22 Şubat 2020, Cumartesi 17:18:31

THY uçağında yaşanan olay Fransa'da gündeme oturdu!

Türk Hava Yolları uçağında geçtiğimiz ayın son günlerinde yaşanan bir olay Fransa'da gündeme oturdu. Uçak içerisinde çekilen görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu.
  • 2 defa gördüm afkan mültecileri cobus de nasıl dövdüklerini insanlığımdan utandım bu polisler hadiini aşıyor.
  • Hadi ordan.Avrupada polise karsi gelsen basina gelmeyen kalmaz.Palavraciii
  • Avrupalı gönderiyor biz de gönderelim unutma polisler Atatürk havaalanında bir siyahi kadını öldürmüştüler gerçi hak ettikleri cezayı aldılar
  • Atatürk havaalanında yine bir siyahi bayana şiddet uygulanıştı ve bayan hayatını kayıp etmişti farklı olan o bayan Amerikalıydı mahkeme yedişer yıl ceza vermişti şiddeti uygulayan memurlara bu gibi şeyler ülkemizin imajına zarar veriyor
  • Videoyu bir kere daha izleyince adamın t-shirt'ünü çıkartıp, pantalonunu indirip sanki çıplak halde folyoya sardığı imajı yaratmaya çalıştığı, giyinmek için çantasını istediği görülüyor. Sürekli fransızca "ils veulent me tuer!" yani "beni öldürmek istiyorlar" diye bağırıyor. 20 yıllık afrika tecrübeme istinaden bu taktiklerin iltica etmeye gelenlere, işi organize edenler tarafından öğretildiğini, "şöyle yaparlarsa böyle yap, bunu söyle" denildiğini iyi biliyorum. Cameroun'dan gelip Lagos'a deport edilmesi de başka bir muamma? Ders olsun; uyuşturun, bindirin. Çok mu zor 5-6 saat sakinleştirici vererek uyutmak..?
  • Yalana bak 2400 euroyla ticaret yapmaya dubai ye gidiyormus :)
  • Adamın anlattıklarının yarısının palavra olduğu kesin. Ama ben bu folyolama işine inanamıyorum. Nasıl böyle dangalaklık yapılabileceğini aklım almıyor.Adama sakinleştirici verilip uçağa bindirilmesi çok mu zordu? Birde adam o koltuğa oturtulana kadar, uçak kalkana kadar hiç mi kimse görmemiş paketli arkadaşı. Polis olması muhtemel sakallının elindeki koli bantı da trajikomik olmuş.
  • David Eboutou adlı yolcu anlatıyor fakat yolcu tebliğ formundaki vukuatlı kişi Emmanuel Fosso Semeon Chediou.......
  • Bence bu olmamış tercihen 19-24 derece aralığında tutulabilecek cargo bölümünde Dangerous Goods adı altında gönderilmeliydi. Operasyoooon Notoc’u hazırlatmayı unutma.
  • Ne olursa olsun hiçbir insan böyle paketlenemez. İnsanlık ayıbı yapmışız.

Türk Hava Yolları uçağında geçtiğimiz ayın son günlerinde yaşanan bir olay Fransa'da gündeme oturdu. Uçak içerisinde çekilen görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Olay, 27 Ocak'ı 28 Ocak'a bağlayan gece İstanbul-Yaounde TK667 uçuş numarasıyla yapılan yolculukta yaşandı.

David Eboutou isimli Kamerunlu yolcu, bavulları paketlemek için kullanılan plastik streç filme sarıldı, ellerine ve ayaklarına plastik kelepçe takıldı. 6 gün boyunca gözaltında tutulan Eboutou'nun iddiasına göre; olaylar sahte vize ile Türkiye'ye giriş yaptığı bilgisinin kendisine verilmesiyle başladı. Eboutou, seyahat acentesi tarafından dolandırıldığını iddia ediyor.

İş insanı olduğunu belirten Eboutou, başından geçenleri France 24'e şöyle anlattı:

"Ayakkabı almak için ortağımla Dubai'ye gitmek istedim ve bir seyahat acentesini aradım. Dubai'ye uçuş İstanbul'dan 8 Euro'luk bir mola ile geçiyordu, 21 Ocak'taydı. Eşim transit bölgede kaldı. Bekleme süresi çok uzun olduğundan alışveriş için havaalanından çıkmak istedim. Pasaport kontrolüne geldiğimde transit vizemin sahte olduğu ve tutuklandığım söylendi. Bir tür gözaltı merkezine götürüldüm.

Telefonuma el konuldu ve Türkçe olduklarından okuyamadığım kağıtları imzalamam istendi. Bir avukatla görüşmek istedim ancak orada bulunan memurlar reddetti.

Bu memurların kim olduklarını, polis, jandarma veya güvenlik olup olmadığını tam olarak bilmiyordum. Üniforma giymiyorlardı.

İki gün sonra, 23 Ocak'ta beni ilk kez sınırdışı etmek istediler. Dubai seyahatime devam etmek istediğimi söyledim ve memurlar bana vurdu. O sırada Türk Hava Yolları mürettebatı ve pilotu beni almayı reddetti.

"BAVULLARI PAKETLEMEK İÇİN KULLANILAN PLASTİK FİLM RULOLARINI ALDILAR"

28 Ocak günü akşam saat 13.00 civarında, beni Kamerun Yaounde'ye geri göndereceklerini söylediler. Bu durumu tekrar protesto ettim ve bu sefer beni özel bir odaya koydular.

Bir düzine subay vardı ve önce ayaklarıma ve bileklerime plastik kayışlar, sonra gerçek metal kelepçeler taktılar. Sonra ağzıma mendille doldurdular ve bantla kapattılar.Son olarak, havaalanlarında bavul paketlemek için kullanılan iki büyük plastik film rulosu aldılar. Hareket edemeyecek şekilde beni sardılar, nefes almakta zorlanmaya başladım. Üçü beni tekerlekli sandalyeye koydu ve beni Yaounde'ye giden bir uçağa götürdü. Beni bir paket gibi taşıdılar.

Yolcuların hepsi oturduğunda ve kalkıştan yaklaşık 15 dakika önce, ağzımdakileri tükürmeyi başardım. Yolcular beni görünce hemen tepki gösterdi.  Bu plastiklerden kurtulmam için bağırdılar. Eşim beni uçakta gördü ve kanıt için iki video çekti.

Polise direnirken kıyafetlerim yırtıldı. Koltuğumda bıraktığım yırtık kotlarımın cebinde, Dubai'de ticaret yapmak için aldığım 2.400 Avro nakit vardı. Memur pantolonumu bana geri verdiğinde, cepler boştu.

30-31 Ocak gecesi Abuja'ya vardım ve uçakta tanıştığım bir kadın evime araba ile gitmeme yardımcı oldu. 4 Şubat'ta Türkiye'ye geldikten iki hafta sonra eve vardım.

Beni dolandırmış olan seyahat acentesi ile İstanbul'da olanlar arasında yaklaşık 10.590 Avro kaybettim. Sadece sermayemi kaybetmekle kalmadım, aynı zamanda tüm güvenilirliği de kaybettim. Artık kimse benimle ticaret yapmak istemiyor. Türk Hava Yolları'nı ve beni aşağılayan bu kişileri kınıyorum. Mümkünse şikayette bulunacağım." (Cumhuriyet)



THY uçağında yaşanan olay Fransa'da gündeme oturdu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

Uçakaltı ~ 4 yıl önce
2 defa gördüm afkan mültecileri cobus de nasıl dövdüklerini insanlığımdan utandım bu polisler hadiini aşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ~ 4 yıl önce
Hadi ordan.Avrupada polise karsi gelsen basina gelmeyen kalmaz.Palavraciii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 4 yıl önce
Avrupalı gönderiyor biz de gönderelim unutma polisler Atatürk havaalanında bir siyahi kadını öldürmüştüler gerçi hak ettikleri cezayı aldılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MM ~ 4 yıl önce
Atatürk havaalanında yine bir siyahi bayana şiddet uygulanıştı ve bayan hayatını kayıp etmişti farklı olan o bayan Amerikalıydı mahkeme yedişer yıl ceza vermişti şiddeti uygulayan memurlara bu gibi şeyler ülkemizin imajına zarar veriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teferruat ~ 4 yıl önce
Videoyu bir kere daha izleyince adamın t-shirt'ünü çıkartıp, pantalonunu indirip sanki çıplak halde folyoya sardığı imajı yaratmaya çalıştığı, giyinmek için çantasını istediği görülüyor. Sürekli fransızca "ils veulent me tuer!" yani "beni öldürmek istiyorlar" diye bağırıyor. 20 yıllık afrika tecrübeme istinaden bu taktiklerin iltica etmeye gelenlere, işi organize edenler tarafından öğretildiğini, "şöyle yaparlarsa böyle yap, bunu söyle" denildiğini iyi biliyorum. Cameroun'dan gelip Lagos'a deport edilmesi de başka bir muamma? Ders olsun; uyuşturun, bindirin. Çok mu zor 5-6 saat sakinleştirici vererek uyutmak..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi ~ 4 yıl önce
Yalana bak 2400 euroyla ticaret yapmaya dubai ye gidiyormus :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teferruat ~ 4 yıl önce
Adamın anlattıklarının yarısının palavra olduğu kesin. Ama ben bu folyolama işine inanamıyorum. Nasıl böyle dangalaklık yapılabileceğini aklım almıyor.Adama sakinleştirici verilip uçağa bindirilmesi çok mu zordu? Birde adam o koltuğa oturtulana kadar, uçak kalkana kadar hiç mi kimse görmemiş paketli arkadaşı. Polis olması muhtemel sakallının elindeki koli bantı da trajikomik olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TeferruatA ~ 4 yıl önce
Havacılık kuralları gereği sakinleştirici verilemiyor. Adamın anlattıklarının yarısı değil hepsi palavra yok para kaybetmiş yok tur acentası dolandırmış! Avukatlık bir olayı da yok zaten deport yolcular ülkesine gitmemek için her türlü rezilliği yapıyorlar haftada 1 uçağı olan yere geri gönderebilmek için bütün bu olaylar. Hele bi de uçakta yandaş bulurss daha da bas bas bağırıyor. Ne diyim görevlilerin allah yardımcısı olsun.
Cumhuriyet ~ 4 yıl önce
David Eboutou adlı yolcu anlatıyor fakat yolcu tebliğ formundaki vukuatlı kişi Emmanuel Fosso Semeon Chediou.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Human Remain ~ 4 yıl önce
Bence bu olmamış tercihen 19-24 derece aralığında tutulabilecek cargo bölümünde Dangerous Goods adı altında gönderilmeliydi. Operasyoooon Notoc’u hazırlatmayı unutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan ~ 4 yıl önce
Ne olursa olsun hiçbir insan böyle paketlenemez. İnsanlık ayıbı yapmışız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salim ~ 4 yıl önce
Tabiki öyle, thy yi karalamak adına bir senaryo

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000