20 Mayıs 2018, Pazar 11:21:32

THY ve DHMİ 85 yaşında

Türk Sivil Havacılığı'nın iki çınarı Türk Hava Yolları (THY) ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) 85'inci kuruluş yıl dönümlerini kutluyor.
  • Koltuklarını kaybetmemek için, şikayetler üst makama gitmesin diye didinen idareciler var. Her şey göstermelik. İnsanlar mutsuz, umutsuz. Maalesef kuruma inançları kalmadı. Yanımda amiri olmadan bir memuru dinleyin! Ancak o zaman gerçekleri duyarsınız.
  • Dhmi’de ki Atamalar ne oldu? Funda hanımın ATAMA yetkisi varmı?
  • Bir kurum 85 yılda hic mi ilerlemez birak ilerlemeyi gittikçe ilkellesir geri gider. Özelleştirme tek çözüm ama çözüm isteyen kim
  • Dhmi istanbul da artık katlanılamayan bir baskı var. Keyfii uygulamalar aldı başını gitti. 3. Havaalanı çalışmaları allaha emanet. Eğitimler göstermelik. Personel rahatsız ama mobinge maruz kaldığı için korkuyor. Şikayet eden ibret olsun diye her türkü mobinge maruz kalıyor
  • Dhmi’de personel arasında atama furyasının olacağı söyleniyordu.Ne oldu bu atamalara ne zaman olacak?
  • Birilerinin adamı olarak koltuklarında oturan müdürler ahl yi katlanılmaz gale getirdiler. Bu tip skandal adamlar yeni habaalanı için de en büyük sorun
  • Dhmi de funda hanımın emekleri çok büyük. Fakat müdürler kendini yanlış bilgilendiriyor. Ortada liyakat,eğitim,eşitlik adına yapılan hiçbirşey yok
  • 85 yaşının 25 yılını aynı koltukta aynı görevde iş yürütmeyen daire başkanlarıyla geçiren dinazorlardan vazgeçmeyen kurumumuz..
  • Ahl yi sorun yumağı haline getiren idareciler için son üzlüğe girildi. Yeni dönemde temizlik var.
  • Personeli küstüren, liyakatten bi haber vasıfsız idareciler dhmi ye pranga

20 Mayıs 1933 tarihinden günümüze farklı isim ve statülerde görevine devam eden Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Devlet Hava Yolları adıyla kurulan Türk Hava Yolları, 85'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Türkiye sınırları içindeki havalimanlarının işletilmesi ve Türk hava sahasındaki trafiğin düzenlenmesi ve denetimiyle görevli kamu iktisadi kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren kurum işletmesindeki 50’den fazla havalimanı ile Türk havacılığına hizmet veriyor.

Türk Hava Yolları ise bugün bir dünya devi... 300'ün üzerinde uçağa sahip havayolu, dünyanın en çok noktaya uçan şirketlerinden biri olan THY'nin Genel Müdürü Bilal Ekşi 85. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Ekşi, "THY tam 85 yıl önce kuruldu. Nereden nereye... “İstikbalın göklerde” olduğuna inanarak büyüyen ve artık “dünyanın en çok noktasına uçan bir havayolu” olarak milletimizin gururu bir THY var karşınızda. Daha nice yıllara THY! Büyük milletin büyük havayolu!" ifadelerini kullandı.

OCAK: "DAHA ÇOK ÇALIŞIP, DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin 85'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak da bir mesaj yayınladı. 

Ocak'ın 85. yıl dönümü mesajı şu şekilde:

"Kıymetli Mesai Arkadaşlarım;

İmzasını attığı birbirinden güzel eserler, dev yatırımlar ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleriyle havacılığın parlayan yıldızı Devlet Hava Meydanları İşletmesinin 85. Kuruluş Yıl Dönümünü idrak etmenin mutluluğu içindeyiz.

Bu büyük gurur gününe Türkiye’nin göz bebeği kuruluşumuzu küresel bir marka olarak taşımaktan kıvanç duyuyoruz.

20 Mayıs 1933 tarihinde, DHMİ’nin temelini oluşturan Hava Yolları Devlet İşletmesinin faaliyete geçmesiyle başladı hizmet yolculuğumuz. Zaman içinde yapılan kurumsal değişikliklerle, bugün bir dünya markası haline gelen DHMİ, sivil havacılığın gelişmesinde ülkemiz adına öncü kurum işlevini üstlendi. O günden bu yana, faaliyetlerinde kalite çıtasını sürekli yükselten bir kuruluş olarak, hizmet seferberliğimiz yeni büyük projelerle devam ediyor.

Türk sivil havacılığının sektörün küresel devleriyle rekabet eder hale gelmesinde; düzenleyici ve denetleyici katkılarıyla birlikte, doğrudan proje üreten, yatırım yapan, tüm hizmetlerini uluslararası standartlarda sunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin büyük bir payı var elbette…

Kuruluşumuz 85 yıllık tarihinde ve özellikle de son yıllarda havacılıkta Türkiye'nin standartlarını yükselten birçok işe, projeye, hizmete imza attı. Bunlara yenilerini ekleyerek yolumuza devam ediyoruz.

Yalnızca kurumsal veya sektörel olarak değil, bu yatırımlarımızın ülke kalkınması açısından ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Ekonomimize katkı sağlamak bu kuruluşun her zaman bir vasfı, çabası, temennisi olmuştur. Bu sebeple, sadece bir işletme değil, kaynaklarını yatırımlara da kanalize eden bir kuruluş olarak son 16 yılda, gerek özel kaynaklarımız, gerek alternatif finans modellerimizle tam 20 milyar $’lık yatırımı hayata geçirdik. Artık kendi havalimanlarımızı, kulelerimizi, pistlerimizi, apronlarımızı yapıyor, kendi yaptığımız tesislerimizi kullanıyoruz. Türkiye'nin dört bir köşesini hava ulaşımına açmak konusunda yatırımlarımızı hızla sürdürüyor, “Her 100 kilometrede bir havalimanını” hedefini gerçekleştirmek için gün sayıyoruz. Bununla da yetinmeyip, ulusal ve uluslararası yatırımlarda bilgi, beceri ve tecrübelerimizi talep eden kuruluşlarla paylaşıyoruz. 

Daha önce de belirttiğimiz gibi 2017 hizmet, atılım ve yatırım yılıydı. 2018 performans ve sıçrama yılı olacak. Göstergeler bu tezimizi doğruluyor.

Türkiye’yi küresel sivil havacılıkta 'oyun kurucu' konumuna yükselecek, şimdiden tarihe geçen asrın projesi İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının açılmasına sayılı günler kaldı. Yeni havalimanının hizmete gireceği 29 Ekim 2018 tarihini heyecan ve sabırsızlıkla bekliyor, gerekli çalışmaları hiçbir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde süratle yerine getiriyoruz.

Ayrıca bu yıl içinde İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte Dalaman Dış Hatlar terminalini, Kahramanmaraş Havalimanı terminal binasını, Muş Havalimanı terminal binasını ve Balıkesir Merkez Havalimanı terminal binasını halkımızın hizmetine sunuyoruz.

Türkiye’nin aktif 55 havalimanının 49’unu fiilen işleten, bu anlamda esasen işletmeci bir kuruluş olan DHMİ, gerçekleştirdiği tüm bu projelerle ciddi bir yatırımcı kuruluş haline geldi.

Bunların yanında, insan kaynağını sermaye olarak değil, 'en büyük değer' kabul ederek, çalışma arkadaşlarımızın eğitimine de ciddi yatırım yapıyoruz. Bu doğrultuda yeni dönemde eğitim alanında da büyük hedefler belirledik. Küresel standartalara sahip Havacılık Akademisini kurarak yurt içi ve yurt dışı eğitimlere hız verdik.

Bir asra yaklaşan tarihimizden aldığımız ilham ve engin tecrübeyle, Cumhuriyetimiz ’in 100’üncü yılına yönelik ‘2023 Hedefleri’ni yerine getirmeye yönelik çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek.

Bu vesileyle, başarılarımızda büyük emek ve katkıları bulunan kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
En verimli çağlarını kurumlarına seve seve armağan ederek DHMİ’yi zirveye taşıyan saygıdeğer emeklilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.

Ortak bir geçmişe sahip olduğumuz ve geleceğe omuz omuza yürüdüğümüz kardeş kuruluşumuz Türk Hava Yolları da bugün 85’inci yaşını kutluyor… Onların da sevinçlerini paylaşıyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Kıymetli Arkadaşlarım;

85 yıllık şanlı geçmişe büyük eserler sığdırdık.

Eserlerimizle, her alanda ödüllerle taçlandırdığımız başarılarımızla seksen beş yılda ülkemizin gururu olduk.

Önümüzdeki dönemde de daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz.

Her zaman büyük hedefler koyacak, büyük hedeflerden yorulmayacağız.

Bu doğrultuda büyük olmaya, büyük projeleri hayata geçirmeye devam ederek geleceğe yolculuğumuzu sürdüreceğiz.

Hiçbir başarıyla yetinmeyip, kabuğumuza sığmadığımız daha nice yıllara…"

THY ve DHMİ 85 yaşında

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Memurum ~ 6 yıl önce
Koltuklarını kaybetmemek için, şikayetler üst makama gitmesin diye didinen idareciler var. Her şey göstermelik. İnsanlar mutsuz, umutsuz. Maalesef kuruma inançları kalmadı. Yanımda amiri olmadan bir memuru dinleyin! Ancak o zaman gerçekleri duyarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FUNDA ~ 6 yıl önce
Dhmi’de ki Atamalar ne oldu? Funda hanımın ATAMA yetkisi varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De ha me i ~ 6 yıl önce
Bir kurum 85 yılda hic mi ilerlemez birak ilerlemeyi gittikçe ilkellesir geri gider. Özelleştirme tek çözüm ama çözüm isteyen kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özelleştirelim ~ 6 yıl önce
özelleştirelim tabi. dhmi'nide ingilizlere falan satalım hatta değilmi?. bumudur çözümün a güzel kardeşim
Kenan alakaş ~ 6 yıl önce
Dhmi istanbul da artık katlanılamayan bir baskı var. Keyfii uygulamalar aldı başını gitti. 3. Havaalanı çalışmaları allaha emanet. Eğitimler göstermelik. Personel rahatsız ama mobinge maruz kaldığı için korkuyor. Şikayet eden ibret olsun diye her türkü mobinge maruz kalıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 6 yıl önce
Dhmi’de personel arasında atama furyasının olacağı söyleniyordu.Ne oldu bu atamalara ne zaman olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atama ~ 6 yıl önce
Hani bir filmin the end yazısından önce reklam arası verilirya. İşte o reklam arasında....
DHMİ ~ 6 yıl önce
Teşekkür ederim kardeşim.Detaylı bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
Tümer Ali Bardak ~ 6 yıl önce
Birilerinin adamı olarak koltuklarında oturan müdürler ahl yi katlanılmaz gale getirdiler. Bu tip skandal adamlar yeni habaalanı için de en büyük sorun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn funda ocak ~ 6 yıl önce
Dhmi de funda hanımın emekleri çok büyük. Fakat müdürler kendini yanlış bilgilendiriyor. Ortada liyakat,eğitim,eşitlik adına yapılan hiçbirşey yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 6 yıl önce
85 yaşının 25 yılını aynı koltukta aynı görevde iş yürütmeyen daire başkanlarıyla geçiren dinazorlardan vazgeçmeyen kurumumuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl de temizlik ~ 6 yıl önce
Ahl yi sorun yumağı haline getiren idareciler için son üzlüğe girildi. Yeni dönemde temizlik var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pranga ~ 6 yıl önce
Personeli küstüren, liyakatten bi haber vasıfsız idareciler dhmi ye pranga

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000