24 Nisan 2015, Cuma 16:18:06

THY UÇAĞININ CAMI ÇATLADI

Türk Hava Yolları'nın dün Frankfurt-İstanbul seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli Airbus A320 tipi uçağının kokpit camının çatladığı ve uçağın irtifa kaybettiği öğrenildi.
  • Ic camda dis camda. Telikeli. Esas burda puf noktasi var. sizden bekledigim cevap su. Eger dis cam catlarsa Kasidan gelen hava akimi Sideti. Distaki. Camin catlagini Ucus mudetince. Buyutmeye calisir bununicin dis cam Daha telikeli. Olur. Ama. Ne olursa olsun. Ucak kisa Zamanda inmesi lazim. Catlaklarin Bu sekilde. Buyumesine cok sahit olduk Cunku. Bir ic basic var. disardaki havanin siddeti. Basinci. Meydana gelen catlagi. Buyumeye calisir.
  • Ardından bu sabah yanan motorla iniş yapmasına ne demeli?
  • FL 230 yazacakken 239 yazmışım. Kontrol etmeden acil yollamışım. Akıllı cihazlara güvenmemek lazım. Bunların klavye ve otomatik düzeltmeleri insanı bezdiriyor da yanıltıyor da. QRH bunu 230 veriyor. Düzeltelim de. Ati
  • Bu Uçak bugün motoru yanıp pistten çıkan Milano uçağı,iki gün üstüste böyle bir olay yaşanması bu uçak için düşündürcü...
  • S6 edge de yazar resimleri haberin üstüne biniyor...Acil güncelleme
  • Bizim evin camı, 4*4+15+6*6 aküstik lamina cam. Hiç ses geçirmiyor.
  • Ic - dış cam mantigi şudur: catlak tirnak veya ojeyle kontrol edilince, ic camda olmadigi tespit edilirse, burdan en azindan ic camin saglam oldugu sonucundan ucusa devam edilir. Yani dış katmanlar çatlaksada en azindan saglam bir katmaniniz vardir. Ama ic katman catlaksa, diger katmablarin saglam olup olmadigini kontrol sansi olmadigindan, butun katmanlar catlakmis gibi dusunulur (ihtimal mantigi), ve cam hava sizdirmadan alcalis ve inis hedeflenir. Burdaki mantik, ic veya dis camin birbirine gore daha onemli olmasi mantigi degildir. Ic cam catlakken dis caminda kontrol edilebilme ve saglam oldugunu girebilme sansi olsaydi, gene ucusa devam edilirdi. Ama havada dis camin tirnak veya ojeyle kontrolu mumkun degil ve ic cam catlaginda "safe side" mantigiyla butun katmanlar catlak varsayilir.
  • Vay anasini sayin seyirciler, yani neler oluyor hayatta. Bizim Pendik dolmusunun cami catlak dolasiyor. Kimse farkinda bile degil. Hergun Kartal Pendik gittik geldik.
  • bence ilkere bir uyarı bu 12gün göremeden sepetlerler uyarılara dikkat et kelime ve hareketlerinede
  • 18:30 da yapilan Yorumu Tatmin edici buldum

THY'nin TK 1592 sefer sayılı Frankfurt-İstanbul seferini gerçekleşitirecek uçağı, yolcu alımını tamamladıktan sonra, İstanbul için havalanmak üzere piste başına hareket etti.

Frankfurt Havalimanı'ndan kalkış yapan TC-JPE tescilli Airbus A320 tipi uçakla gerçekleştirilen seferde, kabin memurları ikram servisine başladığı sırada bir anda uçak irtifa kaybetti.

Kabin memurları için anons yapıldı ve servise yeni başlayan kabin ekibinin yerlerine geçmesinin ardından yaklaşık 20 dakika sonra kokpitten bilgilendirme anonsu yapıldı.

Uçağın kaptan pilotu, sağ ön camda çatlak oluştuğunu, bu nedenle ani bir irtifa kaybı yaşandığını belirtirken, uçuşa engel bir durum olmadığını ve seferin 7.020 metrede seyredeceğini ifade etti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş gerçekleştiren uçak, yolcularını indirdikten sonra hangara çekilerek bakıma alındı.

Camı değiştirilen uçak bugün, TK 1877 sefer sayılı İstanbul-Milan seferini gerçekleştirdi.

©AirportHaber

THY UÇAĞININ CAMI ÇATLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ic camda dis camda. Telikeli. Esas burda puf noktasi var. sizden bekledigim cevap su. Eger dis cam catlarsa Kasidan gelen hava akimi Sideti. Distaki. Camin catlagini Ucus mudetince. Buyutmeye calisir bununicin dis cam Daha telikeli. Olur. Ama. Ne olursa olsun. Ucak kisa Zamanda inmesi lazim. Catlaklarin Bu sekilde. Buyumesine cok sahit olduk Cunku. Bir ic basic var. disardaki havanin siddeti. Basinci. Meydana gelen catlagi. Buyumeye calisir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ardından bu sabah yanan motorla iniş yapmasına ne demeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
FL 230 yazacakken 239 yazmışım. Kontrol etmeden acil yollamışım. Akıllı cihazlara güvenmemek lazım. Bunların klavye ve otomatik düzeltmeleri insanı bezdiriyor da yanıltıyor da. QRH bunu 230 veriyor. Düzeltelim de. Ati

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu Uçak bugün motoru yanıp pistten çıkan Milano uçağı,iki gün üstüste böyle bir olay yaşanması bu uçak için düşündürcü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
S6 edge de yazar resimleri haberin üstüne biniyor...Acil güncelleme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizim evin camı, 4*4+15+6*6 aküstik lamina cam. Hiç ses geçirmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ic - dış cam mantigi şudur: catlak tirnak veya ojeyle kontrol edilince, ic camda olmadigi tespit edilirse, burdan en azindan ic camin saglam oldugu sonucundan ucusa devam edilir. Yani dış katmanlar çatlaksada en azindan saglam bir katmaniniz vardir. Ama ic katman catlaksa, diger katmablarin saglam olup olmadigini kontrol sansi olmadigindan, butun katmanlar catlakmis gibi dusunulur (ihtimal mantigi), ve cam hava sizdirmadan alcalis ve inis hedeflenir. Burdaki mantik, ic veya dis camin birbirine gore daha onemli olmasi mantigi degildir. Ic cam catlakken dis caminda kontrol edilebilme ve saglam oldugunu girebilme sansi olsaydi, gene ucusa devam edilirdi. Ama havada dis camin tirnak veya ojeyle kontrolu mumkun degil ve ic cam catlaginda "safe side" mantigiyla butun katmanlar catlak varsayilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Vay anasini sayin seyirciler, yani neler oluyor hayatta. Bizim Pendik dolmusunun cami catlak dolasiyor. Kimse farkinda bile degil. Hergun Kartal Pendik gittik geldik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyarı ~ 9 yıl önce
bence ilkere bir uyarı bu 12gün göremeden sepetlerler uyarılara dikkat et kelime ve hareketlerinede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
18:30 da yapilan Yorumu Tatmin edici buldum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000