28 Aralık 2021, Salı 18:40:26

THY ve Hava İş TİS için resmi imzaları attı

Türk Hava Yolları'nda (THY) 27. dönem Toplu İş Sözleşmesi resmen imzalandı.
  • Sendika masaallah şirket sendikasi , uyesi icin degil şirket icin calisiyor , bir an once birakin sendikacilik oynamayi.Sendika sirketten emekli olanlarin maas alacagi 2.durak olmamali.Adam gibi sendika yonetimi olacaksaniz olun yapamayacaksaniz talip olmayin.Yeter artik bitsin bu somuru duzeni !!! Lutfen herkes aidatina , oyuna , haklarina sahip ciksin !!! ilk secimlerde topyekun gonderelim bunlari , bir daha da sendikadan iceriye adim atmasinlar
  • pazar mesaileri %100 gitti mi ? 39.maddeden bişey anlamadım !!!
  • MADDE 39: Hafta tatilinde personel çalışmazsa bir iş karşılığı olmaksızın o gunku ucretini tam olarak alır. Ancakki Tatil yapmayarak çalışırsa üç kat ücret yani Pazar ödenir. Blok 7 güne kadar izinsiz çalışmak bir pazar mesaisi demektir. Hayırlı olsun
  • Sendikaya talepler yapılırken şeflik tazminatının iş tazminatına eşitlenmesi, bu mümkün değilse en az iş tazminatı oranında artırılması gerektiğini yazmıştım. Şeflik tazminatı tamamen geriye gitmiştir, burada yazılan bazı provokasyon içerikli yorumlar aksine işini çok güzel yapan, görevine liyakat ile atanmış bir çok şef bulunmaktadır. KÇÖ’ döneminde uzmanlardan iş isteyemediği için tüm işleri KÇÖ’ye rağmen bizzat üstlenmiş şefler biliyoruz , ki bir çoğu sanılanın aksine ofislerine gitmek durumunda kaldılar, herkes yazlığından çalışmadı. O dönem boyunca yapılan planlar, üreticilerle, paydaşlarla yapılan anlaşmalar vs yoğun mesai gerektirdi. Şu an şeflik tazminatı artışı ücret artışını yansıtmamaktadır. En adili şeflik tazminatının iş tazminatına eşitlenmesidir. Bir de burada herkes birbirine hakaret ediyor, kendi işini yüceltiyor ancak herkesin bir görevi/sorumluluğu var, önemli olan herkesin kendi sorumluluğu kapsamında ücret alması. Standart TİS ile bu mümkün değil gibi şu an.
  • Çift maaş - tek maaşın demek işte. Şirketin ve sendikanın kelime oyunlarıyla insanları yine salak yerine koyması kısaca.
  • Bence çok fazla zam ikramiye falan çok gereksiz özellikle brütten valan çokmu iş yapıyor hostesler
  • * Kanun her zaman işçinin lehine olan kuralı yürütür,biz de neden planlamanın işine gelen?! * Tis te pazar mesaileri varken tek taraflı olarak ne hakla kesebilirsin,hak yemiş bir şirket varken nasıl olurda sırıtan suratla tokalaşırsın ?! * Ftl saçmalığı kendinden daha büyük olan Tis in önüne geçmişken, üstüne bir de sivil havacılıktan tahliye uçuşu diye alınan özel izinler, tarifeli uygulanmaktayken bunlara nasıl sesini çıkarmazsın?! * Tis diyince aklına gelen maaş zamlarıysa sadece, acil kalk o koltuktan sendikacılığın "S" sini bilmiyorsun. Zaten sendikacı bile değilsin süs olarak bile itici duruyor. * Daha 30 günlük program çıkarmayı beceremiyorlar, sosyal hayat sıfır bunlara da ses seda yok! İnsanları nefes almamacasına uçurup, uçuculuklarından faydalanarak kafanıza göre tis imzalıyorsunuz. Senin anket sisteminde mi yok, gerçi biliyorsun ne olacağını. %60 vericez dediler, %100 isteyeceğiz diye çıktınız. Önce 1 maaş ücretti sonra oldu ikramiye +1. Alenen insanları salak yerine koyuyorsunuz!
  • "Ikramiyeye esas brut ucret" ikramiyeyi olusturan temel ucret demek. Kisaca brut ikramiye kadar demek iste. Nesini anlamadiniz
  • aç tisi bidaha oku
  • Şeflik sinavina giriyor mu eskisi gibi,yazili,mulakat falan yapiliyor mu,yoksa arkalarindakiler ben yaptim oldu mu diyor?bize yapiliyordu,sorular da superdi,bana o zamanki Italya basbakanini sormuslardi mesela:)))) hani bastan eleselerdi de heveslenmeseydik

Türk Hava Yolları'nda (THY) 27. dönem Toplu İş Sözleşmesi resmen imzalandı. 

Geçtiğimiz gün THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal yaptıkları görüşmede 27. dönem TİS konusunda anlaşmıştı. 

Tarafların anlaştığı Hava İş Genel Başkanı tarafından duyurulmuştu. Bugün de 27. dönem Toplu İş Sözleşmesi'nde resmi imzalar atıldı. 

Hava İş Sendikası üyelerine yeni TİS'in imzalandığını yaptığı açıklama ile duyurdu. Açıklamada ayrıca personele 8 Ocak tarihinde maaşa ek bir brüt ödeme yapılacağı belirtildi. 

İşte sendikaın 27. Dönem TİS açıklaması

Türk Değerli üyelerimiz;

02.12.2021 tarihinde bakanlıkça tarafımıza tebliğ edilen yetki belgesi kapsamında, işveren THY A.O ile birçok kez yapılan görüşmeler sonucunda; üyelerimize yapılacak ücret zamları ve ek ödeme kalemleri Genel Başkanımız Ali Kemal TATLİBAL tarafından 23.12.2021 tarihinde siz değerli üyelerimize duyurulmuştur.

Genel Başkanımız Ali Kemal TATLIBAL tarafından yapılan duyuru üzerine THY A.O tarafından da sizlere aynı doğrultuda bilgilendirme yapılmıştır. Sendikamız ve THY A.O arasında bu süreçte gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, üyelerimizin sırtındaki ekonomik yükü bir an evvel hafifletmek ve hak ettikleri refaha en hızlı sürede ulaşmalarını sağlamak için 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sizlerden gelen talepler doğrultusunda yürürlülük tarihi 2 yılla sınırlı kalmak kaydıyla, alınan zam oranıyla ve haklarımızı koruyarak ülkemizdeki işçi sınıfına ve diğer tüm sendikalara örnek olacak şekilde sonuçlandırılmıştır. Buna göre aşağıda belirtilen ücret zamları oranında anlaşma sağlanmıştır.

1. Altı Ay: Enflasyon + %60
2. Altı ay: Enflasyon + %5
3. Altı Ay: Enflasyon + %1
4. Altı Ay: Enflasyon + %1

Aynı zamanda üyelerimizin vefakâr çalışmaları sonucunda 8 Ocak 2022 tarihinde alınacak maaşlara ikramiyeye esas ücret üzerinden 1 brüt ücret ek ödeme yapılacaktır.

8 Şubat 2022 tarihinde ise alınacak maaşlara Toplu iş sözleşmesinin imza parası kapsamında bir ikramiyeye esas ücret üzerinden 1 brüt ücret ek ödeme yapılacaktır.

Toplu İş Sözleşmesi sürecinden sonra görüşmeler yapılmaya devam edecek olup üyelerimizin sıkıntılarını ve çalışma hayatında yaşadığı zorluklara çözüm bulmaya ve yeni kazanımlar elde etmeye devam edeceğiz.

27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi metni ve prokollerine web sitemizde bulunan sözleşmeler bölümünden ulaşabilirsiniz.

27. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını temenni eder sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımızla,
Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)
Yönetim Kurulu


İŞTE 27. DÖNEM TİS METNİ




THY ve Hava İş TİS için resmi imzaları attı

Yorumlar Tüm Yorumlar (231)

TKAO ~ 2 yıl önce
Sendika masaallah şirket sendikasi , uyesi icin degil şirket icin calisiyor , bir an once birakin sendikacilik oynamayi.Sendika sirketten emekli olanlarin maas alacagi 2.durak olmamali.Adam gibi sendika yonetimi olacaksaniz olun yapamayacaksaniz talip olmayin.Yeter artik bitsin bu somuru duzeni !!! Lutfen herkes aidatina , oyuna , haklarina sahip ciksin !!! ilk secimlerde topyekun gonderelim bunlari , bir daha da sendikadan iceriye adim atmasinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şimdi ~ 2 yıl önce
pazar mesaileri %100 gitti mi ? 39.maddeden bişey anlamadım !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı Pazarlar ~ 2 yıl önce
MADDE 39: Hafta tatilinde personel çalışmazsa bir iş karşılığı olmaksızın o gunku ucretini tam olarak alır. Ancakki Tatil yapmayarak çalışırsa üç kat ücret yani Pazar ödenir. Blok 7 güne kadar izinsiz çalışmak bir pazar mesaisi demektir. Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerede bu ~ 2 yıl önce
Benim elimdeki 27.tis de madde 39 da 7.gün şeklinde bir ibare yok? Siz bunu nereden bulup ekliyorsunuz
Şeflik Tazminatı ~ 2 yıl önce
Sendikaya talepler yapılırken şeflik tazminatının iş tazminatına eşitlenmesi, bu mümkün değilse en az iş tazminatı oranında artırılması gerektiğini yazmıştım. Şeflik tazminatı tamamen geriye gitmiştir, burada yazılan bazı provokasyon içerikli yorumlar aksine işini çok güzel yapan, görevine liyakat ile atanmış bir çok şef bulunmaktadır. KÇÖ’ döneminde uzmanlardan iş isteyemediği için tüm işleri KÇÖ’ye rağmen bizzat üstlenmiş şefler biliyoruz , ki bir çoğu sanılanın aksine ofislerine gitmek durumunda kaldılar, herkes yazlığından çalışmadı. O dönem boyunca yapılan planlar, üreticilerle, paydaşlarla yapılan anlaşmalar vs yoğun mesai gerektirdi. Şu an şeflik tazminatı artışı ücret artışını yansıtmamaktadır. En adili şeflik tazminatının iş tazminatına eşitlenmesidir. Bir de burada herkes birbirine hakaret ediyor, kendi işini yüceltiyor ancak herkesin bir görevi/sorumluluğu var, önemli olan herkesin kendi sorumluluğu kapsamında ücret alması. Standart TİS ile bu mümkün değil gibi şu an.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkramiyeye esas demek ~ 2 yıl önce
Çift maaş - tek maaşın demek işte. Şirketin ve sendikanın kelime oyunlarıyla insanları yine salak yerine koyması kısaca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemlimi ~ 2 yıl önce
Bence çok fazla zam ikramiye falan çok gereksiz özellikle brütten valan çokmu iş yapıyor hostesler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tis>Ftl ~ 2 yıl önce
* Kanun her zaman işçinin lehine olan kuralı yürütür,biz de neden planlamanın işine gelen?! * Tis te pazar mesaileri varken tek taraflı olarak ne hakla kesebilirsin,hak yemiş bir şirket varken nasıl olurda sırıtan suratla tokalaşırsın ?! * Ftl saçmalığı kendinden daha büyük olan Tis in önüne geçmişken, üstüne bir de sivil havacılıktan tahliye uçuşu diye alınan özel izinler, tarifeli uygulanmaktayken bunlara nasıl sesini çıkarmazsın?! * Tis diyince aklına gelen maaş zamlarıysa sadece, acil kalk o koltuktan sendikacılığın "S" sini bilmiyorsun. Zaten sendikacı bile değilsin süs olarak bile itici duruyor. * Daha 30 günlük program çıkarmayı beceremiyorlar, sosyal hayat sıfır bunlara da ses seda yok! İnsanları nefes almamacasına uçurup, uçuculuklarından faydalanarak kafanıza göre tis imzalıyorsunuz. Senin anket sisteminde mi yok, gerçi biliyorsun ne olacağını. %60 vericez dediler, %100 isteyeceğiz diye çıktınız. Önce 1 maaş ücretti sonra oldu ikramiye +1. Alenen insanları salak yerine koyuyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 2 yıl önce
"Ikramiyeye esas brut ucret" ikramiyeyi olusturan temel ucret demek. Kisaca brut ikramiye kadar demek iste. Nesini anlamadiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes uçmasın ~ 2 yıl önce
Havaiş ilk mailde bir maaş brüt dedi ama sonra ikramiye esas R si oldu
yorumsuz ~ 2 yıl önce
aç tisi bidaha oku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şefler ~ 2 yıl önce
Şeflik sinavina giriyor mu eskisi gibi,yazili,mulakat falan yapiliyor mu,yoksa arkalarindakiler ben yaptim oldu mu diyor?bize yapiliyordu,sorular da superdi,bana o zamanki Italya basbakanini sormuslardi mesela:)))) hani bastan eleselerdi de heveslenmeseydik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil Torpil ~ 2 yıl önce
Ya müdürün yalakası yada müdürün eşinle eşin ahbap olacak yada ankarda n bır telefonla uzman sonra 1 ay içinde alamanyaya müdür atanacaksın. Veya inşaat mühendisini,alamanyaya sef atayacaksın.Az kaldı bır buyuk sene veya bu sene.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000