24 Mayıs 2019, Cuma 13:41:31

THY uçağı Bulgar hava sahası üzerinden Ankara'ya uçtu!

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Ankara seferini gerçekleştiren yolcu uçağı Bulgaristan ve Kırım hava sahasına kadar açıldı.
  • Onca CED raporu onca uzman görüşüne rağmen kervan geçmez kus uçmaz bir bolgeye sırf rant icin 26 milyar doları gömersen olacağı budur.DUNYA BIZI KISKANIYOR.BATI AMERIKA KAFAMIZA SILAH DAYAYIP YAPTIRMIS BU HAVALIMANI.COK YAZIK AMA COK YAZIK IC HAT UCUYORSUN BULGARISTAN HAVA SAHASINI KULLANIYORSUN. HEM ILAVE HAVA SAHASI ODUYORSUN ARTI BIRDE JET YAKITININ 81 DOLARLARA CIKTIGI BIR ORTAMDA UCUS SURESINI YARI YARIYA UZATIYORSUN. THY BU KADAR MALIYET ARTISINA NASIL DAYANACAK COK MERAK EDIYORUM KI YOLCU BASINA YENI HAVALIMANININ ATATURK HAVALIMANINA GORE YOLCU BASI MALIYET ARTISININ 15 EURO 70 EUROYA CIKTIGINIDA UNUTMAMAK LAZIM.KULLIYEN ZARARDAYIZ ANLIYACAGINIZ KULLIYEN.
  • Sadece göçmen kuşlar Hava alanı göçmen kuşların geçişi üzerinde
  • espriler bir yana, kimse fazladan deniz üzerinde ekstra yakıt harcamasıyla dolaşmak istemez. Pilota bir nedenle bu talimat gelmiş ve o da gereğini yapmıştır.
  • v1 fazla gelmiş virajı geniş almış
  • Böylesi bir rota dğişikliği için 2 sebep olabilir. Meteorlojik neden ( o an ki şartları uçuş ekibi değerlendirir. Zaman zaman 80-100nm sapma yaptığımız olmuştur. Olasıdır) olabilir ve doğaldır. ATC her hangi bir nedenle gerek duymuş olabilir. Verilen talimatı pilot ( problem olmayacaksa) uygulamak durumundadır. Bunun dışındaki saçma yorumlar yapanların takdirindedir.tüm pilotlarımıza emniyetli uçuşlar
  • Taksi metre olsa anlarim..
  • Fazla blok saat yapıp ilave ücret almak da ihtimallerde midir? Pek sanmıyorum gerçi o kadar maaş alan birinin böyle bir şeye tenezzül edeceğini..
  • Tırcılıkta buna geniş alma denir dorse bi yere vurmasın diye buda ona benzer
  • Bunu normal gören arkadaşlar nasıl kafalarda merak ediyorum. Meteorolojik şartlar ideal olmasa da pekala kabul edilebilir limitler içinde bir rota çizilebilirdi. Asıl sebep beceriksizlik ve üşengeçlik. Aynı saatlerde aynı meydandan kalkan onlarca uçak var. Onlar neden böyle bir acayiplik yapmamış?
  • Yabancı yorumlarda ,Türkler havaalanı degil, luks alışveriş merkezi yaptılar diyorlar. Projenin henuz bitirilmeyen airport city kısmı dahil tamamına bakıldığında içinde havaalanida olan bir avm kompleksinden baska birşey degil. Havaalani projede ana unsur degil. Boyle oluncada bitmez tukenmez teknik ve idari problemer hep var olacak. En onemli problemde gün gelecek yanlış dolgu nedeni ile zemin çökmesi olacağı ihtimalinin yüksek olduğudur. Tüm bu problemlerin farkında olan yapımcı inşaat firmaları bir an once hisseletini satıp kaçmanin derdindeler.birisi sattı. Darısı digerlerinin başına.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Ankara seferini gerçekleştiren yolcu uçağı Bulgaristan ve Kırım hava sahasına kadar açıldı.

İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya uçuş düzenleyen tek havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın TK2108 sefer sayılı uçağı ilginç bir rota izledi.

Normal şartlarda yaklaşık 45 dakika süren İstanbul-Ankara hattında farklı bir rotadan uçuş gerçekleştiren B777-300ER tipi yolcu uçağı, Bulgaristan ve Kırım FIR (Flight Information Region) hattı üzerinden Ankara'ya iniş gerçekleştirdi. Diğer ülke hava sahaları üzerinden başkente uçan TC-LJA kuyruk tescilli uçak seferini 1 saat 16 dakikada tamamladı.

Normal şartlarda kullanılan rota



Bugün gerçekleştirilen seferde kullanılan rota



©AirportHaber.com

THY uçağı Bulgar hava sahası üzerinden Ankara'ya uçtu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

Mahmut Yayli ~ 5 yıl önce
Onca CED raporu onca uzman görüşüne rağmen kervan geçmez kus uçmaz bir bolgeye sırf rant icin 26 milyar doları gömersen olacağı budur.DUNYA BIZI KISKANIYOR.BATI AMERIKA KAFAMIZA SILAH DAYAYIP YAPTIRMIS BU HAVALIMANI.COK YAZIK AMA COK YAZIK IC HAT UCUYORSUN BULGARISTAN HAVA SAHASINI KULLANIYORSUN. HEM ILAVE HAVA SAHASI ODUYORSUN ARTI BIRDE JET YAKITININ 81 DOLARLARA CIKTIGI BIR ORTAMDA UCUS SURESINI YARI YARIYA UZATIYORSUN. THY BU KADAR MALIYET ARTISINA NASIL DAYANACAK COK MERAK EDIYORUM KI YOLCU BASINA YENI HAVALIMANININ ATATURK HAVALIMANINA GORE YOLCU BASI MALIYET ARTISININ 15 EURO 70 EUROYA CIKTIGINIDA UNUTMAMAK LAZIM.KULLIYEN ZARARDAYIZ ANLIYACAGINIZ KULLIYEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vedat ~ 5 yıl önce
Sadece göçmen kuşlar Hava alanı göçmen kuşların geçişi üzerinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ümit Sayman ~ 5 yıl önce
espriler bir yana, kimse fazladan deniz üzerinde ekstra yakıt harcamasıyla dolaşmak istemez. Pilota bir nedenle bu talimat gelmiş ve o da gereğini yapmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bi garip bencileyin ~ 5 yıl önce
v1 fazla gelmiş virajı geniş almış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emniyet ~ 5 yıl önce
Böylesi bir rota dğişikliği için 2 sebep olabilir. Meteorlojik neden ( o an ki şartları uçuş ekibi değerlendirir. Zaman zaman 80-100nm sapma yaptığımız olmuştur. Olasıdır) olabilir ve doğaldır. ATC her hangi bir nedenle gerek duymuş olabilir. Verilen talimatı pilot ( problem olmayacaksa) uygulamak durumundadır. Bunun dışındaki saçma yorumlar yapanların takdirindedir.tüm pilotlarımıza emniyetli uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hllsprdvm ~ 5 yıl önce
Hayır efendim bu doğal değil. Buyrun flightradar orada, hiçbir Avrupa ülkesinde böyle abartılı sapmalı ülke dışına çıkmalı tek bir ticari uçuş rotası gösteremezsiniz. Bu bir sorun ve sorunun adı da ülkemizdeki ATC'nin beceriksizliği.
MİSAFİR ~ 5 yıl önce
Berlin Münih uçuşu Çekya üzerinden yapılıyor
Trn ~ 5 yıl önce
Taksi metre olsa anlarim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 5 yıl önce
Fazla blok saat yapıp ilave ücret almak da ihtimallerde midir? Pek sanmıyorum gerçi o kadar maaş alan birinin böyle bir şeye tenezzül edeceğini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanmıyorsan ~ 5 yıl önce
Pek sanmıyorsan burda abuk subuk yorum yapmayacaksın. Yaptığın zannın altında kal.
Normal bişi ~ 5 yıl önce
Tırcılıkta buna geniş alma denir dorse bi yere vurmasın diye buda ona benzer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tırcılık ~ 5 yıl önce
Zaten sendika da kamyoncuların elinde. Havacılık ile ilgili bir duruma kamyon örneği verilmesine alışın diyorsun yani.
hllsprdvm ~ 5 yıl önce
Bunu normal gören arkadaşlar nasıl kafalarda merak ediyorum. Meteorolojik şartlar ideal olmasa da pekala kabul edilebilir limitler içinde bir rota çizilebilirdi. Asıl sebep beceriksizlik ve üşengeçlik. Aynı saatlerde aynı meydandan kalkan onlarca uçak var. Onlar neden böyle bir acayiplik yapmamış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem terazi ~ 5 yıl önce
Yabancı yorumlarda ,Türkler havaalanı degil, luks alışveriş merkezi yaptılar diyorlar. Projenin henuz bitirilmeyen airport city kısmı dahil tamamına bakıldığında içinde havaalanida olan bir avm kompleksinden baska birşey degil. Havaalani projede ana unsur degil. Boyle oluncada bitmez tukenmez teknik ve idari problemer hep var olacak. En onemli problemde gün gelecek yanlış dolgu nedeni ile zemin çökmesi olacağı ihtimalinin yüksek olduğudur. Tüm bu problemlerin farkında olan yapımcı inşaat firmaları bir an once hisseletini satıp kaçmanin derdindeler.birisi sattı. Darısı digerlerinin başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000