25 Ağustos 2017, Cuma 09:56:03

THY uçağında "havalandırma" krizi!

Türk Hava Yolları'nın Bodrum-İstanbul seferini gerçekleştirecek uçağının havalandırma sisteminde yaşanan sorun nedeniyle yolcular zor anlar yaşadı. Uçak 1 saatten fazla rötarlı havalandı.
  • Adam THY den para kazanıp o uçakta pass biletle uçuyor sonrada gidip video paylaşıyor ne güzel dünya hani şirket prestiji!!! Bunu birtane THY yetkilisi görmüyormu? Sonrada TGS çalışanlarından imza topluyorlar sosyal medya paylaşımlarında şirket prestijini zedeleyecek paylaşım yapılmaması... Görün artık THY yöneticileri içinizdeki nifak tohumlarını temizleyin...
  • Ulan sen Thy nin paralarını ye sonra git provakasyon yap. Sanki bilerek açmıyolar klimaları. Terbiyesiz adam. Yazıklar olsun..
  • Pegasus havalandirmalari hic kapatmiyor gece gunduz . Ozellikle uzun yolculuklarda millet uyumasin yesin icsin ceplerindeki son kurusa kadar alayim derdinde !!!
  • Hiçbir kaptan yolcuyu magdur etmez, gerekirse havalimanı otoritesinden izin alır (netekim yurtdışındaki otoriteler gürültü ve emisyon problemlerinden dolayı daha hasaslar bu konuya) ve apu yu calıstırır. Problem, apu bozuksa ve harici air condition çalışmıyor veya yetersizse başlıyor. İşkembeden atmayın lütfen! beyin bedava, bilgisizseniz de konuşmayın adam sansınlar.
  • Allahım o ekibin yar ve yardımcısı olmuştur inşallah. Şu Bodrum, Dalaman, Kıbrıs, İzmir ve Antalya yolcusunun dayanıksızları ve sabırsızlığına çıldırırdım uçarken. Her haltı bilir bu uçağın yolcuları. En ufak aksiliğe tahammül edemez. Tahammül edemediği gibi acısını kabin ekibinden çıkarmaya çalışır. Sorsan hepsi profesyonel iş hayatının bir parçasıdır. Lakin orda kabin ekibine çemkirerek o an,problemi çözebileceğini zanneder. Bekleyeceksin arkadaşım. Elbet havasızlıktan bazı kronik rahatsızlıklar tetiklenebilir. Ama bunlar olası vakalardır. Her yerde olabilir.Bir Bodrum uçuşunda uçak 10 dakika geç kapattığı bir gün bir yolcu; benim hipoglisemim var o zaman bana extra yemek vereceksiniz diye ciyak ciyak bağırmıştı. Bazı günler 500 yolcu ile muhattap olmak zorunda kalan bizler, kendisinin rol yaptığını gayet iyi anlamıştık yine de ikramdan artı bir ilave yemek istedik. Uçaktan inerken "öyle gelirler hakkınızdan" dedi bize. Böyle boş ve amaçsız yaşayan, kendini modern ve elit zanneden kimselerle muhattap olmak zorunda bırakmasın Allah kimseyi.
  • Thy marka değerini düşürmemek adına apu değil sadece apu bleed inop olsa bile NO GO yapmalı. Böylece sefere verilemeyen uçak olduğunda planlama da teknik de gerekli önlemleri almak için harekete geçer. Yetersiz teknik ekip sayısıyla olacağı bu, 20 uçağa bakan teknisyen alıyor hold'a geçiyor diğer uçağa ondaki arızayı da hold a alıyor. Ground frekansında turkish ucaklarin belki %20 si one engine start at the gate istiyor. Bu problemi prosedür yazarak önleyemezsin köklü cozum apu inop u no go yapmak. Teknisyen arkadaşları suçlamadım kesinlikle su an uçuş ve teknik ekip çok büyük fedakarlıkla emniyetli çalışmaya çalışıyor. Yolcuyu da anlamak lazım, 35 derece kabinde bırakın saati ,15 dk da insanın sinir katsayısı artabilir, her yolcu da bunun suçlusunun kabin ekibi olmadığını anlayacak seviyede değil maalesef. İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybet o uçuşu hiç yapma daha iyi.
  • Oncelikle havalandirma konusunda sirketi elestirmeleri gayet hakli ona katildigimi belirtmek isterim ancaaak !! ben bir km olarak o video da cekilseydim kesinlikle o video yu cekene dava acardim sen kimsinde insanlari habersizce ozel cihazinla sesli ve goruntulu kayit altina alabilirsin , saglik sorunlari bas gotermeye baslamis sanki afrika da ki kabileleri cekiyor.(klasik turk insani hakkini aramak yerine mantiksizca isin suyunu cikartyor)
  • Birincisi geçen Antalya da klima sorunu yaşayan b777 olabilir yada bakımları düzgün yapılmıyor ayrıca niye hep ünlü ismi tanınan kişiler kameraya alıp reklam yapmaya bu kadar yatkınlar normal sade vatandaş bunu beceremiyormu?
  • Yolcu haklı, apu 1 saate kaç liralık yakıt yakıyor. Air condition bağlanamıyorsa, 349 yolcunun olduğu bir uçakta o APU çalışacak kardeşim ! Aynısını yakın zamanda bir 777 uçağında yaşadım. Utanç verici, THY kaptanını nasıl eziyor ki, adam insiyatif alıp apu çalıştıramıyor. Şaka gibi ama acı bir gerçek, commandercık.
  • Benzinin litresi kac para biliyomusunuz siz?

Türk Hava Yolları'nın Bodrum-İstanbul seferini gerçekleştirecek uçağının havalandırma sisteminde yaşanan sorun nedeniyle yolcular zor anlar yaşadı. Uçak 1 saatten fazla rötarlı havalandı.

Türk Hava Yolları'nın TK2519 sefer sayılı Bodrum-İstanbul uçuşunu geçrekleştirmek üzere yolcu alımını yapan B777-300ER tipi uçağında havalandırma sistemi arızalandı. Tarifeli olarak 20:35'te Bordum'dan kalkış yapması planlanan yolcu uçağı, yaşanan sorun nedeniyle 1 saat 20 dakika rötarlı kalkış yapabildi.

Uzun süre uçağın içinde bekleyen yolcular, sıcaktan bunalınca uçucu ekiple tartıştı. Türk Hava Yolları'na özel sağlıklı içeçekler hazırlayan Dr. Ender Saraç da uçağın yolcuları arasındaydı. Saraç, o anları kameraya kaydederek takipçileriyle paylaştı.

Türk Hava Yolları, Dr. Ender Saraç'a konuyla ilgili olarak şu cevabı verdi:

"Merhaba Ender Bey, gerekli kontrolleri sağladığımızda, uçuşunuzun, operasyonel sebeplerden dolayı, 10 dakika rötarlı cra edildiğini görüntülemekteyiz. Seferimiz, filomuzda bulunan son teknoloji ile donanmış olan B-777 tipi bir uçakla gerçekleştirilmiştir. Kabin atmosferi ile ilgili şikayetiniz adına, zaman açısından makul bir nitelikte olduğunu iletmek isteriz. Yaşamış olduğunuz bu durum nedeni ile üzgün olduğumuzu belirtmek ister, konuyu ilgili birimlerimize iletebilmek adına bilet ve telefon numaralarınızı DM aracılığı ile iletmenizi rica ederiz." 

©AirportHaber.com

THY uçağında "havalandırma" krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Değişik insanlar ~ 7 yıl önce
Adam THY den para kazanıp o uçakta pass biletle uçuyor sonrada gidip video paylaşıyor ne güzel dünya hani şirket prestiji!!! Bunu birtane THY yetkilisi görmüyormu? Sonrada TGS çalışanlarından imza topluyorlar sosyal medya paylaşımlarında şirket prestijini zedeleyecek paylaşım yapılmaması... Görün artık THY yöneticileri içinizdeki nifak tohumlarını temizleyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasbinallah ~ 7 yıl önce
Ulan sen Thy nin paralarını ye sonra git provakasyon yap. Sanki bilerek açmıyolar klimaları. Terbiyesiz adam. Yazıklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
expert yolcu ~ 7 yıl önce
Pegasus havalandirmalari hic kapatmiyor gece gunduz . Ozellikle uzun yolculuklarda millet uyumasin yesin icsin ceplerindeki son kurusa kadar alayim derdinde !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Bunları yazarken beynini mi yoksa beyinciğini mi kullanıyorsun :-(
işkembeden ~ 7 yıl önce
Hiçbir kaptan yolcuyu magdur etmez, gerekirse havalimanı otoritesinden izin alır (netekim yurtdışındaki otoriteler gürültü ve emisyon problemlerinden dolayı daha hasaslar bu konuya) ve apu yu calıstırır. Problem, apu bozuksa ve harici air condition çalışmıyor veya yetersizse başlıyor. İşkembeden atmayın lütfen! beyin bedava, bilgisizseniz de konuşmayın adam sansınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip ~ 7 yıl önce
Allahım o ekibin yar ve yardımcısı olmuştur inşallah. Şu Bodrum, Dalaman, Kıbrıs, İzmir ve Antalya yolcusunun dayanıksızları ve sabırsızlığına çıldırırdım uçarken. Her haltı bilir bu uçağın yolcuları. En ufak aksiliğe tahammül edemez. Tahammül edemediği gibi acısını kabin ekibinden çıkarmaya çalışır. Sorsan hepsi profesyonel iş hayatının bir parçasıdır. Lakin orda kabin ekibine çemkirerek o an,problemi çözebileceğini zanneder. Bekleyeceksin arkadaşım. Elbet havasızlıktan bazı kronik rahatsızlıklar tetiklenebilir. Ama bunlar olası vakalardır. Her yerde olabilir.Bir Bodrum uçuşunda uçak 10 dakika geç kapattığı bir gün bir yolcu; benim hipoglisemim var o zaman bana extra yemek vereceksiniz diye ciyak ciyak bağırmıştı. Bazı günler 500 yolcu ile muhattap olmak zorunda kalan bizler, kendisinin rol yaptığını gayet iyi anlamıştık yine de ikramdan artı bir ilave yemek istedik. Uçaktan inerken "öyle gelirler hakkınızdan" dedi bize. Böyle boş ve amaçsız yaşayan, kendini modern ve elit zanneden kimselerle muhattap olmak zorunda bırakmasın Allah kimseyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apu bleed inop ~ 7 yıl önce
Thy marka değerini düşürmemek adına apu değil sadece apu bleed inop olsa bile NO GO yapmalı. Böylece sefere verilemeyen uçak olduğunda planlama da teknik de gerekli önlemleri almak için harekete geçer. Yetersiz teknik ekip sayısıyla olacağı bu, 20 uçağa bakan teknisyen alıyor hold'a geçiyor diğer uçağa ondaki arızayı da hold a alıyor. Ground frekansında turkish ucaklarin belki %20 si one engine start at the gate istiyor. Bu problemi prosedür yazarak önleyemezsin köklü cozum apu inop u no go yapmak. Teknisyen arkadaşları suçlamadım kesinlikle su an uçuş ve teknik ekip çok büyük fedakarlıkla emniyetli çalışmaya çalışıyor. Yolcuyu da anlamak lazım, 35 derece kabinde bırakın saati ,15 dk da insanın sinir katsayısı artabilir, her yolcu da bunun suçlusunun kabin ekibi olmadığını anlayacak seviyede değil maalesef. İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybet o uçuşu hiç yapma daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 7 yıl önce
Apu çalışmıyorsa uçak no go dur olmalı.
Söyledik ~ 7 yıl önce
Olsa bile Harici havaların gücü büyük uçaklara yetmiyor ,1 ci motoru çalıştırıp ön kapıdan yolcuyu al çözüm bu ,yolcuyu alırken motor dönsün,şimdi birkaç kişi çıkar olurmu öyle şey der,o zaman apu çalışmıyorsa uçak no go bitti yazın talimata
Video hakki ? ~ 7 yıl önce
Oncelikle havalandirma konusunda sirketi elestirmeleri gayet hakli ona katildigimi belirtmek isterim ancaaak !! ben bir km olarak o video da cekilseydim kesinlikle o video yu cekene dava acardim sen kimsinde insanlari habersizce ozel cihazinla sesli ve goruntulu kayit altina alabilirsin , saglik sorunlari bas gotermeye baslamis sanki afrika da ki kabileleri cekiyor.(klasik turk insani hakkini aramak yerine mantiksizca isin suyunu cikartyor)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Birincisi geçen Antalya da klima sorunu yaşayan b777 olabilir yada bakımları düzgün yapılmıyor ayrıca niye hep ünlü ismi tanınan kişiler kameraya alıp reklam yapmaya bu kadar yatkınlar normal sade vatandaş bunu beceremiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Yolcu haklı, apu 1 saate kaç liralık yakıt yakıyor. Air condition bağlanamıyorsa, 349 yolcunun olduğu bir uçakta o APU çalışacak kardeşim ! Aynısını yakın zamanda bir 777 uçağında yaşadım. Utanç verici, THY kaptanını nasıl eziyor ki, adam insiyatif alıp apu çalıştıramıyor. Şaka gibi ama acı bir gerçek, commandercık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K ~ 7 yıl önce
Benzinin litresi kac para biliyomusunuz siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000