30 Ocak 2021, Cumartesi 13:24:16

THY salgın sürecinde neler yaptı?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Mehmet İlker Aycı, THY'nin salgın sürecini nasıl yönettiğine dair açıklamalarda bulundu.
  • avrupa'da uçak firmaları bankalardan kredi bile alamadılar doğru dürüst Thy ise devletten yani Halkın paralarıyla ayakta durdu neyin başarısından bahsediyorsun sen Çok Sayın cumhurbaşkanı, ülkenin heryerinde işçi kıyımı yapıldı, sadece thy ayakta dursun diye ülkenin geri kalanını perişan etti, oraya aktarılan paranın haddi hesabı yok.
  • TV yayınındaki konuşmasında hep şundan bahsetti “çalışanlarım, .....çalışanlarım ..... çalışanlarım...,” kendini işveren olarak görüyor ellaaam. Uzaktan işçiyi sahiplenme gibi görünsede gerçeği yansıtmadığını bu süreçte herkes görecek Allah’ın izni ile
  • Evet sayin ilker bey kargodaki başarı pazardaki yerimizin çok sağlamlaştırdıgini gördük. Ama keske taseronda ayni fikirde olabilseydi. Daha subat ayı olmasına ragmen halen zam yuzdesi bile belli olmayan 5m taseronlari bu başarının aslinda en büyük mimarları. Pandemi sureci boyunca yogun is temposunda dur durak bilmeden cok daha yogun çalışan personellerin hakları verilmiyor! Hani kâr yapıyorsunuz ya kargodan biraz personelleride görün artık! Herşey de tasarruf yapıyorsunuz eyvallah da kargo taşeronu na bu kadar uvey evlat muamelesi yapmayin artik. Hakkini verin calisanlarin asgari ucretle agir sanayide calistiriyorsunuz bunun hakki sizede kalmaZ. Ne derler suleymana kalmayan dünya sizede kalmaz işçinin hakkini verin!!!
  • Ilk once calisanlarini satti, calisanlarini rezil etti, gerisi hikaye
  • ne oldu kötü oy verenlerin zoru ne? herkese sunulan her sene yapılan sınav bu
  • begenmediginiz yer personeline yurtdisinda mumla ariyorsunuz tabi oralarda kimse sizin nazinizla oynamiyor. Millete findik istiyor diye aklinca laf sokmus, yatilarda cantaniza tikistirdiklarini kimse gormuyor sanki, hic almasaniz goturdugunuz sular yeter. Bir de 15 gunde giydigi uniformanin arkasindan git baska is bul demis canim benim, sen cik bakalim disarda ne yapacaksin cok merak ediyorum.
  • Arkadaşım, doco bitti, başka iş bakmak lazım, kafanı doco ile doldurma
  • 211 kişiyi yaftalayarak fesihlerine imza atmanızdan sonra itibarlarını iade edeceksiniz diye bir müjde beklediler sizden vermediniz. Hangi müjde bu insanlara verilecek müjdenin yerini tutabilir. TK tarihinde bu haksızlığı yapan YK başkanı olarak hep anılacaksınız.
  • Yerde calisan arkadaslar... Sizlerde daha cok calisp kabin yada kokpitte is edinseydiniz keske. Burada kabine kokpite saldiranlarin cogu eminim kapi acinca amirim findik var mi canta var mi kola var mi diye soranlardir. Iyiki 30 gun calistiniz he. Neymis ayda 5 ucus yapiyormusmus. E kardesim sende calissaydin girseydin. Girdin de sirket hadi cik disari mi dedi sana. Ne bu dusmanlik kiskanclik. 30 gun calistin diye sikayet etceksen istifani ver git senin yerinde olmak isteyen evine ekmek goturemeyip intihar eden bir suru ana baba var onlar gelir calisir sirkete nankorluk ettiginiz yeter. Herkes gonlunun ekmegini yer. Kalbiniz zikriniz o kadar kotu ki maaslariniz bile bereketsiz. Kendini hostesle bir tutuyor ise bak. Git komunist ulkede yasa kardesim ayni maas istiyosan hadi 30 kelime haznesi var gelmis burada tatli su samuru duyari kasiyo
  • Ne olur lütfen A0 kadro ile yani işe yüzde 50 maaşla başlayıp üstüne yüzde 30 kesinti yapılan personellerinize yardımcı olun zor durumdayız bu adil bir davranış değil istanbulda geçinemiyoruz kartlar doldu bakiyeler eksiye düştü SENDİKA UYUYOR UMRUNDA DEĞİL
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Mehmet İlker Aycı, THY'nin salgın sürecini nasıl yönettiğine dair açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te Uğur Önver'in konuğu olan Aycı, "Krizi yönetirken tasarruf yapmak zorundaydık" ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları filosunda 25 kargo uçağı bulunduğunu belirten İlker Aycı, pandemi döneminde yolcu taşımacılığında yaşanan düşüş nedeniyle 50 uçağı daha kargo operasyonlarında kullanmaya başladıklarını belirtti. Aycı, "Kargo uçaklarımızı artırma planımız var. Turkish Cargo'nun dünya pazarındaki payı 5,4 oldu" dedi.

İlker Aycı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

THY'NİN MARKA DEĞERİ
- En çok yolcu uçuran hava yollarından biriyiz.

THY'YE SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖDÜLÜ
- THY 600 havayolu şirketi arasından seçildi.
- Hijyen ve ikram standartlarımızı değiştirdik.
- Kriterlere en uygun şirket seçildik.

SALGIN KRİZİNİ THY NASIL YÖNETTİ?
- İlk yaptığımız öz kaynaklarımızla ilerlemekti.
- Şirketler işten çıkarma yaptı, biz çıkarmadık.
- Hiç bir arkadaşımızı arkamızda bırakmadık.
- Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketiyiz.
- Bir Türk iş insanının 217 ülkeye uçma şansı var.
- Önce krizi analiz ettik, sonra planlar yaptık.
- Danışmanlık aldık, analitik çözümler getirdik.
- Krizi yönetirken tasarruf yapmak zorundaydık.

THY'NİN KARGO BAŞARISI
- Kargoda çok ciddi bir sıçrama gerçekleştirdik.
- Turkish Kargo dünyanın en büyük 5'inci şirketi oldu.
- Hedef ilk 3 şirket arasına girmek.
- 25 kargo uçağı vardı, 50 uçak daha kargoya ayrıldı.
- Kargo uçaklarımızı artırma planımız var.
- Turkish Kargo'nun dünya pazarındaki payı 5,4 oldu.
- Gidişata göre pazarın ritmini yakalıyoruz.
- Bu süreci en az zararla atlatan şirketlerdeniz.
- 1,5 milyon ton taşıdık, 2,5 milyon ton.
- İstanbul Havalimanı'ndan mayıs ayında yeni kargo merkezi açılacak.

SALGIN, PİLOTLARI NASIL ETKİLEDİ?
- THY çalışanları çok fedakarca çalıştı.

SALGIN SÜRECİNDE HAVACILIK
- Kriz sonrası da yoğun şekilde çalışacağız.
- Kurallara uyduğumuz sürece normalleşiriz.
- Umuyorum bu yaza normalleşerek gireriz.

THY'NİN MARKA DEĞERİ ARTIYOR
- Ülkemize 10 milyar dolarlık döviz getiriyoruz.
- Çok yakında yeni müjdeler vereceğiz.
- Ülkemizin gurur duyacağı projelerimiz var.
- Sektöre teknoloji ihraç eden bir şirket olduk.
- Ülkemize güveniyorum, yerli uçak uzak değil.

İşte THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın konuk olduğu o programın tamamı:

THY salgın sürecinde neler yaptı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (163)

adalet ~ 3 yıl önce
avrupa'da uçak firmaları bankalardan kredi bile alamadılar doğru dürüst Thy ise devletten yani Halkın paralarıyla ayakta durdu neyin başarısından bahsediyorsun sen Çok Sayın cumhurbaşkanı, ülkenin heryerinde işçi kıyımı yapıldı, sadece thy ayakta dursun diye ülkenin geri kalanını perişan etti, oraya aktarılan paranın haddi hesabı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakıncalı piyade ~ 3 yıl önce
TV yayınındaki konuşmasında hep şundan bahsetti “çalışanlarım, .....çalışanlarım ..... çalışanlarım...,” kendini işveren olarak görüyor ellaaam. Uzaktan işçiyi sahiplenme gibi görünsede gerçeği yansıtmadığını bu süreçte herkes görecek Allah’ın izni ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargonun hakki? 5m uvey evlat! ~ 3 yıl önce
Evet sayin ilker bey kargodaki başarı pazardaki yerimizin çok sağlamlaştırdıgini gördük. Ama keske taseronda ayni fikirde olabilseydi. Daha subat ayı olmasına ragmen halen zam yuzdesi bile belli olmayan 5m taseronlari bu başarının aslinda en büyük mimarları. Pandemi sureci boyunca yogun is temposunda dur durak bilmeden cok daha yogun çalışan personellerin hakları verilmiyor! Hani kâr yapıyorsunuz ya kargodan biraz personelleride görün artık! Herşey de tasarruf yapıyorsunuz eyvallah da kargo taşeronu na bu kadar uvey evlat muamelesi yapmayin artik. Hakkini verin calisanlarin asgari ucretle agir sanayide calistiriyorsunuz bunun hakki sizede kalmaZ. Ne derler suleymana kalmayan dünya sizede kalmaz işçinin hakkini verin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargonun hakkı'na ~ 3 yıl önce
Burada işçinin hakkını verin,dünya size de kalmaz vs tarzı işveren veya patronların umursamayacağı yazılar yazarak hakkınızı alamazsınız ancak kendinizi avutursunuz. Ya adam gibi birlik olup tepki verin ya da kaderinize razı olun...
Ne mi yapti ~ 3 yıl önce
Ilk once calisanlarini satti, calisanlarini rezil etti, gerisi hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskançlar ~ 3 yıl önce
ne oldu kötü oy verenlerin zoru ne? herkese sunulan her sene yapılan sınav bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kötü olanlar ~ 3 yıl önce
Onların bir zoru yok ta sendeki bu yalakalık ne? onu de hele bi sen
cikin or pasta ~ 3 yıl önce
begenmediginiz yer personeline yurtdisinda mumla ariyorsunuz tabi oralarda kimse sizin nazinizla oynamiyor. Millete findik istiyor diye aklinca laf sokmus, yatilarda cantaniza tikistirdiklarini kimse gormuyor sanki, hic almasaniz goturdugunuz sular yeter. Bir de 15 gunde giydigi uniformanin arkasindan git baska is bul demis canim benim, sen cik bakalim disarda ne yapacaksin cok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco mu kaldı ~ 3 yıl önce
Arkadaşım, doco bitti, başka iş bakmak lazım, kafanı doco ile doldurma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MÜJDE 211 ~ 3 yıl önce
211 kişiyi yaftalayarak fesihlerine imza atmanızdan sonra itibarlarını iade edeceksiniz diye bir müjde beklediler sizden vermediniz. Hangi müjde bu insanlara verilecek müjdenin yerini tutabilir. TK tarihinde bu haksızlığı yapan YK başkanı olarak hep anılacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzmanlık sınavlrı ~ 3 yıl önce
uzmanlık mühendislik sınavları neden durdu maaşlarımızı biraz olsun atırmak için tek fırsatımızdı lütfen her sene yapılan bu sınavlar devam etsin
Pinti ~ 3 yıl önce
Yerde calisan arkadaslar... Sizlerde daha cok calisp kabin yada kokpitte is edinseydiniz keske. Burada kabine kokpite saldiranlarin cogu eminim kapi acinca amirim findik var mi canta var mi kola var mi diye soranlardir. Iyiki 30 gun calistiniz he. Neymis ayda 5 ucus yapiyormusmus. E kardesim sende calissaydin girseydin. Girdin de sirket hadi cik disari mi dedi sana. Ne bu dusmanlik kiskanclik. 30 gun calistin diye sikayet etceksen istifani ver git senin yerinde olmak isteyen evine ekmek goturemeyip intihar eden bir suru ana baba var onlar gelir calisir sirkete nankorluk ettiginiz yeter. Herkes gonlunun ekmegini yer. Kalbiniz zikriniz o kadar kotu ki maaslariniz bile bereketsiz. Kendini hostesle bir tutuyor ise bak. Git komunist ulkede yasa kardesim ayni maas istiyosan hadi 30 kelime haznesi var gelmis burada tatli su samuru duyari kasiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burada ~ 3 yıl önce
Kokpite saldiranlar genelde kabin memuru
Safoli ~ 3 yıl önce
Harbi boş konusmussun nokta
A0 ~ 3 yıl önce
Ne olur lütfen A0 kadro ile yani işe yüzde 50 maaşla başlayıp üstüne yüzde 30 kesinti yapılan personellerinize yardımcı olun zor durumdayız bu adil bir davranış değil istanbulda geçinemiyoruz kartlar doldu bakiyeler eksiye düştü SENDİKA UYUYOR UMRUNDA DEĞİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A0’a ~ 3 yıl önce
İhtiyaçtan fazla personel olduğu için maaşlar düşmüş olabilir mi ? Kibarca daha iyisini bulabilirsen çık deniliyor sen maaş artsın diyorsun:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000