01 Şubat 2019, Cuma 15:03:59

Ordu-Giresun Havalimanı uçuşa geçecek

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu İstanbul’da gerçekleşen toplantıda bir araya geldiler.
  • Ayt- Ogu
  • Siyasi bir limandır. Ara sıra uçuş olması yeterli. Başka bir işe yaramaz.
  • AYT'den OGU'ye neden sefer verilmez anlamak mümkün değil. AYT-OGU istiyoruz
  • Geçen yıl Pegasus ile İzmirden defalarca OGU ya uçtum. Her seferinde de doluluk yüzde yüz idi. Kıbrıs da öyle. Bu seferlerin niye kaldırıldığı anlaşılır değil. Giresun ve Orduyu yönetenler biraz ilgi göstermeli bu havalimanına.
  • Ordu Giresun Havalimanı konu olunca Trabzonlu bazı arkadaşları anlayamıyorum, neyin egosunu yaşıyorsunuz çekemediğiniz nedir bir bilelim lütfen
  • Tüm limanlar aynı sıkıntıyı çekiyor. Sadece İstanbul ankara çalışıuorlar çoğu yazık milyonluk limanlar boş kalıyor sürekli avrupa ön planda
  • OGU Havalimanı açıldığından belli büyük bir kapasiteyle çalışıyor. Özellikle Ordu ve Giresunlu çoğu gurbetçi İstanbul dışında Bursa, İzmir, Antalya gibi yerlerde yaşadığı düşünüldüğünde bu bölgelere en azından haftanın belli günleri uçuşlar yaz/kış kesinlikle başlamalıdır. Ayrıca yurtdışında hatrı sayılır bir gurbetçi hemşerimiz olduğu düşünüldüğünde Yurtdışı uçuşları da daha fazla konuşmalı ve uçuşlar koş boyuncada devam etmelidir. Çünkü bölgede inanılmaz bir potansiyel var ve kimse zarar etmez.
  • Apron park pozisyonu 5 şimdilik yeterli olabilir fakat en buyuk sorun pist-apron bağlantısı tek taxi yok 3 uçak peş peşe geldimi apron tıkanıyor çözülmesi gereken en büyük sorun bu bence Ogu için taxi yolu olduğu zaman uçuşlarda zamanla artar inşallah
  • Ankara uçuşları haftada 14 frekans gerçekleşiyor.Ancak Salı-Çarşamba-Cumartesi günleri Ordu Giresun'dan akşam seferleri olmuyordu. Anadodolu jet yaz döneminde de haftada 14 frekans uçacak Ancak saat ve sefer değişikliğine gidiyor. Ankara'dan gece 23.50 ve Ordu Giresun'dan sabah 06.00 seferleri kalkıyor.Ankara uçakları bazı günler Ordu Giresun'da gece yatıyordu bundan vazgeçiliyor. Artık her gün Ankara'dan sabah 08.00 akşam 20.00, Ordu Giresun'dan sabah 10.00 akşam 22.00 seferleri başlıyor..Kısacası Ordu -Giresun'dan da Ankara'dan da hergün sabah ve akşam sefer olacak.
  • Antalya öncelikle bekliyoruz.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu İstanbul’da gerçekleşen toplantıda bir araya geldiler.

Toplantıda, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yaşanan sefer sıkıntıları ile uçuş hatları ve saatleri sorunu konuşuldu. Toplantıda konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, İstanbul, Ankara, İzmir gibi yoğun hatlarda alternatif taleplerini dile getirdi.

“Ordu-Giresun Havalimanı talebin yoğun olduğu ancak arzın düşük olduğu ender havalimanlarından biridir” diyen Çakırmelikoğlu, ”Komşu havalimanlarında onlarca uçuşa karşılık günlük bir iki uçuş ile hizmet vermekte zorlanan Ordu-Giresun Havalimanında Türk Hava Yollarının en azından Ankara, İzmir ve İstanbul gibi bölgeler için hat sayılarının artırılması iş dünyamız ve hemşehrilerimiz açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise, “2019 yılı ile İzmir hattının haftalık üç sefer ile açılmasını sağlayacağız. Yine yoğun olan Ankara hattını ise günlük iki sefere çıkartacağız. İstanbul hattı içinde planlama yapacağız. Ordu-Giresun Havalimanı bizim için öncelikli olan uçuş güzergahları içinde her zaman özel yeri vardır” ifadelerini kullandı. 

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Ordu-Giresun Havalimanı'ndan İzmir'e gerçekleştirilecek seferlerin Türk Hava Yolları'nın istiraki olduğu SunExpress tarafından planlanacağı öğrenildi.

Ordu-Giresun Havalimanı uçuşa geçecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Mehmet ~ 5 yıl önce
Ayt- Ogu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyasi ~ 5 yıl önce
Siyasi bir limandır. Ara sıra uçuş olması yeterli. Başka bir işe yaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ~ 5 yıl önce
Oradan, yılda 1 milyon yolcu sayısına ulaşan nadir havalimanlarından birine siyasi demek cahilliktir. Oraya yapulan tüm seferler ortalama %90 dolulukla icra edilmektedir
ayt ~ 5 yıl önce
AYT'den OGU'ye neden sefer verilmez anlamak mümkün değil. AYT-OGU istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İZMİR ~ 5 yıl önce
Geçen yıl Pegasus ile İzmirden defalarca OGU ya uçtum. Her seferinde de doluluk yüzde yüz idi. Kıbrıs da öyle. Bu seferlerin niye kaldırıldığı anlaşılır değil. Giresun ve Orduyu yönetenler biraz ilgi göstermeli bu havalimanına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon ~ 5 yıl önce
Ordu Giresun Havalimanı konu olunca Trabzonlu bazı arkadaşları anlayamıyorum, neyin egosunu yaşıyorsunuz çekemediğiniz nedir bir bilelim lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 5 yıl önce
Tüm limanlar aynı sıkıntıyı çekiyor. Sadece İstanbul ankara çalışıuorlar çoğu yazık milyonluk limanlar boş kalıyor sürekli avrupa ön planda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sesli ~ 5 yıl önce
Güldüm, istanbul limanları dolu ise bu anadolu yolcusu oralara zembille mi geliyor acaba
Barçalı ~ 5 yıl önce
OGU Havalimanı açıldığından belli büyük bir kapasiteyle çalışıyor. Özellikle Ordu ve Giresunlu çoğu gurbetçi İstanbul dışında Bursa, İzmir, Antalya gibi yerlerde yaşadığı düşünüldüğünde bu bölgelere en azından haftanın belli günleri uçuşlar yaz/kış kesinlikle başlamalıdır. Ayrıca yurtdışında hatrı sayılır bir gurbetçi hemşerimiz olduğu düşünüldüğünde Yurtdışı uçuşları da daha fazla konuşmalı ve uçuşlar koş boyuncada devam etmelidir. Çünkü bölgede inanılmaz bir potansiyel var ve kimse zarar etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 5 yıl önce
Apron park pozisyonu 5 şimdilik yeterli olabilir fakat en buyuk sorun pist-apron bağlantısı tek taxi yok 3 uçak peş peşe geldimi apron tıkanıyor çözülmesi gereken en büyük sorun bu bence Ogu için taxi yolu olduğu zaman uçuşlarda zamanla artar inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taxi yolu ~ 5 yıl önce
Taksi yolu yapılacak alan var müsait Kars havalimanında olduğu gibi sonradan ilave edilmeli. Acaba böyle bir çalışma var mı DHMİde
ORDU GİRESUN ~ 5 yıl önce
Ankara uçuşları haftada 14 frekans gerçekleşiyor.Ancak Salı-Çarşamba-Cumartesi günleri Ordu Giresun'dan akşam seferleri olmuyordu. Anadodolu jet yaz döneminde de haftada 14 frekans uçacak Ancak saat ve sefer değişikliğine gidiyor. Ankara'dan gece 23.50 ve Ordu Giresun'dan sabah 06.00 seferleri kalkıyor.Ankara uçakları bazı günler Ordu Giresun'da gece yatıyordu bundan vazgeçiliyor. Artık her gün Ankara'dan sabah 08.00 akşam 20.00, Ordu Giresun'dan sabah 10.00 akşam 22.00 seferleri başlıyor..Kısacası Ordu -Giresun'dan da Ankara'dan da hergün sabah ve akşam sefer olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vona ~ 5 yıl önce
Antalya öncelikle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000