28 Aralık 2021, Salı 20:37:30

THY Teknisyenleri isyan etti

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ'de Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ederken THY teknisyenleri açıklama yaptı.
  • Hey millet! Aklınızı kiraya vermediyseniz kendinize gelin! Yediler bitirdiler hepimizi, senin yerin şurası, bunun ki burası...Biz burda bıdı bıdı ederken cukkalananları düşünmüyor olamazsınız! Ülkede ayrıştırma,işçiler arası ayrıştırma..yahu bir dek duralım. Benim gözümün önünde niye başkasının hakkı yensin, niye iş verenden tavır alayım yahu. İşvereni devlet koruyor zaten tam tersi olması gerekirken, bizi kim koruyor? Aaa bir de birbirine sataşılıyor her bir konu altında. Herkes hak etti pandemi boyunca çalıştı. Tekniği niye ayırdınız ki zaten ne ilgisi var. Tgs diye niye ayırdınız da özelleşti? Thy nin niye %51 i özel? Öz varlığını sat Napolyon, çok kar edersin!
  • Sukredin akp sizi cennete gonderecek sanslisiniz
  • Yetkili teknisyen 1000 dolar bile alamıyor. Global bir meslekte bu maaşa adam tutamazsın şirketinde. Tecrübeli kaliteli teknisyenler fırsatını buldukça kaçar.
  • Er yapmadigimiz halde hemen gel er checki; sade imza, maksat imza olsun para alsin, aklima geldi; eskiden gunluk bakim da yaparlardi sade imzayla, hah hay, simdi gunluk bakimlar 72 saat, hani emniyetsizdi illa hergun bakilmaliydi??? yakinda teknige hic ihtiyac olmayacak, gerekte yok, isten son ana kadar kacip birbilerine is sallayan binlerce adam
  • Yahu yüzlerce milyon dolarlık uçağı yoksulluk değil, açlık sınırında çalıştırdığın adamlara hangi kafayla emanet ediyorsun akıl alır gibi değil. Sanayide kaporta ustası 14-15bini rahat doğrultuyor. Uçağın parasını geçtim yüzlerce can taşıyoruz biz tamirci çırağı yerine koyduğun adamlara emanet ettiğiniz uçaklarla. Bu adamın kafası geçim derdiyle dolu olduktan sonra kendini işine nasıl versin. En ufak hatasının bedelini biz canımızla öderiz. Canımız umrunuzda değil anladık ta, şirketin düşeceği durum da umrunuzda değil sanırım. Teknisyenlerden iş istemeye utanır olduk. Geçen aklı belki de borçlarında olan bir çocuk pimi takılı unutmuş, uçak havadan geri döndü. Hadi onu attınız belki bilmiyorum, sizin için bir sicil numarasından fazla değeri yoktu da, o dönen uçağın maliyetini hesapladınız mı? Aklı bankada, ev kirasında, çocuğun doktor parasında, okul masrafında olan, ev huzuru kalmamış adamdan ne hayır bekliyorsunuz? Artmayacak mı bu olaylar?
  • Yaw bırakında birbirinize dalasmayi bu halimiz nolacak onu düşünelim.yok efendim ben senden üstünüm yok efendim sen iki sigorta değiştirip yatıyorsun vs vs,bizim burda hepimizin hakları yeniliyor bizde burda saçma sapan laflar yüzünden birbirimizi yiyoruz,o kadar haklı isyanımız varki kendimizle didismekten hakkımızı soramaz olduk.burda tek bir vücut tek bir dil olalım.kimse kimseye laf atmasın dost kardeş olalım.bu yazdıklarımda yanlış birşey varsa deki kardeşim haksızsın.
  • kap açıklmalarına bakın ao ya sosyal yardım %25 zam yapıldı
  • Arkadaşlar dik durun işinizi yapın. Görmrniz gerekenleri es geçmeyin görün, tutun uçakları. %100 dahi yeterli değil. Geçen yıl eksik ödedikleri her kuruşu vermeliler. Bugün siz dik durun yarın biz dik duralım ki bu şirketler gücümüzü görsün de hak ettiğmiz maaşları alalım. 5 yılldır adım adım erittiler maaşlarımızı.
  • ahhhh Fazıl ahhhh Aldığın bu ahhhhh lar var ya Kabir deki ilk geceni düşünemiyorum O bizden çaldıklarını vermediklerini Kazandıklarını Rabbim en acı gününde Harcamayı nasip etsin Amin
  • Teknik İsyan ediyosa Saf tesis çalışanları napsın ? Sendika yok bişi yok şirket ne derse o yazık günah Sözde Tekniğin Taşeronu ne bir yan hak ne maaslarda düzeltme vicdansızlık

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ'de Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ederken THY teknisyenleri açıklama yaptı.

THY Teknik ile Özçelik İş Sendikası arasında TİS görüşmeleri arabulucu ile devam ediyor. Son arabulucu toplantısında işverenin zam teklifi sendika tarafından kabul edilmemişti. 

THY'nin Hava İş Sendikası ile TİS görüşmelerinde anlaşmasının ardından THY teknik çalışanları kendi sendikalarına yazı gönderdi. 

THY Teknik çalışanları sendikanın TİS sürecindeki duruşunu tebrik ettiklerini belirterek THY çalışanları ise kıyaslandığında daha fazla fedarlık yaptıklarını ifade ettiler. 

İşte THY Teknik çalışanlarının Özçelik İş Sendikası'na gönderdiği yazı;
 

Merhabalar

27.12 2021 tarihinde yapmış olduğunuz toplantıda şirketin teklifi üzerine bir kez daha görülmüştür ki geçtiğimiz hafta Genel Müdür Yardımcısı nezdinde atılan tebrik ve fedakarlığımızı gördüklerine dair mail tamamen laftan ibaret olarak gözükmektedir. Eksik ücretle çalışmamıza rağmen, 2019 verilerini geçtiğimiz bilgisi Genel Müdür Yardımcısı tarafından tüm çalışanlara bildirilmişti. Bu fedakarlıklara rağmen şirketimiz yeni bir sözleşme taslağı bile hazırlama zahmetinde bulunmadan AO ile yapılan anlaşmayı önümüze sürerek bizlere verdiği değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir. Üstelik 3 yıllık bir sözleşme sunarak iyi niyet içinde olmadığı anlaşılmıştır.

27.12.2021 tarihinde yaptığınız toplantıdaki dik duruşunuz üzerine sizleri tebrik etmek istiyoruz. Geçmiş dönemde yapılan sözleşmelere istinaden; ilk kez bu kadar şeffaf ve sürecin içinde olduğumuz bir TİS sözleşmesi sürecindeyiz. Bu şeffaflığınız için ayrıca teşekkür etmek istiyoruz.

AO grubundaki çalışanların 1 ay içindeki çalıştıkları gün ile bizimki kıyaslandığında fedakarlığımız yadsınamaz seviyededir ve bunun muhakkak sözleşmede karşılığının olmasını istiyoruz… Şu an önemli bir dönüm noktası içerisinde olduğumuzun sizlerin de farkında olduğunu biliyoruz. Farkımızı ortaya koymak için bugün yaşadıklarımız müthiş bir fırsattır.

Sizlerden güzel haberler beklemekle birlikte yoğun mesainizde kolaylıklar diliyoruz.

İyi çalışmalar.

THY Teknisyenleri isyan etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (136)

Biri birilerine ~ 2 yıl önce
Hey millet! Aklınızı kiraya vermediyseniz kendinize gelin! Yediler bitirdiler hepimizi, senin yerin şurası, bunun ki burası...Biz burda bıdı bıdı ederken cukkalananları düşünmüyor olamazsınız! Ülkede ayrıştırma,işçiler arası ayrıştırma..yahu bir dek duralım. Benim gözümün önünde niye başkasının hakkı yensin, niye iş verenden tavır alayım yahu. İşvereni devlet koruyor zaten tam tersi olması gerekirken, bizi kim koruyor? Aaa bir de birbirine sataşılıyor her bir konu altında. Herkes hak etti pandemi boyunca çalıştı. Tekniği niye ayırdınız ki zaten ne ilgisi var. Tgs diye niye ayırdınız da özelleşti? Thy nin niye %51 i özel? Öz varlığını sat Napolyon, çok kar edersin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cennete gideceksin ~ 2 yıl önce
Sukredin akp sizi cennete gonderecek sanslisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetkili Teknisyen Maaşı ~ 2 yıl önce
Yetkili teknisyen 1000 dolar bile alamıyor. Global bir meslekte bu maaşa adam tutamazsın şirketinde. Tecrübeli kaliteli teknisyenler fırsatını buldukça kaçar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agari ~ 2 yıl önce
Asgari ucret neyinize yetmiyor bir sukredin
Agariye ~ 2 yıl önce
Asgari ücret kalifiye olmayan,yani sen çözemezsin şimdi, okumamış eğitimsiz veya ilk-orta okul mezunu çalışana vereceğin maaştır. Nerde görülmüş Üni mezununun asgari ücret alması?! Sen gerici bir zihniyetsin sizin hiçbir faydanız olmadığı gibi ülkeye zararlısınız. Cahil cühela!
Gunluk bakim??? ~ 2 yıl önce
Er yapmadigimiz halde hemen gel er checki; sade imza, maksat imza olsun para alsin, aklima geldi; eskiden gunluk bakim da yaparlardi sade imzayla, hah hay, simdi gunluk bakimlar 72 saat, hani emniyetsizdi illa hergun bakilmaliydi??? yakinda teknige hic ihtiyac olmayacak, gerekte yok, isten son ana kadar kacip birbilerine is sallayan binlerce adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 Kaptan ~ 2 yıl önce
Yahu yüzlerce milyon dolarlık uçağı yoksulluk değil, açlık sınırında çalıştırdığın adamlara hangi kafayla emanet ediyorsun akıl alır gibi değil. Sanayide kaporta ustası 14-15bini rahat doğrultuyor. Uçağın parasını geçtim yüzlerce can taşıyoruz biz tamirci çırağı yerine koyduğun adamlara emanet ettiğiniz uçaklarla. Bu adamın kafası geçim derdiyle dolu olduktan sonra kendini işine nasıl versin. En ufak hatasının bedelini biz canımızla öderiz. Canımız umrunuzda değil anladık ta, şirketin düşeceği durum da umrunuzda değil sanırım. Teknisyenlerden iş istemeye utanır olduk. Geçen aklı belki de borçlarında olan bir çocuk pimi takılı unutmuş, uçak havadan geri döndü. Hadi onu attınız belki bilmiyorum, sizin için bir sicil numarasından fazla değeri yoktu da, o dönen uçağın maliyetini hesapladınız mı? Aklı bankada, ev kirasında, çocuğun doktor parasında, okul masrafında olan, ev huzuru kalmamış adamdan ne hayır bekliyorsunuz? Artmayacak mı bu olaylar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Yaw bırakında birbirinize dalasmayi bu halimiz nolacak onu düşünelim.yok efendim ben senden üstünüm yok efendim sen iki sigorta değiştirip yatıyorsun vs vs,bizim burda hepimizin hakları yeniliyor bizde burda saçma sapan laflar yüzünden birbirimizi yiyoruz,o kadar haklı isyanımız varki kendimizle didismekten hakkımızı soramaz olduk.burda tek bir vücut tek bir dil olalım.kimse kimseye laf atmasın dost kardeş olalım.bu yazdıklarımda yanlış birşey varsa deki kardeşim haksızsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ao ya yine zam ~ 2 yıl önce
kap açıklmalarına bakın ao ya sosyal yardım %25 zam yapıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgsteknik ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar dik durun işinizi yapın. Görmrniz gerekenleri es geçmeyin görün, tutun uçakları. %100 dahi yeterli değil. Geçen yıl eksik ödedikleri her kuruşu vermeliler. Bugün siz dik durun yarın biz dik duralım ki bu şirketler gücümüzü görsün de hak ettiğmiz maaşları alalım. 5 yılldır adım adım erittiler maaşlarımızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy teknik ~ 2 yıl önce
Eyw Ağacım haklısın bir dolalım dik duralım Herşey güzel olacak!!!
Hadi ordan ~ 2 yıl önce
Yerinize calisacak tonlarca adam bekliyor, hakkiniz asgari ucret
Teknisyen ~ 2 yıl önce
ahhhh Fazıl ahhhh Aldığın bu ahhhhh lar var ya Kabir deki ilk geceni düşünemiyorum O bizden çaldıklarını vermediklerini Kazandıklarını Rabbim en acı gününde Harcamayı nasip etsin Amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf Tesis ~ 2 yıl önce
Teknik İsyan ediyosa Saf tesis çalışanları napsın ? Sendika yok bişi yok şirket ne derse o yazık günah Sözde Tekniğin Taşeronu ne bir yan hak ne maaslarda düzeltme vicdansızlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000