19 Nisan 2015, Pazar 11:02:31

THY KABİN MEMURUNDAN İNSANLIK DERSİ

Türk Hava Yolları'nın Osaka-İstanbul seferini yapan uçağında rahatsızlanınca düşüp yaralanan Japon yolcuya ilk müdahaleyi kabin görevlisi yaptı.
  • Türk Hava Yollari personeli ile her zaman gurur duyuyoruz
  • Yok Türkçe'si düzgün değilmiş, evli mi bekarmıymış, AKP' li mi CHP' li miymiş! Sizin başka işiniz yok mu ya? Siz kim oluyorsunuz ki hiç tanımadığınız birinin şahsiyeti ve özel hayatı hakkında yorum yapma yetkisini kendinizde bulabiliyorsunuz? Kendisini tanıyan tanır bilen bilir, sizin bir şey bilmenize gerek yok. Ortada güzel bir davranış var, beğenirsiniz beğenmezsiniz... kimsenin size kendini beğendirmeye de ihtiyacı yok..Hiç böyle saçma sapan youmların kendiniz için de yapılabileceğini düşündünüz mü? İçiniz öyle haset öyle fesatlık dolu ki, bir kişinin yardım için böyle bir şey yapabileceğine inanamıyorsunuz. Kişi, kendinden bilir işi. Gerçekten insanlık dersine ihtiyacınız var. Ayrıca ülkemizin çok daha önemli sorunları var, o güzel aklınızı onlara çalıştırın biraz!
  • Iner inmez beklememek icin comail anansu isterler. Ucakta unutulan birseyi ucak guvenlik gelmesin diye çöpe atarlar. Arap yolculara hayvan gibi davranip avrupalilara gülücük saçarlar. Biz yhm olarak her yolcumuza refakat ediyoruz. Üstelik thy hic bir masrafi odememesine rağmen. Kartlarimizla limanda thy nin dönüp bakmadığı kac gundur limanda kaldiklari belli olmayan yolculara yemek getiriyoruz bazen biz bile yemesekte.. Kendi aramizda para toplayip kac kişiyi ailesine uğurladık kim bilir?? Hostes abiler ablalar azcik insanlik öğrensinler. Egolari kac bin fit artik görenler de var ne güzel.
  • Vay be yer memurum... ne hallere dustun haberin yok :)
  • bu habere yapılan yorumlar değerli türk hava personelin birbirlerine ne kadar saygılı ve bağlı olduğunun basit bir göstergesi. bölünmüş falan değilsiniz. Paramparça olmuşsunuz.
  • O kadar maaş alsam donör bile olurum arkadaş :))
  • TK kabin ekibinin reklama ihtiyacı olmamalı, yok 5 euro buldu, yok ilk yardım yaptı gibi basit konularla işin seviyesini düşürüyorsunuz. Zaten yeterince düşmüş. Kabinin başarısı yolcu memnuniyetiyle ölçülür, reklamla değil. Kalitenin düştüğü uçuşlarda Görülüyor. Kısa veya uzun uçuşta değişmeyen kötü hizmet, standartsızlık ve suratsızlık diz boyu. Ben eski hostes olarak üzülüyorum bu duruma. Nasıl bir yönetim Anlayışı benimsenmiş bilmiyorum. Liderin kalite ve hizmet anlayışı Nasılsa ekibin de öyle olduğu kesin, bu yüzden şaşırmıyorum bugünkü duruma. Umarım eski günlerdeki gibi herkesin hayranlıkla izlediği, zarif ve çalışkan ekiplerimiz kendilerini gösterir.
  • 10 senedir ucusta neler yasadim.Halada yasarim.Hayata dondurdugum yolcular oldu.Bir kere burda cikmadim :) 5euro bulundu haber.Yolcuya ilk yardim haber..Tk memuruna iyi istirahatler dersin ama meslektasinin yuzune bakmaz..(geneli)
  • 30-35 mi en az 50. Ayrica yasa neden takiliyorsunuz ki. Delta da 60 yasindaki teyzeler ucuyor bu hanimefendi 50 olmus cok mu? Teknoloji gelisti makyajla hoop 30-35...
  • İnsani açıdan bakınca çok övünülecek bir davranış ama bir de mantık açısından bakarsanız şunu sormak istiyorum,Kabin memuru arkadaşımız insiyatif kullanıp kendini ambulans ve ilk yardım personelinin yerine koyup Yolcuyu hastaneye götürmüş,bari oturduğum yere yakın olsun diye Halkalı'ya götürmüş,kendi aracımı bilinmez ama eğer yolda bir kaza yapsalardı yolcuya veya kendisine bir şey olsaydı olay o zaman basına nasıl yansırdı, yine böyle övgü dolu sözler alırmıydı acaba,Tabikii iyiniyetinden kimsenin şüphesi yok ama durumdan kendine vazife çıkarması büyük bir sorumluluk alması hele o üniforma üstündeyken bunu yapması hem Atatürk havaalanının sağlık ve acil yardım konusunda eksikliğini gösterir hemde Thy'nin imajını yerle bir eder,İnsanlar düşünmez mi koskoca Thy yolcusuna böylemi sahip çıkıyor diye,uzun bir uçuştan gelen bir kabin memurumu Yolcunun sağlıyıyla ilgilenmek için İstanbul sokaklarında dolaşıyor,başlı başına bir rezalet,arkadaşın hareketi kesinllikle şahsi olarak övgüyü hakedecek bir hareket ama kurumsal olarak bir çok eleştriyide alacak bir hareket.

Türk Hava Yolları'nın Osaka-İstanbul seferini yapan uçağında rahatsızlanınca düşüp yaralanan Japon yolcuya ilk müdahaleyi kabin görevlisi yaptı. Yaralanan yolcuyu hastaneye götürüp bir an olsun yanından ayrılmayan THY kabin görevlisi Japonların gönlünü fethetti.

Türk Hava Yolları'nın Osaka-İstanbul uçağında rahatsızlanarak düşen ve yüzünden yaralanan yolcuya ilk müdahaleyi uçakta THY kabin görevlisi yaptı. THY kabin memurları uçak İstanbul’a indikten sonra da yolcuyu yalnız bırakmadı. Yaralanan yolcu Japoncadan başka bir dil bilmediği için, THY kabin memuru Burcu Kırmacı yaralanan yolcuyu bir an olsun yanından ayrılmadı. Yaralı yolcunun tüm tedavi ve bilet işlemleriyle ilgilenen Burcu Kırmacı uzun bir uçuşun ardından dinlenmek yerine yaralı yolcunun tedavisiyle ilgilendi.

Olay anında Türk Hava Yolları uçağında bulunan ve yaralanan yolcuyla ilgilenenler kabin ekibi o anları İHA’ya anlattı.
Türk Hava Yolları Kabin Amiri Buket Çelik, “Osaka uçuşunda ekibin yarısı gece uçuşundaydı, diğer yarısı ise dinlenmedeydi. Arka tarafta kabin amirim Engin Bey vardı. Doktor anonsuyla başladı her şey. Bir doktor anonsu duydum. Arka bölümü aradığımda Engin Bey bir yolcumuzun düştüğünü, bayıldığını ve kafasını çöp troylerin kenarına çarpıp gözlüğünü kırdığını ve gözlüğün hemen gözün altında yanağını yarıp, orada ki deriyi ve dokuyu yardığını söyledi. Bunun üzerine ben ilk bilgileri kokpite bildirdim ve arkaya gittim. Arkaya gittiğimde her şey son derece profesyonel gerçekleşmekteydi. Uçakta doktor çıkmadı. Engin Bey, yanında bir arkadaşımla beraber yarayı temizlemiş ve pansumanını yapmaktaydı. Yolcumuz bu arada hiç tepki vermiyordu. Bilinci yerindeydi ama tepki vermiyordu. Acı belirtisi yoktu fakat kesiği oldukça kötüydü. Belki birkaç santim daha yukarıya gelse, gözüne zarar verebilecek bir durum vardı. Yolcuya inene kadar buz uygulaması yapıldı. Çünkü yüzü şişebilirdi. Bize gösterilen her şeyi yaptık” şeklinde konuştu.

YOLCUYU HASTANEYE KABİN GÖREVLİSİ GÖTÜRDÜ

Evine gidip dinlenmek yerine yaralanan Japon yolcuyla ilgilenen Burcu Kırmacı, “Buket Hanım'ın dediği gibi yolcumuz İngilizce bilmiyordu. Sadece Japonca konuşabiliyordu. Ben de Japonca bildiğim için yardımcı olmak için kliniğe eşlik ettim. Klinikte estetik dikiş gerekli dediler. Estetik dikişi de ‘Biz yapamayız, riskli olur, iz kalır’ dediler. Hastaneye gitmesi gerektiğini söylediler. Benim uçuşum bitmişti. İndiğimizde sabah 5 gibiydi. 2 kişilerdi zaten. Yanındaki yolcu da İngilizce bilmiyordu. Hangi hastaneye gidilecek denildiğinde yapabileceğimiz bir şey yoktu. Ben de Halkalı'da oturuyorum. Halkalı tarafında özel bir hastaneye gittik. Orada dikişini yaptılar. Yolcunun da izniyle uygun bir dikiş yaptılar. Daha sonra uçuşun devamı olduğu için uçuş raporu gerekiyordu. Düşmüştü çünkü uçakta. Uçağa alınmama ihtimali vardı. Uçuş raporunu aldım. Tekrar havalimanına döndük. İlaçları vardı. İlaçlarını havalimanından aldım. Daha sonra kontuara bilgi verdim. Kapı numaralarını öğrendim. Onlara anlattım. Daha sonra vedalaşıp evime 10-10.30 gibi döndüm” dedi

“JAPON YOLCU ÇOK MUTLU OLDU”

Japon yolcuların kendilerine karşı çok mahcup olduğunu belirten Burcu Kırmacı, “O an hiç yorgunluk düşünmedim. Benim üzerime verilmiş bir sorumluluk vardı. Japonca bilen bir tek bendim orada. Ben yardımcı olabilirdim. Mecbur değildim ama insanlık bu. Empati yaptım sadece. Ben Yurtdışında olsam sadece benim dilimi bilen bir kişi olsa karşımda ve yabancı bir yerdesiniz. 13 saatini sizinle birlikte geçirmiş üniformalı bir kişi var karşınızda. Tabi ki oma güvenirsiniz diye düşündüm. O yüzden yardımcı oldum. Kabul ettiler. Çok memnun oldular. Japonlar çok mahcup oldular. Ekstra iş çıkardık diye. Çok teşekkür ettiler. Hem bize hem de şirketimize teşekkür ettiler. Yolcu çok memnun oldu. Havalimanında vedalaşırken tekrar tekrar memnuniyetlerini belirttiler. Hediye vermek istediler. ‘Tekrar uçtuğunuzda karşılaşırız’ diye vedalaştık” diye konuştu.

UÇAKTA İLK MÜDAHALEYİ O YAPTI

Türk Hava Yolları Osaka- İstanbul seferinde yaralanan Japon yolcuya ilk müdahaleyi yapan THY Kabin amire Engin Özlü, “Olay benin gözümün önünde oldu. Kalkışımızdan yaklaşık 3 saat sonra oldu. Bütün servisimizi bitirmiştik. Arka galiyi toparlıyorduk artık. Arkadaşlarım dinlenmeye gitmişlerdi. Yolcumuz arka tarafa geldi ve bir anda yere düştü ve gözünü çöp troleyinin kenarını çarpmasıyla beraber gözlük camı kırıldı. Bende o an şok geçirdim gibi duraksadım. O esnada başka Japonca bilen arkadaşımız vardı uçakta. Kendiside İngilizce bilmediği için iletişimi o arkadaşımla kurdum. İyi olup olmadığını acısı olup olmadığını öğrendim. Kanamasını durdurduk. Kanamasını durduktan sonra burada öğrenmiş olduğumuz eğitimlerde uyguladığımız ilk yardım uygulamasını uyguladım. O şekilde ara arada buz kompleks yaptım uçuş sonuna kadar. Acil bir durum olabilir diye bilincini kontrol ettik sürekli. Ne olur ne olmaz diye. Çünkü acil inebilirdik. Doktor yoktu uçakta. Böyle durumlarda her şeyi düşünmek gerekiyor” ifadesini kullandı.





THY KABİN MEMURUNDAN İNSANLIK DERSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türk Hava Yollari personeli ile her zaman gurur duyuyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cobanci ~ 9 yıl önce
Yok Türkçe'si düzgün değilmiş, evli mi bekarmıymış, AKP' li mi CHP' li miymiş! Sizin başka işiniz yok mu ya? Siz kim oluyorsunuz ki hiç tanımadığınız birinin şahsiyeti ve özel hayatı hakkında yorum yapma yetkisini kendinizde bulabiliyorsunuz? Kendisini tanıyan tanır bilen bilir, sizin bir şey bilmenize gerek yok. Ortada güzel bir davranış var, beğenirsiniz beğenmezsiniz... kimsenin size kendini beğendirmeye de ihtiyacı yok..Hiç böyle saçma sapan youmların kendiniz için de yapılabileceğini düşündünüz mü? İçiniz öyle haset öyle fesatlık dolu ki, bir kişinin yardım için böyle bir şey yapabileceğine inanamıyorsunuz. Kişi, kendinden bilir işi. Gerçekten insanlık dersine ihtiyacınız var. Ayrıca ülkemizin çok daha önemli sorunları var, o güzel aklınızı onlara çalıştırın biraz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 9 yıl önce
Iner inmez beklememek icin comail anansu isterler. Ucakta unutulan birseyi ucak guvenlik gelmesin diye çöpe atarlar. Arap yolculara hayvan gibi davranip avrupalilara gülücük saçarlar. Biz yhm olarak her yolcumuza refakat ediyoruz. Üstelik thy hic bir masrafi odememesine rağmen. Kartlarimizla limanda thy nin dönüp bakmadığı kac gundur limanda kaldiklari belli olmayan yolculara yemek getiriyoruz bazen biz bile yemesekte.. Kendi aramizda para toplayip kac kişiyi ailesine uğurladık kim bilir?? Hostes abiler ablalar azcik insanlik öğrensinler. Egolari kac bin fit artik görenler de var ne güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Vay be yer memurum... ne hallere dustun haberin yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paramparça ~ 9 yıl önce
bu habere yapılan yorumlar değerli türk hava personelin birbirlerine ne kadar saygılı ve bağlı olduğunun basit bir göstergesi. bölünmüş falan değilsiniz. Paramparça olmuşsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan Evladı ~ 9 yıl önce
O kadar maaş alsam donör bile olurum arkadaş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No Show, do job ~ 9 yıl önce
TK kabin ekibinin reklama ihtiyacı olmamalı, yok 5 euro buldu, yok ilk yardım yaptı gibi basit konularla işin seviyesini düşürüyorsunuz. Zaten yeterince düşmüş. Kabinin başarısı yolcu memnuniyetiyle ölçülür, reklamla değil. Kalitenin düştüğü uçuşlarda Görülüyor. Kısa veya uzun uçuşta değişmeyen kötü hizmet, standartsızlık ve suratsızlık diz boyu. Ben eski hostes olarak üzülüyorum bu duruma. Nasıl bir yönetim Anlayışı benimsenmiş bilmiyorum. Liderin kalite ve hizmet anlayışı Nasılsa ekibin de öyle olduğu kesin, bu yüzden şaşırmıyorum bugünkü duruma. Umarım eski günlerdeki gibi herkesin hayranlıkla izlediği, zarif ve çalışkan ekiplerimiz kendilerini gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
10 senedir ucusta neler yasadim.Halada yasarim.Hayata dondurdugum yolcular oldu.Bir kere burda cikmadim :) 5euro bulundu haber.Yolcuya ilk yardim haber..Tk memuruna iyi istirahatler dersin ama meslektasinin yuzune bakmaz..(geneli)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
50 net ~ 9 yıl önce
30-35 mi en az 50. Ayrica yasa neden takiliyorsunuz ki. Delta da 60 yasindaki teyzeler ucuyor bu hanimefendi 50 olmus cok mu? Teknoloji gelisti makyajla hoop 30-35...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İnsani açıdan bakınca çok övünülecek bir davranış ama bir de mantık açısından bakarsanız şunu sormak istiyorum,Kabin memuru arkadaşımız insiyatif kullanıp kendini ambulans ve ilk yardım personelinin yerine koyup Yolcuyu hastaneye götürmüş,bari oturduğum yere yakın olsun diye Halkalı'ya götürmüş,kendi aracımı bilinmez ama eğer yolda bir kaza yapsalardı yolcuya veya kendisine bir şey olsaydı olay o zaman basına nasıl yansırdı, yine böyle övgü dolu sözler alırmıydı acaba,Tabikii iyiniyetinden kimsenin şüphesi yok ama durumdan kendine vazife çıkarması büyük bir sorumluluk alması hele o üniforma üstündeyken bunu yapması hem Atatürk havaalanının sağlık ve acil yardım konusunda eksikliğini gösterir hemde Thy'nin imajını yerle bir eder,İnsanlar düşünmez mi koskoca Thy yolcusuna böylemi sahip çıkıyor diye,uzun bir uçuştan gelen bir kabin memurumu Yolcunun sağlıyıyla ilgilenmek için İstanbul sokaklarında dolaşıyor,başlı başına bir rezalet,arkadaşın hareketi kesinllikle şahsi olarak övgüyü hakedecek bir hareket ama kurumsal olarak bir çok eleştriyide alacak bir hareket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000