13 Haziran 2022, Pazartesi 20:34:03

THY yeni dönem pilotlarını mezun etti

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Akademisi (TAFA) 88 ve 95'inci dönem mezunlarını verdi.
  • Ulkede kalan en buyuk iki havayolu sirketi kendi elemanını yetiştirip bedavaya yakın bir paraya calıstırma yolunda kendi sisteminden faydalanıyor. Buna ragmen ucus okulları darphane gibi pilot basmaya devam ediyor. Kendi gittigim okulun bile ucakları bakıyorum hergun sehrin uzerınde vızır vızır ucuyor. Hergunde bisuru ogrenci kayıt oluyor eurolar dokerek.... Abicim nereye geliyorsunuz da okula kayıt oluyorsunuz hala?? olan biteni gormuyor musunuz. Biz yandık hadi siz kendinize hicmi acımıyorsunuz. Bu iş bitti artık sizin turkiyeden lisans aldıgınızda calısabileceginiz tek yer yine turkiye baska bir yer yok bunu anlayın orda da is olsa biz calısırdık su an. Polyannacılık oynamayın yani aylarını verip bisuru para harcayıp en son bizim geldigimiz yere gelmek istiyorsanız buyrun devam edin hayat sizin sonucta
  • Abi biz dısardan aldıkta ne oldu. Onlar bedavaya aldılar bedavaya calısacaklar nerdeyse. Biz para verdik is bulamadık aynı sey. Bu işi bitirdiler iyice yani akademiden mezun arkadas ayda ne kalır ne kadarını oder bilmiyorum ama memlektte o eski pilot maası luks yasantı yok artık. En kotu evlere 2 3 m diyorlar araba almak hayal. Anca asgari ucertlı gibi calıs bundan sonra pilot maası bile olsa
  • Dışarıdan kendi imkanımla lisans aldım. Keşke THY yi kazanabilseydim. Mezun olanlara hayırlı olması dileğiyle.
  • Yeni adaylar için biçilen 500 saat uçuş deneyimi nedir? Sıfırdan pilotluk eğitimine girecek biri nasıl bu şartı dolduracak ki?
  • Vay be protokole bak. Süründük değişik uçuş okullarının elinde yıllarca, Otorite dahil bir sahip çıkanımız olmadı. Lisansı aldım, şimdi 3 yıldır evdeyim. Beni de böyle bir protokol mezun etseydi kendimi Ölümsüz Pilot ilan ederdim.
  • Yöneticiler nasılda mutlu yeni kalifiye ucuz işçiler geliyor diye. 1 yıl sonra kaçmanın yoluna bakacaksınız. Bu şirket lisans sahibi pilot ve teknisyenin havacılığın bel kemiği olduğunu anlamazsa uzun vadede nelere mal maalesef olduğunu görecek.
  • Şimdi sıra borçlarınızdan nasıl sıyrılabilirsiniz, bunun yollarını arama zamanı. Abilerinizden öğrenin. Bu şirket size babanızın yapmayacağını yaparak, 5 kuruş almadan kolunuza altın bilezik taktı. Bu bosverin. Siz nasıl borç takabilirsiniz buna bakı.
  • İşsizler ordusuna hoşgeldiniz!
  • Ozaman git kardeşim sıkıldık sizin tayfadan
  • Heyecan bir sene surer. Sonra girersiniz bir gecim derdine. Ev alamazsıniz. Adam gibi para biriktiremezsiniz. Yetmiyor dersiniz. Aydan aya azalmayıp artan borcunuza bakarsınız. Sonra da borcu takip disari gidebilmenin yollarını ararsınız. Yanlış anlamayın sozum siz genclere degil. Hayırlı olsun. Yine de issiz kalmaktan iyidir. Ama bu hakinizi aramamanız anlamına gelmemeli.

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Akademisi (TAFA) 88 ve 95'inci dönem mezunlarını verdi.

Aydın'da gerçekleştirilen mezuniyet törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Hulusi Arat, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Macit Engin, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, TAFA Yönetim Kurulu Üyesi ve THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, TAFA Genel Müdürü İbrahim Zeki Akyurt, İK Başkanı Ebubekir Akgül, Üretim Planlama Başkanı Mert Yüzsever, İK Başkan Yardımcısı Mücahit Bıçakçı katıldı.





THY yeni dönem pilotlarını mezun etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Ne desem bilemedim ~ 2 yıl önce
Ulkede kalan en buyuk iki havayolu sirketi kendi elemanını yetiştirip bedavaya yakın bir paraya calıstırma yolunda kendi sisteminden faydalanıyor. Buna ragmen ucus okulları darphane gibi pilot basmaya devam ediyor. Kendi gittigim okulun bile ucakları bakıyorum hergun sehrin uzerınde vızır vızır ucuyor. Hergunde bisuru ogrenci kayıt oluyor eurolar dokerek.... Abicim nereye geliyorsunuz da okula kayıt oluyorsunuz hala?? olan biteni gormuyor musunuz. Biz yandık hadi siz kendinize hicmi acımıyorsunuz. Bu iş bitti artık sizin turkiyeden lisans aldıgınızda calısabileceginiz tek yer yine turkiye baska bir yer yok bunu anlayın orda da is olsa biz calısırdık su an. Polyannacılık oynamayın yani aylarını verip bisuru para harcayıp en son bizim geldigimiz yere gelmek istiyorsanız buyrun devam edin hayat sizin sonucta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fakirlestikce THY nin kucagina kosan genclik ~ 3 ay önce
Yeni sözleşmeyle sizi THY de çayci olarak da, afrikada kiralik pilot olarak da çalıştırabilir. Dikkat edin gençler bu iş egitim verme degil egitileni köleleştirme duzenine dondu iyi okuyun imzayi basarken.
hak derkene ~ 2 yıl önce
Abi biz dısardan aldıkta ne oldu. Onlar bedavaya aldılar bedavaya calısacaklar nerdeyse. Biz para verdik is bulamadık aynı sey. Bu işi bitirdiler iyice yani akademiden mezun arkadas ayda ne kalır ne kadarını oder bilmiyorum ama memlektte o eski pilot maası luks yasantı yok artık. En kotu evlere 2 3 m diyorlar araba almak hayal. Anca asgari ucertlı gibi calıs bundan sonra pilot maası bile olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 2 yıl önce
Dışarıdan kendi imkanımla lisans aldım. Keşke THY yi kazanabilseydim. Mezun olanlara hayırlı olması dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmm... ~ 2 yıl önce
Yeni adaylar için biçilen 500 saat uçuş deneyimi nedir? Sıfırdan pilotluk eğitimine girecek biri nasıl bu şartı dolduracak ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Protokol ~ 2 yıl önce
Vay be protokole bak. Süründük değişik uçuş okullarının elinde yıllarca, Otorite dahil bir sahip çıkanımız olmadı. Lisansı aldım, şimdi 3 yıldır evdeyim. Beni de böyle bir protokol mezun etseydi kendimi Ölümsüz Pilot ilan ederdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 captain ~ 2 yıl önce
Yöneticiler nasılda mutlu yeni kalifiye ucuz işçiler geliyor diye. 1 yıl sonra kaçmanın yoluna bakacaksınız. Bu şirket lisans sahibi pilot ve teknisyenin havacılığın bel kemiği olduğunu anlamazsa uzun vadede nelere mal maalesef olduğunu görecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi bakalım ~ 2 yıl önce
Şimdi sıra borçlarınızdan nasıl sıyrılabilirsiniz, bunun yollarını arama zamanı. Abilerinizden öğrenin. Bu şirket size babanızın yapmayacağını yaparak, 5 kuruş almadan kolunuza altın bilezik taktı. Bu bosverin. Siz nasıl borç takabilirsiniz buna bakı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsizler ordusu ~ 2 yıl önce
İşsizler ordusuna hoşgeldiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
,, ~ 2 yıl önce
Ozaman git kardeşim sıkıldık sizin tayfadan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 2 yıl önce
Heyecan bir sene surer. Sonra girersiniz bir gecim derdine. Ev alamazsıniz. Adam gibi para biriktiremezsiniz. Yetmiyor dersiniz. Aydan aya azalmayıp artan borcunuza bakarsınız. Sonra da borcu takip disari gidebilmenin yollarını ararsınız. Yanlış anlamayın sozum siz genclere degil. Hayırlı olsun. Yine de issiz kalmaktan iyidir. Ama bu hakinizi aramamanız anlamına gelmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocam ~ 2 yıl önce
Sağolsunlar, son 1 senede heyecan falan bırakmadılar akademide okuyan bizlere.
Hak derken???? ~ 2 yıl önce
O zaman verselerdi 100bin Euro özelde alsalardi lisanslarını. Bilerek ve isteyerek gayet kârlı bir işe girdikler. Dışarıda adam 10 sene tıp okuyor 12bin maaş alıyor. 2 senelik kursla 60k para yatacak her ay. Daha ne istiyorsunuz anlamadık....
Ya he he ~ 2 yıl önce
İlk once siz hakkınızı arayın yaşlılar milleti kışkırtıp kaçan da sizdiniz zamanında ahahahahahah
Hak derken???'e ~ 2 yıl önce
bu insanlar para basıp almadılar o lisansı diğer uçuş okullarındaki gibi, tek tek sınavlara girdiler, dlr'dı, crm'di, kurul'du, sağlıktı. tabi ki hakları! sanki kaşı gözü hürmetine imza atmışlar gibi algı oluşturmayın artık be yeter hazımsızlığınız!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000