30 Temmuz 2019, Salı 15:13:40

THY uçağı kuş sürüsüne daldı... Uçak seferden çekildi!

Türk Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağına iniş sırasında kuş sürüsüne daldı. Uçağın gövdesi hasar aldı.
  • Geçmiş olsun dileklerimizi ileterek başlıyorum yoruma. Efendim, kuş sürüsü içerisinden geçmeyi kimse istemez, bunda kasıt asla olmaz ve olamaz. Kim onlara bile isteye zarar vermek ister? Bu olay sadece Türkiye'de olmuyor! Dünya çapında havacılık haberlerini kapsayan diğer web sitelerini takip edeniniz varsa okur, görür. Vay efendim havalimanı yeri öyle de böyle de.. Arkadaşım burada asıl olayı yaşayan kaptan ya da F/0 arkadaşlar yorum yapmıyor da, havacılığa ilgisi olan herkesin yorumu var maşallah. Tekrar söylüyorum, kimse bile isteye o canlılara zarar vermez. Ve havalimanı için de burada olumsuz yorum yapanlar, şuna inanıyorum ki Devletimizin yükselişi sizleri hep rahatsız ediyor. Devam edin kuşları saymaya siz. Ancak onu becerebiliyorsunuz vesselam...
  • 1-ağaç katliami 2-kuş ve bilimum hayvan katliamı 3-orada çalışan işçi katliamı(bakanlığa göre 27-cumhuriyet gazetesine göre 400) 4-servis yolunda telef olacak personel katliamı.(halihazırda 3 kaza oldu kimse ölmedi umarım)
  • Atatürk havalimanında bir yılda (2018) 589 adet kuş çarpmasının hangisini haber yapmıştınız?
  • TGS li bir de yazmayı öğrensen,bu nasıl yazı yazmak dil bilgisi eğitimi almadın mı?
  • bizim yaptigimiz yardimi bu olayda yazmayansiniz
  • Kartondan uçak yapmışlar hemen yırtılmış ufacık kuş değince kenarına. Biraz sağlam yapsalar ya şunları, kenarlara 1,5mm sac koysalar birşey olmaz mesela.
  • Kıs gelince daha neler yaşanacak göreceğiz. Siz doğayı katlederseniz, hayvanların yaşam alanlarını elinden alırsanız olacağı bu, az bile insanlara!
  • kuş sürüsü paristede yaşanıyor,zaman zaman yorumlara bakıyom,Almanya,Avrupa bu havaalanını kıskanıyor sızde bır kuş aklıyla hareket ederek kendınızi kötülüyorsunuz,farkındamısınız...
  • Şimdi 77 ci arkadaşlar düşünüyordur ya 77 en iyisi nasıl olur da bir kuş hasar verebilir uçağımıza
  • Ya kardeşim bu 777'ler ne çekti IST'de.

Türk Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağına iniş sırasında kuş sürüsüne daldı. Uçağın gövdesi hasar aldı. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalanarak TK2313 sefer sayılı uçuşu gerçekleştirmek üzere İstanbul Havalimanı'na gelen TC-JJM kuyruk tescilli uçak talihsiz bir kaza yaşadı. İstanbul Havalimanı inişe hazırlandığı sırada kuş sürüsüne dalan uçağın sol kanadında hasar meydana geldi.

Güvenli bir şekilde İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçağa teknik ekip inceleme yaptı. Toronto-İstanbul seferine verilmesi planlanan B777-300ER tipi uçağın seferden çekilmesine karar verildi.

©AirportHaber.com









THY uçağı kuş sürüsüne daldı... Uçak seferden çekildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

B738 Captain ~ 5 yıl önce
Geçmiş olsun dileklerimizi ileterek başlıyorum yoruma. Efendim, kuş sürüsü içerisinden geçmeyi kimse istemez, bunda kasıt asla olmaz ve olamaz. Kim onlara bile isteye zarar vermek ister? Bu olay sadece Türkiye'de olmuyor! Dünya çapında havacılık haberlerini kapsayan diğer web sitelerini takip edeniniz varsa okur, görür. Vay efendim havalimanı yeri öyle de böyle de.. Arkadaşım burada asıl olayı yaşayan kaptan ya da F/0 arkadaşlar yorum yapmıyor da, havacılığa ilgisi olan herkesin yorumu var maşallah. Tekrar söylüyorum, kimse bile isteye o canlılara zarar vermez. Ve havalimanı için de burada olumsuz yorum yapanlar, şuna inanıyorum ki Devletimizin yükselişi sizleri hep rahatsız ediyor. Devam edin kuşları saymaya siz. Ancak onu becerebiliyorsunuz vesselam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karacahill ~ 5 yıl önce
1-ağaç katliami 2-kuş ve bilimum hayvan katliamı 3-orada çalışan işçi katliamı(bakanlığa göre 27-cumhuriyet gazetesine göre 400) 4-servis yolunda telef olacak personel katliamı.(halihazırda 3 kaza oldu kimse ölmedi umarım)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga_ ~ 5 yıl önce
Atatürk havalimanında bir yılda (2018) 589 adet kuş çarpmasının hangisini haber yapmıştınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ord prof ~ 5 yıl önce
TGS li bir de yazmayı öğrensen,bu nasıl yazı yazmak dil bilgisi eğitimi almadın mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff ~ 5 yıl önce
bizim yaptigimiz yardimi bu olayda yazmayansiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabri ~ 5 yıl önce
Kartondan uçak yapmışlar hemen yırtılmış ufacık kuş değince kenarına. Biraz sağlam yapsalar ya şunları, kenarlara 1,5mm sac koysalar birşey olmaz mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucmak ~ 5 yıl önce
Sen o hizla ucarken karsi taraftan gelen kus sana carpsinda bakalim zerre parcani bulabiliyorlar mi? Cok yanlis mantik.
Gürkan ~ 5 yıl önce
Tebrikler, bu yorumundan sonra boingde işe başlayabilirsin.
iyi fikir ~ 5 yıl önce
48 model Ford'da 1 MM sac varken tam 2 ton ağırlığındaydı, 77 de 1.5 mm sac olsa yaklaşık 900 ton ederki, hiç kötü bir fikir sayılmaz
teknik ~ 5 yıl önce
sabriye güldüm yoruma bakınca daha çok güldüm :)
B738 Captain ~ 5 yıl önce
Sabri bey yorumunuz tebessüm ettiriyor. Yeni nesil uçakların hemen hemen hepsinin kanatları bir çeşit plastik olan kompozit malzemeden imal edilmiştir. Çok güçlü bir malzeme olması yanı sıra, bizlerin göremeyeceği kanat destekleyicisi metal kirişler var. Bunlar üretici firma tarafından çok sert testlere tabii tutuluyor. Ve dayanıklıdır merak etmeyin. Gel gelelim niye bu hale geldiğine. Karayolunda gayri ihtiyari aracımızla ilerlerken, önümüze aniden çıkan bir hayvanı düşünelim. Çok üzülüyorum o tip hadiselere ama örnek vermek için söylüyorum.. Aracımızla 100 km hızla giderken vurduğumuzda aracın aldığı hasarı düşünün. Bunun yanı sıra, hayvanın büyüklüğüne göre de aracı gerçekten pert edecek türleri mevcut. Araç ne oluyor pert olma ihtimali bile var. Uçaklarda ise, o irtifada minimum 350-450 km hızla gidiyor. Genelde leylek sürüsü olabiliyor Marmara'da ve haliyle aldığı hasar siz de görüyorsunuz ☺ Yani kartondan yapılmış olsaydı sizce canım 777 bu halde kalabilir miydi?
nur ~ 5 yıl önce
Kıs gelince daha neler yaşanacak göreceğiz. Siz doğayı katlederseniz, hayvanların yaşam alanlarını elinden alırsanız olacağı bu, az bile insanlara!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 5 yıl önce
Az bile derken? Olması gereken uçağın düşmesi miydi?
PARİS ~ 5 yıl önce
kuş sürüsü paristede yaşanıyor,zaman zaman yorumlara bakıyom,Almanya,Avrupa bu havaalanını kıskanıyor sızde bır kuş aklıyla hareket ederek kendınızi kötülüyorsunuz,farkındamısınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşünen ~ 5 yıl önce
Şimdi 77 ci arkadaşlar düşünüyordur ya 77 en iyisi nasıl olur da bir kuş hasar verebilir uçağımıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 çilesi ~ 5 yıl önce
Ya kardeşim bu 777'ler ne çekti IST'de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000