19 Ağustos 2022, Cuma 23:26:39

THY Teknik'te unvan değişikliği kararı

Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde yüz iştiraki THY Teknik A.Ş'de unvan değişikliği kararı alındı.
  • tk lılar için bu kadar çalışma yapılıyor, inşallah bizler içinde birşeyler yaparsınız.
  • Qatar geldiğinde bu şirkette ne kadar çok memur var? Bunlar ne iş yapıyor? deyip şirketi satın almaktan vazgeçmişti. Hiç unutmuyorum. Buda memurlar için güzide bir anılarımdan biridir. Özel sektörde barınamayıp TK ya memur olarak işe başlayıp rahata huzura ereni tanıyorum ben. Memnunlar çünkü yatıyorlar. Bu şirkette sadece teknisyen çalışıyor! Gerisi kahve içmeye geliyor.
  • Uzman ne yardımcısı ne? Hepsi aynı memur değil mi? Sırf maaş arttırmak için alicengo..
  • Her konuda memura,ofis personeline kıyak. Teknisyen unvanı yok, atamasi yok, ilerlemesi yok. Sirkete teknisyen olarak girip teknisyen olarak emekli oluyorsun. 10 senede bir kere muhendislik okuyan arkadaslar icin yalvar yakar sinav acip onda da 10 tane adami gecirirler. Memurdan uzmana, uzmandan muhendise surekli gecis var. Muhendisin kidemlisi var, sefi var, proje yoneticisi bilmemnesi var. Teknisyenin teknisyeni var :) Vardiyali personel hala yarim saat erken gelip parmak basiyor hergün, memur,muhendis istedigi saatte gelip istedigi saatte cikiyor :) Etik dernegi uyesi olmusuz, cok etik durumlar :)
  • Ne boş bir uygulama
  • Bu abuk subuk icatlara karnımız tok.
  • Mühendisin uzman olarak işe başlatıldığı nerde görülmüştür. Tüm saygın iş yerlerinde uzman skilli 3-5 yıl iş tecrübesi olana verilen unvandır. Ha para vetmeyeceksen de bunu başka şekilde çözersin ama bu şekilde değil. Yabancılarla içli dışlı olan bi şirkette saçmalık bu. Adam iki ay önce işe başlıyor, imzasında uzman expert yazıyor. 5 yıllık tecrübeli adamda ise mühendis yazıyor.
  • Ne kadar boş bir iş . Umarım tk’ya sirayet etmez . Hayatında uçak görmemiş 20 yaşında çocukları kel alaka üniversitelerden mezunlar diye işe uzman diye alıp , sonradan beğenmeyecekleri memur ünvanlı kişilerden işi öğrenmelerini istemek saçmalığını yapan İK nın bu durumu memurlara sanki onların yardımcılarıymış gibi ünvan vermesi çok komik . Şefin altında olan herkes eşit bunu da bi öğretin işe alırken.
  • Hayırlı uğurlu olsun inşallah Allah utandırmasın mahçup etmesin Allah daha iyi daha güzel mevkilere ulaştırsın inşallah hakkımızda hayırlısı olsun dileklerimi bundan sonraki süreçte hep birlikte nice mutlu huzurlu sağlıklı güzel günlerde daha,iyi yerlere ulaşmamız dileklerimi sunuyorum saygılarımla arz ederim iyi çalışmalar kolay gelsin sevgilerimle arz,ediyorum
  • Çok iyi oldu .Şirketin kesinlikle buna ihtiyacı vardı.Tek bu sorunumuz buydu, bu da çözülmüş oldu teşekkürler Teknik Aş

Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde yüz iştiraki THY Teknik A.Ş'de unvan değişikliği kararı alındı.

THY Teknik A.Ş. İnsan Kaynakları Başkanlığı tarafından personele yapılan duyuruda, memur unvanlı personelin bundan sonra uzman yardımcısı olarak nitelendirileceği belirtildi.

İşte THY Teknik tarafından konuya ilişkin personele gönderilen açıklama:

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Havacılık sektörünün zor zamanlardan geçtiği dönemde ve sonrasında Türk Hava Yolları Ailesi ve paydaşları olarak büyük başarılara imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Bu başarıdaki en büyük pay sahibi şüphesiz siz çalışma arkadaşlarımızın özverileri ve emekleridir. Bu vesileyle tekrar teşekkür ederiz.

Çalışan bağlılığı anketleri, çalışanlarımızdan ve çalışan adaylarımızdan gelen geri bildirimlerde İnsan Kaynakları ile ilgili en önemli ve öncelikli konulardan birinin alternatif kariyer gelişim metodları ve unvan yapılandırması olduğunu biliyor ve üzerinde uzun süredir kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların amacında; çalışan motivasyonunu ve bağlılığını artırmak, yetenekli çalışanları elde tutmak ve şirketimize kazandırmak, çalışan gelişimini sağlamak, bilgi ve uzmanlığın şirketimizde sürdürülebilir olmasını sağlayarak kurumsal hafıza yaratmak var.

Bu kapsamda hem sektörümüzde hem de kamu-özel sektör dahil modern İnsan Kaynakları uygulamalarında hızla ve sıklıkla değişen trendler kapsamında, çalışanlarımızın hem kurum içindeki hem de kurum dışındaki temsiliyetinin daha etkin ve değerli olduğunu göstermek, tüm sosyal ve özlük hakları, görev tanımı saklı kalmak üzere Memur unvanında isim değişikliğine gidiyoruz. Alternatif kariyer gelişim metodu ve unvan yapılandırmasının ilk adımı olarak, yıllardır kurumumuza eşlik etmiş “Memur” unvanımızı “Uzman Yardımcısı” olarak değiştiriyoruz. Memur unvanında olan arkadaşlarımızda ve bundan sonraki süreçte bu unvan kapsamında yapılacak olan istihdamlarda “Uzman Yardımcısı” unvanını tercih ediyor olacağız.

İnsan Kaynakları birimimiz, gerekli bilgilendirmeleri en kısa süre içerisinde Memur unvanında çalışan arkadaşlarımıza yapacak olup aklınıza takılan konuları Personel İlişkileri Şeflikerimize tereddüt etmeden sorabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz kazanımlarla birlikte ilerleyen dönemlerde karşılaşacağı iç veya dış kariyer fırsatlarında da çalışanlarımızı farklı kılacak yeni unvanın ve çalışmaların THY Teknik A.Ş. ailemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen üst yönetimimize ve Sendikamıza teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

İnsan Kaynakları Başkanlığı

THY Teknik'te unvan değişikliği kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

taşeron ~ 2 yıl önce
tk lılar için bu kadar çalışma yapılıyor, inşallah bizler içinde birşeyler yaparsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mamuruz mağdurumuz ~ 2 yıl önce
Qatar geldiğinde bu şirkette ne kadar çok memur var? Bunlar ne iş yapıyor? deyip şirketi satın almaktan vazgeçmişti. Hiç unutmuyorum. Buda memurlar için güzide bir anılarımdan biridir. Özel sektörde barınamayıp TK ya memur olarak işe başlayıp rahata huzura ereni tanıyorum ben. Memnunlar çünkü yatıyorlar. Bu şirkette sadece teknisyen çalışıyor! Gerisi kahve içmeye geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DDD ~ 2 yıl önce
Teknisyeninde yarısı yatıyor merak etme :) çalışan kısımda taşeron genelde
Peki ~ 2 yıl önce
Uzman ne yardımcısı ne? Hepsi aynı memur değil mi? Sırf maaş arttırmak için alicengo..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOT BAKIM ~ 2 yıl önce
Her konuda memura,ofis personeline kıyak. Teknisyen unvanı yok, atamasi yok, ilerlemesi yok. Sirkete teknisyen olarak girip teknisyen olarak emekli oluyorsun. 10 senede bir kere muhendislik okuyan arkadaslar icin yalvar yakar sinav acip onda da 10 tane adami gecirirler. Memurdan uzmana, uzmandan muhendise surekli gecis var. Muhendisin kidemlisi var, sefi var, proje yoneticisi bilmemnesi var. Teknisyenin teknisyeni var :) Vardiyali personel hala yarim saat erken gelip parmak basiyor hergün, memur,muhendis istedigi saatte gelip istedigi saatte cikiyor :) Etik dernegi uyesi olmusuz, cok etik durumlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş ~ 2 yıl önce
Ne boş bir uygulama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 2 yıl önce
Bu abuk subuk icatlara karnımız tok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 2 yıl önce
Mühendisin uzman olarak işe başlatıldığı nerde görülmüştür. Tüm saygın iş yerlerinde uzman skilli 3-5 yıl iş tecrübesi olana verilen unvandır. Ha para vetmeyeceksen de bunu başka şekilde çözersin ama bu şekilde değil. Yabancılarla içli dışlı olan bi şirkette saçmalık bu. Adam iki ay önce işe başlıyor, imzasında uzman expert yazıyor. 5 yıllık tecrübeli adamda ise mühendis yazıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 2 yıl önce
Çok haklısınız, 2 ay önce işe başlayan,mail yazmasını, oturmasını, kalkmasını, saygıyı bilmeyen velet uzman oluyor. Ama şirkete yıllarını vermiş,muhendislik okumuş, yere geçen km ler memur unvaninda başlatılıyor. Şimdi de bu veletler uzman, bu km ler de "uzman yardımcısı" mi olacak... Saçma, delilik... Kaçalım desek artık Türk vatandaşını meksikaya bile almıyorlar. Coğrafya kaderdir..
Mühendis ~ 2 yıl önce
Mühendis, memur olarak da başlatılıyor maalesef TK da. ( Kabinden yere daimi geçenler)
Mühendis ~ 2 yıl önce
Mühendis, memur olarak da başlatılıyor TK da. ( Kabinden yere daimi geçenler)
Magish ~ 2 yıl önce
Ne kadar boş bir iş . Umarım tk’ya sirayet etmez . Hayatında uçak görmemiş 20 yaşında çocukları kel alaka üniversitelerden mezunlar diye işe uzman diye alıp , sonradan beğenmeyecekleri memur ünvanlı kişilerden işi öğrenmelerini istemek saçmalığını yapan İK nın bu durumu memurlara sanki onların yardımcılarıymış gibi ünvan vermesi çok komik . Şefin altında olan herkes eşit bunu da bi öğretin işe alırken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf taşeron ~ 2 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun inşallah Allah utandırmasın mahçup etmesin Allah daha iyi daha güzel mevkilere ulaştırsın inşallah hakkımızda hayırlısı olsun dileklerimi bundan sonraki süreçte hep birlikte nice mutlu huzurlu sağlıklı güzel günlerde daha,iyi yerlere ulaşmamız dileklerimi sunuyorum saygılarımla arz ederim iyi çalışmalar kolay gelsin sevgilerimle arz,ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ironic staff ~ 2 yıl önce
Çok iyi oldu .Şirketin kesinlikle buna ihtiyacı vardı.Tek bu sorunumuz buydu, bu da çözülmüş oldu teşekkürler Teknik Aş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000