24 Haziran 2019, Pazartesi 09:57:21

THY uçağı 25'inci kez yardım için havalandı

Türkiye'nin birçok ilinde görev yapan doktor ve sağlıkçılardan oluşan Gönüllüler Grubu, 25. Nijer Sağlık Operasyonu kapsamında çeşitli ameliyatlar yapmak ve toplanan yardımları götürmek üzere bu ülkeye hareket etti.
  • Tgs çalışanları aha yemek şirketinden yemek yiyor yemekler berbat içlerinden böcekler çıkıyor ilker aycı yediği yemekden 1 daha yer mi bilmem ama buna çözüm getirmezse 1 çalışan dahi kalmayacak tgs de zaten işçi kardeşlerimin aldığı maaşı dışarı da da veriyorlar devletimiz liman açmış diye ayakta dursun diye onca yoldan geliyoruz ama ne maaşlar ne yemekler 5 para etmez iş de ağır ALLAH yardım etsin bu insanlara
  • Ülkemizde karadeniz,doğu ve anadolu'da yeterli doktor olmadığından büyük şehirlere hastalar geliyor. Önce can sonra canan.
  • Kendi vatanınıza kendi insanınıza yardım edin ne işiniz var afrikalarda, nasıl bir zihniyetse kendi insanına 5 kuruş vermez ele yağdırır, anlaşılmaz bir millet olduk çıktık.Dr.u sağlıkçısı vs afrikada gezip tozuyor maaşını devlet veriyor, kimin parasını kime veriyorlarsa. Aloo kendi insanına yardım et birgün de...
  • Arkadaşlar yapmayin böyle.Hiç tanımadığınız insanlar hakkın da böyle konuşmayiniz.
  • once kendi insanımıza yardım edin .. sanki cok iyi durumdayız da afrika ya yardım ediyoruz
  • Sağ kesimi hiç doymaz hem görmemiş hem aç hem yalancıdır sekil a da olduğu gibi şirketi yiyip bitirdiler doymadılar
  • Bilmeden araştırmadan yorum yapmayın, oturduğunuz yerden ahkam kesip insanları şaibe altında bırakıyor belki de bir katkısı olabilecek insanları engelliyorsunuz. İbrahim bey Fetö’cü olmayı bırakın Fetöcülerin mağdur ettiği, yıllarca engel olmaya çalıştığı biridir çünkü onlar başkasına tahammül edemezler. Tanısam yüzünüze tükürürdüm ama maalesef mümkün değil. İbrahim beyi yaklaşık 20 yıldır tanırım, kendisi başarılı bir işadamı, Nijerdeki halkın sefaletini görünce vicdanı sızlayarak bir şeyler yapmalı diye düşünüp dilenci gibi kapı kapı dolaşıp yardım toplayan, her görüşten insanı biraraya getirip örnek bir çalışma yapan iyilik meleği bir insandır. Sadece afrikada değil Türkiyede de yardım faaliyetleri var. Varlıklı bir insan ve bu süreçte kendi mal varlığı eridi ama vazgeçmeden devam ediyor, herkesten çok o katkıda bulunuyor. Sizin gibiler de oturdukları yerden boş boş konuşup göbeğini kaşısın.
  • Bir Feto projesiydi, hicbir kontrol veya denetimi yok, amaci nedir kimler calisiyor, yardimi kimlere yapar bilinmez

Türkiye'nin birçok ilinde görev yapan doktor ve sağlıkçılardan oluşan Gönüllüler Grubu, 25. Nijer Sağlık Operasyonu kapsamında çeşitli ameliyatlar yapmak ve toplanan yardımları götürmek üzere bu ülkeye hareket etti.

Sağlık Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı'ndan başkent Niamey'e hareket eden kafile, yanlarında tamamı tıbbi malzemelerinden oluşan yardım kolilerini de götürdü.

Gönüllüler Grubu Koordinatörü İbrahim Ceylan, yaptığı açıklamada, Nijer'e 25. seferi yapacaklarını, tamamına yakının sağlıkçılardan oluşan 50 kişilik ekiple yola çıktıklarını söyledi.

Ceylan, 7 yıldan bu yana en fazla ameliyat yapan grup olduklarını kaydederek, "Her şeyimiz yanımızda. Çünkü poliklinik yaptığınız hastaya ilaç veremiyorsanız o sağlık seyahati çok fazla anlam ifade etmiyor." dedi.

Başkentten yaklaşık 740 kilometre yolculuğun ardından yardım yapacakları bölgeye ulaşabileceklerini ifade eden Ceylan, 14 senedir bu bölgede yerleşik olarak sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi.

İbrahim Ceylan, dul ve yetimlere keçi projesi kapsamında daha önce 22 bin hayvan dağıttıklarını, bu sefer de bin 400 keçiyi yardıma muhtaçlara teslim edeceklerini anlattı.

Nijer'de Türkiye'deki yardımseverlerin desteğiyle yaklaşık 35 su kuyusu daha açacaklarını kaydeden Ceylan, "Nijer'e seyahatimizde 600 katarakt, 350 anestezi altında cerrahi ameliyat, 2 diş hekimimiz tarafından bin 800 diş çekimi gerçekleştirilecek. Aynı zamanda kulak-burun-boğaz doktorumuz kafilede var. Çünkü yüz hastamızın 80'inde kulak zarı maalesef yok. Oradaki insanların kulakları tedavi edilecek." diye konuştu.

"Gittiğiniz zaman 'Şu, bu dernek geldi' demiyorlar"

Projeyi gerçekleştirmek için kurumların iş birliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Ceylan, şöyle devam etti:

"Bu projelerin gerçekleştirilmesinde en önemli etken tabii ki devletimiz. TİKA, sekizinci seyahatten bu yana 18'e yakın projemizi destekledi. Ekibimizdeki sağlıkçıların belki tamamına yakını Sağlık Bakanlığı personeli. Bakanlığımız da bu konuda bizi çok destekliyor. Doktorlarımıza görevlendirme çıkarıyor, maaşları devam ediyor, izinleri yanmıyor. THY de bizim üçüncü partnerimiz. Her biri 23 kilogram olan 70 koli fazlamız var. THY de bu konuda bize çok yardımcı oluyor. Bu birçok derneğin iştirak ettiği kompakt proje. Aynı zamanda devletimizin de arkamızda durduğu bir proje. Devleti yanınızda hissetmek çok farklı bir duygu. Gittiğiniz zaman neticede 'Şu, bu dernek geldi' demiyorlar. 'Türkler geldi ve bizi tedavi etti' diyorlar. O yüzden bu projenin devam etmesi hem devletimiz hem de gönüllüler açısından çok önem verdiğimiz bir projedir."

THY uçağı 25'inci kez yardım için havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Ahmet ~ 5 yıl önce
Tgs çalışanları aha yemek şirketinden yemek yiyor yemekler berbat içlerinden böcekler çıkıyor ilker aycı yediği yemekden 1 daha yer mi bilmem ama buna çözüm getirmezse 1 çalışan dahi kalmayacak tgs de zaten işçi kardeşlerimin aldığı maaşı dışarı da da veriyorlar devletimiz liman açmış diye ayakta dursun diye onca yoldan geliyoruz ama ne maaşlar ne yemekler 5 para etmez iş de ağır ALLAH yardım etsin bu insanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doktor ~ 5 yıl önce
Ülkemizde karadeniz,doğu ve anadolu'da yeterli doktor olmadığından büyük şehirlere hastalar geliyor. Önce can sonra canan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
afro ~ 5 yıl önce
Kendi vatanınıza kendi insanınıza yardım edin ne işiniz var afrikalarda, nasıl bir zihniyetse kendi insanına 5 kuruş vermez ele yağdırır, anlaşılmaz bir millet olduk çıktık.Dr.u sağlıkçısı vs afrikada gezip tozuyor maaşını devlet veriyor, kimin parasını kime veriyorlarsa. Aloo kendi insanına yardım et birgün de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapmayin ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar yapmayin böyle.Hiç tanımadığınız insanlar hakkın da böyle konuşmayiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 5 yıl önce
once kendi insanımıza yardım edin .. sanki cok iyi durumdayız da afrika ya yardım ediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insan ~ 5 yıl önce
Yazzıklar olsun! Böyle bir zihniyetle ilerleyemeyiz. Biz insanlik ölmesin diye gayret ederken sizin gibi yobazlar kendi menfaatini düsünüyor
W ~ 5 yıl önce
Sağ kesimi hiç doymaz hem görmemiş hem aç hem yalancıdır sekil a da olduğu gibi şirketi yiyip bitirdiler doymadılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Bilmeden araştırmadan yorum yapmayın, oturduğunuz yerden ahkam kesip insanları şaibe altında bırakıyor belki de bir katkısı olabilecek insanları engelliyorsunuz. İbrahim bey Fetö’cü olmayı bırakın Fetöcülerin mağdur ettiği, yıllarca engel olmaya çalıştığı biridir çünkü onlar başkasına tahammül edemezler. Tanısam yüzünüze tükürürdüm ama maalesef mümkün değil. İbrahim beyi yaklaşık 20 yıldır tanırım, kendisi başarılı bir işadamı, Nijerdeki halkın sefaletini görünce vicdanı sızlayarak bir şeyler yapmalı diye düşünüp dilenci gibi kapı kapı dolaşıp yardım toplayan, her görüşten insanı biraraya getirip örnek bir çalışma yapan iyilik meleği bir insandır. Sadece afrikada değil Türkiyede de yardım faaliyetleri var. Varlıklı bir insan ve bu süreçte kendi mal varlığı eridi ama vazgeçmeden devam ediyor, herkesten çok o katkıda bulunuyor. Sizin gibiler de oturdukları yerden boş boş konuşup göbeğini kaşısın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu Kurum ~ 5 yıl önce
Bir Feto projesiydi, hicbir kontrol veya denetimi yok, amaci nedir kimler calisiyor, yardimi kimlere yapar bilinmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jz ~ 5 yıl önce
Yazık milletin parasına yazik
E ~ 5 yıl önce
Bu faaliyetin fetöyle hiç alakası yok. İlk kurulduğu günden beri takibindeyim. Olaya fransızsan çamur atmaya çalışma ( . )

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000