16 Mayıs 2021, Pazar 08:45:48

THY yeniden Strasbourg'da

Türk Hava Yolları'nın (THY), yeni tip koronavirüs nedeniyle Mart 2020'de durdurulan İstanbul-Strasbourg uçak seferleri yeniden başladı.
  • Anlatılan bir konuyu anlayamamak, herhangi bir konudan uzak kalmak." Böyle tanımlıyor TDK, Fransız kalmak deyimini. Yani Türkçede “bir konuyu gerektiği gibi bilmemek; özellikle de konunun kuramsal yanını bilmemek” anlamına gelir. Düz bilgisizlikten biraz farklıdır. İşte bu deyime cuk oturan bir haber. FRANSA’DA FRANSIZLARI “ WELCOME BACK” İNGİLİZCE AFİŞLERLE KARŞILAMAK. Ne var bunda ingilizce havacılıkta dünya dili değil mi derseniz işte buna tam da konuya fransız kalmışsınız denir. Fransa’da dil bilmez, tecrübesiz ve liyakatsız yöneticilerin olursa olacağı da bu zaten. Fransızların gururlu millet olduğu; dili, sanatı, müziği, kültürü ile öğündüğü bilinen bir gerçektir. THY’nin Fransa ve fransızları ne kadar tanıdığı ve bildiği; her daim dili ile gurur duyan fransızları ingilizce afişlerle karşılamalarından belli oluyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY), yeni tip koronavirüs nedeniyle Mart 2020'de durdurulan İstanbul-Strasbourg uçak seferleri yeniden başladı.

THY'nin tarifeli uçağı, İstanbul Havalimanı'ndan Fransa'nın Strasbourg kentine uçtu.

THY uçuş ekipleri tarafından uçağın kalkışından önce "Welcome Back" yazılı döviz açıldı.

İki kent arasındaki karşılıklı seferlerin düzenli olarak devam edeceği öğrenildi.

THY yeniden Strasbourg'da

Yorumlar

Fransız Kalmak ~ 3 yıl önce
Anlatılan bir konuyu anlayamamak, herhangi bir konudan uzak kalmak." Böyle tanımlıyor TDK, Fransız kalmak deyimini. Yani Türkçede “bir konuyu gerektiği gibi bilmemek; özellikle de konunun kuramsal yanını bilmemek” anlamına gelir. Düz bilgisizlikten biraz farklıdır. İşte bu deyime cuk oturan bir haber. FRANSA’DA FRANSIZLARI “ WELCOME BACK” İNGİLİZCE AFİŞLERLE KARŞILAMAK. Ne var bunda ingilizce havacılıkta dünya dili değil mi derseniz işte buna tam da konuya fransız kalmışsınız denir. Fransa’da dil bilmez, tecrübesiz ve liyakatsız yöneticilerin olursa olacağı da bu zaten. Fransızların gururlu millet olduğu; dili, sanatı, müziği, kültürü ile öğündüğü bilinen bir gerçektir. THY’nin Fransa ve fransızları ne kadar tanıdığı ve bildiği; her daim dili ile gurur duyan fransızları ingilizce afişlerle karşılamalarından belli oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000