12 Nisan 2021, Pazartesi 16:08:12

THY Teknik A.Ş'de büyük sürpriz!

Türk Hava Yolları Teknik AŞ'nin ilk genel müdürü olan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, THY Teknik A.Ş yönetim kurulu üyeliğinden çıkarıldı.
  • İsmail bey dürüst ve mutedil bir idareci idi. Kendisisni muhabbetle yad ederim. Lakin yıllardır savunma bakanı müsteşarı olan birisinin thy teknik yönetim kurulunda ne işi var anlayamadım. çok başarılı işler çıkartıyor, sivil savunmada 90 yılda yapılamayanlar son 10-15 yılda yapıldı amenna. gelgelelim adamın başını kaşıyacak vakti yok, yıllardır yönetim kurulu toplantısına katılacak zaman bile bulamaıştır, ama hala orada isminin olması mantıklı gelmedi
  • İsmail bey tanıdığım en durust ve çalışkan kibirlı olmayan kişiliğle saygılı hangi kurum ve kuruluşta çalısırsa Başarılar diilerim. saygılarımla.yasar demir
  • Bütün dürüstlüğüm ile söyleyebilirim ki ve buna katılacak yüzlerce adam var tanıdığım, Teknik AŞ nin “ ismail demir dönemi “ diye bir dönemi vardır ve o dönemi yaşayanlar her zaman özlem ile anacaklardır o dönemi. İsmail beyin şirkete verdiği emek özveri asla tartışılamaz. İsmail bey gittiği gündem beri bir kez ne genel müdür nede genel müdür yardımcısı ile görüşüp toplamtı yaptım, ismail bey genel müdür olduğu zamanlarda ayda en a iki kez toplantı yapardık ve çok verimli geçerdi.
  • Kravatın rengi iş başvurusundaki ikametgahları etkiler mi acaba dusunmeden edemiyorum
  • Bu adam iyi bi adam ülkeye faydalı gibi görüyor.ileride bi yamuğu çıkmazsa tabi.
  • adama ambargo uygulamıştı amerika. şirket zarar görmesin diye çıkarılmış.
  • Hep bi hinlik peşindesin bu cok ayip ali bey! Altinda bi kusluk darginlik olmasi gerekmiyor. İs yogunlugu sebebiyle ayrildi. Cikarildi ne demek??
  • Yuhhh artik, oradanda mi maas aliyormus!!!
  • Hayatımda bu kadar kibirli bi adam görmedim. El çantasını istasyon personeline “şunu al taşı bakalım” diyen, personel kabul etmeyince de taaa başkanına şikayet eden adam... inşallah bütün görevlerden alırlar seni.
  • Bosalan koltuga adayim.

THY genel kurulundan sonra iştirak şirketlerinde de genel kurullar yapılmaya başlandı. Yüzde 100 THY iştiraki olan Teknik A.Ş.'de yıllardır yönetimde yer alan SSM Başkanı İsmail Demir sürpriz bir şekilde yönetimden çıkarıldı.

İsmail Demir, 2006 yılında  ayrı bir şirket haline gelen Teknik Aş' nin ilk genel müdürü olmuştu. Demir, o zamandan beri de yönetim kurulundaydı.

İsmail Demir, 1960 yılında Elazığ’da doğdu. 1982 yılında İTÜ’den Uçak Mühendisi olarak mezun oldu. Uludağ ve İstanbul Teknik Üniversitelerinde birer yıl Araştırma görevliliği sonrasında 1985 yılında ABD’ye Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimi için gitti.

Michigan Üniversitesi’nde Uygulamalı Mekanik, Purdue Üniversitesi’nde Uçak Mühendisliği dallarında Y. Lisans, Washington State Üniversitesinde Makina Mühendisliği alanında Doktora derecesi aldı.

1992’den 2003 yılına kadar  Suudi Arabistan, ABD ve Kanada’da çeşitli üniversite ve araştırma kurumlarında öğretim üyesi ve araştırmacı olarak görev yaptı.

1997’de Uçak Elemanları ve Malzemesi dalında Doçentlik unvanı aldı. 2003 yılı sonunda Eğitim Başkanı olarak  THY Anonim Ortaklığında göreve başladı. 2005 yılında Teknik’ten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Mayıs 2006 yılında ayrı bir tüzel kişiliğe kavuşturulan THY Teknik A.Ş.’ ye Genel Müdür olarak atandı ve bunun yanı sıra Yönetim ve İcra Kurulu Başkan vekilliklerini ifa etti. 2013 yılında Profesörlük unvanı aldı. THY grup ortaklıkları olan Türk Motor Merkezi (TEC- Turkish Engine Center), Goodrich THY Teknik Goodrich Servis Merkezi (GTTSC- Goodrich Turkish Technic Service Center), Türk Koltuk Şirketi (TSI -Turkish Seat Industries), Uçak Mototru ve Gaz Tribünü Bakım Merkezi (TURKBINE) şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Kabin İçi (TCI-Turkish Cabin Interior) şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Demir, Resmi Gazete’nin 12-04-2014 tarih ve 28970 sayısında Milli Savunma Bakanlığı tarafından Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na atandı.

Demir, halihazırda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı görevini sürdürüyor.

©AirportHaber.com

THY Teknik A.Ş'de büyük sürpriz!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

maner ~ 3 yıl önce
İsmail bey dürüst ve mutedil bir idareci idi. Kendisisni muhabbetle yad ederim. Lakin yıllardır savunma bakanı müsteşarı olan birisinin thy teknik yönetim kurulunda ne işi var anlayamadım. çok başarılı işler çıkartıyor, sivil savunmada 90 yılda yapılamayanlar son 10-15 yılda yapıldı amenna. gelgelelim adamın başını kaşıyacak vakti yok, yıllardır yönetim kurulu toplantısına katılacak zaman bile bulamaıştır, ama hala orada isminin olması mantıklı gelmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşar Demir ~ 3 yıl önce
İsmail bey tanıdığım en durust ve çalışkan kibirlı olmayan kişiliğle saygılı hangi kurum ve kuruluşta çalısırsa Başarılar diilerim. saygılarımla.yasar demir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkan ~ 3 yıl önce
Bütün dürüstlüğüm ile söyleyebilirim ki ve buna katılacak yüzlerce adam var tanıdığım, Teknik AŞ nin “ ismail demir dönemi “ diye bir dönemi vardır ve o dönemi yaşayanlar her zaman özlem ile anacaklardır o dönemi. İsmail beyin şirkete verdiği emek özveri asla tartışılamaz. İsmail bey gittiği gündem beri bir kez ne genel müdür nede genel müdür yardımcısı ile görüşüp toplamtı yaptım, ismail bey genel müdür olduğu zamanlarda ayda en a iki kez toplantı yapardık ve çok verimli geçerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fruko ~ 3 yıl önce
Kravatın rengi iş başvurusundaki ikametgahları etkiler mi acaba dusunmeden edemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nabacan ~ 3 yıl önce
Bu adam iyi bi adam ülkeye faydalı gibi görüyor.ileride bi yamuğu çıkmazsa tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wsw ~ 3 yıl önce
adama ambargo uygulamıştı amerika. şirket zarar görmesin diye çıkarılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali kidik ~ 3 yıl önce
Hep bi hinlik peşindesin bu cok ayip ali bey! Altinda bi kusluk darginlik olmasi gerekmiyor. İs yogunlugu sebebiyle ayrildi. Cikarildi ne demek??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuhhh ~ 3 yıl önce
Yuhhh artik, oradanda mi maas aliyormus!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok sevindim. ~ 3 yıl önce
Hayatımda bu kadar kibirli bi adam görmedim. El çantasını istasyon personeline “şunu al taşı bakalım” diyen, personel kabul etmeyince de taaa başkanına şikayet eden adam... inşallah bütün görevlerden alırlar seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalifiye Issiz ~ 3 yıl önce
Bosalan koltuga adayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000