09 Ağustos 2019, Cuma 14:21:34

THY kaptanlarına "Yıldız" şoku!

Türk Hava Yolları'nda değişen üniformalarla birlikte şirkette uzun yıllardır devam eden bir uygulamaya da son veriliyor.
  • Kurmay Albay'lığa denk gelir o yıldız,sökülemez.
  • Bu konuda modern cihazlar çıktığı için pilot olabilenler konuşmasın.
  • Uleenn oldu olacak kaptanlar çay servisine de çıksınlar adam 15 yılını doldurmuş ve onur verici bir durum o yıldızla da bunun gururunu yaşıyor rgo ne alakaaa
  • Hiç kimsenin şok falan yaşadığı yok bilesiniz istedim, konuşulmuyor dahi. Saçma bulan bir sürü insan da var ayıca yıldız işini. Ama bir gerçek var ne çok kaptan düşmanı varmış. Daha doğrusu kıskananı diyeyim. Başlık ta süper bolca yorum yapın başlığı. “KAPTANLARA YILDIZ ŞOKU”
  • Süper karar.Yönetimden bir de şu adaletsiz pilot maaş ödeme sistemine el atmasını bekliyoruz.Yatana tazminat adı altında yüksek maaş ödenmesi vicdanları rahatsız ediyor.Ayda 3-5 gün mesai yapanla 20-22 gün mesai yapan pilotlar farklı maaşlar alıyorlar.Şimdi birileri diyecek ki bizde o yollardan geçtik.Hayır efendim geçmediniz.Eski mesailer bu kadar yoğun ve yorucu değildi.ER dışı yatılarınız bile bilmem kaç kareydi.Bu kadar çok farklı meydana uçmuyordunuz.Gece uçuşları bu kadar yoğun değildi.Daha sayayım mı?Üstüne bir de yeni havalimanı eklenince yorgunluklar had safhaya çıktı.Riskler arttı.Lütfen şu adaletsiz durumu sonlandırın.Ya herkese verin ya da vermeyin.NOT:Kimsenin diğerinin kazancında,parasında gözü yok.Bu yorum sadece vicdani,adil talep içermektedir.
  • ne gerek var ya herkes 3 sırma olsun zaten aynı işi yapıyoruz 4 sırmayıda kaldırın
  • Oh iyi olmuş. Elinize sağlık uçuş işletme. O yıldız bir gün kayacaktı zaten.
  • thy teknik Engelli hasta calışanını performanstan 39 yaşında işten attı
  • Yıldıza rütbe sorulmaz....
  • 1. Vıp deki malum kişi istemedi 2. Yabancı ve devşirme direct entry ler istemedi.

Türk Hava Yolları'nda değişen üniformalarla birlikte şirkette uzun yıllardır devam eden bir uygulamaya da son veriliyor.

Türk Hava Yolları'nda kaptanlıkta 15 yılını dolduran pilotların 4 sırmasının yanına bir de yıldız ekleniyordu. THY Uçuş İşletme Başkanlığı, üniforma değişimiyle birlikte tamamlayıcı aksesuar kullanımı konusunda flaş bir karar aldı. Uçuş İşletme Başkanı Ramazan Sarı imzasıyla ekiplere gönderilen bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Dağıtımı gerçekleştirilen yeni uniformaların 6 Ağustos 2019 tarihi itibari ile giyilmesi talimatı 2019- 21 nolu odak duyuru ile iletilmiştir. Uçuş ekiplerimizden gelen geri bildirimlerde PR.70.012 Kaptan ve ikinci Pilot Kılık Kıyafet Prosedürü içinde yer almadığı halde "yıldız" uygulamasının kaldırıldığı ve bu durumun ilgili prosedüre aykırılık oluşturduğu ifade edilmektedir. Bahse konu prosedür içinde muhtelif güncellemeler yapılmış ve halihazırda onay süreci devam etmektedir. Bu kapsamda yeni uygulamada "yıldız" uygulaması da kaldırılmıştır"

Bilindiği gibi Türk Hava Yolları'nda pilot adayları 2 sırma, first officerlar 3, kaptan pilotlar da 4 sırma ile uçuşlara giderken kaptanlıkta 15 yılını dolduranlar 4 sırmanın yanına bir de yıldız ekliyordu. Alınan karar sonrasında THY'deki yıldızlı kaptan dönemi de sona erecek.

THY'nin bu kararının yıldız bekleyen kaptanların motivasyonunu düşürebileceği belirtildi.

©AirportHaber.com

THY kaptanlarına "Yıldız" şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (133)

Navy Pilot ~ 5 yıl önce
Kurmay Albay'lığa denk gelir o yıldız,sökülemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 4 yıl önce
kim demiş kurmay albaylığa denk geldiğini kendi kendinizi kandırıyorsunuz yok öyle bir şey madem rütbe sizin için bu kadar önemliydi yüksek maaş alıcam diye havaharp okulunu ve asker kariyerinizi bırakıp Türk hava yollarında pilot olarak başlamayacaktınız kurmaylığınız da Albaylığınızda eskidendi kaptan şimdilerde kendi kendine uçan bir demir kuşu sadece inerken ve kalkarken kontrol edip olası bir felaket anında uçağı bir ihtimal indirebilirsiniz diye size hak etmediğiniz bir miktarda havadan maas ödüyorlar
Yıldız ~ 5 yıl önce
Bu konuda modern cihazlar çıktığı için pilot olabilenler konuşmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Uleenn oldu olacak kaptanlar çay servisine de çıksınlar adam 15 yılını doldurmuş ve onur verici bir durum o yıldızla da bunun gururunu yaşıyor rgo ne alakaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapt ~ 5 yıl önce
Hiç kimsenin şok falan yaşadığı yok bilesiniz istedim, konuşulmuyor dahi. Saçma bulan bir sürü insan da var ayıca yıldız işini. Ama bir gerçek var ne çok kaptan düşmanı varmış. Daha doğrusu kıskananı diyeyim. Başlık ta süper bolca yorum yapın başlığı. “KAPTANLARA YILDIZ ŞOKU”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
45 bacak ~ 5 yıl önce
Süper karar.Yönetimden bir de şu adaletsiz pilot maaş ödeme sistemine el atmasını bekliyoruz.Yatana tazminat adı altında yüksek maaş ödenmesi vicdanları rahatsız ediyor.Ayda 3-5 gün mesai yapanla 20-22 gün mesai yapan pilotlar farklı maaşlar alıyorlar.Şimdi birileri diyecek ki bizde o yollardan geçtik.Hayır efendim geçmediniz.Eski mesailer bu kadar yoğun ve yorucu değildi.ER dışı yatılarınız bile bilmem kaç kareydi.Bu kadar çok farklı meydana uçmuyordunuz.Gece uçuşları bu kadar yoğun değildi.Daha sayayım mı?Üstüne bir de yeni havalimanı eklenince yorgunluklar had safhaya çıktı.Riskler arttı.Lütfen şu adaletsiz durumu sonlandırın.Ya herkese verin ya da vermeyin.NOT:Kimsenin diğerinin kazancında,parasında gözü yok.Bu yorum sadece vicdani,adil talep içermektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f.o. ~ 5 yıl önce
ne gerek var ya herkes 3 sırma olsun zaten aynı işi yapıyoruz 4 sırmayıda kaldırın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egonun Yıldızı ~ 5 yıl önce
Oh iyi olmuş. Elinize sağlık uçuş işletme. O yıldız bir gün kayacaktı zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 5 yıl önce
thy teknik Engelli hasta calışanını performanstan 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 5 yıl önce
Yani
Trol ~ 5 yıl önce
Trol sen gene mi çıktın piyasaya, ilgisiz alakasız konuların arasına bu mevzuyu yazmaktan yorulmadın mi ya! Biz okumaktan yorulduk vallahi!
Ne şoku ~ 5 yıl önce
Hiç bir kaptanın bunu konu bile ettiği yok, ne şoku ya!
Sırmalı ~ 5 yıl önce
Yıldıza rütbe sorulmaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VIP ~ 5 yıl önce
1. Vıp deki malum kişi istemedi 2. Yabancı ve devşirme direct entry ler istemedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000