10 Kasım 2021, Çarşamba 19:42:38

THY Teknik ve Özçelik-İş 5. Oturumu tamamladı

Thy Teknik ve Özçelik-İş 5. Oturumu tamamladı
  • Kabin-kokpit-teknik maaşları ya dovizle olmalı ya da TL karşılığı verilmeli.dolarla bilet satıp TL ile maaş vermek nedir
  • Mühendisi uzman , uzman ı memur , teknisyeni teknik destek , memur u yüklenici personel olarak çalıştıran bir firmadan nasıl bir vizyon bekleyebilirsiniz ki! Çalıştırırken hak ettiğin ünvan ile, maaş a gelince bir alt ünvan ile... Asıl en önemli sorun çözülmedikçe 'yüzdeleri' konuşmanın anlamı yok!
  • Celik çomak sendikası be kez o masadan ne alacan merakla bekliyorum Bu sefer beni şaşırtacak bir şey alabilecek misin???
  • Bizim uzay teknisyenleri yine ağlıyor.
  • Dolardaki günlük yüzde 1 artış ile verdiğin yüzde 20 zam 20 günde eriyor. Ne anladım bu işten. Gerçi maaşımızı geri verdin, zam da vermedin. Dolardaki artışı ne yapıcaz? Her gün eriyor maaşımız. Enflasyon oranında zamlarla bu iş olmaz. Dolar 5 senede 3 katını aştı, benim maaşım eridi.
  • Abi açım allah rızası için var mı bi liranız , ek işte olur hafta içi akşamları haftasonu da bütün gün çalışabilirim...
  • THY'de 12 yıllık tecrübe ile yetkili teknisyenlik yapıp 1000 euro maaş alacağınıza, Sunexpresse girmeye çalışın 1000 euro ile işe başlayın.
  • TL yıl başından beri yüzde 30'dan fazla değer kaybetti. Sendika her zamanki yaptığını yapıp enflasyon oranında yani temmuz ile beraber toplamda yüzde 20 zam alır, yüzde 10 cepten gider yine. Hadi yine iyisin THY. Ucuz işçi çalıştırıyorsun. 1000 dolara yetkili teknisyen ne güzel dünya.
  • okadar icralik hacizlik insan oldugunu biliyorsunu daha neyi uzatiyorsunuz? gunluk faiz isliyor ayda 3 kredime toplam 1500 lira faiz isliyor odeyebildigim 2000 lira buhar olup gidiyor neye imza atacaksaniz atin bizde önümüzü gorelim siz uzadikca iyi birsey yaptiginizi saniyorsunuz ama insanlar daha cok faiz odemek zorunda kaliyor.. Hakkimin yendigi hergun dua ediyorum size bu dunyada da cikacak ahirettede cikacak hic endiselenmiyorum...cocuguma yokluktan baska birsey ogretemedim 4 senedir.
  • Kurupastacı iyi para kazandı ama...

Thy Teknik ve Özçelik-İş 5. Oturumu tamamladı

Türk Hava Yolları (THY) Teknik ile Özçelik-İş sendikası yeni dönem toplu iş sözleşmesi ile ilgili bugün beşinci oturumu gerçekleştirdi.

Taraflar bir sonraki oturumu 17 Kasım tarihinde yapacak.

İşte beşinci görüşmenin ardından kabul edilen maddeler;

Bu oturumda kabul edilen maddeler aşağıdaki şekildedir;

Madde 35: YILLIK KIDEM VE İŞ TAZMİNATI KADEME TERFİİ

( Bedelli askerlik yapanlar için Kıdem Terfii maddesinde geçen 30 günlük ücretsiz izin süresi 35 gün’e yükseltilmiştir. )

a) Kıdem Terfii:
ÖZÇELİK-İŞ üyesi personele her yıl Ağustos ayının 1. günü kıdem ücret cetvelinde bir kademe ilerlemesi verilir. Yıllık kıdem terfii, 30 günden fazla ücretsiz izin alan personel ile kıdem terfiinin durdurulması cezası alanlara uygulanmaz. Ancak bir defada 30 günden fazla ücretsiz izin kullanan personele, bu izin süresinin Ağustos ayının 1. gününü kapsaması halinde sadece 1 kıdem terfii uygulanmaz.
Ancak bedelli askerlik yapılması halinde 30 günlük ücretsiz izin süresi 35 gün olarak uygulanır.

b) İş Tazminatı Kademelerinde Terfii:
İşçiler, bulundukları iş grubunun A0 ve A1 kademelerinde iki buçuk yıllarını, sonraki kademelerde iki yıllarını tamamladıkça iş tazminatları cetvelindeki bir sonraki kademeye terfi ederler.
İş tazminatı kademe ilerlemesi; kademe ilerlemesi hak edişi ayın ilk gününe denk gelenlerin ilgili ayın ilk günü, kademe ilerlemesi hak edişi ayın diğer günlerine denk gelenlerin ise takip eden ayın ilk günü yapılır.
Kademe terfii, 30 günden fazla ücretsiz izin alanlara kullandıkları izin süresi kadar çalıştıktan, kıdem terfiinin durdurulması cezası alanlara 1 yıl sonra kademe ilerlemesi hak edilen ayı takip eden ayın ilk günü uygulanır.

Madde 43: ÇALIŞMA SÜRELERİ

( İşe giriş çıkış saatlerinde 15’er dakika tolerans kullanan Engelli personele, gebe üyelerimiz eklenmiştir. )

A) İş süresi haftada en çok 45 saattir. Bu süre, haftada 6 işgünü çalışılan işyerlerinde günde 7,5 saati geçmemek üzere ve Cumartesi günleri kısmen veya tamamen tatil eden işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.

B) Engelli / gebe personelin işe giriş ve çıkış saatlerinde 15’er dakika tolerans tanınır.

Madde 56: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ( 6. Dönem TİS’deki haliyle geçmiştir. )

      Bu konuda İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği ile diğer yasa ve tüzük hükümleri uygulanır. Şirkette yönetmeliğe uygun olarak kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu çalışmalarına eski şekliyle devam eder.

Madde 57: DUŞ VE GİYİNME YERİ SAĞLANMASI ( 6. Dönem TİS’deki haliyle geçmiştir. )

      İşveren, İşçi Sağlığı ve İş güvenliği Kurulları Hakkındaki Tüzük hükümlerine göre kurulacak kurulca verilecek karara göre, işin özelliği bakımından yalnız el ve yüz temizliğinin yeterli olmadığı hallerde veya kirli, tozlu ve yorucu işlerden sonra işçilerin yıkanmalarını, temizlenmelerini sağlamak için gerekli gördüğü yerlerde duş tertibatı yapmayı, duşların bakım ve temizliği ile ilgili sendika işyeri temsilcisinin önerilerini yerine getirmeyi kabul eder.
      Teknik birimlerde özel iş kıyafeti ile çalışmak durumunda olan personele, mevzuata uygun giyinme yeri düzenlemeyi kabul eder.

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI

THY Teknik ve Özçelik-İş 5. Oturumu tamamladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Km ~ 2 yıl önce
Kabin-kokpit-teknik maaşları ya dovizle olmalı ya da TL karşılığı verilmeli.dolarla bilet satıp TL ile maaş vermek nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıdemsiz Uzman ~ 2 yıl önce
Mühendisi uzman , uzman ı memur , teknisyeni teknik destek , memur u yüklenici personel olarak çalıştıran bir firmadan nasıl bir vizyon bekleyebilirsiniz ki! Çalıştırırken hak ettiğin ünvan ile, maaş a gelince bir alt ünvan ile... Asıl en önemli sorun çözülmedikçe 'yüzdeleri' konuşmanın anlamı yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 2 yıl önce
Celik çomak sendikası be kez o masadan ne alacan merakla bekliyorum Bu sefer beni şaşırtacak bir şey alabilecek misin???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flaş haber ~ 2 yıl önce
Bizim uzay teknisyenleri yine ağlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Falcon Heavy CS ~ 2 yıl önce
Sanırım bir teknisyen arkadaşımızla kötü bir takım anıların olmuş. bu yanlış yönlendirdiğin öfken bu yüzden.
Günde Yüzde 1 ~ 2 yıl önce
Dolardaki günlük yüzde 1 artış ile verdiğin yüzde 20 zam 20 günde eriyor. Ne anladım bu işten. Gerçi maaşımızı geri verdin, zam da vermedin. Dolardaki artışı ne yapıcaz? Her gün eriyor maaşımız. Enflasyon oranında zamlarla bu iş olmaz. Dolar 5 senede 3 katını aştı, benim maaşım eridi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknikdestekpersoneli ~ 2 yıl önce
Abi açım allah rızası için var mı bi liranız , ek işte olur hafta içi akşamları haftasonu da bütün gün çalışabilirim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gençler ~ 2 yıl önce
THY'de 12 yıllık tecrübe ile yetkili teknisyenlik yapıp 1000 euro maaş alacağınıza, Sunexpresse girmeye çalışın 1000 euro ile işe başlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolar TL ~ 2 yıl önce
TL yıl başından beri yüzde 30'dan fazla değer kaybetti. Sendika her zamanki yaptığını yapıp enflasyon oranında yani temmuz ile beraber toplamda yüzde 20 zam alır, yüzde 10 cepten gider yine. Hadi yine iyisin THY. Ucuz işçi çalıştırıyorsun. 1000 dolara yetkili teknisyen ne güzel dünya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 2 yıl önce
okadar icralik hacizlik insan oldugunu biliyorsunu daha neyi uzatiyorsunuz? gunluk faiz isliyor ayda 3 kredime toplam 1500 lira faiz isliyor odeyebildigim 2000 lira buhar olup gidiyor neye imza atacaksaniz atin bizde önümüzü gorelim siz uzadikca iyi birsey yaptiginizi saniyorsunuz ama insanlar daha cok faiz odemek zorunda kaliyor.. Hakkimin yendigi hergun dua ediyorum size bu dunyada da cikacak ahirettede cikacak hic endiselenmiyorum...cocuguma yokluktan baska birsey ogretemedim 4 senedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yağcıoğlu Pastanesi sunar ~ 2 yıl önce
Kurupastacı iyi para kazandı ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000