız. Lütfen yine çıkartın. Bakın onur atlas pgs bizi yok pahasına çalıştırıyor
  • Açıklamalarında o kadar çok yalan ve saptırma var ki düzeltmeye değmez. En azından başlıktaki yalanı düzeltelim. THY bunlar geldiğinde zararda değildi.
  • 57.havalimanı olarak Hattuşaş havalimanını gözlüyoruz.
  • 1 tane fetöcüye dokunmazlar , adam gibi adamları şikayet ederler ................
  • YÖNETİCİLER YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULMUŞLAR asdasdxdehuehu
  • Eski Türkiye edebiyatı yapmam istemiyorum ama eleştirdiğimiz Thy sürekli büyürken eleştiriyoruz bunun farkında olmamız lazım , eskiden neydi şimdi ne oldu bazı sektorler. işine gelen geçmişi hatırlar işine gelmeyen hep konuşur , yalnız İzmir e hafta sonları bilet yetmiyor . Gün boyu geniş göcde uçurun İzmir e bakın nasıl doluyor uçaklar fiyatısa biraz indirimli yaptınızmı. Otobüse binenlerin yarısı bilet olmayışından ve oluncada pahalı oluşundan otobüse biniyor

Başbakan Yıldırım, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği iftar programındaki konuşmasında THY ve Türk Sivil Havacılık Sektörü'nün geldiği noktayı açıkladı.

"Önce devlet tüm gücüyle seçilen alanlarda desteği vermiş, arkasında o bir noktada gelince o desteğe ihtiyaç kalmamış çünkü artık onun piyasası ülke sınırlarını aşmış, dünyanın her tarafında sözü geçer hale gelmiş. Tıpkı THY gibi..." diyen Başbakan Binali Yıldırım, "THY, ben göreve başladığımda zarar eden, dışarıda 60 ülkeye uçuş yapabilen, 55 uçağı olan, ne içeride ne dışarıda beklenen faydayı sağlamayan 50 yıllık bir kuruluş. 'Bu böyle yürümez.' dedim. Niye? Çünkü Çin'e resmi ziyarete gittim. Döneceğiz, 'Uçak arızalı, gidemiyoruz.' dediler. 'Niye yapamıyorsunuz? Çin'de yok mu bunun parçası?' diye sordum. 'Var da biz alamayız. Genel müdürlüğe yazacağız, genel müdürlük ihale açacak, teklifler alacak, parça gelecek, alınacak, buraya gelecek.' dediler. Bir başka uçak geldi, biz onunla geldik. Bunun ölçek ekonomisiyle alakası var mı? Ama devlet kısıtlamaları, mevzuatı kıskıvrak bağlamış. 'Bununla bir yere varamayız.' dedim" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ertesi gün geldim 'Sayın Başbakanım biz burayı mutlaka devletin kısıtlamalarından çıkarmamız lazım.' dedim. O günkü yöneticiler telaşlandılar, koşa koşa Başbakanımıza geldiler, 'Efendim bu bakan bizi batırmayı kafaya koymuş.' 'Bunlar ne diyor Binali?' dedi. 'Onlar, rahatlarını bozmak istemiyorlar. Bir şey yapmazsak zaten batıyorlar, ama bir şey yaparsak tekrar yaşama şansları olacak.' dedim. Yüzde 51'ini halka arz ettik. Birine verdiler demesinler diye vatandaşa verdik. Ne oldu ondan sonra? Bugün 280 noktaya uçan, sadece Afrika'ya 40'tan fazla noktaya uçan bir havayolu şirketiyiz, yurt içindeki yolcu sayımız 24 milyondu, şu anda 90 milyonu geçti. Başka şirketler de yapsın dedik. THY pazarın payının yüzde 99'unu alıyordu, taşıdığı yolcu sayısı 8 milyondu, şimdi yüzde 49 veya yüzde 50'si; toplam sayı iç-dış 32 milyondu, sadece THY 50 milyonun üzerinde yolcu taşıyor. Atatürk Havalimanı 14. sırada geliyordu, şimdi Avrupa'da ikinci sırada geliyor. Transit yolcu sayısı 1 milyondu, 40 milyona yaklaştı. Türkiye'nin 26 havalimanı faaldi, şimdi 56 havalimanı var. Havayolu halkın yolu oldu."

THY yöneticileri Binali Yıldırım'ı şikayet etmiş!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Yhm ~ 7 yıl önce
Taseron modelini cikartip, Tgs'yi kurdugunuz da dogru mu ? Yolcu hizmetlerini, harekati, rampi havayolundan ayirip, pass bilet olayini tamamen ortadan kaldirdiginiz, ortalama bir tgs memurunun thy memuruna gore 1/3 maas almasini saglamaniz cok takdire sayan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 7 yıl önce
Dün Guangzhou (çin) 'ya giderken avrupalı bussines class yolcularımızdan birtanesi "çok fazla uçuş yapıyorum ama ilk defa thy ile uçuyorum bu uçuşa kadar en iyisi emirates diye düşünüyordum ama şuanda en iyi THY dedi. Sohbetimiz, bize 1-10 arası bir puan verecek olsanız ne verirdiniz diye sormamla başlamıştı, sohbetin sonunda yolcunun cevabı "ten plus" yani "10+ " oldu. Bunun gibi ne örnekler var, elbette sıkıntılar da oluyordur ama sonuç ortada. Hala 15 sene önceki ile kıyaslayın siz, çekememezliğin bu kadarı olmaz arkadaş, yok bilgiler yanlışmış yok o zaman zarar da değilmiş yok o kadar değil de bu kadar uçak varmış.. şaka gibisiniz gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka gibi ~ 7 yıl önce
Şaka gibi olan sizsiniz asıl.. Er business class ilk kez uçan yolcu gelişme ya da gerilemenin ne kadar farkında olabilir. Sürekli dış hat iç hat uçan yolculara sorun şirketin durumunu daha efektif sonuçlara ulaşabilirsiniz. Yarın öbür gün abuk sabuk gerekçelerle size de veda ederse şirketiniz görürsünüz,şakayı espriyi. Eleştiri yapmadan ilerleme olmaz, şirketin idari kadroda yüzde sekseni torpilli ve bu sistem bu şirketin sonunu getirecek er ya da geç anlayın artık bunu. Hayal dünyanızdan çıkın..
10+ ~ 7 yıl önce
Bir yolcunun 10 + demesiyle öyle olmuyoruz fazla gaza gelme. Dünyada çok iyi firmalar var ve thy 4 yildizi olan bir firma önce 5 yildizi alsin sonra 10+ olsun.
fahiş hata 3 ~ 7 yıl önce
2003 de THY nin yolcu sayıcı 10 milyondu 8 milyon değil. 2016 transit yolcu sayısı da 40 milyon değil 15 milyondur. Hangi birini düzeltelim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alooo ~ 7 yıl önce
aloooo uyandırma kuzuları:)
Keşke görseniz ~ 7 yıl önce
Burdan thy nin büyüklüğünün ne kadar büyük olduğunu bilemeyenlere keşke dünyanın dört bir yanında TURKİSH AİRLİNES dediğinde surat ifadelerini görseler çok isterdim o zaman anlarlardı dünya markası neymiş nasıl olunurmuş heryerde ayrıcalığı varmıymış yokmuymuş ama kıskançlığa devam ettikçe daha da büyücek sizlere inat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüm dünyada ~ 7 yıl önce
Ününü gördük. They Hate You airlines !
Bakanım ~ 7 yıl önce
Başbakanım, bakanlığınızda yabancı pilot kotası çıkarmıştınız. Lütfen yine çıkartın. Bakın onur atlas pgs bizi yok pahasına çalıştırıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
binaliyalansöylüyor ~ 7 yıl önce
Açıklamalarında o kadar çok yalan ve saptırma var ki düzeltmeye değmez. En azından başlıktaki yalanı düzeltelim. THY bunlar geldiğinde zararda değildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
57'nci ~ 7 yıl önce
57.havalimanı olarak Hattuşaş havalimanını gözlüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaparlar ~ 7 yıl önce
1 tane fetöcüye dokunmazlar , adam gibi adamları şikayet ederler ................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
YÖNETİCİLER YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULMUŞLAR asdasdxdehuehu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah ah ~ 7 yıl önce
Eski Türkiye edebiyatı yapmam istemiyorum ama eleştirdiğimiz Thy sürekli büyürken eleştiriyoruz bunun farkında olmamız lazım , eskiden neydi şimdi ne oldu bazı sektorler. işine gelen geçmişi hatırlar işine gelmeyen hep konuşur , yalnız İzmir e hafta sonları bilet yetmiyor . Gün boyu geniş göcde uçurun İzmir e bakın nasıl doluyor uçaklar fiyatısa biraz indirimli yaptınızmı. Otobüse binenlerin yarısı bilet olmayışından ve oluncada pahalı oluşundan otobüse biniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000