22 Nisan 2015, Çarşamba 15:45:55

THY PERSONEL ALACAK

Türk Hava Yolları resmi internet sitesi üzerinden alımlar yapacağını duyurdu.
  • İşe ilk girişte tam maaşın %55'i, 2,5 yıl sonra %75'i yatıyormuş. İşe girdikten 5 yıl sonra ise tam maaşa hak ediliyormuş diye duydum. Doğru mudur?
  • THS de alım ne zaman?
  • Geçen ay ingilizce mülakata girdim, içerideki havada bile torpilin nasıl işlediği çok net! Bunlar zaten alacağını alıyor, bu ilanlar " biz mülakatla personel seçiyoruz" imajı vermek için! Bu kadar okuduğumuz okul bildiğimiz dillerin hiçbir önemi yok, ülkemdeki olağanüstü hal belli..
  • ya bi bırakın, en basitinden kabin için bile "olumlu cevap aldım" diyenlerin profillerine bakınca ne aradıklarını ne aldıklarını anlıyorsunuz. sipariş ilan hepsi, yancılar toplansın...ama yok hep çamur atan karşı taraf olsun.
  • Gelinen noktada uzmaninida personelinide yatistiremeyecek kadar zor bir muessese olsa;Thy Yuksek Okulu ac basarili hak eden elemanlarini yetistir.O kadar bilgili tecrubeli personelleri emekliye ayirirken onlarin tecrubelerini ders olarak kullanmalisiniz.Aksi takdirde o veya bu sekilde birileri muhakkak istihdam edilecek.Uzman personel acilimi sozlesmeli personelin yetismis is tecrubesi olan demek ise hali hazirda yetiseni uzman yap ki calisanin is verimi motivasyonu artsin ki kaliteyi yakalayabilelim.Hizmeti ici egitim sonucu alinan diplomalarin personele katkisi olurken kisitli is veriminide beraberinde getiriyor cunku maaliyeti yuksek ve personel diger kurumlarda bu diplomayla calismaya megilli.E-Akademiyi guncelleyip daha verimli hale getirebilirsiniz,zorunlu egitimler zaten verilirken uzaktan egitim kaliteyi oz guveni pekistirir.Bir istatistik yapsalar ve E-Akademiyi cak personel kullanip ne kadar egitimi tamamladigina bir goz atmakta fayda var.Zor olani basar ki kaliteyi yakala...
  • Yurtdisinda master yaptim. Bulundugum ulkede normal standartlarin uzerinde bir firmada calsiyorum. Inglizce diye bi sorunum yok. Ama ne yazik ki gecenki CRM mulakatindan elendim. Mulakattim yaklasik 9 dk surdu. Hic bi sey olumsuz gozukmuyodu. Cok merak ediyorum acaba neden elediler. 9 Dk da neyi olumsuz veya olumlu gorduler. Amerika da ve ingiltede de degisik firmalardada mulakatlara girdim. Ordaki mulakatlar en azindan 45 dk surer ve sana donuste neden elendigini sebebleriyle soylerler. Amacim baska ulkeleri ovmek degil. Ama insan kendi ulkesinde guya en kurumsal firmada boyle amatorce bi tecrube yasayinca sok oluyor. Lutfen bilen biri varsa yazsin? Acaba neden elendim?
  • Bir kerede shui mezunu alın
  • 1990 ve sonrası dogumlu olmak?
  • Aranan niteliklerden bir tanesini yazmayı unutmuşlar.İçerden sağlam torpilin olacak.Dİğerleri olmasada olur.;)
  • TGS ye alım başlamadı mı acaba bilgisi olan

Türk Hava Yolları resmi internet sitesi üzerinden alımlar yapacağını duyurdu. Uzman adayları ve bilgi teknolojileri alanında personel alımı yapacağını açıklayan THY, şartları da sıraladı.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada:

Genel Kriterler
T.C. vatandaşı olmak,
Adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
Erkek adaylar için; askerliğini yapmış, askerlikten muaf veya askerliği 1 yıl tecilli olmak,
01.01.1990 ve sonrasında doğmuş olmak,

Takım çalışmasına yatkın, kişisel motivasyonu yüksek, analitik düşünen, kendini sürekli geliştiren, üretken ve araştırmacı bir yapıya sahip olmak,

Seyahat engeli olmamak; uluslararası projelerde görev alabilecek ve proje terminlerine uygun tempoda çalışabilecek olmak,
Bilgi teknolojileri alanında kariyer hedeflemiş olmak,

Üniversitelerin aşağıda belirtilen bölümlerinden lisans derecesinde mezun olmak;

Bilgisayar Bilimleri
Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
Bilgisayar-Enformatik
Bilişim Sistemleri
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Bilişim Teknolojisi
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Enformasyon Teknolojileri
Enformatik
İşletme Enformatiği
İşletme Mühendisliği
Matematik Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Yazılım ve Bilişim Mühendisliği
Yönetim Bilişim Sistemleri

Aşağıda belirtilen dil belgelerinden birinin 01.09.2013 tarihi itibariyle almış olmak,

YDS – 75 Puan
TOEFL (IBT) - 79 Puan
IELTS (Academic) - 6,5 Puan

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol
Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

İlan,  01.07.2015 tarihine kadar yayında kalacaktır.

İlan kriterlerini sağlayan adaylar yazılı sınav ve mülakat aşamalarına davet edilecektir.

01.01.2014 tarihinden itibaren THY A.O. ilan süreçlerine katılan adayların başvuruları kabul  edilmeyecektir.

UZMAN ADAYI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

BT ALANINDA TECRÜBELİ PERSONEL ALIM İLANI İÇİN TIKLAYIN

BT ALANINDA KARİYER HEDEFİ ALIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

THY PERSONEL ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

ücret ~ 9 yıl önce
İşe ilk girişte tam maaşın %55'i, 2,5 yıl sonra %75'i yatıyormuş. İşe girdikten 5 yıl sonra ise tam maaşa hak ediliyormuş diye duydum. Doğru mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THS de alım ne zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 9 yıl önce
Geçen ay ingilizce mülakata girdim, içerideki havada bile torpilin nasıl işlediği çok net! Bunlar zaten alacağını alıyor, bu ilanlar " biz mülakatla personel seçiyoruz" imajı vermek için! Bu kadar okuduğumuz okul bildiğimiz dillerin hiçbir önemi yok, ülkemdeki olağanüstü hal belli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 9 yıl önce
ya bi bırakın, en basitinden kabin için bile "olumlu cevap aldım" diyenlerin profillerine bakınca ne aradıklarını ne aldıklarını anlıyorsunuz. sipariş ilan hepsi, yancılar toplansın...ama yok hep çamur atan karşı taraf olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amitos ~ 9 yıl önce
Gelinen noktada uzmaninida personelinide yatistiremeyecek kadar zor bir muessese olsa;Thy Yuksek Okulu ac basarili hak eden elemanlarini yetistir.O kadar bilgili tecrubeli personelleri emekliye ayirirken onlarin tecrubelerini ders olarak kullanmalisiniz.Aksi takdirde o veya bu sekilde birileri muhakkak istihdam edilecek.Uzman personel acilimi sozlesmeli personelin yetismis is tecrubesi olan demek ise hali hazirda yetiseni uzman yap ki calisanin is verimi motivasyonu artsin ki kaliteyi yakalayabilelim.Hizmeti ici egitim sonucu alinan diplomalarin personele katkisi olurken kisitli is veriminide beraberinde getiriyor cunku maaliyeti yuksek ve personel diger kurumlarda bu diplomayla calismaya megilli.E-Akademiyi guncelleyip daha verimli hale getirebilirsiniz,zorunlu egitimler zaten verilirken uzaktan egitim kaliteyi oz guveni pekistirir.Bir istatistik yapsalar ve E-Akademiyi cak personel kullanip ne kadar egitimi tamamladigina bir goz atmakta fayda var.Zor olani basar ki kaliteyi yakala...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mmm ~ 9 yıl önce
Yurtdisinda master yaptim. Bulundugum ulkede normal standartlarin uzerinde bir firmada calsiyorum. Inglizce diye bi sorunum yok. Ama ne yazik ki gecenki CRM mulakatindan elendim. Mulakattim yaklasik 9 dk surdu. Hic bi sey olumsuz gozukmuyodu. Cok merak ediyorum acaba neden elediler. 9 Dk da neyi olumsuz veya olumlu gorduler. Amerika da ve ingiltede de degisik firmalardada mulakatlara girdim. Ordaki mulakatlar en azindan 45 dk surer ve sana donuste neden elendigini sebebleriyle soylerler. Amacim baska ulkeleri ovmek degil. Ama insan kendi ulkesinde guya en kurumsal firmada boyle amatorce bi tecrube yasayinca sok oluyor. Lutfen bilen biri varsa yazsin? Acaba neden elendim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
Hacı hoca yoksa tanıdığın normal yahu en kötü mülakata bıyıklı gideceksin ;)
romneya ~ 9 yıl önce
top sakal keçi sakal falan vardır. onlardan değilsindir. akp'den sağlam torpil bul. bu sınavlara bile gerek yok.
ekip ~ 9 yıl önce
arkadaşım seni o mülakata alan adamlar kim bir bilsen Senin ingilizceyi anlayamamışlardır onda 9 dakika sürmüştür. bak gerçek söylüyorum hiç canını sıkma gerçekten mülakata girenler çok düşük seviyede bir ekip
777 ~ 9 yıl önce
arkadaşım yeterince yandaş görünememişsen, sana overqualified derler, öyle böyle derler bi bahane bulurlar. senin aklın kesiyor mu 9dk da elenme sebebi başka bir odak bulabileceklerini?
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir kerede shui mezunu alın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
1990 ve sonrası dogumlu olmak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pssngr ~ 9 yıl önce
Aranan niteliklerden bir tanesini yazmayı unutmuşlar.İçerden sağlam torpilin olacak.Dİğerleri olmasada olur.;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPad kullanıcısı ~ 9 yıl önce
TGS ye alım başlamadı mı acaba bilgisi olan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 9 yıl önce
bir bitmediniz arkadaş ya.
alım için cevap ~ 9 yıl önce
Arkadaşım tgs nin belli bir ilanı yok. Sitesinde de görmüşsündür. Genel müdürlük ya da istasyonlar aracılığı ile başvurunu yap. Her daim sirkülasyonu olan bir şirket. Ama alım için ilan açmamasından ne derece dışarıdakilere samimi davrandığını kendin tartabilirsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000