31 Ağustos 2020, Pazartesi 17:44:54

THY Teknik A.Ş'de masalar devrildi!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile çalışanları temsil eden yetkili sendika Özçelik-İş arasındaki ücret kesintisine yönelik görüşme olumsuz sonuçlandı.
  • Sen a.o'ya yaptığın zam oranında mı zam yapıyorsun da bizden de yüzde 30 kesinti talep ediyorsun şaka gibisin TK
  • Bu ülkede hep ezilen kesim işçi olmuştur zaten..Uçak gövde motor puanı tıp ile aynı neredeyse ama maaş larını yan yana getirmek bile mümkün değil.Uçak teknisyenliğini bu hale getiren thy nin başındaki o başkanlar.4500 TL ye aylık alıp uçak bakımı yapan bu insanların hakkını nasıl ödiyiceksiniz öbür dünyada ?
  • Ne gömmesi ayıp ediyorsun , ben zaten sizin şirkette bile değilim ayrılalı çok oldu ama işte siz böyle kabul ederseniz diğer firmalarda ona göre hareket edecekler =) zaten karın tokluğuna çalışıyorsunuz yapmayın dik durun
  • İş veren, bir sonraki akla mantığa sığmaz maaş indirimi teklifi sunduğunda sendika yüzde 30 maaş zammı teklifiyle gitsin.
  • Tgs de neler oluyor kimsenin sorduğu yok çift maaş almayacağına dair zorla baskı altında imza verenler muvafakatnameyi imzalayanlar dilekçe verip çıkmanın derdinde ve kimseye geri dönüşüm de yapılmadı tgs yönetiminden ses de yok diğer taraftan çift maaş alamayıp da ay sonunu da getirmeyenlerin endişesi de ayrı bir konu ya anlaşmalı bir şekilde insanların tazminatını verin ya da bu geçimsizliğe bir çare bulun eyyyy tgs yönetimi
  • Ülkeye döviz getiren (yurtdışı menşeli uçakların da bakımı yapılmakta) büyük bir katma değeri olan üniversite veya üstü, yüksek okul veya iyi bir teknik okuldan mezun olan bir sürü sınavdan geçen çok büyük riskler alan (hapis dahil!!) havacı arkadaşlar maalesef doğru düzgün bir tatil yapacak kadar bile para kazanamıyor. En az 10 yıllık tecrübesi olan doğru düzgün bir ev araba sahibi çalışan yok. Şimdi maaşlardan yapılacak ortalama kişi başı 100-150 Euro ile şirket mi, ülke mi kurtulacak? Yoksa çalışan köyüne dönmeye mecbur mu kalacak? Yıllar önce Bahçeli nin dediği gibi çocuğuna bisküvi dahi alamayacak duruma gelecek çalışanın yaptığı işe kim nasıl güvenecek? Maalesef bu sektörün kötü tarafı iş sahası çok kısıtlı, belli bir tecrübeden sonra gidip başka bir sektörde çalışmak inanılmaz zor. Az maaş alan giderlerini doğru düzgün karşılayamayan, üstüne üstlük işten de ayrılamayan çalışan ağır bir depresyona sürüklenecek. Dinimiz faizi haram kılmış, devletimizin bankaları, yapılacak maaş kesintisinden tasarruf edeceği kadar parayı faizsiz olarak şirkete bir iki yıllığına versin. Çok mu zor?
  • 20.000 çalışanı olan tgs ile ilgili haber yapın biraz. İkramiyeler ne olacak mesela
  • Cok degerli teknisyen arkadaşlarım.Malum süreç hepimizi yıprattı.Hepimiz dahiliz ki bu sendika yüzde 30 indirim talebine kosarak gidicek.
  • teknisyenliğin ne demek olduğunu bilen bir f/o olarak, kesinlikle sendikanın bu oranı kabul etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir uçağın uçması için pilot ne kadar önemliyse teknik ekip de o kadar önemlidir. İş bilmez yöneticiler yüzünden zaten bütün çalışanlar küstürüldü. En azından bu süreçte teknik ekibin maaşına dokunulmamalı. Geçmiş yıllarda uçuş ekiplerine sağlam zamlar yapılırken, germezden gelinen bu arkadaşlara, en azından bu süreçte bir kıyak yapılmalı.
  • Yaz kış , kar çamur demeden çalışan. 24 saat uçan , aynı uçuşta 3 ekip değiştiren , bunlar yetmezmiş gibi bir de kokpit kaprisi ile uğraşan insanlar , bu insanlara dokunmayın lütfen

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile çalışanları temsil eden yetkili sendika Özçelik-İş arasındaki ücret kesintisine yönelik görüşme olumsuz sonuçlandı.

THY Teknik A.Ş. tarafının yüzde 30 ücret kesintisi teklifi üzerine Özçelik-İş masadan kalktı. 

Türk Hava Yolları A.O. çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası ile anlaşma sağlanırken gözler THY Teknik A.Ş'ye çevrildi. THY Teknik A.Ş'deki çalışanların yetkili sendikası Özçelik-İş ücret kesintilerine ilişkin görüşmeleri yürütürken bugün önemli bir gelişme yaşandı. Ücret kesintisiyle ilgili olarak bir kez daha masaya oturan taraflar masadan anlaşmazlıkla kalktı. 

THY Teknik Yönetimi çalışanlar için yüzde 30 ücret kesintisi teklif etti. Ancak sunulan teklif Özçelik-İş tarafınca kesin olarak reddedildi. Düşük ücret grubunda birçok üyesi bulunan sendika önerilen kesintiyle üyelerinin büyük sıkıntıya düşeceğini öne sürerek masadan kalktı.

Tarafların ücret kesintisiyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde tekrardan bir araya gelmesi bekleniyor.

ÖZÇELİK-İŞ'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan taraflar arası gerçekleştirilen görüşme sonrası üyelerine resmi bir açıklama gönderdi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Değerli Üyelerimiz,

Kıymetli THY Teknik A.Ş. Çalışanları,

Hepinizin malumu olduğu üzere, 2020 yılının başından itibaren tüm dünyada yayılmaya başlayan ve ülkemizde Mart ayı itibariyle görülen Koronavirüs(Covid-19) salgınının etkisini sürdürmesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik birtakım olumsuzlukları beraberinde getirmiştir.

Salgının bu olumsuz yansımalarının neden olduğu kriz neticesinde, THY Teknik A.Ş. iş yerimizde, işveren tarafının sözlü olarak sendikamıza yönelik ücret indirimi konusunda teklifler ilettiğini, farklı zamanlarda saha ziyaretlerinde ve maillerle sizleri bilgilendirmiş, bu taleplere karşı sizlerin beklentileri doğrultusunda mesafeli duruşumuzu ortaya koymuştuk.

Bu duruşumuza karşı, işveren tarafı şubemize tekrar çağrıda bulunarak, görüşmelerin sürdürülmesini talep etmiş, şubemiz de bu durumu genel merkezimize bildirmekle birlikte, işveren de aynı zamanda Genel Başkanımızla irtibata geçmiştir. Genel Başkanımız telefonla yapılan uzunca bu görüşmede sendikamızın politikasını, üyelerimizin yaşayacağı mağduriyetini ve beklentilerini dile getirmiştir.

Genel Başkanımız, bu duruşunu daha da güçlendirmek adına 01.09.2020 Salı günü Havacılık Şubesi ile Genel Yönetim Kurulunu ortaklaşa toplantıya çağırmıştır. Bu toplantıda işverenin taleplerine karşı izlenecek politika ve çözüm önerileri değerlendirilip işverene bildirilecektir.

Bu süreçlerde yaşanan gelişmeler siz değerli üyelerimize aktarılmaya devam edilecektir.

Sendikamızın resmi açıklamalarının dışındaki bilgi ve söylemlere itibar edilmemesini, siz değerleri üyelerimizden önemle rica ediyor, çalışmalarınızda başarılar ve sağlıklı günler diliyoruz.

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI"

©AirportHaber.com

THY Teknik A.Ş'de masalar devrildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (124)

4000LİK TEKNİSYEN ~ 4 yıl önce
Sen a.o'ya yaptığın zam oranında mı zam yapıyorsun da bizden de yüzde 30 kesinti talep ediyorsun şaka gibisin TK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞÇİ ~ 4 yıl önce
Bu ülkede hep ezilen kesim işçi olmuştur zaten..Uçak gövde motor puanı tıp ile aynı neredeyse ama maaş larını yan yana getirmek bile mümkün değil.Uçak teknisyenliğini bu hale getiren thy nin başındaki o başkanlar.4500 TL ye aylık alıp uçak bakımı yapan bu insanların hakkını nasıl ödiyiceksiniz öbür dünyada ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok be kanka ~ 4 yıl önce
Ne gömmesi ayıp ediyorsun , ben zaten sizin şirkette bile değilim ayrılalı çok oldu ama işte siz böyle kabul ederseniz diğer firmalarda ona göre hareket edecekler =) zaten karın tokluğuna çalışıyorsunuz yapmayın dik durun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 4 yıl önce
İş veren, bir sonraki akla mantığa sığmaz maaş indirimi teklifi sunduğunda sendika yüzde 30 maaş zammı teklifiyle gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
Tgs de neler oluyor kimsenin sorduğu yok çift maaş almayacağına dair zorla baskı altında imza verenler muvafakatnameyi imzalayanlar dilekçe verip çıkmanın derdinde ve kimseye geri dönüşüm de yapılmadı tgs yönetiminden ses de yok diğer taraftan çift maaş alamayıp da ay sonunu da getirmeyenlerin endişesi de ayrı bir konu ya anlaşmalı bir şekilde insanların tazminatını verin ya da bu geçimsizliğe bir çare bulun eyyyy tgs yönetimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni nesil havacı ~ 4 yıl önce
Ülkeye döviz getiren (yurtdışı menşeli uçakların da bakımı yapılmakta) büyük bir katma değeri olan üniversite veya üstü, yüksek okul veya iyi bir teknik okuldan mezun olan bir sürü sınavdan geçen çok büyük riskler alan (hapis dahil!!) havacı arkadaşlar maalesef doğru düzgün bir tatil yapacak kadar bile para kazanamıyor. En az 10 yıllık tecrübesi olan doğru düzgün bir ev araba sahibi çalışan yok. Şimdi maaşlardan yapılacak ortalama kişi başı 100-150 Euro ile şirket mi, ülke mi kurtulacak? Yoksa çalışan köyüne dönmeye mecbur mu kalacak? Yıllar önce Bahçeli nin dediği gibi çocuğuna bisküvi dahi alamayacak duruma gelecek çalışanın yaptığı işe kim nasıl güvenecek? Maalesef bu sektörün kötü tarafı iş sahası çok kısıtlı, belli bir tecrübeden sonra gidip başka bir sektörde çalışmak inanılmaz zor. Az maaş alan giderlerini doğru düzgün karşılayamayan, üstüne üstlük işten de ayrılamayan çalışan ağır bir depresyona sürüklenecek. Dinimiz faizi haram kılmış, devletimizin bankaları, yapılacak maaş kesintisinden tasarruf edeceği kadar parayı faizsiz olarak şirkete bir iki yıllığına versin. Çok mu zor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs acilll ~ 4 yıl önce
20.000 çalışanı olan tgs ile ilgili haber yapın biraz. İkramiyeler ne olacak mesela

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikalı ama harranli degil. ~ 4 yıl önce
Cok degerli teknisyen arkadaşlarım.Malum süreç hepimizi yıprattı.Hepimiz dahiliz ki bu sendika yüzde 30 indirim talebine kosarak gidicek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen kardeşlerime ~ 4 yıl önce
teknisyenliğin ne demek olduğunu bilen bir f/o olarak, kesinlikle sendikanın bu oranı kabul etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir uçağın uçması için pilot ne kadar önemliyse teknik ekip de o kadar önemlidir. İş bilmez yöneticiler yüzünden zaten bütün çalışanlar küstürüldü. En azından bu süreçte teknik ekibin maaşına dokunulmamalı. Geçmiş yıllarda uçuş ekiplerine sağlam zamlar yapılırken, germezden gelinen bu arkadaşlara, en azından bu süreçte bir kıyak yapılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 CPT ~ 4 yıl önce
Yaz kış , kar çamur demeden çalışan. 24 saat uçan , aynı uçuşta 3 ekip değiştiren , bunlar yetmezmiş gibi bir de kokpit kaprisi ile uğraşan insanlar , bu insanlara dokunmayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000