22 Mart 2022, Salı 15:53:05

THY Teknik A.Ş. 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti

Küresel uçak bakım onarım (MRO) sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan Türk Hava Yolları Teknik AŞ, önceki yıla oranla başarılı bir büyüme ve güçlü bir stratejik ivme gösterdiği 2021 yılı finansal raporlarını açıkladı.
  • İki üniversite mezunu olarak Ülkemizin şartları gereği yıllardır taşeron firmada görev almaktayım. Benim gibi bir sürü çalışan var. Şirket yetkililerinden taşeron sistemde iyileştirmeler bekliyoruz yada sınav ve hassas denetimlerden sonra kadroya alınmamızı talep ediyoruz.
  • Artık şu Saf denilen taşeron şirketsede toplu para alsak k. kartları full dönemiyoruz.5 yıl oldu hâla nedir belli eğil Ali bey şu olaya bi el atsanız?
  • Güzel para acaba TGS ne kadar kar etti
  • Thy nin hangi dalinda calisyosa isciler kar payi werin,,,teknik ,,,kargo,, bakim,,yhm,,ucak alti ,,temizlik,,guwenlik,,ws ,,ws ,hawalimaninda gorev yapan emekci kardeslerimle paylasin,,ramazan kumanyasi werin ,,hepimizin emegi war,, elemanlariniza deger werinki onlarda size daha fazla emek wersin ,,çalissin,,
  • Artık taşeron şirketlerine el atın kadrolu veya sözleşmeli istiyoruz bizlerde haklardan yararlanmak istiyoruz her ay maaşlarımızda kesinti yapılıyor ofise gidiyoruz yapacak bişey yok diyolar gönderiyolar derdimizi kimseye anlatamıyoruz lütfen taşeron sistemine el atın
  • Neden büyümesin %100 çalıştirip %30 eksik maaş aldik.Birazcik Allah'tan korkuları varsa ivedi bir şekilde geriye dönük hakkımızı verirler. Dünya küçük artık bir çok teknisyen kaçma planı yapıyor tabi bu bilgi size ulaşmıyor.Sen yıllarca eğitim alıp hala egitimi devam eden ve sürekli kendini geliştirmeye devam etmek zorunda kalan teknisyenine hostes den az para veriyorsun, bu dünyanın neresinde var bir tane örnek gösterirmisiniz.Sonrasi baskı ile tehditle müdür yalakalariyla iş yürütmeye devam.
  • THY Tekniğin önü açılsın, THY ‘ nin alt sınıf şirketi gibi görülmesin .Bakın o zaman bu şirket nasıl harikalar yaratır.

Küresel uçak bakım onarım (MRO) sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan Türk Hava Yolları Teknik AŞ, önceki yıla oranla başarılı bir büyüme ve güçlü bir stratejik ivme gösterdiği 2021 yılı finansal raporlarını açıkladı.

Şirket açıklamasına göre, Türk Hava Yolları Teknik AŞ, 2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 15,7 büyüme sağlayarak 1 milyar 34 milyon dolar gelir elde etti ve pazar payını yüzde 1,6'ya çıkardı.

2020 yılı itibarıyla küresel çapta etkisini gösteren ve havacılık sektörünü durma noktasına getiren salgın, havacılık alt sektörlerinden uçak bakım-onarım sektöründe faaliyet gösteren Türk Hava Yolları Teknik AŞ'yi de olumsuz yönde etkiledi. Bu olumsuz etkiyi kısa sürede atlatarak 2021 yılında birçok başarıya imza atan Türk Hava Yolları Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı C/D Hangarları için üs bakım yetkisi aldı. İlk kez Boeing 787 tipi uçağın üs bakım faaliyetlerini gerçekleştiren MRO lideri, iniş takımları bakım sayılarını yüzde 40 artırdı ve iniş takımı bakım-onarım kabiliyetlerini genişletti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Hava Yolları Teknik AŞ Genel Müdürü Mikail Akbulut, havacılık sektörünün karşılaştığı en zorlu yıllardan birinin ardından, 2021 yılında kar edip büyüdüklerini gösteren bu rakamları duyurmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "MRO sektörünün ortalama cirosu, pandemi öncesi rakamlara göre yüzde 28 düşüş gösterirken şirketimiz bu süreçte 3. parti gelirlerde yüzde 88 seviyelerine ulaştı. Kapasitemizi, kabiliyetlerimizi, müşteri portföyümüzü ve personel sayımızı sürekli artırarak büyüme planlarımızı gerçekleştireceğiz. 2022 yılının sonuna kadar, pandemi öncesi dönemde yakaladığımız büyüme ve gelir seviyesini aşmakta kararlıyız. Şirketimize duydukları güven için müşterilerimize teşekkür ediyor, gösterdikleri azim ve özveri için çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Küresel çapta geniş bir coğrafyaya yayılan birçok havayolu kuruluşuna komponent ve uçak bakım hizmeti sunan Türk Hava Yolları Teknik AŞ, 2021 yılında 672 uçağa üs bakım hizmeti sağladı, 216 iniş takımına ve 100 binden fazla komponente bakım-onarım hizmeti sundu.

THY Teknik A.Ş. 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Üni mezunu taşeron ~ 2 yıl önce
İki üniversite mezunu olarak Ülkemizin şartları gereği yıllardır taşeron firmada görev almaktayım. Benim gibi bir sürü çalışan var. Şirket yetkililerinden taşeron sistemde iyileştirmeler bekliyoruz yada sınav ve hassas denetimlerden sonra kadroya alınmamızı talep ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf taşeron ~ 2 yıl önce
Artık şu Saf denilen taşeron şirketsede toplu para alsak k. kartları full dönemiyoruz.5 yıl oldu hâla nedir belli eğil Ali bey şu olaya bi el atsanız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Güzel para acaba TGS ne kadar kar etti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aslı ~ 2 yıl önce
25 milyon tl
Efsane,, ~ 2 yıl önce
Thy nin hangi dalinda calisyosa isciler kar payi werin,,,teknik ,,,kargo,, bakim,,yhm,,ucak alti ,,temizlik,,guwenlik,,ws ,,ws ,hawalimaninda gorev yapan emekci kardeslerimle paylasin,,ramazan kumanyasi werin ,,hepimizin emegi war,, elemanlariniza deger werinki onlarda size daha fazla emek wersin ,,çalissin,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe ~ 2 yıl önce
Dilimizde W yok.
Taşeron ~ 2 yıl önce
Artık taşeron şirketlerine el atın kadrolu veya sözleşmeli istiyoruz bizlerde haklardan yararlanmak istiyoruz her ay maaşlarımızda kesinti yapılıyor ofise gidiyoruz yapacak bişey yok diyolar gönderiyolar derdimizi kimseye anlatamıyoruz lütfen taşeron sistemine el atın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noob ~ 2 yıl önce
787 nin kargo bölümündeki lojistik arızasını 1 senedir yapamıyor kargoları beden gücüyle itiyoruz itilen kargo paketinin ağırlığı 3 ton anca yeni uçaklara göz ucuyla muayene yapsın
TAŞERON ~ 2 yıl önce
Üzerimize sürekli yeni personel alınoyor yetişmiş eleman olarak bizleri değerlendirip sözleşmeye almalarını önemle talep ediyoruz. Yazık bizim haklarımız yiyiliyor. el atmanızı istiyoruz.25 yıldır taşeron olarak çalışıyorum.
Kul hakkı ~ 2 yıl önce
Neden büyümesin %100 çalıştirip %30 eksik maaş aldik.Birazcik Allah'tan korkuları varsa ivedi bir şekilde geriye dönük hakkımızı verirler. Dünya küçük artık bir çok teknisyen kaçma planı yapıyor tabi bu bilgi size ulaşmıyor.Sen yıllarca eğitim alıp hala egitimi devam eden ve sürekli kendini geliştirmeye devam etmek zorunda kalan teknisyenine hostes den az para veriyorsun, bu dünyanın neresinde var bir tane örnek gösterirmisiniz.Sonrasi baskı ile tehditle müdür yalakalariyla iş yürütmeye devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Durma dostum tutan yok. Bu teknisyen milletinin kendini beğenmişliğinden bıktım usandım. Sanki bulunmaz hint kumaşı
Emekçi ~ 2 yıl önce
Teknik adıyla yazan sevgili kardeşim seni kim besliyor? Belli ki sen arpası fazla gelmiş ökse otu gibisin.14 yıldır teknik a.ş ye emek vermekteyim ve 14 yıldır sorumluluklarım kat kat arttığı gibi aldığım fark eğitimleri için cocuklarımla birlikte hala ders calısıyorum. sen önce insan olmanın ne oldugunu emeğin ne kadar kutsal bir olgu oldugunu öğren sonra gel burda yaz.boş tenekeler gibi ses cıkarıp sadece rahatsızlık verme.Bizler gibi çalısan biriysen belli ki sadece ATM de calısıyorsun yok değilsen haset etme sınavlara gir mülakatları geç kendini ispatla gel biz sana burda adam ve insan olmayı öğretiriz. belliki kat edecegin uzun bir yolun var...
B1/B2 ~ 2 yıl önce
Excel mühendisi yorum yapmış. Seni de tutan yok, git bakalım nereye gidebiliyorsun. Gidemezsin çünkü Thy gibi çiftlik şirket bulamazsın.
Ankara ~ 2 yıl önce
THY Tekniğin önü açılsın, THY ‘ nin alt sınıf şirketi gibi görülmesin .Bakın o zaman bu şirket nasıl harikalar yaratır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000