01 Mayıs 2014, Perşembe 09:07:58

THY VE BA!...

Sabaha Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, Fatih Terim'in eşi Fulya Terim'in British Airways uçağında yaşadıklarını köşesine taşımış. Uluç, British Airways'in "Müşteri memnuniyeti nasıl sağlanır?" dersi verdiğini söylüyor. İşte o yazı...
  • bu adam hakkini rahmetine kavussun cok bunadi cok konusuyor,yaziyor.Rahmetli defne joy a da su testisi ornegi vermisti.thy yi kotuleyerek su gunlerde yuzune bakilmayan yasli bir gazeteci ye bilet mi yagdircak sirket.Elden ayaktan dusmus itibari kalmamis bir adan hincal.
  • Hincal nereye gidersen git, hic umurumuzda degil. Hatta lutfen git yaa! Su memlekete hic bir faydan olmadan, bir tane ise yarayan yazi yazmadan, etliye sutluye dokunmadan, gercekten bir felsefe bir dunya gorusu uretmeden yillardir kocaman gazete koselerini isgal ediyorsun. Gidebilecegin kadar uzaga git.
  • Avrupalı taşıyıcılar serviste bir b.tan anlamaz. Muşahhas bir ornek tüm kuruma mal edilemez. Bizim kalitemizi milyonlar oyluyor be birinci oluyoruz. Sen git maaşını BA yada PGS versin!
  • Birakin THY yi kotulemeyi, Allahin ingilizini bizimle kiyaslamayi. Kiyaslayacak baska firmami kalmadi? Ingiltere ile burasi bir olurmu, burdaki kultur orayla kiyaslanirmi? Dogru duzgun elestiri yapacaksaniz yapin, ama kalkipta ingiliz kulturu ve ahlakiyla bizimkini karsilastirmayin. Bu millet hicbir zaman bi ingiliz bi alman kultur ahlakina sahip olamaz o yuzden buna sukredin.
  • Insanlari susturmayacaksin dinleyeceksin arkadasim tepkiler kotu, burada mevcut olani koruma adina ne gibi bir yaklasim var biri ciksada soylese, biri dogru yazmis Afsin gibi baski uygulamak yanlis
  • Thy ucuyor ama birgun bir duserse kimse tutamaz ici bos buyume calisanlari kole gibi korkutup isten atacaz diye tehtit ediyorlar vesonra milatlarcavlira kar ettik diyorlar.
  • Hincal Bey sizin yazdiklariniza katiliyorum. Ben First Class müsterisi degilim ama THY'nin yaptiklari artik akil almaz bir duruma geldi. THY ile ilgili benim de eklemek istediklerim var. Belki sizin gibi güzel bir sekilde kaleme alamiyorum ama düsündügüm gibi yazacagim. Ben THY ucus biletlerimi genelde Internet üzerinden alirim ve Babam'in özürlü karti vardir fakat özürlü indirimden yararlanmak icin ya müsteri bilgi hattini arayip bileti satin almam gerekiyor veya bulundugum yerin THY Büro'suna gidip biletimi kestirmeliyim. Bu prosedür geregi bilet genelde Internet fiyatindan daha yüksek oluyor...bu durumda indirimden faydalanmis oluyorum ama üzerinde de servis aldigim icin para ödemis oluyorum. Ne kadar sacma bir uygulama degil mi sizce?! Yolcular bir taraftan indirimden faydalansin diyorlar diger taraftan üzerine para ödüyüp enayi yerine koyuluyor. Bunuda takipinize alirsaniz sevinirim :-) Saygilarimla...
  • Aynı olay geçen sene başıma geldi. Bussiness class biletimiz varken economy sınıfı uçurdular. Kendi kafalarına göre boarding pass ı değiştirmişler ancak teslim etmemişler. Antalya limanda durumu kontrol ettik. Iki adet basılan boarding pass var, ilki yolcuya teslim ediliyor. Ve yolcuda o koltukta gidiyor. Daha sonra 8198539 kayıt No ile geri bildirim de bulunduk. Koltuklar aynı dendi. Daha problemin ne olduğunu anlayamadılar. Hemen suçluluk psikolojisi ile suçu yolcuya atıyorlar. Boarding pass verilmiş, yolcu lounge a girmiş. Elinde ilk verilen boarding pass ile uçağa gidildi. Arkasından tip değişmişse, yeri değişmişse, yeni yer tahsis edilmişse uçağa alımda ver yeni boarding kartını. Arada kim mağdur ???
  • Tembel kotil içine etmece işin memnuniyet sıfır altı
  • Thy nin boyle ucuz kalitesiz reklamr yapanlara ihtiyaci yok zaten thy dunyaca unlu reklam kampanyalarina sahip.ve markasini ispatlamis bi havayolu.kendi cikarlari icin sirketin yonetimine calisanlarina emeklerine dil uzatmak hic etik degil

THY'nin en pahalı yolcularını nasıl bin eziyetle ağırladığını anlatmıştım ya önceki gün.. Fulya Terim aradı..

British Airways (BA) ile Amerika'ya uçmuş.. 10 saat falan.. "Birinci sınıf uçuyordum. BA, biletimi upgrade etmişti" diyor. Uzun yollarda, Business'den de pahalı bu mevki vardır. Onunla.. "Ama öyle felaket bir First Class'tı ki, anlatamam" dedi.. Küçük, rezil bir koltukmuş.. Yatak oluyormuş ama, palavra..

"Hostesler başımdan ayrılmadılar.. Bin defa özür dilediler.." diye anlattı.. Son anda uçak mı değişmiş, ne olmuşsa, bu koltuklara alınmışlar mecburen..

"İnmeye yakın hostesler bir form getirdiler. 'Şikâyetinizi anlatın lütfen' dediler.. Yazdım, verdim.. Ardından BA Genel Müdürlüğü'nden bir özür mektubu geldi. Yanında da, istediğim zaman, istediğim yere uçabileceğim bir pas bileti vardı" dedi Fulya..

Yani kendisini ikram First Class'ta iyi ağırlayamadıkları için özür ve yeni bir ikram daha.. Buyrun, müşteri memnunluğu nasıl sağlanır, dersi..

THY, yeni yolcular kazanmak için durmadan yeni noktalara uçar, milyarlarca liralık reklam harcamaları yaparken, mevcut yolcular elde nasıl tutulur ona da bakmalı..

Siz bu kafayla giderseniz, biz de gideriz, Temel Kotil Genel Müdürüm!. Tabii umurunuzdaysa?.

THY VE BA!...

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

Bu adam ~ 10 yıl önce
bu adam hakkini rahmetine kavussun cok bunadi cok konusuyor,yaziyor.Rahmetli defne joy a da su testisi ornegi vermisti.thy yi kotuleyerek su gunlerde yuzune bakilmayan yasli bir gazeteci ye bilet mi yagdircak sirket.Elden ayaktan dusmus itibari kalmamis bir adan hincal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hincal nereye gidersen git, hic umurumuzda degil. Hatta lutfen git yaa! Su memlekete hic bir faydan olmadan, bir tane ise yarayan yazi yazmadan, etliye sutluye dokunmadan, gercekten bir felsefe bir dunya gorusu uretmeden yillardir kocaman gazete koselerini isgal ediyorsun. Gidebilecegin kadar uzaga git.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Avrupalı taşıyıcılar serviste bir b.tan anlamaz. Muşahhas bir ornek tüm kuruma mal edilemez. Bizim kalitemizi milyonlar oyluyor be birinci oluyoruz. Sen git maaşını BA yada PGS versin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Birakin THY yi kotulemeyi, Allahin ingilizini bizimle kiyaslamayi. Kiyaslayacak baska firmami kalmadi? Ingiltere ile burasi bir olurmu, burdaki kultur orayla kiyaslanirmi? Dogru duzgun elestiri yapacaksaniz yapin, ama kalkipta ingiliz kulturu ve ahlakiyla bizimkini karsilastirmayin. Bu millet hicbir zaman bi ingiliz bi alman kultur ahlakina sahip olamaz o yuzden buna sukredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANDROMEDA ~ 10 yıl önce
İngiliz , Alman, Fransız,... Hepimiz insanız. Bazı şeylerin kültürle, örfle, adetle ilgisi yoktur. Madem hava yollarımız dünyanın bir numarası olamaya, 5 yıldızlı hizmet anlayışına geçmek istiyor. Ilk olarak kendi çevresine yani halkına örnek olmalı . Kendi iç dünyasında ki karmaşalara bir son vermeli. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bir GÜNAYDIN, IYI GÜNLER demek gayet doğaldır. Elerinde sıgara , argo konuşan kabin memurlarına dış hatlarda GÜNAYDIN demek mi ilginç? Cevap vermemek mi KÜLTÜR? Yoksa orada sıgara içmelerine , ve daha sonra o parmaklarla ve kokularla hizmet vermesine izin verenmidir daha kültürlü? Değerli arkadaşım, evet ... Sanırım Kültür ile İinsana verilemesi gereken saygı arasında bir çizgi oluşturabilirsiniz. Türkiye'nin dördüncü büyük şirketinin çalışanlarının çevreye örnek olması, üniformasına saygı duyması, yurt dışında da ülkemizi iyi temsil etmesi gerekir. Diye düşünüyorum.
Susturma ~ 10 yıl önce
Insanlari susturmayacaksin dinleyeceksin arkadasim tepkiler kotu, burada mevcut olani koruma adina ne gibi bir yaklasim var biri ciksada soylese, biri dogru yazmis Afsin gibi baski uygulamak yanlis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy ucuyor ama birgun bir duserse kimse tutamaz ici bos buyume calisanlari kole gibi korkutup isten atacaz diye tehtit ediyorlar vesonra milatlarcavlira kar ettik diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MELEK ~ 10 yıl önce
Hincal Bey sizin yazdiklariniza katiliyorum. Ben First Class müsterisi degilim ama THY'nin yaptiklari artik akil almaz bir duruma geldi. THY ile ilgili benim de eklemek istediklerim var. Belki sizin gibi güzel bir sekilde kaleme alamiyorum ama düsündügüm gibi yazacagim. Ben THY ucus biletlerimi genelde Internet üzerinden alirim ve Babam'in özürlü karti vardir fakat özürlü indirimden yararlanmak icin ya müsteri bilgi hattini arayip bileti satin almam gerekiyor veya bulundugum yerin THY Büro'suna gidip biletimi kestirmeliyim. Bu prosedür geregi bilet genelde Internet fiyatindan daha yüksek oluyor...bu durumda indirimden faydalanmis oluyorum ama üzerinde de servis aldigim icin para ödemis oluyorum. Ne kadar sacma bir uygulama degil mi sizce?! Yolcular bir taraftan indirimden faydalansin diyorlar diger taraftan üzerine para ödüyüp enayi yerine koyuluyor. Bunuda takipinize alirsaniz sevinirim :-) Saygilarimla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aynı olay geçen sene başıma geldi. Bussiness class biletimiz varken economy sınıfı uçurdular. Kendi kafalarına göre boarding pass ı değiştirmişler ancak teslim etmemişler. Antalya limanda durumu kontrol ettik. Iki adet basılan boarding pass var, ilki yolcuya teslim ediliyor. Ve yolcuda o koltukta gidiyor. Daha sonra 8198539 kayıt No ile geri bildirim de bulunduk. Koltuklar aynı dendi. Daha problemin ne olduğunu anlayamadılar. Hemen suçluluk psikolojisi ile suçu yolcuya atıyorlar. Boarding pass verilmiş, yolcu lounge a girmiş. Elinde ilk verilen boarding pass ile uçağa gidildi. Arkasından tip değişmişse, yeri değişmişse, yeni yer tahsis edilmişse uçağa alımda ver yeni boarding kartını. Arada kim mağdur ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Tembel kotil içine etmece işin memnuniyet sıfır altı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy nin boyle ucuz kalitesiz reklamr yapanlara ihtiyaci yok zaten thy dunyaca unlu reklam kampanyalarina sahip.ve markasini ispatlamis bi havayolu.kendi cikarlari icin sirketin yonetimine calisanlarina emeklerine dil uzatmak hic etik degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000