07 Ekim 2022, Cuma 14:40:56

THY Teknik İHA Teknolojisiyle Zaman Kazanacak

Türk Hava Yolları’nın iştiraki ve bölgenin en büyük uçak-bakım onarım merkezlerinden biri olan THY Teknik A.Ş. uçak bakımlarında İHA teknolojisinden faydalanmaya başladı.
  • Arkadaşlar, tüm eleştiri yapanları ArGe Başkanlığı'na bekliyoruz. Çalıştığımız projeleri size anlatmak isteriz.
  • Thy teknik teki teknisyenler borç batağında kredilerini kredi çekerek ödüyorlar bakalım bu insanların psikolojileri böyle giderse nasıl olucak hiç düşünmeyin bunları sonuçta bu adamlar basit tamirciler uçak tamir eden kişilerin kafaları rahat olucak ki hata yapmasınlar ama hiç rahat değiller.
  • İş yapıyoruz he de geç gitsin demişler
  • Önce Esinti dediniz şimdi bu. Allah rızası için ayağınız yere bassın. Bu Ar-Ge bşk'nına tanınan imtiyazla şimdiye kadar neler yapılırdı. Yeter arkadaş kamu malını çarçur ettiği. Tribüne oynamaktan başka bildiği yok.
  • DIJI drone u almışlar üzerine sensörler yerleştirmişler bütün stabilizesi bozulmuş. Kendi kendine dönüyor uçuyor falan. Kaç kere düştü daha denemelerde. Bi de nazlı uçak içerde olucak rüzgar olmicak felan. 24 saatte kontrol yapılmsz ayrıca çüş AH. Asla kullanılmayacak proje
  • Birebir insan gözüyle görünen birşeyi yorumlamakla fotoğraf üzerinden yorunlamak bence aynı şey olamaz… tabiki kolaylık ama kolay gelsin diyelim
  • Bir teknisyen 24 saat neyi inceliyor? Onu geçtim 2000 tane fotoğrafı 1 teknisyen kaç saatte inceleme yapacak
  • ArGe Başkanlığı'na teşekkürler.
  • Bu teknolojiyi birkaç yıldır kullanıyor.
  • Peki bundan EASA nın haberi var mı ? Hangi Yetkili teknisyen böyle yapılan bir inspectionı onaylar ve mühürler.Visual inspection adı üstünde gözünle bizzat görüceksin böyle bişey mümkün mü biri de çıkıp beyler biz napıyoruz demedi mi?

Türk Hava Yolları’nın iştiraki ve bölgenin en büyük uçak-bakım onarım merkezlerinden biri olan THY Teknik A.Ş. uçak bakımlarında İHA teknolojisinden faydalanmaya başladı.

İstanbul Airshow’da ziyaretçilerini ağırlayan THY Teknik standında uçak bakım-onarım işlemlerini hızlandıracak bir yeniliği de tanıtıyor. THY Teknik personeli tarafından kodlanan bir yazılımın kullanıldığı İHA ile yıldırım çarpması sonucu bakım için teknik bakıma alınan uçakların dış incelemesinin yapılmaya başladı. Teknik personelin fiziki incelemesiyle yaklaşık 24 saati bulan süreç, kullanılan İHA ile yaklaşık 1 saate kadar düşürülüyor.

2000 YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ FOTOĞRAF ÜZERİNDEN İNCELEME YAPILIYOR

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; EASA'dan alınan izinlerle 1 ay gibi bir süredir kullanılan ve deneme sürecindeki İHA’lar ile yetkilendirilmiş teknisyenler yaklaşık 2000 kadar yüksek çözünürlüklü fotoğraflar üzerinden incelemeler yapıyor. AR-GE çalışmalarının devam ettiği ürünün ilerleyen süreçte yapay zekanın da yardımıyla olası hasarın görüntülerini içeren fotoğrafları seçerek süreyi daha da kısaltması planlanıyor.

©AirportHaber.com


 

THY Teknik İHA Teknolojisiyle Zaman Kazanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

ArGe Personeli ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar, tüm eleştiri yapanları ArGe Başkanlığı'na bekliyoruz. Çalıştığımız projeleri size anlatmak isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat teknik ~ 2 yıl önce
Thy teknik teki teknisyenler borç batağında kredilerini kredi çekerek ödüyorlar bakalım bu insanların psikolojileri böyle giderse nasıl olucak hiç düşünmeyin bunları sonuçta bu adamlar basit tamirciler uçak tamir eden kişilerin kafaları rahat olucak ki hata yapmasınlar ama hiç rahat değiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maksat ~ 2 yıl önce
İş yapıyoruz he de geç gitsin demişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esinti... ~ 2 yıl önce
Önce Esinti dediniz şimdi bu. Allah rızası için ayağınız yere bassın. Bu Ar-Ge bşk'nına tanınan imtiyazla şimdiye kadar neler yapılırdı. Yeter arkadaş kamu malını çarçur ettiği. Tribüne oynamaktan başka bildiği yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AR-GE ? ~ 2 yıl önce
DIJI drone u almışlar üzerine sensörler yerleştirmişler bütün stabilizesi bozulmuş. Kendi kendine dönüyor uçuyor falan. Kaç kere düştü daha denemelerde. Bi de nazlı uçak içerde olucak rüzgar olmicak felan. 24 saatte kontrol yapılmsz ayrıca çüş AH. Asla kullanılmayacak proje

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 2 yıl önce
Şirket bununla uğraşanlar için yıllardır maaş ödüyor ve ne isterlerse alıyor ama henüz sonuç yok. Kimse hesap sormuyor.
Fatih? ~ 2 yıl önce
Ar-ge gerçekten de bizlere maddi anlamda getiri sağlayacak projeler için vatani duygularla çalışıyoruz. Ar-Ge gelin ağırlayalım. Ama böyle üzücü yorumlar görünce moralimiz bozuluyor. Biz itham ettiğiniz gibi maaş alıp yatmıyoruz beyfendi. Ar-ge projelerini doğası gereği hata payı yüksektir. Böyle ver yansın yorum yapmayın. Devrim arabaları için de karşı çıkanlardan mı olurdunuz? TOGG’a da mı karşısınız? TFX’e demi…
Göz ~ 2 yıl önce
Birebir insan gözüyle görünen birşeyi yorumlamakla fotoğraf üzerinden yorunlamak bence aynı şey olamaz… tabiki kolaylık ama kolay gelsin diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın Ama ~ 2 yıl önce
EASA izin veriyor. AMM’de Donecle dronunun bulunduğunu göreceksin.
Saçmalık ~ 2 yıl önce
Bir teknisyen 24 saat neyi inceliyor? Onu geçtim 2000 tane fotoğrafı 1 teknisyen kaç saatte inceleme yapacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Teknik ArGe ~ 2 yıl önce
ArGe Başkanlığı'na teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 2 yıl önce
Bu teknolojiyi birkaç yıldır kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani? ~ 2 yıl önce
1903te uçak yaptılar diye uçak da yapmayalım. 1600lerde başkaları tüfek yaptı diye onu da yapmayalım?
Hayalet ~ 2 yıl önce
Kim kullanıyor?
Yani?! ~ 2 yıl önce
Airbus kullanıyor tamam sonuç ne demek istiyorsun açık konuş !
İyi de ~ 2 yıl önce
sen ne zamandır kullanıyorsun Airbus kullanıyormuş peki sen ?!
EASA ~ 2 yıl önce
Peki bundan EASA nın haberi var mı ? Hangi Yetkili teknisyen böyle yapılan bir inspectionı onaylar ve mühürler.Visual inspection adı üstünde gözünle bizzat görüceksin böyle bişey mümkün mü biri de çıkıp beyler biz napıyoruz demedi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aircraft Maintenance Manuel ~ 2 yıl önce
Uçak bakım klavuzunda bu kontrol yönteminin referansı var. Rahat ol. ARGE birimi oradan görmüştür.
EASA ~ 2 yıl önce
EASA buna izin veriyor. Eğer AMM’e bakarsan Donecle dronunun bulunduğunu göreceksin. Beyler yorum yaparken neden hep olmaz diyip taş koyup yorum yapıyorsunuz?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000