26 Eylül 2022, Pazartesi 14:08:00

THY Teknik A.Ş. Personeli İçin Önemli Gelişme

Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde yüz iştiraki olan THY Teknik A.Ş'deki personel için önemli bir gelişme yaşandı.
  • Haberde verilen Ornek " THY'de görevli ikinci pilot veya bir kabin memuru ile THY Teknik A.Ş'de çalışan bir teknisyen pass bilet ile uçmak istediğinde öncelik işe giriş tarihi daha eski olan personele verilecek." Insanlari birbirine dusurmek icin yazilmis haber iceriginde kendilerine gore ayrimcilik yapmislar. Arkadas 12 senedir AO tarafindaki caycidan bile sonra binen hostesler ve digerleri Teknik gelince sanki asagilik kompleksine giriyorlar. Teknik Hangar kadar basiniza tas dussun :D Dunyanin neresinde boyle bir fark var Airline ile Teknik arasinda ? Hala ayni takimin uyesi oldugumuzu anlayamadiniz.
  • Haydi... yol orada bir dakika durursan, herkes elinde mendil gitmeni bekliyor aglamak icin...
  • 30 bin TL primler ne oldu sayın Ahmet bolat başkan
  • Kesintiye gelince bizi kokpit personeli sayip pass ced siralamasina gelince kabin ve teknik sayiliyoruz :)
  • Fo kokpit personeli degil mi? Neden teknikle kabinle beraber siralaniyor da kaptan ayri siralaniyor?
  • Çene yormayın beyler. PAD olduğunuz müddetçe zor uçarsınız. Kapı kapanmadan 1 sn önce bile disembark edilebilir bir statünün basamakları için amma kavgaya tutuşmuşsunuz. Uçaklar dolu. Hep dolu. Biz alırsak Jumpseat belki uçarsınız. Ben sürekli PGS den full iadeli bilet alıyorum. Sıkmayın canınızı, dediğim gibi bütün hatlar uçaklar dolu. Çakılı.Overbook.Standby yolcu var her uçuşta.
  • Biz ayrı şirketiz thy teknik olarak ya hani, tamam bize gelen müşteri uçaklarına bakım yaptığımız fiyatlara bakım yapalım THY a.o ya'da bakalım ozaman THY teknik mi daha çok kár elde ediyor THY AO mu?
  • Tekniğe hayırlı olsun ancak nedir bu yok 2 ay eğitim , garson , çay kahve gibi küçümseyici laflar , kimse kabinden biz 4 sene eğitimle geldik demiyor , mühendisten daha çok kafa yordum km oldum demiyor ,eğer var ise bir şikayetiniz Ahmet bolat a en azından mail atın söyleyin bu kabin kimdir , maaşı fazla vs neden diye ? Burdan sallamak kolay , ben teknikte çalışan kimsenin maaşıyla ilgilenmiyorum istediği kadar alsın banane , neyse herkes ektiğini biçer bu hayatta ,umarım bu seviyesiz tartışmalar sona erer.
  • Kardeşim 65 bin çalışan var bilet konusunda esit davranın yeri geldimi bu başariyi beraber yaptık diyorsunuz ama eşit davranmiyorsinuz taşeronların suçu ne nie onlara bir ced bilet vermiyorsunuz
  • Vakti zamanında birdik,olması gereken oldu,hayırlı olsun.malum seneden sonra kurulan handling şirketi lütfen kendinizi bizimle bir tutmayın.fraport almanyada ne ise istanbulda siz osunuz bu kadar.siz parayla thy'ye iş yapıyosunuz,he bi de tamamen bilinen nedenlerden %50 hisse bizim,kurtulamıyoruz şimdilik.o %50ye hürmeten size ced verecekler,yer bulursanız siz de uçun tabiki,bizim gözümüz yok,zira biz bile bulamıyoruz.ama burda kabin-kokpite sayıp duruyorsunuz ya,yarın bigün sen jumpseat sorunca almazlarsa şaşırma

Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde yüz iştiraki olan THY Teknik A.Ş'deki personel için önemli bir gelişme yaşandı.

THY Teknik A.Ş'de çalışanların geçtiğimiz dönemde R4B olan pass bilet kategorisi R4A'ya çıkarıldı. Yönetim tarafından alınan sonrasında THY A.O. çalışanları ile THY Teknik A.Ş. çalışanları arasındaki öncelik ayrımı kaldırılmış oldu.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Pass biletlerde bundan sonra sicil tarihleri esas alınacak. Örneğin, THY'de görevli ikinci pilot veya bir kabin memuru ile THY Teknik A.Ş'de çalışan bir teknisyen pass bilet ile uçmak istediğinde öncelik işe giriş tarihi daha eski olan personele verilecek.

Söz konusu uygulamanın sisteme yansıdığı ve bundan sonraki pass biletlerde bu düzenin geçerli olacağı öğrenildi.

©AirportHaber.com

THY Teknik A.Ş. Personeli İçin Önemli Gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (236)

Bak Bak Bak ~ 1 yıl önce
Haberde verilen Ornek " THY'de görevli ikinci pilot veya bir kabin memuru ile THY Teknik A.Ş'de çalışan bir teknisyen pass bilet ile uçmak istediğinde öncelik işe giriş tarihi daha eski olan personele verilecek." Insanlari birbirine dusurmek icin yazilmis haber iceriginde kendilerine gore ayrimcilik yapmislar. Arkadas 12 senedir AO tarafindaki caycidan bile sonra binen hostesler ve digerleri Teknik gelince sanki asagilik kompleksine giriyorlar. Teknik Hangar kadar basiniza tas dussun :D Dunyanin neresinde boyle bir fark var Airline ile Teknik arasinda ? Hala ayni takimin uyesi oldugumuzu anlayamadiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B53 ~ 1 yıl önce
Haydi... yol orada bir dakika durursan, herkes elinde mendil gitmeni bekliyor aglamak icin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayaller ~ 1 yıl önce
30 bin TL primler ne oldu sayın Ahmet bolat başkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 1 yıl önce
Kesintiye gelince bizi kokpit personeli sayip pass ced siralamasina gelince kabin ve teknik sayiliyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadim ~ 1 yıl önce
Fo kokpit personeli degil mi? Neden teknikle kabinle beraber siralaniyor da kaptan ayri siralaniyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşa ~ 1 yıl önce
Çene yormayın beyler. PAD olduğunuz müddetçe zor uçarsınız. Kapı kapanmadan 1 sn önce bile disembark edilebilir bir statünün basamakları için amma kavgaya tutuşmuşsunuz. Uçaklar dolu. Hep dolu. Biz alırsak Jumpseat belki uçarsınız. Ben sürekli PGS den full iadeli bilet alıyorum. Sıkmayın canınızı, dediğim gibi bütün hatlar uçaklar dolu. Çakılı.Overbook.Standby yolcu var her uçuşta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 1 yıl önce
Biz ayrı şirketiz thy teknik olarak ya hani, tamam bize gelen müşteri uçaklarına bakım yaptığımız fiyatlara bakım yapalım THY a.o ya'da bakalım ozaman THY teknik mi daha çok kár elde ediyor THY AO mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 1 yıl önce
Tekniğe hayırlı olsun ancak nedir bu yok 2 ay eğitim , garson , çay kahve gibi küçümseyici laflar , kimse kabinden biz 4 sene eğitimle geldik demiyor , mühendisten daha çok kafa yordum km oldum demiyor ,eğer var ise bir şikayetiniz Ahmet bolat a en azından mail atın söyleyin bu kabin kimdir , maaşı fazla vs neden diye ? Burdan sallamak kolay , ben teknikte çalışan kimsenin maaşıyla ilgilenmiyorum istediği kadar alsın banane , neyse herkes ektiğini biçer bu hayatta ,umarım bu seviyesiz tartışmalar sona erer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esitlik ~ 1 yıl önce
Kardeşim 65 bin çalışan var bilet konusunda esit davranın yeri geldimi bu başariyi beraber yaptık diyorsunuz ama eşit davranmiyorsinuz taşeronların suçu ne nie onlara bir ced bilet vermiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ve biz ~ 1 yıl önce
Vakti zamanında birdik,olması gereken oldu,hayırlı olsun.malum seneden sonra kurulan handling şirketi lütfen kendinizi bizimle bir tutmayın.fraport almanyada ne ise istanbulda siz osunuz bu kadar.siz parayla thy'ye iş yapıyosunuz,he bi de tamamen bilinen nedenlerden %50 hisse bizim,kurtulamıyoruz şimdilik.o %50ye hürmeten size ced verecekler,yer bulursanız siz de uçun tabiki,bizim gözümüz yok,zira biz bile bulamıyoruz.ama burda kabin-kokpite sayıp duruyorsunuz ya,yarın bigün sen jumpseat sorunca almazlarsa şaşırma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000