26 Ekim 2021, Salı 14:47:09

THY Teknik'te Kritik Görüşme Başladı

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. yönetimi ile çalışanların bağlı olduğu yetkili sendika Özçelik-İş arasındaki 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin üçüncüsü başladı.
  • Özellikle seçilmiş birileri ,çalışanın maaşını nasıl tırpanlarız diye özel ve titiz çalışma yapıyor.Taktir ettim baya iyi çalışıyorlar.
  • Yuzde 20 neyin yuzde 20si onu söyleyin hak kaybı yuzde 50 yi geçmiş sizin çalışana en az yuzde 60 zam yapmanız lazım
  • Daha sığ bir yorum yapılamazdı herhalde. A mühendisspor
  • Birazda taşeronda çalışan personellere el atın yazık günah aynı işleri yapıyoruz memurlarla ama çeyrek para alıyoruz. Sosyal hiçbir hakkında değiliz ama maaş olarak iyileştirme yapılsın
  • Ne sendika ile işim olur, ne grev ile. Çalıştığım iş bilgi birikim deneyim eğitim isteyen çok özel ve dolaylı dolaysız riski olan bir iş. 10 sene önce işe girdiğimde yetkisiz halim ile 1200-1300 dolar alıyordum. Şimdi yetkilerim var deneyimim var söz sahibiyim 1200-1300 dolar alıyorum. Havacılığın temelini bitirdiniz. SHYO ya doktor mühendis puanı ile giriyorduk eskiden. Bu işi de parası güzel diye yapıyorduk. Şimdi yeni üni ye gidecek çocuklar irtibata geçiyor bizle hiçbirine önermiyoruz. Siz sokaktan personel bakın şirkete. Bu işler öyle bir anda patlak vermez. Durur durur allah korusun katastrofik bir an gelir. Ama iş işten geçmiştir.
  • Bu nasıl anlaşmadır. Şu anki iş tazminatım 17800 lerde. Bir nebze iyileştirme yapıldığında daha da artacak. Mevcut hesaplamada şeflikten gelecek olan para eskiye oranla ciddi oranda azalacak. Maaşım düşecek. Bu mu Çelikişin başarısı.
  • Kademe neden var ? Ben neden aynı işi yaptığım hatta belki de daha iyi iş yaptığım birisinin neredeyse yarı maaşını alıyorum ? Dışarıdan bu işin süreyle olmasına gülüyorlar. Yap kardeşim bir sınav başarılı olanların kademesi yükselsin sanki askeriyede rütbemiz artıyor....
  • arkadaslar ben artik istifa edip sirkete dava aciyorum. sirketi bilen bir avukat varsa onerebilir misiniz?
  • Verin asgari ucreti , Hicbirsey olmaz merak etme, hicbiryere gidemezler kalite dusuk o yuzden
  • 10 yıl tecrübeli mühendisi A0 al, 2.5 yıllık yeni mezun uzmanı A1 mühendis yap. Adalet bunun neresinde?

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. yönetimi ile çalışanların bağlı olduğu yetkili sendika Özçelik-İş arasındaki 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin üçüncüsü başladı.

THY Teknik A.Ş yönetimi ile görüşmek için Özçelik-İş Havacılık Şube Başkanı Hakan Kamaş ve Özçelik-İş Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun'un şirketin Atatürk Havalimanı'ndaki yerleşkesine geldiği öğrenildi. Özçelik-İş Sendikası yöneticileri personelin alkışları eşliğinde karşılandı.

Taraflar arasındaki görüşmeler 28 Eylül'de başlamıştı. TİS görüşmelerinden çıkacak sonuç personel tarafından merakla bekleniyor.

©AirportHaber.com
 

THY Teknik'te Kritik Görüşme Başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Teknissyen ~ 2 yıl önce
Özellikle seçilmiş birileri ,çalışanın maaşını nasıl tırpanlarız diye özel ve titiz çalışma yapıyor.Taktir ettim baya iyi çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lisanslı tipsiz ~ 2 yıl önce
Yuzde 20 neyin yuzde 20si onu söyleyin hak kaybı yuzde 50 yi geçmiş sizin çalışana en az yuzde 60 zam yapmanız lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A0 uzmana ~ 2 yıl önce
Daha sığ bir yorum yapılamazdı herhalde. A mühendisspor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 2 yıl önce
Birazda taşeronda çalışan personellere el atın yazık günah aynı işleri yapıyoruz memurlarla ama çeyrek para alıyoruz. Sosyal hiçbir hakkında değiliz ama maaş olarak iyileştirme yapılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B1 C/S ~ 2 yıl önce
Ne sendika ile işim olur, ne grev ile. Çalıştığım iş bilgi birikim deneyim eğitim isteyen çok özel ve dolaylı dolaysız riski olan bir iş. 10 sene önce işe girdiğimde yetkisiz halim ile 1200-1300 dolar alıyordum. Şimdi yetkilerim var deneyimim var söz sahibiyim 1200-1300 dolar alıyorum. Havacılığın temelini bitirdiniz. SHYO ya doktor mühendis puanı ile giriyorduk eskiden. Bu işi de parası güzel diye yapıyorduk. Şimdi yeni üni ye gidecek çocuklar irtibata geçiyor bizle hiçbirine önermiyoruz. Siz sokaktan personel bakın şirkete. Bu işler öyle bir anda patlak vermez. Durur durur allah korusun katastrofik bir an gelir. Ama iş işten geçmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O harfinde Müh. Şef ~ 2 yıl önce
Bu nasıl anlaşmadır. Şu anki iş tazminatım 17800 lerde. Bir nebze iyileştirme yapıldığında daha da artacak. Mevcut hesaplamada şeflikten gelecek olan para eskiye oranla ciddi oranda azalacak. Maaşım düşecek. Bu mu Çelikişin başarısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ne ya ~ 2 yıl önce
Kademe neden var ? Ben neden aynı işi yaptığım hatta belki de daha iyi iş yaptığım birisinin neredeyse yarı maaşını alıyorum ? Dışarıdan bu işin süreyle olmasına gülüyorlar. Yap kardeşim bir sınav başarılı olanların kademesi yükselsin sanki askeriyede rütbemiz artıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa ~ 2 yıl önce
arkadaslar ben artik istifa edip sirkete dava aciyorum. sirketi bilen bir avukat varsa onerebilir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asgariucret ~ 2 yıl önce
Verin asgari ucreti , Hicbirsey olmaz merak etme, hicbiryere gidemezler kalite dusuk o yuzden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A0 Mühendis ~ 2 yıl önce
10 yıl tecrübeli mühendisi A0 al, 2.5 yıllık yeni mezun uzmanı A1 mühendis yap. Adalet bunun neresinde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A0 uzman ~ 2 yıl önce
Nerden tecrübeli oluyor bu 10 yıllık mühendis? gidip pano döşeyerek sektörde 10 yıl tecrübeliyim diye gelen havacılığın A sını bilmez , 2.5 yılda senin ömründe öğrenemeyeceğin şeyler öğrendim ben sayın A0 mühendis.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000