01 Ekim 2018, Pazartesi 10:50:39

THY Teknik A.Ş'deki TİS görüşmelerinde kritik gün!

THY Teknik A.Ş yönetimi ile Çelik-İş Sendikası arasında aylardır yürütülen Toplu İş Sözleşmeleri'nde kritik gün geldi çattı. Aylardır sonuç alınamayan ve arabulucuya gidilen görüşmelerde bugün arabulucu raporu için son gün!
  • Arkadaşlar sendika dan haber i olan var mı son durum ne Hiç kimse bir açıklama yapmıyor herkez sessizlikte Inşallah hayırla sonuçlanır
  • Dışarda asgari ücretli çok işçi var demissiniz ozaman herkesin tazminatını ihbarını verin asgari ucretlileri getirin veya istifa edin siz asgari ücretli çalışın
  • Kabin memuru maaslari 2999 tl’ye cekilmelidir
  • OLMAZ OLMAZ OLMAZ
  • alım başladımı
  • Her iki tarafta birbirinden beter.İnsanlarda ne zevk nede şevk bıraktınız.İnsanlar tam kırılma noktasında.
  • Herkes trübünlere oynuyor. Sayıca çok olan önemli. Shy lisanslı ile easa lisanslı bir olur mu. Veya cs ile teknik destek personeli amacım kimseyi küçük görmek değil. Ama herkes aynı maaşı alırsa zamlar performansa göre yapılmazsa sonuç bu olur....
  • Taşeronları unutmayın:( bizlerde sizlerle birlikte çalışıyoruz
  • Arkadaşlar TDP ile ilgili sorun çözüldü ve anlaşıldı zaten sadece imzayı bekliyor bildiğim kadarıyla. Bize ulaşan anlaşılan metinlerden biriydi. Teknik de grev yapmak için öncelikle sendikayı aradan çıkarmak lazım. Yavuz bey geldi bağıra bağıra 50 iste altyapını kur tam destek arkandayız dedik. Peki sonuç ne? Sonuç şu: zaten 10a0 ve 1 kademelerinde olan seyyanen 300 u 500 yaptı ve diğer kademeleri ekledi tüm kademeler denildi. Ha bu arada Fazıl bey in bu seyyanendende haberi yok anladığım kadarıyla. 14 e takmış durumda. Sendika açık açık grev kararı alsak arkamızda duracak misiniz diye soruyor farkındayım. Siz önce dediklerimiz kulak verin teknik ten tam destek alın bakın neler oluyor. Siz bizim adimiza o masada siniz ama bir tek bizim dediğimizi soyleyemiyosunuz. Kısacası bizi sadece yönetim değil başta sendika kandırıyor. Uyanık olalim. Grev mi? Hat bakim hazır sonuna kadar ama bu sendika ile hangi grev? Grev kararı bile alamaz diye düşünüyorum ben. Tek sorun şu? Grev kararı alacaklarmı alamayacaklarını? Alirlarsa sandıktan %25 çıkarmı çıkmazı? Çıkarsa sendikanın dediği olacak çıkmazsa 9.17 imza edilip bitecek diye düşünüyorum. Teknisyen söz hakkı dahi verilmeyecek bakın görürsünüz. Bu arada bu şirkette hiç memur mühendis çalışmıyor mu acaba? hiç destek gelmiyor da her zamanki gibi? teknik ses verir adamların cebi dolar. Yine aynı senaryo... Herkese emniyetli çalışmalar dilerim.
  • Karşıda oturuyorum ve 3. Havalimanına nasıl gideceğiz bilmiyoruz şirket bir çalışma yapsa ve anadolu yakasında oturup karşıda çalışanlarla Avrupa yakasında oturup Sabiha da çalışanları yer değiştirse hem masraftan kurtulunur hemde bu büyük zahmetten bizleri kurtarır.. Bu konuda destek bekliyoruz..

THY Teknik A.Ş yönetimi ile Çelik-İş Sendikası arasında aylardır yürütülen Toplu İş Sözleşmeleri'nde kritik gün geldi çattı. Aylardır sonuç alınamayan ve arabulucuya gidilen görüşmelerde bugün arabulucu raporu için son gün!

THY Teknik yöneticileri ile Çelik İş Sendikası yöneticileri son olarak geçtiğimiz hafta ücret zammı konusunu görüşmek üzere bir araya gelmişti. Sendikanın verdiği zam ve seyyanen zam oranları teklifinde anlaşılamadığı Çelik İş Sendikası'ndan duyurulmuştu.

Aylardır devam eden ancak bir türlü anlaşmanın sağlanamadığı görüşmeler için arabulucu da çare olmadı. Bugün arabulucu süresinin de dolacağı ve arabulucudan gelecek rapor doğrultusunda kritik kararların alınabileceği öğrendildi.

THY Teknik A.Ş. çalışanlarının sonucunu merakla beklediği görüşmelerden bir sonuç alınamaması ve tüm yolların tıkanması nedeniyle Çelik-İş Sendikası'nın grev kararı alacağı aksi takdirde yetkisini kaybedeceği biliniyor.

Grev kararının 6 gün önceden haber vermek suretiyle 60 gün içerisinde de uygulanması gerekiyor. Kararın uygulanmaması durumunda da sendikanın yetkisinin düşeceği belirtiliyor.

Çalışanlar ise THY Teknik A.Ş ile Çelik-İş Sendikası arasındaki görüşmelerin bir an önce neticeye ulaşmasını ve iş barışının bozulmamasını ümit ediyor.

©AirportHaber.com

THY Teknik A.Ş'deki TİS görüşmelerinde kritik gün!

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Anka kusu ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar sendika dan haber i olan var mı son durum ne Hiç kimse bir açıklama yapmıyor herkez sessizlikte Inşallah hayırla sonuçlanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazıl bey ~ 6 yıl önce
Dışarda asgari ücretli çok işçi var demissiniz ozaman herkesin tazminatını ihbarını verin asgari ucretlileri getirin veya istifa edin siz asgari ücretli çalışın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarik ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maaslari 2999 tl’ye cekilmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 YILLIK SOZLESME ~ 6 yıl önce
OLMAZ OLMAZ OLMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 6 yıl önce
alım başladımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaa ~ 6 yıl önce
Sen nasil bir ruh hastasisin ? Her haberin altina bu yorumu yapiyosun
Trakyali ~ 6 yıl önce
Alım başladı acele et
Serdar ~ 6 yıl önce
Her iki tarafta birbirinden beter.İnsanlarda ne zevk nede şevk bıraktınız.İnsanlar tam kırılma noktasında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B1 cs ~ 6 yıl önce
Herkes trübünlere oynuyor. Sayıca çok olan önemli. Shy lisanslı ile easa lisanslı bir olur mu. Veya cs ile teknik destek personeli amacım kimseyi küçük görmek değil. Ama herkes aynı maaşı alırsa zamlar performansa göre yapılmazsa sonuç bu olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 6 yıl önce
Taşeronları unutmayın:( bizlerde sizlerle birlikte çalışıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat bakim ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar TDP ile ilgili sorun çözüldü ve anlaşıldı zaten sadece imzayı bekliyor bildiğim kadarıyla. Bize ulaşan anlaşılan metinlerden biriydi. Teknik de grev yapmak için öncelikle sendikayı aradan çıkarmak lazım. Yavuz bey geldi bağıra bağıra 50 iste altyapını kur tam destek arkandayız dedik. Peki sonuç ne? Sonuç şu: zaten 10a0 ve 1 kademelerinde olan seyyanen 300 u 500 yaptı ve diğer kademeleri ekledi tüm kademeler denildi. Ha bu arada Fazıl bey in bu seyyanendende haberi yok anladığım kadarıyla. 14 e takmış durumda. Sendika açık açık grev kararı alsak arkamızda duracak misiniz diye soruyor farkındayım. Siz önce dediklerimiz kulak verin teknik ten tam destek alın bakın neler oluyor. Siz bizim adimiza o masada siniz ama bir tek bizim dediğimizi soyleyemiyosunuz. Kısacası bizi sadece yönetim değil başta sendika kandırıyor. Uyanık olalim. Grev mi? Hat bakim hazır sonuna kadar ama bu sendika ile hangi grev? Grev kararı bile alamaz diye düşünüyorum ben. Tek sorun şu? Grev kararı alacaklarmı alamayacaklarını? Alirlarsa sandıktan %25 çıkarmı çıkmazı? Çıkarsa sendikanın dediği olacak çıkmazsa 9.17 imza edilip bitecek diye düşünüyorum. Teknisyen söz hakkı dahi verilmeyecek bakın görürsünüz. Bu arada bu şirkette hiç memur mühendis çalışmıyor mu acaba? hiç destek gelmiyor da her zamanki gibi? teknik ses verir adamların cebi dolar. Yine aynı senaryo... Herkese emniyetli çalışmalar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. Havalimanı ~ 6 yıl önce
Karşıda oturuyorum ve 3. Havalimanına nasıl gideceğiz bilmiyoruz şirket bir çalışma yapsa ve anadolu yakasında oturup karşıda çalışanlarla Avrupa yakasında oturup Sabiha da çalışanları yer değiştirse hem masraftan kurtulunur hemde bu büyük zahmetten bizleri kurtarır.. Bu konuda destek bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duyarsız Olmamak Lazım ~ 6 yıl önce
Bugün Fazıl Bey gelmiş, saw tesislerine size bundan baska verilmez demis, dalga gecmis milletle. Siz birlik olmadiktan sonra zor... Bunlar genç ne olsa hee derler, aptal gençlik kafalari da bir karis havada ne olacak ki... Erdem de geleni atarim isten diyor, omer kuzucuoglu beyi isten kuru ile beraber olup atmislar masa da polat kullanilmis. Sirketin dustugu hale bak. Ulkenin boyle olmasinda sebep boyle liyakatsiz adamlar iste... teyyip bey ne yapsin. Haberi varsa o da yazik ne deyim. Bilalin arkadaslarina kaldi memleket idrak edecekler de memleket refaha ulasacak sirkket gm.mi var gmy mi var bir garip oldu, coluk çocuk cirit atiyor :(((( bir de tecrubesiz olunca hic cekilmiyorlar allah sonumuzu hayir etsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000