28 Mart 2020, Cumartesi 10:49:55

THY pilot adayları ücretsiz izne çıkarıldı

Dünyayı saran Covid-19 pandemisi nedeniyle şirketler zorunlu tedbirler almaya devam ediyor. Türk Hava Yolları da bünyesinde görevlendirmek üzere THY Akademi'de eğitim verdiği pilot adaylarıyla ilgili tedbir kararı almak zorunda kaldı.
  • torpil iddalarına kesinlikle katılmıyorum bulunduğum filoda onlarca ve zorluklarla oraya gelmiş birsürü arkadaşımla sizlerin alamadığı riski alıp gecelerce uykusuz ders çalışıp herkes sıcacık yatağında uyurken sabah 3lerde eğitim uçuşlarına gidip 2 asgari ücret ile ailemizi geçindirmeye çalışırken geldiğimiz bu noktada alınan bu önlemin de bizleri ayakta tutmak için olduğunun bilincindeyiz. Lütfen bunca emeği yabana atmayın bu iş dışarıdan havalı içeriden öyle kolay değil. O zengin dışarıdan okuyor dediğiniz kişiler o kadar az ki yarısı da akademiyi tamamlayamıyor. Dışarıdan bu mesleğe aşık olup kredi ile okuyanlar da çok fazla. O kazanılan para aslında uçuş tazminatı- can tazminatı- sizler istediğiniz saatte günde uçak bulun, bu Corona günlerinde bile dünyaya yardım gitsin, gıda gitsin, besin gitsin diye hala uçan pilotların hastalıkta, bayramda, doğum gününde, evlilik yıldönünümde, siz mışıl mışıl uyurken yorulma, strese girme ailesinden ayrı kalma tazminatı böyle bakın lütfen
  • Çok büyük geçmiş olsun. Çok üzüldüm.
  • Etmeyin
  • Yüzlerce insan aylarca para almadan evde oturacak. Gelecekleri de kesin değil şirket zararını kapatmadan sektör eski akıcılığına dönmeden bu insanlari başlatmaz. Allah sonlarını hayır etsin.
  • Neredeyse pilotlar kabin memurları uçmayacak az maaş alacak oleyyy! diye sevinecek çok sayıda pilot ve havacılık düşmanı var piyasada ne yazık ki! Keşke farkında olsak aynı gemide olduğumuzun! Uçağın uçmadığı yerde pilot uçamaz, pilotun uçmadığı yerde kabin memuru uçamaz, kabin memurunun uçmadığı yerde: teknik, tgs, arrf ,doco çalışmaz. Bunların çalışmadığı yerde Floryada, genel müdürlükte kimse çalışamaz bi işe yaramaz. Zincirleme türkiye ekonomisine ve dünya ekonomisine zararı çok büyük olur. Ders çıkaracağımız çok şey olacak bu virüs belasından. En başta çıkarılacak ders birbirimizin kıymetini değerini bilmek olsun. Kaptanlarım iyi ki varsınız emniyetli bi şekilde bu dümeni döndürüyorsunuz. Kabin memuru arkadaşlarım eskiden olduğu gibi görevlerinizin başında olacaksınız ve layıkıyla bu şirketi ve ülkeyi ayağa kaldıracağız hep birlikte. Tgs, Doco Arrf, tekniknisyen arkadaşlarım siz olmadan bizim bi kıymetimiz yok. Genel müdürlük, Florya, Gisad sizlerin kararıyla bu dönemleri daha güçlü bir şekilde anlatacağız. Aramızda ki sevgisizlik tahammülsüzlük çekememezlik virüslerinin bitip tükenmesi dileğiyle. Sağlıklı yaşamlar. Allaha emenet olun.
  • genç arkadaşlara üzüldüm. sen o kadar işini gücünü bırak pilot olmak için sonra şirket seni beş parasız ortada bıraksın. inşallah hey şey oluna girer.
  • Uçarız kaçarız katar a gideriz bizim işimiz global bize kimse bir şey yapamaz diyen pilotlar sudan çıkmış balığa döndüler fazla uçmamak lazım nerden duseceginiz belli olmaz şu korona bitse bile hiç bir şey eskisi gibi olmayacak pilotluk gözde olmayacak
  • Pilotları bile ücretsiz izne çıkardılar, kabindekileri ücretsize çıkarmaktan korkuyormar. Kabindekiler yattıkları yerden 12000 tl almaya devam edecekler, şaka gibi.
  • Ocak ayinda bir arkadasim isinden istifa edip akademide egitim gormeye baslamisti. Ne yazik ki kisa surede ortalik bu hale geldi. Cok uzucu..
  • Artık ne kabin ne pilot alır. Bu süreç 2 yılda anca TAMAMEN sona erer

Dünyayı saran Covid-19 pandemisi nedeniyle şirketler zorunlu tedbirler almaya devam ediyor. Türk Hava Yolları da bünyesinde görevlendirmek üzere THY Akademi'de eğitim verdiği pilot adaylarıyla ilgili tedbir kararı almak zorunda kaldı.

Pilot adaylarına yapılan duyuruda, 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren kısıtlamalar kaldırılcaya kadar iş sözleşmelerinin askıya alındığı belirtildi.

THY Akademi bünyesinde eğitim alan pilot adayları ücretsiz izinli sayılacak.

Eğitimdeki pilot adayları THY'den iki asgari ücret oranında maaş alıyordu.

©AirportHaber.com

THY pilot adayları ücretsiz izne çıkarıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

pilot adayı ~ 4 yıl önce
torpil iddalarına kesinlikle katılmıyorum bulunduğum filoda onlarca ve zorluklarla oraya gelmiş birsürü arkadaşımla sizlerin alamadığı riski alıp gecelerce uykusuz ders çalışıp herkes sıcacık yatağında uyurken sabah 3lerde eğitim uçuşlarına gidip 2 asgari ücret ile ailemizi geçindirmeye çalışırken geldiğimiz bu noktada alınan bu önlemin de bizleri ayakta tutmak için olduğunun bilincindeyiz. Lütfen bunca emeği yabana atmayın bu iş dışarıdan havalı içeriden öyle kolay değil. O zengin dışarıdan okuyor dediğiniz kişiler o kadar az ki yarısı da akademiyi tamamlayamıyor. Dışarıdan bu mesleğe aşık olup kredi ile okuyanlar da çok fazla. O kazanılan para aslında uçuş tazminatı- can tazminatı- sizler istediğiniz saatte günde uçak bulun, bu Corona günlerinde bile dünyaya yardım gitsin, gıda gitsin, besin gitsin diye hala uçan pilotların hastalıkta, bayramda, doğum gününde, evlilik yıldönünümde, siz mışıl mışıl uyurken yorulma, strese girme ailesinden ayrı kalma tazminatı böyle bakın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun arkadaşlar ~ 4 yıl önce
Bir gelişme var mı durumla ilgili arkadaşlar
Geçmiş olsun ~ 4 yıl önce
Çok büyük geçmiş olsun. Çok üzüldüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 4 yıl önce
Etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzücü ~ 4 yıl önce
Yüzlerce insan aylarca para almadan evde oturacak. Gelecekleri de kesin değil şirket zararını kapatmadan sektör eski akıcılığına dönmeden bu insanlari başlatmaz. Allah sonlarını hayır etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 4 yıl önce
Eee hayatta buda var! Torpil uzerine kurulan bir Eğitimin MEYVELERI! Bu mevsim erken bozuldu anlasilan
Ateş Duman ~ 4 yıl önce
yapılan yoruma 150 etkileşim var desek yarısı torpil olduğuna hemfikir enteresan
Karamsar olmayın ~ 4 yıl önce
Neredeyse pilotlar kabin memurları uçmayacak az maaş alacak oleyyy! diye sevinecek çok sayıda pilot ve havacılık düşmanı var piyasada ne yazık ki! Keşke farkında olsak aynı gemide olduğumuzun! Uçağın uçmadığı yerde pilot uçamaz, pilotun uçmadığı yerde kabin memuru uçamaz, kabin memurunun uçmadığı yerde: teknik, tgs, arrf ,doco çalışmaz. Bunların çalışmadığı yerde Floryada, genel müdürlükte kimse çalışamaz bi işe yaramaz. Zincirleme türkiye ekonomisine ve dünya ekonomisine zararı çok büyük olur. Ders çıkaracağımız çok şey olacak bu virüs belasından. En başta çıkarılacak ders birbirimizin kıymetini değerini bilmek olsun. Kaptanlarım iyi ki varsınız emniyetli bi şekilde bu dümeni döndürüyorsunuz. Kabin memuru arkadaşlarım eskiden olduğu gibi görevlerinizin başında olacaksınız ve layıkıyla bu şirketi ve ülkeyi ayağa kaldıracağız hep birlikte. Tgs, Doco Arrf, tekniknisyen arkadaşlarım siz olmadan bizim bi kıymetimiz yok. Genel müdürlük, Florya, Gisad sizlerin kararıyla bu dönemleri daha güçlü bir şekilde anlatacağız. Aramızda ki sevgisizlik tahammülsüzlük çekememezlik virüslerinin bitip tükenmesi dileğiyle. Sağlıklı yaşamlar. Allaha emenet olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamsın ~ 4 yıl önce
Beğenmeyen herhalde yanlışlıkla bu telefonu kullalanlar yazık BEYİN
p3 ~ 4 yıl önce
genç arkadaşlara üzüldüm. sen o kadar işini gücünü bırak pilot olmak için sonra şirket seni beş parasız ortada bıraksın. inşallah hey şey oluna girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diamond 20 ~ 4 yıl önce
Şakır Şakır Paranı Alıyordun Öğrenci Olduğun Halde /// Tercih Senin Kimse Zorla Gel Demedi
Pilotlar ~ 4 yıl önce
Uçarız kaçarız katar a gideriz bizim işimiz global bize kimse bir şey yapamaz diyen pilotlar sudan çıkmış balığa döndüler fazla uçmamak lazım nerden duseceginiz belli olmaz şu korona bitse bile hiç bir şey eskisi gibi olmayacak pilotluk gözde olmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahaha ~ 4 yıl önce
Noldu kıskandın mı? Bir söz vardır bilmem bilir misin. Altın çöpe düşse değer kaybeder mi, tenekeyi parlatsan çeyrek altın eder mi diye. Pilotların gördüğü değer zoruna gidenler kudurmaya devam etsin, bugünler de geçer ezikliğiniz baki kalır :)
Ahaha ya cevap ~ 4 yıl önce
2001 de agladigin günleri 2016 yazinda thy de agladiginiz günleri zam yapmayın bizi çıkarmayın diye agladiginiz günleri şimdi de bugünleri. Kovid 19 geçse bile yüzde 30 daralma olacak diyor havacılıkta gorucez . 400 bini verip özel yetenek gerektirmeyen zengin ailelerin haylaz çocuklarına meslek sahibi olsun dediği mesleği mi kiskanicam ha ha ha
Kabin ~ 4 yıl önce
Pilotları bile ücretsiz izne çıkardılar, kabindekileri ücretsize çıkarmaktan korkuyormar. Kabindekiler yattıkları yerden 12000 tl almaya devam edecekler, şaka gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinci ~ 4 yıl önce
Boş yapma lütfen
engineer ~ 4 yıl önce
Ocak ayinda bir arkadasim isinden istifa edip akademide egitim gormeye baslamisti. Ne yazik ki kisa surede ortalik bu hale geldi. Cok uzucu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
So ~ 4 yıl önce
So ?
2023 e kadar ~ 4 yıl önce
Artık ne kabin ne pilot alır. Bu süreç 2 yılda anca TAMAMEN sona erer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000