01 Eylül 2018, Cumartesi 10:08:46

THY uçağı Karadeniz üzerinden geri döndü!

Soçi Havalimanı'nda yaşanan kaza Türk Hava Yolları'nı da etkiledi. THY uçağı iniş gerçekleştiremeden İstanbul'a döndü.
  • Rus pilotu sivilmiymiş,, askermi? Neden pas geçmemiş?
  • Artik gece ucuslari durdurulsun. Tum dikkatin en dusuk seviyede oldugu ve yorgunluk ve uykusuzluktan dikkat kaybinin en yuksek seviyede oldugu gece ucuslari artik tum dunyada durdurulmalidir. Bir pilot olarak, sigorta sirketlerinin tazminatlarina guvenen sirket sahiplerinin insan hayatini hice sayan para hirslarina karsi belki birileri sesimizi duyar diye iletmis olayim.
  • Yuh o kadar extra yakiti nasil almis yaa

Rusya'nın güneyinde etkili olan yağışlar nedeniyle Rus firması Utair’e ait uçak iniş sırasında pistten çıktı. Türk Hava Yolları uçağı ise Soçi Havalimanı'na iniş gerçekleştiremeden İstanbul'a döndü.

Rusya'nın güneyinde gece boyunca yağan yağmur nedeniyle birçok yerde su baskınları yaşandı. Hava uçuşlarında ise korku dolu anlar yaşandı. Moskova’dan hareketlenerek Soçi Uluslararası Havaalanı’na iniş yapan Rus havayolu şirketi Utair’e ait Boeing 737-800 yolcu uçağı gece saat 03.00 sıralarında iniş sırasında pistten çıktı. İçerisinde 166 yolcunun bulunduğu uçağın pistten çıkmasından sonra uçağın motorları tutuştu. Ekipler tarafından zorda olsa gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları sırasında 166 kişi uçaktan tahliye edildi. Şok geçiren yolculara sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yaşanan dehşet anları sırasında birçok yolcu şok yaşadı. Bazı yolcular hastanelerde tedavi altına alınırken 18 yolcunun durumunun ağır olduğu için yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Olayın şoku nedeniyle kalp krizi geçiren Soçi Uluslararası Havalimanı görevlisi ise daha fazla heyecan ve korkuya dayanamayınca yaşamını yitirdi.

SOÇİ-İSTANBUL SEFERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul’dan Soçi'ye hareket eden TK295 sefer sayılı Türk Hava Yolları uçağı ise yaşananların üzerine İstanbul’a geri döndü.

Türk Hava Yolları'na ait TC-JHO kuyruk tescilli B737-800 tipi yolcu uçağı 04:40 sularında Atatürk Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yaparken, TK296 sefer sayılı Soçi-İstanbul uçuşunun da iptal edildiği öğrenildi.

THY uçağı Karadeniz üzerinden geri döndü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Sv ~ 6 yıl önce
Rus pilotu sivilmiymiş,, askermi? Neden pas geçmemiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huhahahaaa:DDDD ~ 6 yıl önce
:DDDDD
beytullah ~ 6 yıl önce
taserondaki emklileri çıkarmayı. aldıgımız emekli maaas 1200 tl çok para almıyoruz
Bu son olsun ~ 6 yıl önce
Artik gece ucuslari durdurulsun. Tum dikkatin en dusuk seviyede oldugu ve yorgunluk ve uykusuzluktan dikkat kaybinin en yuksek seviyede oldugu gece ucuslari artik tum dunyada durdurulmalidir. Bir pilot olarak, sigorta sirketlerinin tazminatlarina guvenen sirket sahiplerinin insan hayatini hice sayan para hirslarina karsi belki birileri sesimizi duyar diye iletmis olayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr. Burak Matur ~ 6 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Yolcular için de sıkıntılı.
Yuh ~ 6 yıl önce
Yuh o kadar extra yakiti nasil almis yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sochi ~ 6 yıl önce
Sochi ucuslari tankering ile dispatch oluyor.
flyby ~ 6 yıl önce
ekstra yakıt planlamasında mevcut meteorolojik durumlar da dikkate alınır ;)
flyby ~ 6 yıl önce
Şaka mısınız? tamamen milli mi? neredeyse tamamen yabancı diyecektiniz galiba! iphone'u da Çin yapıyor zaten (!) Şu ülkede büyük oranda milli olan, stratejik seviyede tek platform vardır; o da MİLGEM olarak adlandırılan Milli korvetlerdir. Bunun devamı da İ sınıfı fırkateyn ve TF-2000 hava savunma harbi muhripleri olacaktır. Zaten gerçek anlamda milli denebilecek bu projelerin bedelini Deniz Kuvvetleri "Balyoz/Ergenekon" sürecinde çok ağır ödemiş ve bunun etkilerini yaşamaya da devam etmektedir. Bu arada ATAK helikopteri ile de "Milli" kelimesinin sürekli beraber telaffuz edilmesi bu sitenin saygınlığına gölge düşürmektedir. Bu site birilerinin propaganda yeri değil, tarafsız haber kaynağı olmalıdır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000