20 Mart 2020, Cuma 13:12:33

THY ve Pegasus’tan bilet iptalleri hakkında duyuru

Dünya gelinde hızla yayılan Covid-19 virüsü yüzünden havayolu şirketleri de müşteri memnuniyeti açısından bir dizi imkan sağladı.
  • THY İç hatlara 2 tane bilet almistim. 340 Tl şimdi virüs nedenizle iptal ettirmek istiyorum 17 TL iade edilecegini soylüyor THY yetkilisi bu nasil kolaylik anlamadim. Dalga mı geciyorsunuz dedim birde iptal edebilirsiniz diye rwklam yapiyorlar.
  • Thk'nın durumu hiç iç açıcı değil haber yapın toplumu bilgilendirin. Pilotaj öğrencileri ve velileri mağdur.

Dünya gelinde hızla yayılan Covid-19 virüsü yüzünden havayolu şirketleri de müşteri memnuniyeti açısından bir dizi imkan sağladı.

Birçok havayolu şirketi gerek iç ve gerek dış hatlarda ücretsiz iptal ve değişiklik hakkı tanıdı. Milli bayrak taşıyıcı şirketimiz Türk Hava Yolları’da bu bağlamda yurt dışı seferleri için ücretsiz değişiklik ve iptal hakkı tanındığını daha önce duyurmuştu.

Türk Hava Yolları’dan yeni yapılan duyuruda iç hat ve Kıbrıs seferlerinde değişiklik yapılması İçin yolculara imkan sağlandı.

THY’den yapılan duyuru;

"Değerli yolcularımız;

31 Aralık 2020 tarihine kadar olan Türk Havayolları ve Anadolujet yurtiçi ve Kıbrıs-Ercan seferlerine 19 Mart 2020 tarihi ve öncesinde düzenlenmiş bileti olan yolcularımız için bazı düzenlemeler yapılmıştır.

Buna göre; ‪ ‪
19 Mart 2020 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında uygulanacak yurtiçi ve Kıbrıs uçuşlarımıza 19 Mart 2020 ve öncesinde bilet satın almış olan yolcularımız;

a. Biletlerini ‪28 Şubat 2021 tarihinine kadar uygulanan seferlere ücret farkı ve değişiklik ücreti olmaksızın değiştirebilirler,

b. Biletlerindeki rezervasyonlarını, uçuşların tarifeli kalkış zamanına kadar iptal ettirmeleri kaydıyla biletlerini ‪28 Şubat 2021 tarihine kadar herhangi bir tarihte uygulanan uçuşta tekrar kullanmak üzere açığa alabilirler.
Saygılarımızla,"

PEGASUS DA DEĞİŞİKLİK HAKKI TANIDI

Pegasus da bilet değişiklikleri ile ilgili olarak resmî internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak ücretsiz değişiklik hakkını yolculara tanıdı.

İşte o duyuru;

"Şimdi yurt dışı seyahatleriniz daha da esnek! 31 Mart’a kadar alacağınız tüm yurt dışı biletlerde cezasız değişiklik hakkından faydalanabilirsiniz. Seyahat planınız değişirse ceza ödemeden, yalnızca iki bilet arasındaki toplam ücret farkını ödeyerek biletinizi değiştirebilir ya da cezasız açığa alabilirsiniz.
 
Bunlara dikkat!
·        Kampanya, yurt dışı ve Kıbrıs uçuşları için, 9 Mart 2020 12:00 ile 31 Mart 2020 23:59 arasındaki biletlemelerde geçerlidir.
·        Tüm yurt dışı bilet sınıflarında (9-31 Mart arası yapılacak kampanyalardaki biletler de dahil) cezasız değişiklik ya da açığa alma hakkı bulunmaktadır.
·        Değişiklik yapılan uçuşun her şey dahil toplam Taşıma Ücreti, ilk uçuşun her şey dahil toplam Taşıma Ücretinden yüksek ise ücret farkı tahsil edilir.
·        Değişiklik yapılan uçuşun toplam Taşıma Ücretinin ilk uçuştakinden düşük olması durumunda iade yapılmaz.
·        Yalnızca tarifeli Pegasus seferleri için geçerlidir.
·        Değişiklikler uçuştan en az 2 saat önce yapılmalıdır.
·        Kampanya sadece bilet tarihi değişikliği ve açığa alma işlemi içindir. Uçuş iptalini ya da isim değişikliğini kapsamaz.
·        Değişiklik, uçuşta müsaitlik durumuna göre mümkündür.
·        GDS üzerinden yapılan satışlar için geçerli değildir.
·        Çağrı merkezi üzerinden yapılacak bilet değişiklikleri hizmet bedeli tahsil edilmektedir.
·        Kampanyadan faydalanarak alacağın biletlerde değişiklik yapman durumunda, ödemek zorunda kalmayacağın ceza tutarlarına https://www.flypgs.com/faydali-bilgiler/ucusun-icin-bilgiler/genel-kurallar#2041 adresinden ulaşabilirsin.
·        Burada belirtilmeyen konularda Pegasus Genel Kuralları geçerlidir.
·        Pegasus, kampanya süresince kurallarda tek taraflı değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Kampanya şartları, kampanyadan önce gerçekleştirilmiş biletlemeler ile ilgili olarak herhangi bir hak oluşturmaz. Böyle bir durumda kazanılmış hak iddiasında bulunulamaz."

THY ve Pegasus’tan bilet iptalleri hakkında duyuru

Yorumlar

Yolcu ~ 4 yıl önce
THY İç hatlara 2 tane bilet almistim. 340 Tl şimdi virüs nedenizle iptal ettirmek istiyorum 17 TL iade edilecegini soylüyor THY yetkilisi bu nasil kolaylik anlamadim. Dalga mı geciyorsunuz dedim birde iptal edebilirsiniz diye rwklam yapiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nobody ~ 4 yıl önce
Açığa istediğin tarihe alabilirsiniz... Sıkıntı yok erteleme için arayın.
Q ~ 4 yıl önce
Bileti disaridan billet satan yerden almissaniz Onlar zaman zaman sorun cikartiyor.Dun bizzat 1 Arkadasim agent yi aradi yardimci olmadilar billet degisimi icin 160 euro para istediler. Direk THY aradi ve isini halletti..
Thk haberi yapın ~ 4 yıl önce
Thk'nın durumu hiç iç açıcı değil haber yapın toplumu bilgilendirin. Pilotaj öğrencileri ve velileri mağdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000