30 Eylül 2022, Cuma 17:19:59

THY Teknik A.Ş'de Bir Unvan Değişikliği Kararı Daha

Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde yüz iştiraki THY Teknik A.Ş'de bir unvan değişikliği kararı daha alındı.
  • Adaletli davranmak için taşeron olarak ofiste çalışan yıllarını vermiş personellerede İK el atar umarım. bir güzellik bizede yaparlar diye bekliyoruz, Hatta geçmişe doğru haklarımızla birlikte.
  • 382 uçaktan oluşan ve içerisinde B737NG, B737MAX, B747, B777, B787, A320FAM, A320FAM NEO, A330, A340, A350 gibi olmayan tipin neredeyse olmadığı bir filodaki mühendis sayısına fazla diyorsun. Şimdi zaten bu karşılaştırma basiretsizliğinden mütevellit sen teknisyensin ben mühendisim. Benim niyetim burada kimseyi hor görmek ya da değersizleştirmek değil. Sonuç olarak teknisyen de bu işlerin uçak üzerinde düzgün uygulanmasından ve mühürlenmesinden sorumlu ve yaptıkları iş kıymetli. Ben çok teknisyen abimden uçak üzerinde çok şey öğrendim fakat inan onlar da benden öğrendi çünkü sizin iş yapıp geçtiğiniz o sistemle alakalı sistemin geçmişine ve bugününe dair tüm detayları öğrenmeye ben çalışıyorum. Gelecekte neye evrileceğini de yine ben görüyorum ve biliyorum. Sen ise sadece bu projeksiyonun senin önüne TYE olarak yansıyan kısmını görüyorsun. O sebeple artık herkes haddini bilsin ve çalışma arkadaşlarına saygı duysun. Teknisyen de Mühendis de önemli ve olmazsa olmazdır. Saygılar.
  • CAME senin CAMO faaliyetinle alakalı otoriteye MOE gibi sunduğun bir dökümandır o sebeple CAMO üzerinden konuşmaya devam edelim. Part-145 için UG.CAO.00024-008, Part-M için ise UG.CAO.00162-002 ve bunlara ek olarak EASA Annex VII, ED Decision 2020/002/R dökümanlarında açıkca mühendislerin ne iş yaptığı belirtilmektedir. Tabi sözüm herkese geçerli olmamakla birlikte sen ve senin kafandaki teknisyen arkadaşlar önlerine konulan 10 sayfalık TYE ya da 2 3 sayfalık AMM TASK çıktısını okuyup anlamaktan aciz olduğu için paylaştığım 1000 sayfalık dökümanları okuduğunu ya da okuyacağını sanmam. Fakat eğer orada okursan mühendis sayısının şirketin faaliyetine bağlı olarak artıp azalabileceğini sabit bir sayısı olmadığını söylüyor ve hangi alanlarda ihtiyaç olduğu da paylaşılmış. Şimdi senin 30 kişiyle bu işi yaptığını söylediğin şirketlerde maksimum 1-2 tip uçak var güzel kardeşim. Uçak sayısı da 100 ü geçmez. Sen şimdi bu filoyu referans alarak geliyorsun ...
  • PART M ne oldugu EASA User Guide cok guzel aciklanmis.. bence sen bir bak... Baska havayolu sirketlerinde THY Teknikde 300 kisinin yaptigi isi 30 kisi ile yapiyorlar. EO lar direk print ediliyor, SB ler zorunlu olanlar takip ediliyor, neyse Hukumetin THY yi bir istihdam merkezi olarak gormesinden oturu bu kadar cok muh var sirketimizde cevap bu, Ucak yaptigini zanneden muh arkadaslara cevabimdir.
  • Delikanli Teknik Yetki Emri yada TYE yada EO denilen mevzuyu Airbus ve Boeing SB lerinden alip costumize edilip yayinlaniyor. Sanki alip bana olayi bastan kendi yaziyor havasi olusturma, istersen bir bak EASA UG lerde bir bakim kurulusu PArt M ve Part 145 yetkisi icin kac tane yetkili teknisyen olmasi gerekiyor. Kac tane muhendis olmasi gerekiyor. Cevabi ben soyleyeyim "0" sifir muhendis gerekiyor ucak basina yetkili teknsyen sayisina sen bak artik... haydi git simdi kumda oyna
  • Air clinic personelleri kaç kez ücretsiz taşıma hakkı olmasına rağmen yolculardan zorla bahşiş almakta ve kaç kez denk geldim lütfen bu zorbalığa bir çözüm bulun yolcuları mağdur ediyorlar ve de kendi aralarında yarış halindeler kim fazla bahşiş alıyor gibi bu arkadaşlar tamamen işlerinde ticarethane gibi davranıyor bir kez daha görürsem çok daha farklı yerlere yazıcam çünkü artık midem bulanmakta .!!
  • Hiç bir şey yapmayan boş boş maaş alan mühendislere bide ünvan veriyorsunuz Tekk destek personelleri var bu şirkette onları teknisyenliğe geçirin ki aldığınız para helal olsun ik ve kalite de boş boş yatan arkadaşlar
  • Airbus zamanında hangar ziyareti için THY ye geldiğinde yaptığı yorumu tekrar hatırlamak lazım; Bu kadar mühendisle ne üretiyorsunuz, Bizde bu kadar mühendis yok ta
  • İK yine iş yaptık demek için bişeyler deniyor.
  • Acayip güzel şeyler oluyor teknikte.

Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde yüz iştiraki THY Teknik A.Ş'de bir unvan değişikliği kararı daha alındı.

THY Teknik A.Ş. İnsan Kaynakları Başkanlığı tarafından personele yapılan duyuruda, memur unvanlı personelin unvanının uzman yardımcısı olarak değiştirilmesinden sonra mühendislik fakültesi mezunlarının da unvanlarının değiştirileceği belirtildi.

İşte THY Teknik İnsan Kaynakları Başkanlığı tarafından konuya ilişkin personele gönderilen açıklama:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Kısa zaman önce şirketimizde alternatif kariyer gelişim metodları ve unvan yapılandırması ile ilgili kapsamlı çalışmalarımız olduğunu ve bu sürecin ilk adımı olan memur – uzman yardımcılığı unvan yapılandırması konusunda atılan adımı sizlerle paylaşmıştık. Bu çalışmanın sonucunda aldığımız geri bildirimler ve şirket kültürümüze olan katkısı unvan yapılandırması sürecinin kıymetini bir kat daha artırmıştır.

Amacı çalışan bağlılığı ve motivasyonunu artırmak, yetenekli çalışanları elde tutmak, kurum kültürümüze katkı sağlamak, bilgi ve uzmanlığı şirketimizde sürdürülebilir kılmak olan bu çalışmalar kapsamında Özçelik-İş Sendikamız ile yapılan uzlaşma ve Yönetim Kurulumuzun onayı ile unvanlar açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu düşündüğümüz uzman-mühendis ayrımını ortadan kaldıracak yeni bir uygulamayı daha sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu yeni uygulama kapsamında, halihazırda mühendislik mezunu olup şirketimizde uzman unvanında çalışan arkadaşlarımız “mühendis” unvanına, mühendis unvanında çalışan arkadaşlarımız “uzman mühendis” unvanına, kıdemli mühendis unvanında çalışan arkadaşlarımız ise “kıdemli uzman mühendis” unvanına (mevcut ücretleri ve iş grupları aynı kalacak şekilde) geçiş yapacaklardır.

Yine bu uygulama değişikliği ile birlikte, mühendislik fakültelerinden mezun adaylarımızı mühendis unvanında, diğer fakültelerden mezun adayları ise uzman yardımcısı unvanında istihdam ediyor olacağız.

İnsan Kaynakları birimimiz, 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla unvan değişikliklerini herhangi bir onay ve talebe bağlı olmaksızın yapacak olup aklınıza takılan tüm konuları Personel İlişkileri Şefliklerimize tereddüt etmeden sorabilirsiniz.

Süreci devam eden İş Grubunda Yükselme Sınavı ise bu değişiklikler kapsamında aynı şekilde uygulanacaktır.

Terfi süreçleri ve unvan kademelendirmesine ilişkin daha ayrıntılı ve  sistematik çalışmalar devam etmekte olup çalışanlarımızı farklı kılacak bu yeni unvanların ve çalışmaların THY Teknik A.Ş. ailemiz için hayırlı olmasını diler, bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen üst yönetimimize ve Sendikamıza teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

İnsan Kaynakları Başkanlığı"

THY Teknik A.Ş'de Bir Unvan Değişikliği Kararı Daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

taşeron ~ 1 yıl önce
Adaletli davranmak için taşeron olarak ofiste çalışan yıllarını vermiş personellerede İK el atar umarım. bir güzellik bizede yaparlar diye bekliyoruz, Hatta geçmişe doğru haklarımızla birlikte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAMO ENGINEER PT 2 ~ 1 yıl önce
382 uçaktan oluşan ve içerisinde B737NG, B737MAX, B747, B777, B787, A320FAM, A320FAM NEO, A330, A340, A350 gibi olmayan tipin neredeyse olmadığı bir filodaki mühendis sayısına fazla diyorsun. Şimdi zaten bu karşılaştırma basiretsizliğinden mütevellit sen teknisyensin ben mühendisim. Benim niyetim burada kimseyi hor görmek ya da değersizleştirmek değil. Sonuç olarak teknisyen de bu işlerin uçak üzerinde düzgün uygulanmasından ve mühürlenmesinden sorumlu ve yaptıkları iş kıymetli. Ben çok teknisyen abimden uçak üzerinde çok şey öğrendim fakat inan onlar da benden öğrendi çünkü sizin iş yapıp geçtiğiniz o sistemle alakalı sistemin geçmişine ve bugününe dair tüm detayları öğrenmeye ben çalışıyorum. Gelecekte neye evrileceğini de yine ben görüyorum ve biliyorum. Sen ise sadece bu projeksiyonun senin önüne TYE olarak yansıyan kısmını görüyorsun. O sebeple artık herkes haddini bilsin ve çalışma arkadaşlarına saygı duysun. Teknisyen de Mühendis de önemli ve olmazsa olmazdır. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAMO ENGINEER ~ 1 yıl önce
CAME senin CAMO faaliyetinle alakalı otoriteye MOE gibi sunduğun bir dökümandır o sebeple CAMO üzerinden konuşmaya devam edelim. Part-145 için UG.CAO.00024-008, Part-M için ise UG.CAO.00162-002 ve bunlara ek olarak EASA Annex VII, ED Decision 2020/002/R dökümanlarında açıkca mühendislerin ne iş yaptığı belirtilmektedir. Tabi sözüm herkese geçerli olmamakla birlikte sen ve senin kafandaki teknisyen arkadaşlar önlerine konulan 10 sayfalık TYE ya da 2 3 sayfalık AMM TASK çıktısını okuyup anlamaktan aciz olduğu için paylaştığım 1000 sayfalık dökümanları okuduğunu ya da okuyacağını sanmam. Fakat eğer orada okursan mühendis sayısının şirketin faaliyetine bağlı olarak artıp azalabileceğini sabit bir sayısı olmadığını söylüyor ve hangi alanlarda ihtiyaç olduğu da paylaşılmış. Şimdi senin 30 kişiyle bu işi yaptığını söylediğin şirketlerde maksimum 1-2 tip uçak var güzel kardeşim. Uçak sayısı da 100 ü geçmez. Sen şimdi bu filoyu referans alarak geliyorsun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAME ~ 1 yıl önce
PART M ne oldugu EASA User Guide cok guzel aciklanmis.. bence sen bir bak... Baska havayolu sirketlerinde THY Teknikde 300 kisinin yaptigi isi 30 kisi ile yapiyorlar. EO lar direk print ediliyor, SB ler zorunlu olanlar takip ediliyor, neyse Hukumetin THY yi bir istihdam merkezi olarak gormesinden oturu bu kadar cok muh var sirketimizde cevap bu, Ucak yaptigini zanneden muh arkadaslara cevabimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hicbir Yetki ye CVP ~ 1 yıl önce
Delikanli Teknik Yetki Emri yada TYE yada EO denilen mevzuyu Airbus ve Boeing SB lerinden alip costumize edilip yayinlaniyor. Sanki alip bana olayi bastan kendi yaziyor havasi olusturma, istersen bir bak EASA UG lerde bir bakim kurulusu PArt M ve Part 145 yetkisi icin kac tane yetkili teknisyen olmasi gerekiyor. Kac tane muhendis olmasi gerekiyor. Cevabi ben soyleyeyim "0" sifir muhendis gerekiyor ucak basina yetkili teknsyen sayisina sen bak artik... haydi git simdi kumda oyna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 1 yıl önce
Peki güzel kardeşim uçak SB de AMM de yazandan farklı bir tepki verince o zaman uçak bakımdan hat bakımdan beni aramayın gecenin bi vakti böyle bir problem yaşıyoruz napıcaz diye yazıyormuş ya her şey orada zaten print et devam et. Bi kopamadınız şu hint kumaşı olma sevdanızdan. Ben hiç bir teknisyeni değersizleştirmiyorum kendimi de haddimden kıymetli görmüyorum. Benim işim uçağın sistemine tüm detaylarıyla vakıf olmak teknisyenin işi de önüne gelen taskı düzgün uygulayıp yetkisi kapsamında mühürlemek. Önünde yazılanı okuyup anlayıp yapmaktan aciz teknisyen olduğu gibi görevini yapamayan Mühendis de vardır. Fakat bu kimseye bir güruhu kıymetsizleştirme hakkı vermez. Sanırsın her şey sadece TYE den ibaret.
Artık yazmak söylemek gerek .! ~ 1 yıl önce
Air clinic personelleri kaç kez ücretsiz taşıma hakkı olmasına rağmen yolculardan zorla bahşiş almakta ve kaç kez denk geldim lütfen bu zorbalığa bir çözüm bulun yolcuları mağdur ediyorlar ve de kendi aralarında yarış halindeler kim fazla bahşiş alıyor gibi bu arkadaşlar tamamen işlerinde ticarethane gibi davranıyor bir kez daha görürsem çok daha farklı yerlere yazıcam çünkü artık midem bulanmakta .!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanane!! ~ 1 yıl önce
Bahşiş adı üstünde karşı taraf gönüllü veriyor veren razı alan razı sananee!! İnsanlar 2-3 bahşişle gelirlerini bir tık rahatlatıyor sanane kardeşim ne meraklısınız milletin cebindeki paraya el koymaya ..
Teknik ~ 1 yıl önce
Hiç bir şey yapmayan boş boş maaş alan mühendislere bide ünvan veriyorsunuz Tekk destek personelleri var bu şirkette onları teknisyenliğe geçirin ki aldığınız para helal olsun ik ve kalite de boş boş yatan arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik destek ~ 1 yıl önce
Boş boş oturan yok şirket önce kendine batır çuvaldızı
mühendis ~ 1 yıl önce
Airbus zamanında hangar ziyareti için THY ye geldiğinde yaptığı yorumu tekrar hatırlamak lazım; Bu kadar mühendisle ne üretiyorsunuz, Bizde bu kadar mühendis yok ta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAMO ~ 1 yıl önce
Dedi Part-M in ne olduğunu bilmeyen bir adı mühendis
Ünvan x maaş ~ 1 yıl önce
İsterse ordünaryüs mühendis desin verdiği maaş önemli her ünvan için sadece mühendis ünvânı değil. Eminim airbus taki mühendislerin maaşı bizdeki onca mühendisin maaşına eşittir.
Haydar ~ 1 yıl önce
İK yine iş yaptık demek için bişeyler deniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydar ~ 1 yıl önce
Tam isabet
Sevde ~ 1 yıl önce
Acayip güzel şeyler oluyor teknikte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000