29 Ağustos 2018, Çarşamba 17:38:29

THY Teknik'te kazan kaynıyor! Yine anlaşma sağlanamadı!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. çalışanlarının temsilcisi Çelik-İş Sendikası ile THY Teknik A.Ş. Yönetimi arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle arabulucuya gidilmişti. Bugün gerçekleştirilen görüşmelerde yine anlaşma sağlanamadı!
  • lisansli bir teknisyen maasi ne kadar abilerim yardimci olursaniz sevinirim..
  • Kaptanına kaptan olduğu için hostesine kabin amirine hostesligi kabin amirliği için tgs sine yaptığı hizmetler için tekniğine uçağın emniyetini sağladığı için velhasıl havacılık sektöründe çalışan tüm emektar larimiza saygı göstermek yerine bir birimizi düşmüşüz.Kaptanım hosteslerim bu kadar sene okuyup her gün farklı şehirlerde kalarak biz teknikler uçak tan uçağa koşup tüm bu ekiplerin emniyetli uçması için yaz kış koşturarak tgs aynı şekilde sizce haketmiyormu aldığı maaşı. BIRAKALIM BİR BİRİMİZE LAF SÖYLEMEYİ BİZ HEPİMİZ BİR AİLEYİZ HAVACILIK AİLESİ ZATEN MAKSATLARI BİRLİK OLMAMIZA ENGEL OLMAK FIRSAT VERMEYELİM.TEKNİGİ KENDİ İCİNDE BİRLESTİRMİYORLAR TEKNİSYE YARDIMCI TEKNİSYEN TEKNİK DESTEK DİYE BÖLÜP BİR BÜTÜN HALİNE GELMESİNE ENGEL OLUYORLAR.DİGER HAVACİLARDA DURUM NE BİLMİYOR AMA OYUNA GELMEYEYİM BİRBİRİMİZE DESTEK OLALIM.TUM KAPTANLARİMİZİ KABİ AMİRLERİMİZİ TEKNİK ARKADASLARİMİZİ TGS KARDESLERİMİZİ SEVGİ VE SAYGIYLA SELAMLIYORUM.
  • Yönetim Havacılıkta nasıl dünya ile kıyaslayıp dünya sıralamasında önlerde almak istiyorsa, dünya standartlarınıda göre davranıp gerekli hakları ve ücretleri vermesi lazım.Fakat hak verilmez alınır.Sosyal medyada güvenliği minimuma çekildi diye haberler dolaşsın bakalım ne olacak.
  • Sırtındaki t-shirt üne bulasanlar kir değil senin aldığın maaşın helal olduğunun göstergesidir. Aldığın maaş hak ettiğinin çok altında. Ama bunu savunmak için başkasının maaşına özelliklede km yada kpt maaşına dil uzatma. Onlarda senin iş arkadaşların. Laf söylenecek kişiler YONETİM ve SENDİKA dir. Umarım en kısa sürede memnun kalacaginiz bir sözleşme imzalanır.
  • Lisansı olmayan bir teknisyenin ortalama maaşı ne kadar?
  • maaş düdük oldu
  • Tgs alım varmı :)
  • YA KUSURA BAKMAYIN AMA ŞİRKET SİZE DAHA NE YAPSIN YA ULA O KADAR MAAŞ ALIYORSUNUZ EN AZ 3.000 HEPİNİZ ELİNDE IPONE PARLEMENT MALBORO SİGARA AĞIZ HAVADA 8 SAATİN SADECE 4 SAATİ ÇALIŞAN ADAMLARIZ NEYİN DERDİNDESİNİZ ŞİRKETİMİZE ALLAHIM ZEVAL VERMESİN SİZİN GİBİLER TAMAHATKAR OLMADIKÇA BU ÜLKE SÜRÜKLENECEK BİR KEREDE ŞÜKÜR EDİN YA ŞÜKÜR SİZ EN AZ 3.000 ALIRKEN SİZİN SADECE MAAŞ OLARAK AŞAGINIZDAKİ ADAMDA EV GEÇİNDİRİYOR LAF KALABALIĞI YAPMAYIN HELE BİRDE TAŞERON DAKİ ARKADAŞLARI SÖYLEMİYORUM ŞÜKÜR EDİN ŞÜKÜR
  • HADİ MAAŞ VERMİCEKSİNİZ BELLİ DE, BARİ DEĞER VERİN. EŞİM VE 1 YAŞINDAKİ KIZIM ONLARLA BERABER YAŞLI ANNEM VE BABAM HAVAALANI 1 SAAT UZAKLIKTA OLDUĞU İÇİN 8 SAATTİR HAVAALANINDA BEKLİYOR. R4 LER UÇUYOR R5 MİŞ TEKNİK BEKLİYOR.AYIPTIR YAHU. O UÇAK UÇSUN DŞYE KENDİMİZİ BU SICAKTA KOŞTUR KOŞTUR PARÇALIYORUZ. BUMU SİZİN "BİZ BİR AİLEYİZ" DEDİĞİNİZ. 15 TEMMUZ SABAHINDA ÇİFT VARDİYA ÇALIŞTI İNSANLAR. BUMU VERDİĞÜNİZ DEĞER. ÇALIŞANINA DEĞER VERMİYORSUN BAYRAK TAŞIYICISI OLSAN NE YAZAR O BAYRAPA LAYIK OLAMADIKTAN SONRA.
  • Shy66 lisansliyla nasil yurtdisi is bulabilir ki bir insan ? Bi akil verin hele

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. çalışanlarının bağlı olduğu Çelik İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bir çok maddede yaşanan anlaşmazlık nedeniyle arabulucuya gidilmişti. Bugün gerçekleştirilen 'Arabulucu Toplantısı'nda da uyuzmazlık yaşanan maddeler üzerinde anlaşma sağlanamadı. Teknisyenler yaşanan duruma isyan etme noktasına geldi.

THY Teknik A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası yetkilileri arasında 30.05.2018 tarihinde başlayan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 25 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen 8'inci oturumda da bir çok madde üzerinde uzlaşmaya varılamaması nedeniyle 'Arabulucu'ya  gidilmesi kararlaştırılmıştı.

13 ANA MADDEDE ANLAŞMAZLIK VAR!

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; İşveren THY Teknik A.Ş. ile işçi temsilcisi Çelik-İş Sendikası arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için gerçekleştirilen 'Arabulucu Toplantısı'nda "Sendika üyeliğinin güvencesi", "Ücret ve Ücret Zamları", "Yıllık Kıdem ve İş Tazminatı Kademe Terfii", "Mazeret İzni" ve "Toplu İş Sözleşmesinin Süresi ve Yürürlüğü" gibi maddeler başta olmak üzere toplam 13 madde ve eklerinde yine anlaşma sağlanamadı.

YAŞANANLARDAN PERSONELİ KAYGILANDIRIYOR!

Arabulucu Toplantısı'ndan anlaşmazlıkla kalkan tarafların ne zaman tekrardan bir araya geleceği konusunda da henüz anlaşmaya varılmadığı öğrenildi.

Öte yandan THY Teknik A.Ş'de çalışan personellere görüşmeler hakkında net bilgi verilmemesi ve sürecin her geçen gün uzamasının da şirket içerisinde huzursuzluğa neden olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantıda anlaşma sağlanamayan maddeler şu şekilde:

Madde 8  SENDİKA ÜYELİĞİNİN GÜVENCESİ
Madde 32  ÜCRET VE ÜCRET ZAMLARI
Madde 35  YILLIK KIDEM VE İŞ TAZMİNATI KADEME TERFİİ
Madde 61  MAZERET İZNİ
Madde 74  EVLENME YARDIMI
Madde 75  SOSYAL YARDIMI
Madde 77  KREŞ YARDIMI
Madde 78  DOĞUM YARDIMI
Madde 79  SEYAHAT YARDIMI
Madde 80  ÖLÜM YARDIMI
Madde 81  İŞ KAZASI, MALULİYET VE ÖLÜM
Madde 103  TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN SÜRESİ VE YÜRÜRLÜĞÜ
Geçici Madde 5  HABOM A.Ş. YILLIK ÜCRETLİ İZİN SÜRELERİ HK.
Ek-1   KIDEM ÜCRET CETVELİ
Ek-2   İŞ TAZMİNATLARI CETVELİ
Ek-3   UÇUŞ TAZMİNATLARI CETVELİ
Ek-4   VARDİYA PRİMİ CETVELİ

©AirportHaber.com ÖZEL

THY Teknik'te kazan kaynıyor! Yine anlaşma sağlanamadı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (125)

falcon x ~ 6 yıl önce
lisansli bir teknisyen maasi ne kadar abilerim yardimci olursaniz sevinirim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 ~ 6 yıl önce
7
YAZIK ÇOK YAZIK ~ 6 yıl önce
Kaptanına kaptan olduğu için hostesine kabin amirine hostesligi kabin amirliği için tgs sine yaptığı hizmetler için tekniğine uçağın emniyetini sağladığı için velhasıl havacılık sektöründe çalışan tüm emektar larimiza saygı göstermek yerine bir birimizi düşmüşüz.Kaptanım hosteslerim bu kadar sene okuyup her gün farklı şehirlerde kalarak biz teknikler uçak tan uçağa koşup tüm bu ekiplerin emniyetli uçması için yaz kış koşturarak tgs aynı şekilde sizce haketmiyormu aldığı maaşı. BIRAKALIM BİR BİRİMİZE LAF SÖYLEMEYİ BİZ HEPİMİZ BİR AİLEYİZ HAVACILIK AİLESİ ZATEN MAKSATLARI BİRLİK OLMAMIZA ENGEL OLMAK FIRSAT VERMEYELİM.TEKNİGİ KENDİ İCİNDE BİRLESTİRMİYORLAR TEKNİSYE YARDIMCI TEKNİSYEN TEKNİK DESTEK DİYE BÖLÜP BİR BÜTÜN HALİNE GELMESİNE ENGEL OLUYORLAR.DİGER HAVACİLARDA DURUM NE BİLMİYOR AMA OYUNA GELMEYEYİM BİRBİRİMİZE DESTEK OLALIM.TUM KAPTANLARİMİZİ KABİ AMİRLERİMİZİ TEKNİK ARKADASLARİMİZİ TGS KARDESLERİMİZİ SEVGİ VE SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi Sektörü Yönettiğinizin farkına varın!!! ~ 6 yıl önce
Yönetim Havacılıkta nasıl dünya ile kıyaslayıp dünya sıralamasında önlerde almak istiyorsa, dünya standartlarınıda göre davranıp gerekli hakları ve ücretleri vermesi lazım.Fakat hak verilmez alınır.Sosyal medyada güvenliği minimuma çekildi diye haberler dolaşsın bakalım ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 6 yıl önce
Sırtındaki t-shirt üne bulasanlar kir değil senin aldığın maaşın helal olduğunun göstergesidir. Aldığın maaş hak ettiğinin çok altında. Ama bunu savunmak için başkasının maaşına özelliklede km yada kpt maaşına dil uzatma. Onlarda senin iş arkadaşların. Laf söylenecek kişiler YONETİM ve SENDİKA dir. Umarım en kısa sürede memnun kalacaginiz bir sözleşme imzalanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorum var ~ 6 yıl önce
Lisansı olmayan bir teknisyenin ortalama maaşı ne kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
2900
kenk ~ 6 yıl önce
maaş düdük oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abkm ~ 6 yıl önce
Tgs alım varmı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİLLİYETÇİTEKDES ~ 6 yıl önce
YA KUSURA BAKMAYIN AMA ŞİRKET SİZE DAHA NE YAPSIN YA ULA O KADAR MAAŞ ALIYORSUNUZ EN AZ 3.000 HEPİNİZ ELİNDE IPONE PARLEMENT MALBORO SİGARA AĞIZ HAVADA 8 SAATİN SADECE 4 SAATİ ÇALIŞAN ADAMLARIZ NEYİN DERDİNDESİNİZ ŞİRKETİMİZE ALLAHIM ZEVAL VERMESİN SİZİN GİBİLER TAMAHATKAR OLMADIKÇA BU ÜLKE SÜRÜKLENECEK BİR KEREDE ŞÜKÜR EDİN YA ŞÜKÜR SİZ EN AZ 3.000 ALIRKEN SİZİN SADECE MAAŞ OLARAK AŞAGINIZDAKİ ADAMDA EV GEÇİNDİRİYOR LAF KALABALIĞI YAPMAYIN HELE BİRDE TAŞERON DAKİ ARKADAŞLARI SÖYLEMİYORUM ŞÜKÜR EDİN ŞÜKÜR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 6 yıl önce
Cahil herif şükrede şükrede bu hallerdeyiz. Hak kalmamış ortada şükretmiş. Cahilin daniskası dinciler.
3 mü? ~ 6 yıl önce
Evet 3bin alıyoruz şirket gör bizi %100 zam istiyoruz. Bu iiin hakkı 6
Zeki MÜREN ~ 6 yıl önce
C bakıma bir gün gelde halini bir göreyim dostum herkes sizin gibi arabada turlayıp bir lamba değiştirip günü bitirmiyor keşke bizde 4 saat çalışıp 3 lira alsak ama öyle değil
bakk ~ 6 yıl önce
bu arkadaş 4 saat calısıyor kımsın kardeşim sen çalışma saatinden 4 eksık calısıyorsun bu adamı tespıt edın atın ısten bızım bıyerlerımız kan aglıyor sırtımız eve gelınce zor duzelıyor
teknisyen ~ 6 yıl önce
Şimdi cahil kardeşim öncelikle TAMAHATKAR değil 'TAMAHKAR' olacak o kelime. Ancak sorun bitmedi çünkü tamahkar az bulan demektir. Kullanmak istediğin kelime 'kanaatkar' olacak. Bunun yanı sıra bir halta yaramaz bir adam olduğun çok belli ki, şirkete zeval gelmesin minvalinde cümleler kullanıyorsun. Şirkete zeval gelecekse senin gibi vasıfsızlardan gelir. Ne bu işi yapan bir insanın aldığı sorumluluktan, ne işi yapabilmek için gereken belge, bilgi ve beceriden, ne de bu işin piyasasından haberin var. Senden ve senin gibilerden tiksiniyorum.
dal.. ~ 6 yıl önce
atını kaybetmiş kelebek misali.beyinsiz
Önce değer verin ~ 6 yıl önce
HADİ MAAŞ VERMİCEKSİNİZ BELLİ DE, BARİ DEĞER VERİN. EŞİM VE 1 YAŞINDAKİ KIZIM ONLARLA BERABER YAŞLI ANNEM VE BABAM HAVAALANI 1 SAAT UZAKLIKTA OLDUĞU İÇİN 8 SAATTİR HAVAALANINDA BEKLİYOR. R4 LER UÇUYOR R5 MİŞ TEKNİK BEKLİYOR.AYIPTIR YAHU. O UÇAK UÇSUN DŞYE KENDİMİZİ BU SICAKTA KOŞTUR KOŞTUR PARÇALIYORUZ. BUMU SİZİN "BİZ BİR AİLEYİZ" DEDİĞİNİZ. 15 TEMMUZ SABAHINDA ÇİFT VARDİYA ÇALIŞTI İNSANLAR. BUMU VERDİĞÜNİZ DEĞER. ÇALIŞANINA DEĞER VERMİYORSUN BAYRAK TAŞIYICISI OLSAN NE YAZAR O BAYRAPA LAYIK OLAMADIKTAN SONRA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shy66 ~ 6 yıl önce
Shy66 lisansliyla nasil yurtdisi is bulabilir ki bir insan ? Bi akil verin hele

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körfez ~ 6 yıl önce
Körfez çok güzel sende gelsene
SHYOLU ~ 6 yıl önce
sen yurtdışına çıkma allahın vizyonsuzu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000