09 Ağustos 2017, Çarşamba 09:06:09

THY uçağında "Atatürk" krizi!

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapan THY uçağında pilotun anons yaparken "Atatürk" adını söylememesi ve vatandaşların tepki göstermesi nedeniyle yaşanan olayları açıkladı.
  • Ülkenin milletvekilinin uğraştığı işlere bak!
  • Yolculara heykel verin olurki unuturlarsa bagirlarina tas bassinlar
  • halem daha nelerle ugrasiyosunuz bos imsanlar
  • bence bunu bilinçli yaptı ,tıpkı yenibir devlet kurduk demeleri gibi bir sızdırma hareketıdır , bakalım toplum ne diyor, hata yapmış mış da olur ?mu hiç bunların eğitimi alan kişler bunlar tıpkı havacılık harf eğitimi gibidir .örneğin herşey kuleyle konuşulurken uçağın kimliği ve alan ismi çok önemlidir..alfa , beta . tango ,çarli (TC) diye gider u psala dır vs..
  • Yahu bu Gamze Akkuş, rüşvetçi battal ilgezdi'nin rezidans devrimcisi karısı değil mi? :)))
  • oldu olacak anonsu da otopilot yapsın bitsin gitsin
  • adam saatlerce uçmuş, iniş anonsunda dalgınlıkla istanbul havalimanı demiş ne var bunda?
  • 3.HAVALİMANIN ADINI SİZE NASIL SÖYLETECEĞİZ, BÜYÜK BİR ZEVKLE, AZ KALDI 1 SENE SONRA O İSMİ ÖĞRENECEKSİNİZ...boş işler partisi chp.
  • Sadece Atatürk Havalimanı olarak söylenmemesine takılmamak lazım, nihayetinde anonslar o meydanın chart'larına bakılarak yapılır, orada da meydanın adı yazar, işimi adam gibi yapan bir THY pilotu anonsunu da adam gibi kendisinden istenen şekilde yapmalıdır, havacılıkta üşenme olmaz, standart ol laf yeme gol de yeme bu kadar basit
  • Bunlar zamanında birilerinin sayesinde bu şirkete pilot olarak girmiş vasıfsız kişiler.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapan THY uçağında pilotun anons yaparken "Atatürk" adını söylememesi ve vatandaşların tepki göstermesi nedeniyle yaşanan olayları açıkladı.

TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde İlgezdi şunları anlattı:

"30 Temmuz 2017 tarihinde ABD Washington D.C çıkışlı THY'na ait TK 0008 nolu uçağın, İstanbul Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında pilot tarafından yapılan iki anonsta da inilecek havalimanından 'İstanbul Havalimanı' olarak bahsedilmiştir. Yolcular, hostese 'Atatürk Havalimanı'nın adı ne zamandan beri İstanbul Havalimanı oldu' şeklinde itirazlarda bulunmuştur. Kabin şefi duruma itiraz eden yolculara yaptığı açıklamada; 'iniş anonsunu 3. kaptanın yaptığını, hatanın tecrübesizlikten kaynaklandığını' söylemiştir"

CHP'li İlgezdi şu soruları sordu:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sistemli olarak toplumsal hafızadan silinmek istenmektedir. Bu davranışları sergileyenlerin ceza almaması yeni saldırıların önünü açmaktadır.

Bu çerçevede,

1.   İstanbul Atatürk Havalimanı’nın adı “İstanbul Havalimanı” olarak mı değiştirilmiştir?

2.   30 Temmuz 2017 tarihli TK 0008 nolu uçağın uçuş ekibi içerisinde yabancı uyruklu pilot bulunmakta mıdır? Söz konusu anons yabancı uyruklu bir pilot tarafından mı yapılmıştır?

3.   30 Temmuz 2017 tarihindeABD Washington D.C çıkışlı THY’na ait TK 0008 nolu uçakta yapılan anons ile ilgili soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? Bu olay münferit bir olay mıdır? Yoksa uluslararası uçuşlarda “Atatürk” ismi kullanılmamakta mıdır?

4.   Bu anonsu yapan pilot ile ilgili işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Anonsu yapan pilot, kaç uçuş gerçekleştirmiştir? Göreve ne zaman başlamıştır?

5.   Anonsta “Atatürk” ismini kullanılmamasının amacı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü toplumsal hafızadan silme çabası mıdır?

6.   THY bünyesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu liderinin adını “tecrübesizlikten” unutan kaç pilot vardır? Bu pilotların acil bir durumla karşılaşıldığı vakit uçağı güvenli bir şekilde yere indirebileceğini düşünüyor musunuz?" (Odatv)

THY uçağında "Atatürk" krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (179)

737 ~ 7 yıl önce
Ülkenin milletvekilinin uğraştığı işlere bak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ohanyes ~ 7 yıl önce
Yolculara heykel verin olurki unuturlarsa bagirlarina tas bassinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 7 yıl önce
Bence heykeli sen al, unutursan üzerine oturursun.
isimsiz ~ 7 yıl önce
halem daha nelerle ugrasiyosunuz bos imsanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 7 yıl önce
Sen önce Türkçe öğren sonra gel buralara yorum yaz. Cahillik mutlulukmuş. Dünyadan haberi yok, Türkçe yok. Ama yorum yazmak var.
ayşe ~ 7 yıl önce
bence bunu bilinçli yaptı ,tıpkı yenibir devlet kurduk demeleri gibi bir sızdırma hareketıdır , bakalım toplum ne diyor, hata yapmış mış da olur ?mu hiç bunların eğitimi alan kişler bunlar tıpkı havacılık harf eğitimi gibidir .örneğin herşey kuleyle konuşulurken uçağın kimliği ve alan ismi çok önemlidir..alfa , beta . tango ,çarli (TC) diye gider u psala dır vs..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 7 yıl önce
Bravo olmasın o
ohayannes ~ 7 yıl önce
cok rakinin vucuddaki anormal yan etkileri sendeki
Jakku ~ 7 yıl önce
Yahu bu Gamze Akkuş, rüşvetçi battal ilgezdi'nin rezidans devrimcisi karısı değil mi? :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilgezdi ~ 7 yıl önce
Tamam da İlgezdi başka bir şeyden bahsediyor. Rezidans, çalmak gibi işler Atatürkçülükte yok.
ap on ~ 7 yıl önce
oldu olacak anonsu da otopilot yapsın bitsin gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş. ~ 7 yıl önce
adam saatlerce uçmuş, iniş anonsunda dalgınlıkla istanbul havalimanı demiş ne var bunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
3.HAVALİMANIN ADINI SİZE NASIL SÖYLETECEĞİZ, BÜYÜK BİR ZEVKLE, AZ KALDI 1 SENE SONRA O İSMİ ÖĞRENECEKSİNİZ...boş işler partisi chp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor ~ 7 yıl önce
Siz kimsiniz ki prdn, vasfınız ne, ne işe yararsınız, ne ürettiniz bugüne kadar
Ops agent ~ 7 yıl önce
Kardeş merak etme Atatürk Hava limanı olacak yine
Sergio ~ 7 yıl önce
Sadece Atatürk Havalimanı olarak söylenmemesine takılmamak lazım, nihayetinde anonslar o meydanın chart'larına bakılarak yapılır, orada da meydanın adı yazar, işimi adam gibi yapan bir THY pilotu anonsunu da adam gibi kendisinden istenen şekilde yapmalıdır, havacılıkta üşenme olmaz, standart ol laf yeme gol de yeme bu kadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kjbd ~ 7 yıl önce
Bunlar zamanında birilerinin sayesinde bu şirkete pilot olarak girmiş vasıfsız kişiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000