01 Mayıs 2015, Cuma 11:03:07

THY UÇAĞI KAL OLACAK MI?

Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında kanadı hasar alan pisti pas geçtikten sonra motoru alevler içinde inişini gerçekleştiren THY uçağı Teknik A.Ş’de kontrole alındı. Uçağın kontrollerinden sonra kal olup olmayacağı netlik kazanacak.
  • Dispatch/pilot:wake e girmemek pilotun sorumlulugundadir ne demek kule soktu girme abi wake turbulansta ucak genelde sola yikilma egilimindedir verilen ayirmayi kabul etmemis erken davranmis olabilir (ki o durumda pisikoloji nasildi)over inmis olabilir (ucagin 2. Bacagi olmasi dusuk ihtimal ) yada son anda bu ucakta protection aldilar daha ne olacak baska ihtimal? Birkacyuz saatlik ucak kal oldu ondan sonra hanimis vergiler vergiler we re turkish airline la la la
  • 1. inişin videosu saklandığı sürece art niyet aranır , böyle biline . Ne olursa olsun kpt. , 2. de başarılı indirmiş , zaten kahraman yapıldı .
  • taraflı düşündüğün için anlayamıyorsun dur kimin hatalı olduğunu. hava açık her şey limitler dahilinde iken piste inen bir pilota kule nasıl bir talimat yada yanlış bilgi verdi ki pilot motor üzerine inip arka dikmeyi kanada gömdürdü bir düşün istersen?????? ilk inen pilot uçağı vurdu yere, ikinci inen de kurtardı. olay budur.
  • yahu 14 yıllık pilotum şu haberlerde verilen bilgilere bakarak ben pilot hatası mı kule hatası mı anlayamıyorum, maşallah benden başka herkes anlamış. Nerden bilgi alıyorsunuz? Söyleyin o kaynakları ben de okuyayım da ufkum gelişsin. Ha yok siz de benim gibi haberleri okuyup o hatalı bu hatasız diyorsanız tek kelimeyle YALANCISINIZ!
  • pilotun ne suçu var. uçağı wake'e sokan DHMİ suçlu.
  • Burada yorum yapan herkese soruyorum. Acaba aranızda o uçakta olan, iniş yaparken nasıl bir durum yaşandığını bilen, daha önce aynı şartlarda pas geçip bu şekilde iniş yapan biri varmı?
  • Aciklama rapor isteyenler adreslerini yazsinlar ben rapor gelince gonderirim size
  • Bırakında bu işin uzmanı teknisyenler konuşsun.
  • Uçağın Kaptanı'na mesaj: Değerli Kaptanım bana göre senin bir suçun yok. O uçağın kaptanı olarak birtakım kararlar almışsın ve sen haklı çıkmışsın ki o uçak tek parça inip yolcular evacuate edilmiş. Burada "Kaptan suçlu.. Basbayağı pilotaj.. Kaptan uçağı kırdı.. Nasıl o halde pas geçtin? " vs gibi yorumlara kafanı takma. Gerçek meslektaşlarının büyük çoğunluğu,stabil gelen bir uçakla son 100 feette 4.8 G gibi bir hard landing yapılamayacağını biliyor. Olayın dışsal sebepleri olduğu belli. Yanlız şunu bil Kaptanım: Geçmişte çok düşman kazanmışsın. Bu olayın haberlerinin altına özelikle defalarca senin aleyhine yorum yapan tipler var. CRM eksikliği sebebiyle kırdıkların mı var yoksa sivil düşmanıdır dedikleri doğru mu bilemiyorum. Sonuçta geri döndüğünde bu durumları iyi değerlendirmen dileğiyle..
  • herşey onarılır kanat hariç , jilet oldu bu uçak ...

Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında kanadı hasar alan pisti pas geçtikten sonra motoru alevler içinde inişini gerçekleştiren THY uçağı Teknik A.Ş’de kontrole alındı. Uçağın kontrollerinden sonra kal olup olmayacağı netlik kazanacak.

Tüm Türkiye’nin yüreğini ağızlara getiren THY uçağı Teknik A.Ş’de kontrole alındı. THY Teknik A.Ş. teknisyenleri tarafından incelenen uçağın gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar uçuş uçamayacağı belli olacak.

Geçtiğimiz cumartesi günü Atatürk Havalimanı’na sert iniş yapan ve sonrasında pisti pas geçen uçak, havada 18 dakika tur attıktan sonra motoru alev almıştı. Milano-İstanbul seferini yapan uçağın kaptan pilotu ikinci iniş denemesinde tek motorla Atatürk Havalimanı’na inmeyi başarmış ancak iniş sonrasında pistten çıkan uçak sağ motoru üzerine yatmış, iniş takımları da ağır hasar almıştı.

Bazı kaynaklar, mevcut haliyle THY uçağının tekrar göklere dönebilmesinin zor olacağı görüşünde birleşirken Airbus 320 tipi TC-JPE kuyruk tescilli uçakla ilgili son karar gerekli incelemeler yapıldıktan sonra verilecek.

©AirportHaber

THY UÇAĞI KAL OLACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot:wake e girmemek pilotun sorumlulugundadir ne demek kule soktu girme abi wake turbulansta ucak genelde sola yikilma egilimindedir verilen ayirmayi kabul etmemis erken davranmis olabilir (ki o durumda pisikoloji nasildi)over inmis olabilir (ucagin 2. Bacagi olmasi dusuk ihtimal ) yada son anda bu ucakta protection aldilar daha ne olacak baska ihtimal? Birkacyuz saatlik ucak kal oldu ondan sonra hanimis vergiler vergiler we re turkish airline la la la

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
1. inişin videosu saklandığı sürece art niyet aranır , böyle biline . Ne olursa olsun kpt. , 2. de başarılı indirmiş , zaten kahraman yapıldı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komiksin ~ 9 yıl önce
taraflı düşündüğün için anlayamıyorsun dur kimin hatalı olduğunu. hava açık her şey limitler dahilinde iken piste inen bir pilota kule nasıl bir talimat yada yanlış bilgi verdi ki pilot motor üzerine inip arka dikmeyi kanada gömdürdü bir düşün istersen?????? ilk inen pilot uçağı vurdu yere, ikinci inen de kurtardı. olay budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 9 yıl önce
yahu 14 yıllık pilotum şu haberlerde verilen bilgilere bakarak ben pilot hatası mı kule hatası mı anlayamıyorum, maşallah benden başka herkes anlamış. Nerden bilgi alıyorsunuz? Söyleyin o kaynakları ben de okuyayım da ufkum gelişsin. Ha yok siz de benim gibi haberleri okuyup o hatalı bu hatasız diyorsanız tek kelimeyle YALANCISINIZ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lgb ~ 9 yıl önce
pilotun ne suçu var. uçağı wake'e sokan DHMİ suçlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burada yorum yapan herkese soruyorum. Acaba aranızda o uçakta olan, iniş yaparken nasıl bir durum yaşandığını bilen, daha önce aynı şartlarda pas geçip bu şekilde iniş yapan biri varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A340 ~ 9 yıl önce
Aciklama rapor isteyenler adreslerini yazsinlar ben rapor gelince gonderirim size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 9 yıl önce
Bırakında bu işin uzmanı teknisyenler konuşsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşman ~ 9 yıl önce
Uçağın Kaptanı'na mesaj: Değerli Kaptanım bana göre senin bir suçun yok. O uçağın kaptanı olarak birtakım kararlar almışsın ve sen haklı çıkmışsın ki o uçak tek parça inip yolcular evacuate edilmiş. Burada "Kaptan suçlu.. Basbayağı pilotaj.. Kaptan uçağı kırdı.. Nasıl o halde pas geçtin? " vs gibi yorumlara kafanı takma. Gerçek meslektaşlarının büyük çoğunluğu,stabil gelen bir uçakla son 100 feette 4.8 G gibi bir hard landing yapılamayacağını biliyor. Olayın dışsal sebepleri olduğu belli. Yanlız şunu bil Kaptanım: Geçmişte çok düşman kazanmışsın. Bu olayın haberlerinin altına özelikle defalarca senin aleyhine yorum yapan tipler var. CRM eksikliği sebebiyle kırdıkların mı var yoksa sivil düşmanıdır dedikleri doğru mu bilemiyorum. Sonuçta geri döndüğünde bu durumları iyi değerlendirmen dileğiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 9 yıl önce
herşey onarılır kanat hariç , jilet oldu bu uçak ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nokia3310uygulamasi ~ 9 yıl önce
bilader jilet paslanmaz celikten al edilir...titanyumdan degil...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000