11 Şubat 2019, Pazartesi 10:18:36

THY unutulan eşyaları ihaleyle satacak

Türk Hava Yolları, uçaklarda unutulan ve bekleme süresinde sahipleri tarafından alınmayan toplam 55 bin sahipsiz bagaj ve eşyayı KDV hariç 750 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı.
  • Nasil satin alabilirz internet uzerinden
  • Ver garibana sevinsin
  • Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli, ihtşyac sahibi insanlarımız var onlara ulaştıran dernek ve organizasyonlara verilebilir..
  • Durumu olmayan insanlara verseniz daha makbul geçerdi herşey para olmuş
  • BEN GECEN HAFTA ATATURKTE KENDIMI UNUTTUM,AYIPTIR SOYLEMESI
  • Unutulan bagaj diye bir şey yok! Yüklemiyorlar bagajı sonra yolcu suçlu. Ankara İstanbul Londra yolculuğu yaptım Londra'da bagaj yok. Israrla bagaj yüklenmiş, bilgisayarda görünüyor diyorlar. Londra'da her köşe arandı bagaj yok. 5 gün bekledim hergün aradım hala yok. Sonra tazminat isteyince şak bulundu. Tazminat istemezseniz bagajı aramıyorlar bile. Bagaj geldi iphone şarj kablosu vardı onu iç etmişler. Onun için uğraşamadım artık.
  • Evet kayıp esya
  • La benim Üsküp e giderken rayban gözlük kaybolduydu. uçakta oda satışa çıkmıştır. 240 tl ye almıştım. onu satın alacak kişi iyi günlerde Kullanmasini dilerim.
  • Kayıp eşyada çalışan arkadaşım var Hergün unutulan baklava börekleri yiyorlar,iyi malları aralarında pay ediyorlar sahibi çıkmaz süresi dolunca,bu satışa çıkarılanlar 5 para etmez işe yaramaz şeyler,iyi olanlar çoktan iç edildi :)
  • Mesela unutulan 100 bin dolar var sahibide yok bunu kaç liradan satışa çıkarıyorlar 10 bin lira veririm mesela

Türk Hava Yolları, uçaklarda unutulan ve bekleme süresinde sahipleri tarafından alınmayan toplam 55 bin sahipsiz bagaj ve eşyayı KDV hariç 750 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı.

Uçak yolcuları uçuş stresi ve telaş gibi birçok nedenden dolayı eşyalarını unutabiliyor. THY Kayıp Eşya Depoları yolcuların uçak içinde unuttukları eşyalarla dolu. Bir süre burada bekletilen eşyalar, başvuru olmadığı anda kayıp eşya deposuna alınıyor. Depodaki eşyalar, bir yıl olan bekleme süresinin bitiminde ihale ile satılıyor.

BİNLERCE ELEKTRONİK EŞYA VAR

THY'nin Bagaj Hizmetleri Yönetim Müdürlüğü deposunda bulunan 2 bin 838 muhteviyatlı bagaj, 2 bin 971 bebek arabası, 253 tekerlekli sandalye, 45 bin 711 değersiz buluntu eşya ve iç hat uçuşlarında unutulan 3 bin 80 elektronik eşya kapalı zarfla teklif alınmasının ardından e-ihale usulü ile satılacak.

Toplam 54 bin 853 adet olan satışa çıkarılan eşyanın tahmini bedeli ise KDV hariç 750 bin lira olarak belirlendi. Geçici teminat bedeli ise 25 bin lira olarak belirlendi. Kapalı zarfla verilecek teklif mektupları en geç 11 Şubat Pazartesi günü saat 15:00'e kadar THY'nin merkez adresinde bulundurulması istendi.

YETKİLİLER UYARIYOR

En çok uçaklarda unutulan eşyaların başında çanta, gözlük, cüzdan ve cep telefonu gibi elektronik eşyalar geliyor. Yetkililer uçakta unutulan eşyanın kolay bulunması için uçuş öncesi bu eşyaların üzerine ad ve soyadı ile adresin yazılmasının önemini vurguluyor.


Yetkililer, giysilerin iç kısmına bu etiketleri koyulması gerektiğini belirterek uçuş bittikten sonra kabin memurlarının eşyanızı bırakmamanız için yaptığı anonstan sonra koltuğunuzu ve kabin dolaplarını kontrol edilmesi gerektiğini söylüyorlar.


 

THY unutulan eşyaları ihaleyle satacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Peki ~ 3 ay önce
Nasil satin alabilirz internet uzerinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhallebici Tarık ~ 5 yıl önce
Ver garibana sevinsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halktan ~ 5 yıl önce
Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli, ihtşyac sahibi insanlarımız var onlara ulaştıran dernek ve organizasyonlara verilebilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 5 yıl önce
Durumu olmayan insanlara verseniz daha makbul geçerdi herşey para olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bnd ~ 5 yıl önce
BEN GECEN HAFTA ATATURKTE KENDIMI UNUTTUM,AYIPTIR SOYLEMESI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unutulanmış ~ 5 yıl önce
Unutulan bagaj diye bir şey yok! Yüklemiyorlar bagajı sonra yolcu suçlu. Ankara İstanbul Londra yolculuğu yaptım Londra'da bagaj yok. Israrla bagaj yüklenmiş, bilgisayarda görünüyor diyorlar. Londra'da her köşe arandı bagaj yok. 5 gün bekledim hergün aradım hala yok. Sonra tazminat isteyince şak bulundu. Tazminat istemezseniz bagajı aramıyorlar bile. Bagaj geldi iphone şarj kablosu vardı onu iç etmişler. Onun için uğraşamadım artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir adam ~ 5 yıl önce
Evet kayıp esya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydar ~ 5 yıl önce
La benim Üsküp e giderken rayban gözlük kaybolduydu. uçakta oda satışa çıkmıştır. 240 tl ye almıştım. onu satın alacak kişi iyi günlerde Kullanmasini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kayıp eşya ~ 5 yıl önce
Kayıp eşyada çalışan arkadaşım var Hergün unutulan baklava börekleri yiyorlar,iyi malları aralarında pay ediyorlar sahibi çıkmaz süresi dolunca,bu satışa çıkarılanlar 5 para etmez işe yaramaz şeyler,iyi olanlar çoktan iç edildi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lost and found ~ 5 yıl önce
6 senedir kayıp eşyadayım bu dediğin gibi bir olaya rastlamadım bu sizin arkadaş nerede çalışıyor acaba çok merak ettim sırf insanları karalamak için böyle şeyler yazmayın öyle bir şeye yeltenenlerin sonlarının ne olduğu nu iyi biliyorum
mike ~ 5 yıl önce
sen sadece ucak icinde unutulan esyalar mi saniyorsun? e peki onca canta valiz vs bunlari da mi arkadaslarin acip islerine yarayani caliyor? o zaman senin arkadaslarin hirsiz mi?
Kayip esya görevlisi. ~ 5 yıl önce
Size kesinlikle katiliyorum. Gida harici her esyaya buluntu esya kaydi verilip depo/kasada muhafaza edilip istasyon muhafaza suresi dolunca IST istasyonuna listeli bi sekilde gonderilmekte. Bu arkadasin yorumunu begenenlerede yaziklar olsun diyorum. Insanlari karalamak bu kadar kolay olmamali.
KANIT VER KARDEŞ ~ 5 yıl önce
KANITIN YOKSA BURDA ATIP TUTMA KARDEŞİM .
Kayıp eşya görevlisi ~ 5 yıl önce
Yiyeceklerin imha süresi 24 saat yani 24 saat içinde sahibi çıkmazsa Antep baklava mideye indirilir :) Gerisini anlatmıcam
Para ~ 5 yıl önce
Mesela unutulan 100 bin dolar var sahibide yok bunu kaç liradan satışa çıkarıyorlar 10 bin lira veririm mesela

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekten ~ 5 yıl önce
aga sen bu ülkeye fazla zekisin ya seni tebrik ederim...
Cash para ~ 5 yıl önce
Ben 110 bin dolar veririrm. Canli para nasil olsa

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000