27 Nisan 2018, Cuma 12:35:56

THY Muhasebe Şefi'nin hukuk zaferi

Türk Hava Yolları Yönetimi tarafından 2016 yılında iş akdi feshedilen 211 kişi arasında yer alan Aşkabat Muhasebe eski Şefi Bülent Yılmaz, yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı. Yılmaz, yaşadığı süreci AirportHaber’e anlattı.
  • Hepimizin ekmeğine kan dogradilar hepsini Allah a havale ettim
  • bu karar geçersiz...
  • Bu arkadaş gibi binlerce örnek var ama kripto fetocular duruyor hatta atılmak bir yana makam sahibi oluyor tayin ediliyorlar böyleleri atılıyor ! 15 temmuz akşamı apar topar almanya'ya niye gittiğini açıklayamayan ilker gibi birinin yönettiği şirketten ne bekliyoruz ki ? İyi ki isminin içinde adalet olan bir parti yönetiyor ülkeyi ya aksi olsaydı vah halimize. 25 haziran da alayı kaçacak delik arayacaklar inşallah.
  • Arkadaşlar AC ve yalakaları benide işimden etti. Peki AC kim başkanının yerine sahte imza atıp işten atılması gereken biri ama ne oldu; mükafat gibi prim verilip gönderildi. AC son 1 hafta içinde bütün free bilet haklarını çevresine ve arkadaşlarına kestirip koltuğu bırakmıştır.Ne güzel THY dimi Adamın yoksa kovarlar adamın varsa prim alıp güzelce veda yemeği verirler. Adaletin bu mu THY
  • iyi de İlker Bey bu yapılan haksızlığı görmüyor mu ? alt kademede yer alan bir müdür bu adam fetöcü diyecek sonra yönetim atacak mahkeme aklayacak ama halen işe alınmayacak böyle birşey olamaz ya. İlker Bey i az çok tanırım iyi bir insandır bunlara nasıl göz yumuyor ki ?
  • Bayrak tasiyicinin yurt disi ofisinde ataturk resimleri duvarlardan indiriliyor.
  • İş mahkemesini kazanmakla kalmayıp savcılığın en derin araştırmasından takipsizlik aldim. THY bunları takmıyor, ama 24 Haziran'da biz takacağız!
  • Bu personel gibi başarılıları müdürler çekemiyorlar yalanlar uydurup işinden ediyorlar. Tahran Pazarlama ve Muhasebeden atilan H.C ve U.E. kisilerin fotoyla en ufak bir ilgisi olmamasina ragmen mudur ve muhasebe sefinin gambazlamasi ile isden cikardilar. Muhasefi usulsüzlükten atildi, Allah yanina birakmadi, insaallah digerleride ayni akibeti yasarlar.
  • Fetöcü yorumu. Kurum hala bunlarla dolu. Solcular kadar mert olamayan fırıldak bunlar.
  • Mahkeme kararlarını dinleyen bir yönetim yok maalesef.Kazanan bir çok tanıdığım var, hepsinede tazminat ödemeleri 30 gün içerisinde yapılarak geri alım falan yapılmıyor. Artık onlar düşünmeliler, haksız yere çıkarılan İnsanlardan nasıl helallik alacaklarını....

Türk Hava Yolları Yönetimi tarafından 2016 yılında iş akdi feshedilen 211 kişi arasında yer alan Aşkabat Muhasebe eski Şefi Bülent Yılmaz, yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı. Yılmaz, yaşadığı süreci AirportHaber’e anlattı.

Türkiye 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe kalkışmasının hemen ardından kurumlarda cadı avına çıkarken THY de boş durmamış, ilgili ilgisiz toplam 211 kişinin iş akitlerine son verilmişti. Bu süreçte iş akdi feshedilenler arasında dönemin Aşkabat Muhasebe Şefi Bülent Yılmaz da bulunuyordu.

THY Aşkabat Muhasebe eski Şefi Bülent Yılmaz, iş akdi feshedildikten sonra konuyla alakalı hukuk mücadelesi başlattı. Yılmaz, yaşadığı zorlu süreci AirportHaber’e anlattı.

“THY’Yİ MİLLİ BİR DAVA OLARAK GÖRDÜM”

Bahçeşehir Ünversitesi’nde lisans eğitimini dereceyle tamamladıktan sonra yine aynı üniversite aracılığıyla ABD’nin Ohio eyaletinde yer alan Kent State Üniversitesi’nde terörle mücadele alanında yüksek lisans yaparak Türkiye’ye dönen Bülent Yılmaz, 2012 yılının Ekim ayında Türk Hava Yolları’ndaki çalışma hayatına başladığını söylüyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası THY Yönetimi tarafından iş akdi feshedilen Yılmaz, “Ben bu ülkenin tarihine her zaman saygı duydum. Ömrümü adadığım ülkemin bayrak taşıyıcısı olan Türk Hava Yolları’nın yükselişini her zaman milli bir dava olarak gördüm” diyor.

“BEN FETÖ’CÜ OLSAYDIM 2,5 SENE İŞSİZ KALMAZDIM!”

ABD’de yüksek lisans yaptığı dönemde çok sayıda iş teklifi aldığını ancak her zaman ülkesine hizmet etme hayali olduğu için eğitim hayatı sonrası 2010 yılında Türkiye’ye döndüğünü söyleyen Bülent Yılmaz, “Okuduğum okulları dereceyle bitirdim. ABD’de yüksek lisansımı tamamlarken çok sayıda iş teklifi aldım. Ancak hayalim Türkiye’de çalışıp ülkeme bir şeyler katabilmekti. 2010 yılında ülkeme döndükten sonra bu başarılı eğitim hayatıma rağmen 2,5 yıl işsiz kaldı. Ben cemaat yapılanmasının içinde yer alsaydım asla bu süre zarfında işsiz kalmazdım. Sabrettim, bekledim ve Ekim 2012’de Türk Hava Yolları’nda işe başladım” şeklinde konuştu.

ATATÜRK RESMİYLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Aşkabat’taki görev süresinin son günlerinde ofis içerisinde THY ülke müdürü tarafından makamda bulunan Atatürk resminin yer aldığı çerçevenin indirildiğini görünce kendini tutamadığını ve müdürüyle tartışma yaşadığını ifade eden Yılmaz, “Ülkemizin en büyük değerlerinden olan Türk Hava Yolları’nın kurulmasının emrini veren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini makam odasından indirdiklerini gördüğümde tepki gösterdim. “THY’nin dış ülke müdürlükleri Türkiye’nin birer temsilciliği gibidir. Buna hakkınız yok. O bizim kurucu liderimizdir” dediğimde aldığım cevap beni şoke etti. O dönemin ülke müdürü bana “O benim liderim değil. Benim liderim Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyerek yanıt verdi. Ben de o resmi indirmek yerine yanına şimdiki cumhurbaşkanımızın resmini de eklemesinin daha doğru olacağını söyledim. Ancak kendisi o günden sonra benimle selamı sabahı kesti. Bu bahsettiklerim Haziran 2016’da yaşandı. Yani hain darbe girişiminden yaklaşık 1,5 ay önce... Malum ondan sonra da iş akdim hiç hak etmediğim bir iftirayla sona erdirildi.” şeklinde konuştu.

“YAŞATILANLAR ONURUMA DOKUNUYOR!”

Hayatını onuru ve gururu için sürdürdüğünü ifade eden Bülent Yılmaz, “Çok zorlu bir süreç geçirdim. Ben onurum ve gururum için yaşıyorum. Beni en çok üzen olay da yıllarca mücadele ettiğim FETÖ’cülerle aynı kefeye konularak işten çıkarılmam oldu. Beni şirket içerisinde çalışma şansı yakaladığım bir çok kişi tanır. Benim ne FETÖ ile ne de her hangi bir cemaatle işim olmadı. Olmaz. Kapılarından geçmişliğim, bir yudum sularından içmişliğim yoktur. Keşke beni başka bir nedenle işten çıkarsalardı da bu hain yaftasını boynuma takmasalardı. Yaşatılanlar onuruma dokunuyor!” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ DEVİNDE ÇALIŞIYOR

Türk Hava Yolları’ndan çıkarıldıktan sonra hukuk mücadelesi başlatan Bülent Yılmaz, Yargıtay tarafından onan dosyayla işe dönüş kararı aldırdı. Şu anda dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birinde çalıştığını söyleyen Yılmaz, Türk Hava Yolları’nın kendisini işe geri alması durumunda mevcut görevini bırakarak yeniden THY’ye dönebileceğini ifade ediyor.

Çalıştığı süre boyunca ne ülkesine ne de şirketine ihanet etmediğini ve Türk Hava Yolları Yönetimi’nin bu yanlış karardan dönmesini ümit ettiğini söyleyen Yılmaz, “ Ben Türk Hava Yolları’na torpille girmedim. Engelli kadrosundan girdim ve çok mutluydum. Yaşadığım süreç beni üzse de şimdi geri çağırılsam seve seve işime dönerim” dedi.



THY BÖYLE DUYURMUŞTU

Türk Hava Yolları o dönemde işten çıkarılanlarla ilgili kararını şu şekilde duyurmuştu:

"Türk Hava Yolları çalışanı 211 kişinin iş akitlerinin sonlandırılmasına karar verilmiştir.

22.07.2016 tarihi itibariyle gerçekleştirilen mezkûr iş akitlerinin feshedilmesi gerekçeleri arasında; işletmesel gereklilik, verimsizlik, performans yetersizliği ve de ülkemizin ve şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışlar kapsamında FETÖ yapılanmasına müzahir olmak yer almaktadır.

Türk Hava Yolları, gerçekleşen darbe girişimi sonrasında tüm aile fertleri ile birlikte ve de kahraman milletimizin bir parçası olarak, planlanan hain kurguyu bertaraf etmede ve demokrasinin korunması hususunda üzerine düşen sorumluluğu her şartta yerine getirmeye devam edecektir.

Saygılarımız ile kamuoyunun bilgisine sunarız."

©AirportHaber.com ÖZEL

THY Muhasebe Şefi'nin hukuk zaferi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

305 ~ 6 yıl önce
Hepimizin ekmeğine kan dogradilar hepsini Allah a havale ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat! ~ 6 yıl önce
bu karar geçersiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap günü yaklaşıyor ~ 6 yıl önce
Bu arkadaş gibi binlerce örnek var ama kripto fetocular duruyor hatta atılmak bir yana makam sahibi oluyor tayin ediliyorlar böyleleri atılıyor ! 15 temmuz akşamı apar topar almanya'ya niye gittiğini açıklayamayan ilker gibi birinin yönettiği şirketten ne bekliyoruz ki ? İyi ki isminin içinde adalet olan bir parti yönetiyor ülkeyi ya aksi olsaydı vah halimize. 25 haziran da alayı kaçacak delik arayacaklar inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AC ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar AC ve yalakaları benide işimden etti. Peki AC kim başkanının yerine sahte imza atıp işten atılması gereken biri ama ne oldu; mükafat gibi prim verilip gönderildi. AC son 1 hafta içinde bütün free bilet haklarını çevresine ve arkadaşlarına kestirip koltuğu bırakmıştır.Ne güzel THY dimi Adamın yoksa kovarlar adamın varsa prim alıp güzelce veda yemeği verirler. Adaletin bu mu THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilker bey ~ 6 yıl önce
iyi de İlker Bey bu yapılan haksızlığı görmüyor mu ? alt kademede yer alan bir müdür bu adam fetöcü diyecek sonra yönetim atacak mahkeme aklayacak ama halen işe alınmayacak böyle birşey olamaz ya. İlker Bey i az çok tanırım iyi bir insandır bunlara nasıl göz yumuyor ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne gunlere kaldik ~ 6 yıl önce
Bayrak tasiyicinin yurt disi ofisinde ataturk resimleri duvarlardan indiriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu günler ~ 6 yıl önce
Öyle bir şey yok, müsterih olunuz, münferit bir olay olmuş bence.
Ben de kazandım, ~ 6 yıl önce
İş mahkemesini kazanmakla kalmayıp savcılığın en derin araştırmasından takipsizlik aldim. THY bunları takmıyor, ama 24 Haziran'da biz takacağız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 6 yıl önce
Bu personel gibi başarılıları müdürler çekemiyorlar yalanlar uydurup işinden ediyorlar. Tahran Pazarlama ve Muhasebeden atilan H.C ve U.E. kisilerin fotoyla en ufak bir ilgisi olmamasina ragmen mudur ve muhasebe sefinin gambazlamasi ile isden cikardilar. Muhasefi usulsüzlükten atildi, Allah yanina birakmadi, insaallah digerleride ayni akibeti yasarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipik ~ 6 yıl önce
Fetöcü yorumu. Kurum hala bunlarla dolu. Solcular kadar mert olamayan fırıldak bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'den ~ 6 yıl önce
Mahkeme kararlarını dinleyen bir yönetim yok maalesef.Kazanan bir çok tanıdığım var, hepsinede tazminat ödemeleri 30 gün içerisinde yapılarak geri alım falan yapılmıyor. Artık onlar düşünmeliler, haksız yere çıkarılan İnsanlardan nasıl helallik alacaklarını....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah inancı ~ 6 yıl önce
Helalik demişin ya....... Kalbinde Allah inancı olmayanlar için helallik falan takmazlar.....
211'den ~ 6 yıl önce
211 den çıkarıldıkta iki üç gün sonra yanlışlık yapılmış diyerek geri dönenlerin olduğu konuşuluyor. o iş nasıl oluyormuş öyle peki...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000