14 Ağustos 2022, Pazar 15:30:32

"THY pilotları yorgun uçuyor. Bir an önce önlem alınmalı"

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, Türk Hava Yolları pilotlarının yorgun uçmaktan şikayetçi olduğuna dair iddiaları gündeme taşıdı.
  • Herkes yorgun
  • Adam orda şehitlerden bahsetmiş Millet dislike atmış o şehitler olmadan bu topraklarda uçak uçuramazsınız siz
  • Hergün şehit geliyor . Şunların derdine bak Yaşadığınız lüküs hayatlarıda biliyoruz.
  • Var, hepimizde. Maaş, o, bu değil derdimiz. Kokpit, kabin inanın çok yorgunuz. Lütfen önlemini alın. Bu böyle gitmemeli. Mesuliyet sadece kaptanlarda mı, hayır değil.! Olacak her türlü olumsuz bir hadisede mesuliyet THY'nın her birimine aittir. Bu durum ivedi olarak düzeltilmeli, gerekli tedbirler hemen alınmalıdır. UIB'lığı artık bu yorgunluğu ciddiye alıp acilen gerekli düzenlemeleri ilgili birimlerle çözüme kavuşturmalıdır.
  • Pegasus ve Sunexpress’te ekip planlama ayni derecede tehlikeli mi yonetiliyor?
  • Ali bey .arkadaslar adına teşekkür ederim.onca uçuş okulları pilot mezun ediyor, typ eğitimi almış, 150 den fazla cpl li 1400 un üzerinde ,pilot iişsiz.sirketler tarafından ,part A ya konulan yaş kistasi FO için 50 kaptan için 55 yaş üzeri emekli ediliyor.bu yabancılara uygulanmıyor.​ .ulkemizde yabancı pilot 650 nin üzerinde uçarken ,THY da sol sandalye devamlı yabancı CPt olduğu için FO lar kaptan lik için beklemektedir.110 saat baskısı pilot sayısının düşük tutulmasından kaynaklanmaktadir.insan hakları beyannamesi gereği yurt dışı ilanlarinda lise mezunu ,ülkemizde üniversite mezunu aranması yurt dışı ilanlarinda yaş kıstası konmazken ülkemizde konması ,kendi ülkesine düşmanca davranmaktan başka bir şey değildir. Savaş tehtitleri savuran Yunanistan'ın​ 200 üzerinde Yunanlı 40 üzerinde sirpli pilot uçarken bizlerin evde oturması ne kadar etiktir.sizlerin bu konularda da gündemde dile getirmeniz den Mutlu oluruz.cunku bizler dile getirdiğimiz de iyice fisleniyoruz.bu sebeble kimse konusamiyor yazmıyor.umudumuz sizlersiniz teşekkür ediyorum .
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 Şubat 2020'de meydana gelen uçak kazasıyla ilgili bilirkişi raporlarında ihmaller zincirinin olduğu diye sayfa sayfa haberler yayınlandı.kaza yapan şirkette Ne önlemler alındı ne değişti acaba neden önceden görülmedi eksiklikler havacılık kanunları insanların kanlarıyla yazılıyor derler.sürekli para saat konuşuluyor ama ilk önce emniyet nerde herkes haklı ama en tepenin incelenmesi ve yorgun insanların uçuşları saatleri sivil havacılık tarafından şeffaf olarak incelenmeli önlemler alınmalı herkes can taşıyor herkesin ailesi bekleyeni var ve aileleri daha stres cekiyor biraz insan olarak görün çalışanları robot bilgisayara göre çalıştırmayın artık.
  • Pandemide 10-15 saat uçarak 1,5 sene ense yaptık. Yoğunluğun ilk zamanları yoruluyoruz doğru ama bu tempoya da alışacağız. Şirketimiz gereken zammı fazlasıyla yaptı artık çalışma zamanı şikayeti olan kapının yerini biliyor.
  • uyumaa, grev kararı alma vakti !!! Yeter artık, kaza kırım bas bas bağıra bağıra geliyor…
  • SAW ekip planlamayı incelesinler sürekli uygunsuz tebliğ her gün görev yeri değişimi izinli günlerimizde sabah 9 da 10 kere arıyorlar görevi tutturabilmek için umarım ilgili kişiler okur bunu SAW planlama büyük sorun var

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, Türk Hava Yolları pilotlarının yorgun uçmaktan şikayetçi olduğuna dair iddiaları gündeme taşıdı. 

Halk TV'de Sorel Dağıstanlı'nın sunduğu programa katılan Kıdık, uçuş ekiplerinin limit üstü uçuşa zorlandığını ve bunun uçuş emniyeti açısından ciddi riskler oluşturduğunu ifade etti. 

Özellikle Boeing 737 filosunda görevli pilotların uçuşlara yorgun olarak gittiğini ve her an ciddi bir sorun ile karşılabileceğini belirten Ali Kıdık, "THY Yönetimi bir an önce bu durumla alakalı önlem almalı. Ben siyaseten bir eleştiri yapmıyorum. Burada insan hayatı söz konusu" şeklinde konuştu.

İşte Kıdık'ın konuya ilişkin o değerlendirmesi:
 

"THY pilotları yorgun uçuyor. Bir an önce önlem alınmalı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (191)

Tired ~ 2 yıl önce
Herkes yorgun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 2 yıl önce
Adam orda şehitlerden bahsetmiş Millet dislike atmış o şehitler olmadan bu topraklarda uçak uçuramazsınız siz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soz ~ 2 yıl önce
Hergün şehit geliyor . Şunların derdine bak Yaşadığınız lüküs hayatlarıda biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgunluk ~ 2 yıl önce
Var, hepimizde. Maaş, o, bu değil derdimiz. Kokpit, kabin inanın çok yorgunuz. Lütfen önlemini alın. Bu böyle gitmemeli. Mesuliyet sadece kaptanlarda mı, hayır değil.! Olacak her türlü olumsuz bir hadisede mesuliyet THY'nın her birimine aittir. Bu durum ivedi olarak düzeltilmeli, gerekli tedbirler hemen alınmalıdır. UIB'lığı artık bu yorgunluğu ciddiye alıp acilen gerekli düzenlemeleri ilgili birimlerle çözüme kavuşturmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 2 yıl önce
Pegasus ve Sunexpress’te ekip planlama ayni derecede tehlikeli mi yonetiliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 2 yıl önce
Ali bey .arkadaslar adına teşekkür ederim.onca uçuş okulları pilot mezun ediyor, typ eğitimi almış, 150 den fazla cpl li 1400 un üzerinde ,pilot iişsiz.sirketler tarafından ,part A ya konulan yaş kistasi FO için 50 kaptan için 55 yaş üzeri emekli ediliyor.bu yabancılara uygulanmıyor.​ .ulkemizde yabancı pilot 650 nin üzerinde uçarken ,THY da sol sandalye devamlı yabancı CPt olduğu için FO lar kaptan lik için beklemektedir.110 saat baskısı pilot sayısının düşük tutulmasından kaynaklanmaktadir.insan hakları beyannamesi gereği yurt dışı ilanlarinda lise mezunu ,ülkemizde üniversite mezunu aranması yurt dışı ilanlarinda yaş kıstası konmazken ülkemizde konması ,kendi ülkesine düşmanca davranmaktan başka bir şey değildir. Savaş tehtitleri savuran Yunanistan'ın​ 200 üzerinde Yunanlı 40 üzerinde sirpli pilot uçarken bizlerin evde oturması ne kadar etiktir.sizlerin bu konularda da gündemde dile getirmeniz den Mutlu oluruz.cunku bizler dile getirdiğimiz de iyice fisleniyoruz.bu sebeble kimse konusamiyor yazmıyor.umudumuz sizlersiniz teşekkür ediyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehlike çanları çalıyor ~ 2 yıl önce
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 Şubat 2020'de meydana gelen uçak kazasıyla ilgili bilirkişi raporlarında ihmaller zincirinin olduğu diye sayfa sayfa haberler yayınlandı.kaza yapan şirkette Ne önlemler alındı ne değişti acaba neden önceden görülmedi eksiklikler havacılık kanunları insanların kanlarıyla yazılıyor derler.sürekli para saat konuşuluyor ama ilk önce emniyet nerde herkes haklı ama en tepenin incelenmesi ve yorgun insanların uçuşları saatleri sivil havacılık tarafından şeffaf olarak incelenmeli önlemler alınmalı herkes can taşıyor herkesin ailesi bekleyeni var ve aileleri daha stres cekiyor biraz insan olarak görün çalışanları robot bilgisayara göre çalıştırmayın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan oğlu kaptan ~ 2 yıl önce
Pandemide 10-15 saat uçarak 1,5 sene ense yaptık. Yoğunluğun ilk zamanları yoruluyoruz doğru ama bu tempoya da alışacağız. Şirketimiz gereken zammı fazlasıyla yaptı artık çalışma zamanı şikayeti olan kapının yerini biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapı ~ 2 yıl önce
Kapıyı bu kadar korumandan belli gerçek bir kaptan olduğun. Seni hemen müdür yapmalı.
Hahahha ~ 2 yıl önce
Orjinal seniiiiii.
KAPTAN OĞLU KAPTANIN ~ 2 yıl önce
SEN ENSE YAPARKEN ER UÇAKLARI HİÇ DURMADI SANA VERİLEN O %50 Yİ ONLAR SAYESİNDE ALDIN HİÇ SORDUNMU ONLAR BU UÇUŞLARI HANGİ ŞARTLARDA VE NASIL YAĞTI DİYE PİLOT BOZUNTUSU
heh ~ 2 yıl önce
bak aklı başından adamın hali nasıl başka oluyor. ağzına sağlık hocam. pandemi zamanı kimse çıkıp "yaw bıktık yan gelip yatmaktan uçurun beni bıktım artık" diye isyan etmedi, şimdi sirket mis gibi iş yapiyor bütün Avrupa uçuş firmalarını teker teker geride bırakıp zirveye oynuyor ama bizim nazlıcanlar öldük bittik diye zırlıyor. ama işin daha da garip tarafı ay sonu 250-300k yi cebe indirince de fosur fosur hava atiyolar birbirlerine şu kadar maas aldim diye :):):)
Sen OTORİTEMİSİN ~ 2 yıl önce
Değerli kardeşim sendeki bu parlak zeka doğuştan mı sonradan mı edindin ?
Sendika ~ 2 yıl önce
uyumaa, grev kararı alma vakti !!! Yeter artık, kaza kırım bas bas bağıra bağıra geliyor…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senin ~ 2 yıl önce
211 olayından haberin yok galiba
SAW EKİP PLANLAMA ~ 2 yıl önce
SAW ekip planlamayı incelesinler sürekli uygunsuz tebliğ her gün görev yeri değişimi izinli günlerimizde sabah 9 da 10 kere arıyorlar görevi tutturabilmek için umarım ilgili kişiler okur bunu SAW planlama büyük sorun var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Sabiha base 50 saat ucuyor ve yorucu ucuşları yok. İş yükü lowcostlar arasinda en hafif olanı. Satiş bile yok. Uygunsuz tebliği varsa reddersin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000