16 Şubat 2020, Pazar 09:16:46

THY teknisyenleri ile sendika arasında gerginlik!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'nin yetkili sendikası Özçelik İş, iş yerinde yaptığı ziyarette çalışanlardan büyük tepki topladı.
  • Saw'da birlik olup sendikadan istifa etti diye kovulan arkadaşlara destek çıkıp neden sizde istifa etmediniz? Sendikayı seçmek çalışanın elinde. Bu sendikanında Sarı sendika olduğu apaçık ortada. Sizin birşeyleri değiştirme cesaretiniz yoksa. Daha çok ağlanırsınız.
  • Bu tepkiyi gösterenler Hat Bakım B Ekibi Teknisyenleridir. Kendilerine teşekkür ediyorum.
  • Teknisyen arkadaslar lutfen sendika temsilcileririne yardimci olalim.. bunlar havalimaninda kaybolurlar. Yolunu bilmezler buralarin. Sene 2020 oldu arabayi da degistirsinler. Yolda falan kalirlar rezil olmasinlar. Sendika aidatlarin neden bu kadar az oldugunu sorun? Hee bir de yanci teknsiyenler var.. onlari da iyi taniriz.. her hiyarim var diyene tuzla koşan. Sendika bu kişilere tuz bağışında bulunsunlar.
  • tepki göstermişler de mişmişmiş de mışmışmış ... bana maval okumayin abi , istifayi basin sendikaya sonra geldiklerinde de ben size üye değilim kardeşim gidin size üye olanlar ile konuşun deyin gonderin gitsin ,üyesi oldugun sendika ile konuşsan ne konuşmasan ne ay sonu adam senden parasini aliyor mu alıyor , seninle konuşmuş ya da konuşmamış umurlarında oldugunu mu sanıyorsun ? tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok . . . boşa artistlik yapmış tersleyenler...
  • Umarım cebimizden çaldığın yedi sülalenden çıkar.
  • Atölyeye gelip yüzsüz gibi savunma yapmalar ovmeler bir soru sorunca lafı dolandirip başka konulara gecelerde üstlerine yok. Teknik destek personeli olarak kirada 1 çocuk babası olarak geçinemiyorum!!!
  • 2020 yılında okudugum ilk güzel haber
  • Sendikanın da sendika temsilcilerinin de zamanı doldu. Tüm yük çalışanların sırtındayken, arpa boyu kadar yol kat edememişken, ne diye kendilerini yormuşlar da yeni havalimanına bu zorlu havalimanına gelmeyi gerek görmüşler ki.
  • Dünyanın buluşma noktası İstanbul yeni hava limanına da bekleriz...!
  • Senelerdir hiç birşey yaptıkları yok.Hla eşitsizlik var personeller arasında.TDP den Teknisyenliğe geçiş için formaliteden bir sınav getirdiler.Bu kadar zor bir sınav olamaz adamı olan geçiyor.Hak yemekten başka birşey yaptıkları yok o müdürlerin.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'nin yetkili sendikası Özçelik İş, iş yerinde yaptığı ziyarette çalışanlardan büyük tepki topladı.

AirportHaber'in edindiği biligiye göre; Çelik İş Sendikası yetkililerinden oluşan 10 kişilik bir ekip THY Teknik çalışanlarına geçtiğimiz günlerde bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada çalışanlarda buluşan sendika yetkililerine çalışanlar '1.5 yıldır neredeydiniz' diyerek tepki gösterdi.

Dinlenme alanında bir grup teknisyenle bir araya gelen yetkililer; 'Sizi dinlemeye geldik' ifadeleriyle çalışanların şikayetlerini dinlemek istediklerini söyledi.

"1.5 YILDIR NEREDESİNİZ?"

Bu cümler üzerine tepkilerini ortaya koyan çalışanlar; '1.5 yıldır ortada yoksunuz. Taşınma oldu yine yoktunuz. Bizi dinleyeceğinizi söylüyorsunuz ama elinizde bir kalem kağıt bile yok. Bizi dert etmiyorsunuz' diyerek sendika yetkililerine yüklendi.

Diğer çalışanların da destek vermesi sonrası Özçelik İş Başkanı'nın 1.3 Milyon Lira'ya aldığı makam arabası gündeme getirildi. Bu konunun açılması üzerine sinirler iyice gerildi. Çalışanlar daha büyük bir problem çıkmaması için yetkilileri adeta kovdu. Apar topar uzaklaşan sendika yetkilileri dinlenme alananı terk etti.

Bu olaydan sonra Özçelik İş Sendikası yetkililerinin 2 gündür çalışanların dinlenme alanlarında teknisyenlerle konuşmaya çalıştığı öğrenildi.

©AirportHaber

THY teknisyenleri ile sendika arasında gerginlik!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Ağlamaya devam... ~ 4 yıl önce
Saw'da birlik olup sendikadan istifa etti diye kovulan arkadaşlara destek çıkıp neden sizde istifa etmediniz? Sendikayı seçmek çalışanın elinde. Bu sendikanında Sarı sendika olduğu apaçık ortada. Sizin birşeyleri değiştirme cesaretiniz yoksa. Daha çok ağlanırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 4 yıl önce
Bu tepkiyi gösterenler Hat Bakım B Ekibi Teknisyenleridir. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekniyen ~ 4 yıl önce
Hedef göstermen iyi oldu.
Hedef ~ 4 yıl önce
Burda amaç hedef göstermekten ziyade bu cesareti gösterebilen arkadaşları belirtmektir. Darısı diğer teknisyen arkadaşlarımın bu cesareti gösterebilmesine.
Helal olsun ~ 4 yıl önce
Aslan parçaları :)
Nuri ~ 4 yıl önce
Teknisyen arkadaslar lutfen sendika temsilcileririne yardimci olalim.. bunlar havalimaninda kaybolurlar. Yolunu bilmezler buralarin. Sene 2020 oldu arabayi da degistirsinler. Yolda falan kalirlar rezil olmasinlar. Sendika aidatlarin neden bu kadar az oldugunu sorun? Hee bir de yanci teknsiyenler var.. onlari da iyi taniriz.. her hiyarim var diyene tuzla koşan. Sendika bu kişilere tuz bağışında bulunsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 4 yıl önce
tepki göstermişler de mişmişmiş de mışmışmış ... bana maval okumayin abi , istifayi basin sendikaya sonra geldiklerinde de ben size üye değilim kardeşim gidin size üye olanlar ile konuşun deyin gonderin gitsin ,üyesi oldugun sendika ile konuşsan ne konuşmasan ne ay sonu adam senden parasini aliyor mu alıyor , seninle konuşmuş ya da konuşmamış umurlarında oldugunu mu sanıyorsun ? tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok . . . boşa artistlik yapmış tersleyenler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GenisgovdeC ~ 4 yıl önce
Umarım cebimizden çaldığın yedi sülalenden çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur'lu teknisyen. ~ 4 yıl önce
Kimse paranı çalmıyor arkadaşım, kendi rızan ile veriyorsun. Ver istifanı, paran cebine kalsın. Ama yok şu temettüyü alayım,şu zammıda alayım, bir sözleşme daha bekleyeyim dersen daha çok yolunursunuz. Thy=Türkiye Türkiye'yi nasıl yönetiyorlarsa THY'de öyle yönetiliyor. Fazla bir beklentiniz olmasın!!!
Teknik destek ~ 4 yıl önce
Atölyeye gelip yüzsüz gibi savunma yapmalar ovmeler bir soru sorunca lafı dolandirip başka konulara gecelerde üstlerine yok. Teknik destek personeli olarak kirada 1 çocuk babası olarak geçinemiyorum!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş ! ~ 4 yıl önce
Asgari ücretle çalışanlar yaşamasın o zaman bu ülkede teknik desteksin 4 bin liradan aşağa maaş alan yok teknik destekte sen eğer geçinemiyorum diyorsan 2500 liraya çalışanlar yaşamasın
Haha ~ 4 yıl önce
2020 yılında okudugum ilk güzel haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonu geldi ah canım ~ 4 yıl önce
Sendikanın da sendika temsilcilerinin de zamanı doldu. Tüm yük çalışanların sırtındayken, arpa boyu kadar yol kat edememişken, ne diye kendilerini yormuşlar da yeni havalimanına bu zorlu havalimanına gelmeyi gerek görmüşler ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 4 yıl önce
Dünyanın buluşma noktası İstanbul yeni hava limanına da bekleriz...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TDP ~ 4 yıl önce
Senelerdir hiç birşey yaptıkları yok.Hla eşitsizlik var personeller arasında.TDP den Teknisyenliğe geçiş için formaliteden bir sınav getirdiler.Bu kadar zor bir sınav olamaz adamı olan geçiyor.Hak yemekten başka birşey yaptıkları yok o müdürlerin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dostum ~ 4 yıl önce
Hayalinde teknisyen olmak yokken adamlar sana kapi açti. Şimdide sinav zor diyorsun. Ne bekliyosun sinava giren herkes Teknisyen mi olsun?
SHYOlu ~ 4 yıl önce
Asıl hak yemek ne demek biliyor musun güzel kardeşim benim onca yıl okuyup egitimini aldığım emek verdiğim şeye hasbelkader girdiğin şirkete kıytırıktan bir sınavla erişebiliyor olman kapasitesiniz ortada dandirik bir sınava hala ağlıyorsunuz modülleri de parayi basıp yurt dışından verirsiniz calismadiginiz kartlara adam saat doldurur lisansı alınca da hak hukuk diye ağlamaya devam ucagın usundan haberiniz yok teknisyen olduğunuzu mu sanıyorsunuz vizyon bu kadar işte bir tarafimin world leader mrosu olursun tk umarım bu yorum yayınlanır da okursunuz tdpli kardeşlerim benim
Shyoluymus ~ 4 yıl önce
Sizin zamanınız bitti artık bize kafa yoracaginiza arkadan gelenlere bakin biz kötünün iyileriz sanki uçak yaptınız shyoluymus pehh babam görüyoruz sizin yapısalcı arkadaşlarınızın eliniden nasıl işler geliyor ingilizceyle yapısal yapılmıyor kardess haberiniz olsun birbirimize sahip çıkacağımız yerde nerde bacağından assak şunu diye firsat kollamayin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000