22 Mart 2022, Salı 13:46:22

THY Uçuş Akademisi'ne ait uçak kırıma uğradı

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi'ne ait bir eğitim uçağı Aydın Çıldır Havalimanı'nda pistten çıkarak kırıma uğradı.
  • Her sene 1 adet kaza / kırımı var bu okulun. 1500 x 30 metre piste 15 kts yan rüzgar üstünde bile uçuş yazılmazken inemiyorsunuz sonra çok daha zor şartlarda eğitim almış insanlara laf ediyorsunuz. Torpilli tipleri eli kolu tutuyor diye bu programa alırsanız sonuçları da böyle olur. Her yıl kaza ya da kırım, 15-20 saat ekstra uçuş yazılarak mezun olan yüzlerce sosyal medya pilotu. Yazık ki ne yazık.
  • Nasıl bir kıskançlık içerisinde yazıyorsunuz bazı yorumları anlamak çok güç. Akademiye giremeyen herkes için akademililer torpilli, fi olamayanalar için fi olanlar sözde fi. İnsanların emeklerine saygısızlık yapmaktan vazgeçin artık. Eğitim uçuşlarında istemmese de böyle durumlar daha olasıdır bu ne öğrenciyi ne hocasını beceriksiz, sözde veya kötü yapmaz. Çok geçmiş olsun öğrenci pilota, herkese emniyetli uçuşlar diliyorum.
  • Oncelikle geçmiş olsun.Bazem maalesef kaza gerceklesebiliyor...ama ucusokullarinda gozlemledigim ve hatta lineda da gormeye basladigim tiktoker ve instagramer pilotlar...oyleki ucus heranini her safhasini seyma subasi gibi cekiyorlar...arkadaslar..ne kaptanlarimiz hocalarimiz var koca ucak ile sadece bir footgraflari var..diyeceksiniz ki devir degisti..evet haklisiniz ama her yalnizinizda kameraya zefer isareti yapmak...uniforma ile prim kasmak bir pilota yakismadigi gibi (hadi bu da kisiden kisiye gire degisir) oncelikle pilotun dikkatini dagitir...pilotluk sakaya gelmeyecek bir meslek maalesef...
  • Avrupada ve dunyanin bir cok ulkesinde is basvurusu yapdiginizda sizden no accident/incident belgesi isterler,yani simdi bu arkadasa gecmis olsun fakat,acaba bu meslege uygunmu,nasil girmis bu akademiye? Ne ise zaten THY de pilot degil hepsi birer komediyen.
  • Geçmiş olsun.u cus hayatında kendisine başarılar dilerim.
  • Hezarfen çok mu uygun ? Çift motor eğitiminde DA 42 ile Vr hızına pist sonunda erişiyorsun..
  • Geçmiş olsun tüm öğrencilerimize.öğretmenlerimize emniyetli uçuşlar diliyorum
  • geçmiş olsun. arkadaşımız yaşadığı olaydan ders çıkararak mesleğine daha bağlı daha dikkatli devam edecektir umuyorum. Kazalar veya olaylar en deneyimli pilotların da başına gelmekte. Orada yazılı prosedür ve kurallara uymama, ihmal, crm aksaklıkları, yorgunluk vb konular söz konusu. Akademideki, yolun henüz başındaki bir öğrenci pilotun yaşadığı bu olay için ihmalden, kurallara uymamaktan yani bilerek yapılan hatalardan bahsedemeyiz. bu nedenle kendisine kızmak yapılacak en son şey bile değildir ki kimsenin buna hakkı da yoktur. burada sorgulanması gereken sadece öğrenci değil aldığı eğitim ve havacılık kültürümüzdür. İnsanları yaftalamanın ötesine geçip kök nedenlere inmeyi başardığımızda ancak bu olayların önüne geçebiliriz. Tekrar geçmiş olsun.
  • Sürate “hız”, yakıta “benzin” diyen, QNH gibi temel bir bilgiyi dahi öğrenememiş, uçağın fizik ve matematikle değil, ezber bilgiyle uçtuğunu düşünen, meridyen, paralel, açı, birim vs. bilmeyen arkadaşlar.. Sizler saatli birer bombasınız. 2009 Amsterdam kazasından sonra sıkılaştırılan istihdam prosedürleri öyle bir gevşetilmiş durumda ki; davulcu, zurnacı, dansöz…. Kim başvursa bugün pilot olabilir. Bunun cezasını hep birlikte çekeceğiz. Bu terazi bu sikleti kaldırmaz, bunu hep birlikte göreceğiz.
  • Yani iyi kotu her olayin altındaki yorumlari gördükçe içim kararıyor. Gerçekten bu kadar kotu niyetli ve fesat nasil olabiliyor insanlar hayret ediyorum. Kaza icin de öğrenci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kazadir, olabilir. Akademiye düşen, kazanin nedenlerini arastirmak ve bir daha yasanmamasi için gerekli tedbirleri hazirlamaktir. Simdiden ezbere konusmanin bir manasi yok. Kazazede ogrenciye tekrar gecmis olsun. Tekerinize taş değmesin. Emniyetli ucuslar herkese

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi'ne ait bir eğitim uçağı Aydın Çıldır Havalimanı'nda pistten çıkarak kırıma uğradı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Yalnız uçuş yapan bir öğrenci pilotun kontrolündeki THY Akademi'ye ait eğitim uçağı havalimanına inişi sırasında pistten çıktı. Uçağın kırıma uğradığı kazada öğrenci pilot yaralanmadı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

©AirportHaber

THY Uçuş Akademisi'ne ait uçak kırıma uğradı

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Bırakınya ~ 2 yıl önce
Her sene 1 adet kaza / kırımı var bu okulun. 1500 x 30 metre piste 15 kts yan rüzgar üstünde bile uçuş yazılmazken inemiyorsunuz sonra çok daha zor şartlarda eğitim almış insanlara laf ediyorsunuz. Torpilli tipleri eli kolu tutuyor diye bu programa alırsanız sonuçları da böyle olur. Her yıl kaza ya da kırım, 15-20 saat ekstra uçuş yazılarak mezun olan yüzlerce sosyal medya pilotu. Yazık ki ne yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnanılmaz ~ 2 yıl önce
Nasıl bir kıskançlık içerisinde yazıyorsunuz bazı yorumları anlamak çok güç. Akademiye giremeyen herkes için akademililer torpilli, fi olamayanalar için fi olanlar sözde fi. İnsanların emeklerine saygısızlık yapmaktan vazgeçin artık. Eğitim uçuşlarında istemmese de böyle durumlar daha olasıdır bu ne öğrenciyi ne hocasını beceriksiz, sözde veya kötü yapmaz. Çok geçmiş olsun öğrenci pilota, herkese emniyetli uçuşlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kisi ozelinde demiyorum ~ 2 yıl önce
Oncelikle geçmiş olsun.Bazem maalesef kaza gerceklesebiliyor...ama ucusokullarinda gozlemledigim ve hatta lineda da gormeye basladigim tiktoker ve instagramer pilotlar...oyleki ucus heranini her safhasini seyma subasi gibi cekiyorlar...arkadaslar..ne kaptanlarimiz hocalarimiz var koca ucak ile sadece bir footgraflari var..diyeceksiniz ki devir degisti..evet haklisiniz ama her yalnizinizda kameraya zefer isareti yapmak...uniforma ile prim kasmak bir pilota yakismadigi gibi (hadi bu da kisiden kisiye gire degisir) oncelikle pilotun dikkatini dagitir...pilotluk sakaya gelmeyecek bir meslek maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Avrupada ve dunyanin bir cok ulkesinde is basvurusu yapdiginizda sizden no accident/incident belgesi isterler,yani simdi bu arkadasa gecmis olsun fakat,acaba bu meslege uygunmu,nasil girmis bu akademiye? Ne ise zaten THY de pilot degil hepsi birer komediyen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GL ~ 2 yıl önce
Geçmiş olsun.u cus hayatında kendisine başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 2 yıl önce
Hezarfen çok mu uygun ? Çift motor eğitiminde DA 42 ile Vr hızına pist sonunda erişiyorsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
D42 vr suratimi var? Saka gibisiniz
Vrcı ~ 2 yıl önce
Görüyorsunuz nasıl cehaletteki insanlar pilot / pilot adayı / ya da saçma sapan kimlikler altında bu sitede yorum yapıyorlar. http://support.diamond-air.at/fileadmin/uploads/files/after_sales_support/DA42_Twin_Star/Airplane_Flight_Manual/Basic_Manual/70105e-Rev9-complete.pdf . Bölüm 4A.2, 1. Satır. Vr var mıymış yok muymuş öğrenmişsindir umarım sivri zekalı.
Mst Demir ~ 2 yıl önce
Geçmiş olsun tüm öğrencilerimize.öğretmenlerimize emniyetli uçuşlar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 2 yıl önce
geçmiş olsun. arkadaşımız yaşadığı olaydan ders çıkararak mesleğine daha bağlı daha dikkatli devam edecektir umuyorum. Kazalar veya olaylar en deneyimli pilotların da başına gelmekte. Orada yazılı prosedür ve kurallara uymama, ihmal, crm aksaklıkları, yorgunluk vb konular söz konusu. Akademideki, yolun henüz başındaki bir öğrenci pilotun yaşadığı bu olay için ihmalden, kurallara uymamaktan yani bilerek yapılan hatalardan bahsedemeyiz. bu nedenle kendisine kızmak yapılacak en son şey bile değildir ki kimsenin buna hakkı da yoktur. burada sorgulanması gereken sadece öğrenci değil aldığı eğitim ve havacılık kültürümüzdür. İnsanları yaftalamanın ötesine geçip kök nedenlere inmeyi başardığımızda ancak bu olayların önüne geçebiliriz. Tekrar geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. ~ 2 yıl önce
Sürate “hız”, yakıta “benzin” diyen, QNH gibi temel bir bilgiyi dahi öğrenememiş, uçağın fizik ve matematikle değil, ezber bilgiyle uçtuğunu düşünen, meridyen, paralel, açı, birim vs. bilmeyen arkadaşlar.. Sizler saatli birer bombasınız. 2009 Amsterdam kazasından sonra sıkılaştırılan istihdam prosedürleri öyle bir gevşetilmiş durumda ki; davulcu, zurnacı, dansöz…. Kim başvursa bugün pilot olabilir. Bunun cezasını hep birlikte çekeceğiz. Bu terazi bu sikleti kaldırmaz, bunu hep birlikte göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dizici ~ 2 yıl önce
Yasak elma hayranı ingilizce ogretmenlerini saymayi unuttun kaptanim
Az Kaslı Fo 737 ~ 2 yıl önce
Airbus da Velocity demiyor , Speed diyor, fazla stres yapma Kpt.
no subject ~ 2 yıl önce
Gencler bakin iste ileride bu kaptan tipleri ile ucacaksiniz. Burada ucak matematik fizik ile ucar, ezbere ucmaz der, ama Airbus ucarken, alcalis icin Boeing’ci kafasiyla -1500 fpm, 280 knot ile alcalir, otomizasyon kullanin denmesine ragmen varyö, surat tuslarini minciklar surekli. Bunlar maalesef boyle, aynen boyle nutuk cektiklerinde de “he gaptanim he” diyip gecin.
Tabi canım ~ 2 yıl önce
Sen olmuşsun ya geri kalan kimse olamaz. Bir sen hakediyorsun. Senden sonra olan herkes ya torpillidir yada haketmeden pilot olmuştur. Bir bitmediniz arkadaş ya. 2009dan beri TK’nın ölümlü kazası yok. Bundan daha önceki yıllarda ortalama 5 senede bir olmuş ve büyük çoğunluğu pilotaj hatası. Ayrıca bu kazalar o herkesin pilot olamadığı, sadece çooook iyi über pilotların olduğu ve uçuşların şimdiki kadar yoğun olmadığı zamanlarda gerçekleşti hatırlatmak isterim. Milletin yeteneğine sallamışsın analitik, paralel, açı demişsin ama istatistikten bir habersin.
İşine ~ 2 yıl önce
Bak
İşine’ye.. ~ 2 yıl önce
Bütün bunlara ilave olarak, her kimsen ailenden edep de öğrenmemişsin.
Kpt’na … ~ 2 yıl önce
İstihdam ve aday seçim aşamalarında aksaklık varsa tabiki incelenmeli lakin istediğiniz özellikler yeterli olamaz belirttiğiniz donanımlarda olup karar verme ,bulunduğu şartların analizini doğru yapma ,öğrendiklerini pratiğe çevirme yeteneklerinden yoksun ve dahası kendisine eğitim veren meslektaşlarınızın hatalı öğreti ve öğretim teknikleri ile topyekün incelenmesi gereken bir olguyu tek bir tabiki oda dediğiniz gibiyse ,olguya indirgemek en az aday seçimi kadar hatalı bir bakış açısıdır.Vakaların analizi topyekün yapılmalı ve bunlara kesinlikle eğitim metotları ,eğitimen yetkinlikleri ,eğitim kültürü de dahil edilmeli…
Hız ve Sürat aynı şey! ~ 2 yıl önce
Benzin konusunda belki haklısınız. Velocity mi? Speed mi? Derseniz, Fizikte biri vektörel, diğeri skalar büyüklüktür. Bir ayırımı vardır. Malesef anadilimizde fizik kitaplarında sürat ve hız aynı kavramlar. Artįk daha çok "hız" diye geçiyor kitaplarda. Siz elli sene evvel sürat diye öğrendiyseniz bugün bu kelimeyi kullanmayanın suçu ne? Açın bakın fizik kitaplarını 60 km/saat hızla giden bir araç der. Siz kesin asker kökenlisiniz o sebeple fazla takılıyorsunuz bu kelimelere. Tayyare kelimesi de eski bir kelimeledir nedense asker emmiler çok sever bu kelimeyi.
Yazık ~ 2 yıl önce
Yani iyi kotu her olayin altındaki yorumlari gördükçe içim kararıyor. Gerçekten bu kadar kotu niyetli ve fesat nasil olabiliyor insanlar hayret ediyorum. Kaza icin de öğrenci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kazadir, olabilir. Akademiye düşen, kazanin nedenlerini arastirmak ve bir daha yasanmamasi için gerekli tedbirleri hazirlamaktir. Simdiden ezbere konusmanin bir manasi yok. Kazazede ogrenciye tekrar gecmis olsun. Tekerinize taş değmesin. Emniyetli ucuslar herkese

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000