20 Temmuz 2022, Çarşamba 19:11:47

THY uçağı büyük tehlike atlattı... Facianın eşiğinde dönüldü!

Türk Hava Yolları'nın alt markası Turkish Cargo'ya ait uçak büyük tehlike atlattı. Faciadan hava trafik kontrolörünün dikkati sayesinde dönüldü.
  • Havacılık sektörüne uzak olan biri olarak; sektör çalışanlarının iyi eğitim almış, en seçkin kitlelerden olduğunu düşünüyordum. Üstteki yorumları ve üslubu görünce şok oldum. Çok üzücü....
  • Geçmiş olsun RABBİMİZ kazadan beladan korusun İNŞAALLAH
  • Tehlikeli durum olmus ama yine de havacilikta olabilecek seyler. Pist yerine taksi yoluna inmeler, gece circling yapip daga 50 feet yukseklikten ucmalar, asagida harekatci varken taksiye baslamalar, RNAV yaklasmada 50 feet'e kadar Autopilot'la ucmalar varken cok da buyuk bir hadise degil.
  • Biz o hatayi yapsak ATC bir ton azarlardi. Kendi milletinden adam olunca sesini cikarmiyor. Turk ATC’ler de yanlis taksi yoluna giren yabancilar Sirrr diye hitap ediyor.. rezalet
  • Gelsin bu uçuşta bunu yaşasın ondan sonra pilotlar çok maaş alıyor hadi indirelim yaygaraları atsın
  • Bir şey anladıysam Arap olayım.
  • Amerikada geçenlerdede bi kaza atlatılmıştı. Pilot abilerimiz daha iyi bilir ama sanki orda işler biraz saf saklanıyo

Türk Hava Yolları'nın alt markası Turkish Cargo'ya ait uçak büyük tehlike atlattı. Faciadan hava trafik kontrolörünün dikkati sayesinde dönüldü.

ABD'nin Denver merkezli havayolu şirketi Frontier'a ait F9-1498 sefer sayılı New Orleans-Atlanta seferini yapan A320Neo tipi uçak az kalsın bir faciaya sebep oluyordu.

15 Temmuz günü New Orleans’tan zamanında havalanan uçağın kalkışı ve düz uçuşu sorunsuz geçerken hava trafik kontrolörü (ATC) tarafından Atlanta için inişte 09R pistine yönlendirilerek beklemeleri bildirildi. Bu sırada 09L pistine kalkış için yönlendirilen Türk Hava Yolları’na ait TK6319 sefer sayılı ve TC-LJM kuyruk tescilli B777-200F kargo uçağı Chicago O'Hare Uluslararası Havalimanı'na doğru yola çıkmak üzereydi.

Hava trafik kontrolörünün dikkati sayesinde yaklaşma iptal edildi. ATC tarafından Frontier, kokpit ekibine irtifa kazanarak tur atma talimatı verildi ve yaptıkları hata açıklandı. Bu sırada Türk Hava Yolları’na ait B777 tipi uçağında kalkış izni iptal edildi. Edinilen bilgilere göre iptal kararı sırasında THY uçağı henüz kalkışa başlamamıştı.

Olaydan 15 dakika kadar sonra Frontier uçağına tekrar iniş izni verildi. Uçak güvenli bir şekilde inişini tamamlarken, Türk Hava Yolları’na ait uçak da sorunsuz bir şekilde kalkarak önce Chicago O'Hare Uluslararası Havalimanı'na ardın da İstanbul’a ulaştı.

© AirportHaber.com

THY uçağı büyük tehlike atlattı... Facianın eşiğinde dönüldü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

REF ~ 2 yıl önce
Havacılık sektörüne uzak olan biri olarak; sektör çalışanlarının iyi eğitim almış, en seçkin kitlelerden olduğunu düşünüyordum. Üstteki yorumları ve üslubu görünce şok oldum. Çok üzücü....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
You ~ 2 yıl önce
Geçmiş olsun RABBİMİZ kazadan beladan korusun İNŞAALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydar ~ 2 yıl önce
Tehlikeli durum olmus ama yine de havacilikta olabilecek seyler. Pist yerine taksi yoluna inmeler, gece circling yapip daga 50 feet yukseklikten ucmalar, asagida harekatci varken taksiye baslamalar, RNAV yaklasmada 50 feet'e kadar Autopilot'la ucmalar varken cok da buyuk bir hadise degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Biz o hatayi yapsak ATC bir ton azarlardi. Kendi milletinden adam olunca sesini cikarmiyor. Turk ATC’ler de yanlis taksi yoluna giren yabancilar Sirrr diye hitap ediyor.. rezalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPt ~ 2 yıl önce
Sen de bir zahmet her gün uçtuğun base meydanın olan yerdeki taksiyolu ve ya park yerinin karıştırma artık.
Ahmet bolat’a ~ 2 yıl önce
Gelsin bu uçuşta bunu yaşasın ondan sonra pilotlar çok maaş alıyor hadi indirelim yaygaraları atsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 F/O ~ 2 yıl önce
Bir şey anladıysam Arap olayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 2 yıl önce
Arap olmada, yol yakınken pilotluğu bırak. Yarın öbürgün kaptan filan olursun da verilen yerine paralelindeki piste anlamadan inmeye kalkarsın, neme lazım.
Abd ~ 2 yıl önce
Amerikada geçenlerdede bi kaza atlatılmıştı. Pilot abilerimiz daha iyi bilir ama sanki orda işler biraz saf saklanıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000