16 Eylül 2009, Çarşamba 07:56:45

THY yeniden hamle yapacak

Türk Hava Yolları (THY) geçen yıl iptal ettiği Strasbourg uçuşlarını yeniden başlatmak için Strasbourg Ticaret Odası ile görüşmelere başlayacak...
  • Hatalarla dolu yönetim, hatalara devam ediyor.
  • Bursa Türkiye ihracatında 2ci sıradadır. 2 milyonluk bir şehirdir . tekstil, otomotive , gıda ve turizm merkezi olan bu şehri neden görmezden gelirsiniz. Neden Avrupaya uçuş yoktur bu şehirden. ?
  • Bu sayflarda daha önce de Strasbourg ile ilgili yazı çıkmış, tartışılmıştı. Orada oturan kaç Türk vatandaşı var? Onlar THY uçaklarını doldurabilecekler mi? Bunlar en önemli olan verilerdir, gerisi boş konuşmadan başka bir şey değil.
  • Strasbourg Ticaret Odasi ucus kaldirilirken nerelerdeymis merak ettim .Air france 2010 yilininda Strasbourg ucuslarini yuzde elli daha dusurmeyi planliyor baktilar sirket kalmadi Turk Hava Yollarina mi yanastilar.
  • BIR EKONOMIST OLARAK SORUYORUM: BU KADAR UCAK VE BU KADAR SEFER BUNLARIN NE KADARI KARLI?IATA UYARI YAPARKEN BUNLARIN YAPTIKLARINA BEBEKLER BILE GULER
  • Strasbourg 'a hat acilsin veya acilmasin yolcular yillardir stuttgart uzerinden gitmeyi tercih ediyor oncelikle bunun nedenleri arastirilsin.
  • Personel 4 gozle geri donmeyi bekliyor.
  • Bence Pegasus'un Basel-Ist seferlerini baslatmasinin nedenlerinden biriydi THY'nin Strasbourg uçuslarini durdurmasi. Yolcu mecburen Basel'e yönelmisti. THY'nin Strasbourg uçuslari yeniden baslarsa Pegasus, Basel-Ist hattinda istedigi potansiyeli yakalayamayabilir. Bu arada Lüksemburg-Istanbul uçan yok. Halbuki Lüksemburg uluslararasi havaalani Hem Fransa hem Almanya'da Türklerin çok yogun yasadigi bölgelere 50-100 km arasinda. Ayrica Lüksemburg -Istanbul açilirsa bu hatti sadece Türkler degil, ortadoguya Istanbul aktarmali uçacak musteri de kullanir. Bence arastirilmali.
  • ABD de bolgesel ticaret odaları bu tip durumlarda doluluk garantisi verir ve fark icin odeme yapar......... İbrahim Buyukyuksel Yeditepe Universitesi / Aviation
  • madem zarar ettiniz, madem ucaklar bos gidip geliyor, 1 senedemi yolcu sayısında patlama yasanacak kar etmeye baslayacaksınız SXB de

Fransa Türk İşadamları Derneği MEDİF'in Strasbourg'da düzenlediği iftar yemeğine katılan AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, THY ve Strasbourg Ticaret Odası'nın yeniden temasa geçeceğini açıkladı.

İftar yemeğinde Strasbourg Ticaret Odası Başkanı Jean Louis Hoerle ile bir araya gelen milletvekili Mehmet Şahin, "Kendileri ısrarla Türk Hava Yolları'nın buradan İstanbul'a uçuş yapmasını istediklerini ifade etti. Ayrıca 'Biz bize düşeni yapmaya hazırız' dediler." şeklinde konuştu. Ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ile görüşmede bulunan Şahin, "Karlıtekin'e durumun nedenini sordum. Kendisi olayın ekonomik nedenden kaynaklandığını, bugüne kadar yaptıkları seferlerden zarar ettiklerini ifade ettiler. Fakat 'Madem ticaret odası başkanı konuyu yeniden gündeme almak istiyor özel bir yetkiliyi bu konuyla görevlendirip tekrar görüşmelerini sağlayacağım.' dediler. Avrupa'nın başkenti Strasbourg'a seferlerin yeniden başlayacağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Strasbourg Ticaret Odası Başkanı Jean Louis Hoerle ise THY seferlerinin hem bölgede yaşayan Türkler hem de ekonomik işbirliği için çok önemli olduğunu vurgularken Türk işadamlarından seferlerin yeniden başlatılması için destek istedi.

THY uzun süre zarar ettiği Strasbourg seferlerini 23 Ekim 2008'de durdurma kararı almıştı. Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve yoğun Türk nüfusuna evsahipliği yapan Strasbourg'a Türkiye'den direkt uçuşun olmaması büyük sıkıntı oluşturuyor. Strasbourg'a ulaşmak isteyenler en yakını 120 km uzaklıktaki Basel, Frankfurt veya Stuttgart Havaalanlarından birini tercih etmek zorunda kalıyor.

THY yeniden hamle yapacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
Hatalarla dolu yönetim, hatalara devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bursa Türkiye ihracatında 2ci sıradadır. 2 milyonluk bir şehirdir . tekstil, otomotive , gıda ve turizm merkezi olan bu şehri neden görmezden gelirsiniz. Neden Avrupaya uçuş yoktur bu şehirden. ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu sayflarda daha önce de Strasbourg ile ilgili yazı çıkmış, tartışılmıştı. Orada oturan kaç Türk vatandaşı var? Onlar THY uçaklarını doldurabilecekler mi? Bunlar en önemli olan verilerdir, gerisi boş konuşmadan başka bir şey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Strasbourg Ticaret Odasi ucus kaldirilirken nerelerdeymis merak ettim .Air france 2010 yilininda Strasbourg ucuslarini yuzde elli daha dusurmeyi planliyor baktilar sirket kalmadi Turk Hava Yollarina mi yanastilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BIR EKONOMIST OLARAK SORUYORUM: BU KADAR UCAK VE BU KADAR SEFER BUNLARIN NE KADARI KARLI?IATA UYARI YAPARKEN BUNLARIN YAPTIKLARINA BEBEKLER BILE GULER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Strasbourg 'a hat acilsin veya acilmasin yolcular yillardir stuttgart uzerinden gitmeyi tercih ediyor oncelikle bunun nedenleri arastirilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Personel 4 gozle geri donmeyi bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence Pegasus'un Basel-Ist seferlerini baslatmasinin nedenlerinden biriydi THY'nin Strasbourg uçuslarini durdurmasi. Yolcu mecburen Basel'e yönelmisti. THY'nin Strasbourg uçuslari yeniden baslarsa Pegasus, Basel-Ist hattinda istedigi potansiyeli yakalayamayabilir. Bu arada Lüksemburg-Istanbul uçan yok. Halbuki Lüksemburg uluslararasi havaalani Hem Fransa hem Almanya'da Türklerin çok yogun yasadigi bölgelere 50-100 km arasinda. Ayrica Lüksemburg -Istanbul açilirsa bu hatti sadece Türkler degil, ortadoguya Istanbul aktarmali uçacak musteri de kullanir. Bence arastirilmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ABD de bolgesel ticaret odaları bu tip durumlarda doluluk garantisi verir ve fark icin odeme yapar......... İbrahim Buyukyuksel Yeditepe Universitesi / Aviation

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
madem zarar ettiniz, madem ucaklar bos gidip geliyor, 1 senedemi yolcu sayısında patlama yasanacak kar etmeye baslayacaksınız SXB de

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000