28 Şubat 2021, Pazar 11:50:51

THY tasfiyeye mi hazırlanıyor? Hava-Sen'den çarpıcı iddia!

Hava Yolu Çalışanları Sendikası Hava-Sen, Türk Hava Yolları'nın işten çıkarma yasağı sonrasında büyük bir tasfiyeye hazırlandığını iddia etti.
  • Hayirlisi olsun kim bilir belki disarisi iceriden iyidir ....
  • SENDİKA KAPISINDAN GİREBİLEN BİR ÇALIŞAN VARMI ARKADAŞLAR??ESKİDEN YİNE ARA SIRA GİDERDİK,ŞU AN SENDİKA NERDE,BAŞKAN NERDE?,İŞÇİNİN DEĞİL YÖNETİMİN SESİ OLDU SENDİKA..HERKES PASTAYI YEME ÇABASINDA,ÇALIŞAN KİMİN UMRUNDA??KENDİNİZİ KANDIRMAYIN..İŞVEREN SENDİKASI BU ,YENİ SENDİKA KURUNDA THYSEN BAŞKANDA İLKER BAŞKAN OLSUN,ORAYA GEÇELİM ....ZATEN HAVAİŞLE ARASINDA İNANIN FARK OLMAZ..GÜLÜMSEMEMİZ MASKEMİZİN ALTINDA
  • Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir kere :P
  • Üst yönetim sosyal medya konusunda personele sürekli aba altindan sopa gösteriyor. Bahane ariyor, elestiri kabul etmiyor. Ancak pijama markasi reklam yüzü olan yöneticisine birsey demiyor ya da diyemiyor. Look at the VIP ucaklar..
  • Ya bu kadar telas yapmayin. Otobus sektorunde istihdam edilebilirsiniz degerli kabin ve pilotlar. Gorelim simdi ne kadar kalifiyesiniz.
  • Kar payı var mı bu yil
  • İçerden bilgi size, işten çıkarmalar gelince 1 yıl içinde 440 tanesi isim olarak belirli kalanı sonra belirlenecek toplam 600 kaptanın işine son verecekler. Yabancılarda sayı daha da azalacak. Net rakam yok yabancılar için. Fo’lar için ciddi bir tasfiye durumu söz konusu değil terfiler gelecek malum ama orda da en az 200ünün bileti kesilecek. Yaşı 30 üstü eğitim borcu düşük seviyede olup kaptanlığa terfi edemeyenler için yolun sonu diyebilirim. Kalanı disiplin ve başka operasyon dışı sebeplere dayanır. Kaptanlarda bayağı doğramaya gidecekler ama 600 minimum. 1 sene sonra yoğunluğa dayalı işe alım gelecek. Ama en fazla 100 kişi civarı, cadetler yeterli şimdilik.
  • Mütahit sendika Bakırköy'de daire almaktan Arnavutköy'de arsa almaktan çalışana vakit ayıramıyor. Bir sendikanın neden daireleri arsaları olur onu açıklasın
  • maaş konusunda beklenti olmasın diye blöf yapıyorlar, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar!
  • Dünyada “Pilot Sevmez “ diye ünlenen şirket Bence bütün pilotları işten çıkarsın Hostesleri de çıkartırsa 60 bin kişilik şirketin 1/4 fen tasarruf etmiş olur Geri kalan 3/4 ile de şirket nasıl olsa döner

Hava Yolu Çalışanları Sendikası Hava-Sen, Türk Hava Yolları'nın işten çıkarma yasağı sonrasında büyük bir tasfiyeye hazırlandığını iddia etti.

Bir açıklama yayımlayan sendika, Hava İş ve THY'nin personeli korumak konusunda hiç bir çaba sarfetmediğini ve THY'nin geçmiş konularla ilgili savunma talep etmeye başladığını ifade etti.

İşten çıkarma yasağı sonrası büyük bir tasfiye ile işten çıkarma yapacağını iddia ettiği THY yönetiminin ayrıca; 5 Mart itibariyla 347 adet yeni makam arabası için ihaleye çıkacağını iddia etti.

İşte Hava-Sen açıklaması:

THY işvereni ile yetkili sendika Hava İş arasında imzalanan tadil protokolü Şubat ayı sonunda 6 ayını dolduracaktır. Pandemi koşullarında, işverenle ileride tela edilebilecek şekilde ve makul düzeyde bir mutabakat sağlamak yerine, insan onuruna yakışmayan bir teslim belgesini imzalayan yetkili sendika işveren karşısında çaresiz, sahipsiz ve yalnız bıraktığı çalışanlarını geçtiğimiz 6 ay boyunca da adeta kaderlerine terk etmiştir. Protokolle amaçlanan, işçinin haklarını korumak değil işverenle işbirliği içinde personel sayısı ve giderlerinin düşürülmesine destek olmaktır.

Yetkili sendika, imzaladığı protokole açıkça “işten çıkartmanın olmayacağını, ücretsiz iznin uygulanamayacağını” yazdıramamış, işçileri işverenin insafına bırakmıştır. Çalışanların ücretlerinde indirime razı olmalarının tek koşulu olan bu teminatlar protokole geçirilmemiş ve birlikte uygulanacak geniş çaplı bir tasfiye operasyonunun düğmesine basılmıştır

Yetkili sendikanın desteği ile pandeminin faturasını çalışanlara çıkartan işveren ise tasarruf konusunda çifte standart uygulamaya devam etmektedir. Ücretleri; Pilotlarda %50, kabin memurlarında %35, yer personelinde ise %30 oranında düşüren THY yönetimi, artan enasyon karşısında daha da ezilen çalışanların yaptığı özveriye, yönetici personelin makam arabalarını yenileme kararı ile karşılık vermiştir.

THY yöneticilerine 181 adet, THY’nin yan kuruluşlarının yöneticilerine ise 166 adet olmak üzere toplam 347 adet 2021 model sıfır kilometre binek aracının 3 yıl süre ile kiralanması ile ilgili 5 Mart 2021 tarihinde ihale yapılacak olması, 2020 yılında 17 milyar TL zarar açıklayan bir şirketin darboğazdan çıkmak konusunda ne kadar samimi olduğunu göstermesi bakımından ibret vericidir.

Ölümü göstererek sıtmaya razı ettiği işçisinden kestiği parayla son model araç losu kiralayan ve özveriyi sadece çalışandan bekleyen ama kendi konforlarından vazgeçmeyen bir anlayışla pandemi sürecinden nasıl çıkılacağı artık ciddi bir soru işareti haline gelmiştir. Salgın süresince üyelerinin maaşlarından indirime gidilmesini gizli görüşmelerde kabul eden ama kendi maaşını sendika birikimlerinden tam olarak alan yetkili sendika başkanı ise üyelerin aidatlarından aldığı 2 milyon liralık makam aracı ile THY yönetiminden aşağı kalmadığını göstermiştir

Bu gerçekler ışığında yetkili sendika Hava İş’i, protokolün 6 ayda bir gözden geçirileceğine dair protokolün 5. maddesini işleterek THY ile yeniden masaya oturmaya ve son 1 yıldır ciddi şekilde mağdur edilen çalışanların durumunun iyileştirilmesinin yanı sıra, protokol süresince “disiplin suçlarından kaynaklı kanıtlanmış haklı nedenler dışında işten çıkartma yöntemine ve ücretsiz izi uygulamasına başvurulmayacağına” ilişkin ek protokol imzalamaya bir kez daha davet ediyoruz.

Yapılacak gözden geçirme toplantısında, havacılık çalışanları adına sadece HAVA-SEN tarafından, devletin kurumlarına gerekçeleri sıralanarak resmi başvurusu yapılan, aşı önceliği talebini de en azından işverene iletecek kadar cesaretli olmasını umuyoruz.

Salgın başlangıcında gerek sosyal medya gruplarında gerekse yapılan zoraki yönlendirmelerle üyelerinin sendikadan istifasını işverene engellettiren yetkili sendikanın bu kez başarılı olamayacağını biliyoruz. Yapılanların, haksızlıkların hesabı er veya geç ilgililerden sorulacaktır.

Yetkili sendika Hava İş’i, bir taraftan iyileştirme talebinde bulunurken bir taraftan da önümüzdeki günlerde key personel çıkarılmasının önüne geçilmesi için hiç değilse bir kez hak mücadelesi vererek, çalışanların yanında olmaya davet ediyoruz.

Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVASEN)

THY tasfiyeye mi hazırlanıyor? Hava-Sen'den çarpıcı iddia!

Yorumlar Tüm Yorumlar (129)

Abc ~ 3 yıl önce
Hayirlisi olsun kim bilir belki disarisi iceriden iyidir ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVA+işgüzar ~ 3 yıl önce
SENDİKA KAPISINDAN GİREBİLEN BİR ÇALIŞAN VARMI ARKADAŞLAR??ESKİDEN YİNE ARA SIRA GİDERDİK,ŞU AN SENDİKA NERDE,BAŞKAN NERDE?,İŞÇİNİN DEĞİL YÖNETİMİN SESİ OLDU SENDİKA..HERKES PASTAYI YEME ÇABASINDA,ÇALIŞAN KİMİN UMRUNDA??KENDİNİZİ KANDIRMAYIN..İŞVEREN SENDİKASI BU ,YENİ SENDİKA KURUNDA THYSEN BAŞKANDA İLKER BAŞKAN OLSUN,ORAYA GEÇELİM ....ZATEN HAVAİŞLE ARASINDA İNANIN FARK OLMAZ..GÜLÜMSEMEMİZ MASKEMİZİN ALTINDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ünlü Filozof Havadais ~ 3 yıl önce
Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir kere :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 3 yıl önce
bize çok gğzel oluyor hatta hiç maaş vermesinler
Sosyal Medya ve Pijama reklami ~ 3 yıl önce
Üst yönetim sosyal medya konusunda personele sürekli aba altindan sopa gösteriyor. Bahane ariyor, elestiri kabul etmiyor. Ancak pijama markasi reklam yüzü olan yöneticisine birsey demiyor ya da diyemiyor. Look at the VIP ucaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 3 yıl önce
Ya bu kadar telas yapmayin. Otobus sektorunde istihdam edilebilirsiniz degerli kabin ve pilotlar. Gorelim simdi ne kadar kalifiyesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 cpt ~ 3 yıl önce
Kar payı var mı bu yil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsider ~ 3 yıl önce
İçerden bilgi size, işten çıkarmalar gelince 1 yıl içinde 440 tanesi isim olarak belirli kalanı sonra belirlenecek toplam 600 kaptanın işine son verecekler. Yabancılarda sayı daha da azalacak. Net rakam yok yabancılar için. Fo’lar için ciddi bir tasfiye durumu söz konusu değil terfiler gelecek malum ama orda da en az 200ünün bileti kesilecek. Yaşı 30 üstü eğitim borcu düşük seviyede olup kaptanlığa terfi edemeyenler için yolun sonu diyebilirim. Kalanı disiplin ve başka operasyon dışı sebeplere dayanır. Kaptanlarda bayağı doğramaya gidecekler ama 600 minimum. 1 sene sonra yoğunluğa dayalı işe alım gelecek. Ama en fazla 100 kişi civarı, cadetler yeterli şimdilik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş konuşmasanız! ~ 3 yıl önce
Boş laflar ile insanları yersiz telaşlandırmak ne denli doğru!!!!
Sağır ~ 3 yıl önce
Mütahit sendika Bakırköy'de daire almaktan Arnavutköy'de arsa almaktan çalışana vakit ayıramıyor. Bir sendikanın neden daireleri arsaları olur onu açıklasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maaş ~ 3 yıl önce
maaş konusunda beklenti olmasın diye blöf yapıyorlar, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 3 yıl önce
Dünyada “Pilot Sevmez “ diye ünlenen şirket Bence bütün pilotları işten çıkarsın Hostesleri de çıkartırsa 60 bin kişilik şirketin 1/4 fen tasarruf etmiş olur Geri kalan 3/4 ile de şirket nasıl olsa döner

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000